Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Eurovision Şarkı Yarışması

Aslında ulusal yarışma yani Destination Eurovision sadece 2018’de Madame Monsieur ve 2019’da Bilal Hassani’nin katıldığı yarışmalar için yapıldı. Öncesinde yoktu. Sonrasında da bir daha yapılmadı. Davet ettikleri şarkıcı hangi şarkıyla geliyorsa onu onaylıyorlar. Destination Eurovision 4 hafta sürüyordu. Halk oylamasının dışında tüm katılımcı ülkelere de aynı Eurovision yarışmasındaki gibi bağlanarak puanlamaları isteniyordu. Bu işi çok ciddiye alıyorlar ülke olarak. Biraz gurur meselesi durum onlarda.
Evet, doğru. Eski sistemleri demek daha iyi. O yıllar üstünden geçtiğinden yakın zaman akla geliyor. Yanlış bilmiyorsam 2021 ve 2022'deki formatın adı C'est vous qui décidez idi ama hiç izlemediğim için Destination Eurovision ile farkını bilmiyorum. Ama öyle böyle titiz işlerle geliyorlar.
 
Evet, doğru. Eski sistemleri demek daha iyi. O yıllar üstünden geçtiğinden yakın zaman akla geliyor. Yanlış bilmiyorsam 2021 ve 2022'deki formatın adı C'est vous qui décidez idi ama hiç izlemediğim için Destination Eurovision ile farkını bilmiyorum. Ama öyle böyle titiz işlerle geliyorlar.
Benzer bir format aslında. 2018 ve 2019’da eşit şartlarda yarıştırırken 2021 ve 2022 versiyonunda özel sipariş verdikleri şarkı ve şarkıcıyı aday olmak isteyen 5 rakip şarkıcıyla ringe çıkan dövüşçüler gibi çarpıştırıyorlardı. Ben Barbara Pravi’nin katıldığı sene izlemiştim. O da yıllar sonra Voila ile ikincilik elde etmişti Eurovision’da. Benzer bir uygulamayı geçen yıl İtalya Marco Mengoni ile denedi. Sanırım o da ikinci olmuştu.

Edit: Yanılmışım. 4.olmuş o.
 
Son düzenleme:
Moldova

Natalia Barbu – In the Middle

In the Middle, folk pop bir şarkıdır. Moldova’nın ulusal yarışması Etapa națională’yı kazanan Natalia Barbu 17 yıl sonra ikinci kez ülkesini temsil edecektir. Barbu şarkısında çocuklarından ve aşk duygusundan ilham aldığını, beklenti olmadan yazıldığını belirtti. Barbu ikinci yarışında nasıl başarı sergileyecek, göreceğiz. In the Middle, birinci yarı finalde yarışacaktır.


Ulusal final performansı:



Natalia Barbu, Moldovalı bir şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Müzik kariyerine 15 yaşında başladı ve 2007 Eurovision’da Moldova’yı temsil etmek için seçildi. Yarışmada “Fight” adlı şarkıyı seslendirdi ve 10. sırada yer aldı.



Eurovision’dan sonra müzik kariyerine devam etti ve çeşitli single ile iki albüm yayınladı. İlk albümünü 2009 yılında yayınlayan Barbu, iki ay önce de ikinci stüdyo albümü ‘La Capatul Cerului’ adlı albümünü yayınladı.
 
Norveç

Gåte – Ulveham


Ulveham; folk, folk rock, metal, balat ve kulokk karışımı Norveççe bir şarkıdır. Norveç’in ulusal finali Melodi Grand Prix ile seçilen Ulveham etnik ezgilerin yoğun hissedildiği bir şarkıdır. Şarkının başlangıcı halk şarkıcısı Marit Jensen Lillebuen’in yer aldığı 20. Yüzyılın başlarından kalma bir kayıttan alınmıştır. Bu kısım geleneksel olarak çiftlik hayvanlarını çağırmak için kullanılan bir sürü çağrısı olan geleneksel kulokk ile açılmaktadır. Şarkının ilk versiyonu daha lirik içeriğe sahipken ve bazı kıtalarının 19. yüzyıldan kalma bir el yazmasından alınmışken grup Eurovision’a katılımda sıkıntı yaşamamak için (alıntı söz ve müzik durumundan dolayı) şarkıyı yeniden düzenlemiş ve dili basitleştirmiştir. Ülke Ulveham ile tam 17 yıl sonra kendi dili ile katılmaktadır. Ulveham ikinci yarı finalde yer alacaktır.


Ulusal final performansı:

Gåte, 1999 yılında Sveinung Sundli tarafından kurulan ve günümüzde Gunnhild Sundli, Magnus Børmark, Jon Even Schärer, Mats Paulsen ve John Stenersen üyelerinden oluşan, geleneksel Norveç halk müziğini modern rock ve alternatif müzik tarzlarıyla birleştiren bir gruptur. Grup, müziklerinde geleneksel Norveç enstrümanları olan hardingfele (Hardanger kemanı) ve bukkelhorn gibi enstrümanları kullanırken, aynı zamanda modern enstrümantasyon ve rock vurguları da içerirler.

Gåte, özellikle 2000 yılında çıkardıkları “Jygri” albümüyle Norveç müzik sahnesinde büyük bir etki yaptı ve geniş bir hayran kitlesi edindi. Hem Norveççe hem de İngilizce şarkılar seslendiren grup, çeşitli müzik festivallerinde ve konserlerde sahne aldı. Gåte kurulduğu günden bu yana birçok kez faaliyetlerine ara verip yeniden birleşti. Grup, son olarak 2017 yılında tekrar bir araya gelerek faaliyetlerine etti.

 
Polonya

Luna – The Tower

The Tower, elektronik pop bir parçadır. Luna röportajlarda şarkının insanlığın karşı karşıya olduğu olumsuzluklardan kendini gerçekleştirmeye ve buna yönelik bir yolculuğu anlattığını belirtti. Şarkı, olumsuzluk ve sınırlı potansiyel kulesi metaforunu kullanıyor ve dinleyiciyi kuleyi güçlü bir şekilde devirmeye teşvik ediyor. The Tower, birinci yarı finalde yer alacaktır.


Gerçek adı Aleksandra Katarzyna Wielgomas olan Luna, Varşova’da doğdu. 2010 yılında Varşova Büyük Tiyatro’sundaki çocuk korosunda sahne aldı ve piyano ile keman eğitimi aldı. Luna, Varşova Üniversitesi’nde Liberal Sanatlar okuyor. Aynı zamanda yoga eğitmenidir. Sanat, felsefe, moda ve astroloji onun en büyük tutkularıdır. 2018 yılında ilk teklisi “Na wzgórzach niepokoju”yu yayınladı. Kariyeri boyunca birçok şarkı yayınladı ve genç şarkıcı 2022 yılında ilk albümünü piyasaya sürdü. Şu anda Universal Music Poland plak şirketiyle bir sözleşmesi bulunuyor.


 
Portekiz

Iolanda – Grito

Grito; fado, pop ve R&B karışımı Portekizce bir parçadır. Portekiz’in ulusal yarışması Festival da Canção ile seçilen Grito “nefsi müdafaa ve kendine güvenme çığlığı” olarak tanımlanmaktadır. Şarkı birinci yarı finalde yarışacaktır.


Ulusal final performansı:

Iolanda, Portekizli şarkıcı ve söz yazarıdır. 2008 yılında Uma canção para ti programının ilk sezonuna katılımıyla tanındı. Çeşitli yetenek yarışmalarına katılan ve istediği başarıya ulaşamayan Iolanda müzik kariyerine 2022’de ilk teklisi ve 2023’de ilk albümü olan Cura’yı yayınladı.

 
San Marino

Megara – 11:11

11:11, İspanyolca ağırlıklı flamenko ve elektronik rock parçasıdır. San Marino’nun ulusal yarışması Una Voce per San Marino’yu kazanan şarkıda İngilizce ve İtalyanca sözler de vardır. 11:11 adı, ruhsal uyanış, kişisel farkındalık ile bağlantılı melek numarası ile ilgilidir. Eleştirel niteliği taşıyan şarkı flamenko esintileri taşıyarak grubun ülkesini, İspanyol ezgilerini yansıtmaktadır. Şarkı ikinci finalde yarışacaktır.


Ulusal final performansı:

Megara, 2015 yılında kurulan İspanyol alternatif metal bir müzik grubudur. Madrid’de doğan dörtlü, Kenzy, Rober, Vitti ve Ra Tache’den oluşmaktadır. Müzik tarzları alternatif metal olarak sınıflandırılmıştır, ayrıca “fucksia rock” veya “fucksia metal” olarak da adlandırılmışlardır.

2015 yılında “Muérase quien pueda” başlıklı ilk EP’lerini ve 2016 yılında ilk albümleri “Siete”yi yayınladılar. 2018 yılında ikinci albümleri “Aquí estamos todos locos”u yayınladılar. Bu tarihten itibaren popülerlik kazanmaya başladılar ve 2022 yılında üçüncü stüdyo albümleri “Truco o trato”yu yayınladılar. 2023 yılında Eurovisiona katılmak için Benidorm Fest’e katıldılar ve yarışmayı 106 puanla üçüncü sırada tamamladılar.



[/SPOILER]
 
Sırbistan

Teya Dora - Ramonda

Ramonda, alternatif pop ve balat türü Sırpça bir şarkıdır. Sırbistan ulusal yarışması Pesma za Evroviziju ’24’de birinci olan şarkı “vatansever bir balat” olarak tanımlanır. Ramonda’nın ana motifi, tamamen kuruduktan sonra bile kendini yeniden canlandırma kabiliyeti nedeniyle Sırp halkının I. Dünya Savaşı’ndaki mücadelesi ve zaferinin sembolü olan Natalie’nin ramondasıdır; şarkının adı da oradan gelmektedir. Teya Dora şarkısı hakkında şunu söyledi:

“Keşke olabilecek en kötü koşullardan anka kuşu gibi yükselen bir ramonda (çiçeği) gibi olsaydım. Onu orijinal güzelliğine ve gücüne götürecek yola girmesi için bir damla su ve sadece küçük bir umut ışığı yeterlidir. İnsanların, tıpkı önceki şarkılarımda yaptıkları gibi sözleri kendilerinin yorumlamasını, yani onlara verdiğim metafor aracılığıyla kendilerine ait bir yol bulmalarını istiyorum. Son ana kadar mücadele eden, hiç umut yokmuş gibi görünse de pes etmeyen yiğitlerin yolu.”

Soft tonda söylenen şarkı bitişe doğru daha duygulu söylenir ve öne çıkar. Ramonda birinci yarı finalde yarışacaktır.


Ulusal final performansı:

Gerçek adı Teodora Pavlovska olan Teya, Sırp şarkıcı ve söz yazarıdır. Müzik eğitimini Boston, ABD’deki Berklee Müzik Koleji’nde tamamladı. Kariyerine söz yazarı ve besteci olarak başladı. 2019 yılında Nikolija’nın ‘Yin & Yang’ albümü için çıkış şarkısını yazdı. 2019 yılında “Da na meni je” adlı ilk şarkısını yayınladı ve bu şarkı büyük bir hit oldu. 2020 ve 2023 yılları arasında Sırp film serisi ‘Güney Rüzgarı’ için birkaç şarkı yazdı. 2023 yılında TikTok gibi sosyal medya platformlarında popüler hâle gelen “Džanum” adlı şarkısını yayınladı. Şarkı dünya genelinde viral oldu ve Spotify’da 115 milyondan fazla dinlendi.


 
Slovenya

Raiven – Veronika

Veronika; elektronik, opera pop ve alternatif pop karışımı bir Slovence şarkıdır. Raiven, şarkının Slovenya’da büyücülükten mahkum edilen ilk kadın olan Celje Kontları Veronika of Desenice’dan esinlenmiştir. Şarkı “karanlık bir alternatif pop şarkısı” olarak tanımlanıyor. Mistik özelliğe sahip şarkı olan Veronika birinci yarı finalde yer alacaktır.





Gerçek adı Sara Briški Cirman olan Raiven, Slovenyalı bir mezzo-soprano, pop şarkıcısı, şarkı yazarı ve arpisttir. 2016’da EMA ulusal finaline katılarak geniş tanınırlık elde etmiş ve daha sonra çeşitli başarılar elde etmiştir. 2017’de EMA’da üçüncü, 2019’da ise ikinci olmuştur.

2017’de “Magenta” adlı ilk albümünü çıkaran Raiven, Slovenya kültür ve sanat derneğinin verdiği Zlata piščal ödüllerinde yılın kaydı kategorisinde ödül almıştır. 2018’in ikinci yarısında Londra’daki Metropolis Stüdyoları’nda çalışarak “REM” adlı bir EP albümü çıkarmıştır.

 
Ukrayna

Alyona Alyona ve Jerry Heil – Teresa & Maria

Teresa & Maria, balat ve rap türü bir Ukraynaca-İngilizce parçadır. Ukrayna’nın ulusal yarışması Vidbir ile seçilen şarkı, Rahibe Terasa ve Meryem Ana figürleri üzerinde gönderim yapmaktadır. İkili bir röportajda şarkının iki figür etrafında dönmediğini, onları hayırseverlik, sevgi ve birleşme sembolizmi için kullandıklarını belirtti. Bahislerde dördüncü olan Terasa & Maria, birinci yarı finalde yer alacaktır.


Ulusal final performansı:

Alyona Alyona, gerçek adı Alyona Savranenko, Ukraynalı bir rap müzisyeni, şarkıcı ve bestecidir. 31 yaşındaki rapçı, Ukrayna’nın rap sahnesinde önemli bir figür olarak kabul edilir. Müziği genellikle Ukrayna’nın sosyal ve kültürel konularına odaklanır. Alyona Alyona, ayrıca beden pozitifliği ve kendini kabul etme mesajlarına da odaklanır ve bu konuları kliplerinde ve performanslarında sıkça işler. Kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanmış ve uluslararası platformlarda da tanınmıştır. Alyona, 2000’lı yılların ortasında daha geniş bir kitleye ulaşmak için birçok girişimde bulunarak rap müziği yazmaya başladı. 2018 yılında ise ilk single çalışmasını yayınladı.




Jerry Heil, gerçek adıyla Yana Oleksandrivna Shemayeva, Ukraynalı bir müzisyen ve şarkıcıdır. 1995 yılında Ukrayna’nın Vasylkiv şehrinde doğdu. Müzik kariyerine 2012 yılında YouTube kanalı açarak cover şarkılar yaparak başladı. 2017 yılında ilk single çalışmasını yayınladı ve çeşitli müzik tarzlarını birleştirerek kendine özgü bir tarz geliştirdi. Elektronik, pop ve rap öğelerini bir araya getiren şarkılarıyla dikkat çekti.




İkili birbirlerine şarkı söylemeyi çok sevdiklerinden birçok kez düet yapmışlar ve bu şarkılarla da başarılı olmuşlardır. Ayrıca ikili 2022 yılında Litvanya temsilcisi Monika Liu ile düet yaptı.


 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık