Ben Luffy'nin daha bir amiral ile baş edebilecek seviyelere gelmediğini düşünüyorum. Luffy 2 yıl içinde epey seviye atladı ama gördüğümüz üzere Law ve muhtemelen Kid de kendilerini çok geliştirmişler, Luffy'nin arayı çok açmasına izin vermediklerini düşünüyorum. Bunun yanında Yeni Dünya'da da birçok üst seviye korsan olduğunu tahmin etmek zor değil, zaman atlamasının ardından meydanın hep çaylaklara kaldığını düşünmüyorum. Buna karşılık ise Denizciler'in tüm bu korsanlara korku salmak için yerleştirdiği amiral rütbesinde yalnızca 3 adam var (2 yılın ardından sayıda ufak değişiklikler olmuş olabilir). Tamam Luffy gelecekte Korsanlar Kralı olacak adam ama Marineford savaşında Yeni Dünya'da yıllarını geçirmiş ve kendinden söz ettirmiş birçok korsan gördük (ki savaşa katılan Pacifistaların çoğunu bu adamlar temizledi), bu insanlar bile bir amirale karşı durmaya yanaşmadı ve bu işi Beyazsakal Korsanları'na bıraktılar. Mesela Jinbei'ye bakalım, 2 yıl önce Luffy'den kesinlikle ayrı bir seviyedeydi ancak Akainu'yu karşısına almamak için elinden geleni yaptı. Şimdi buna bakıp da Jinbei'ye güçsüz diyemeyiz, anlatmak istediğim 2 yıllık eğitiminde çok ilerleme sağladı diye Luffy'yi hemen bir amiral ile kıyaslamaya gerek yok, 2 yıl önce yaşanan Marineford Savaşı'nda Luffy'nin yenemediği Pacifistaları alt edebilen belki 100 adam vardı. Luffy şimdi onların seviyesine geldi ve hatta belki yarısından daha bile güçlü, bence bu bile 2 yıllık eğitimin gayet verimli geçtiğinin göstergesi.