Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1179: Nerona Imu Yeryüzüne İner

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Son yıllarda çıkan en iyi bölümdü

Kullanılan: 88 69.8%
  • Imu beklediğim gibi çıkmadı

Kullanılan: 26 20.6%
  • Hayal kırıklığı

Kullanılan: 12 9.5%

• Kullanılan toplam oy
    126
Mihawk bunlara nasıl bağlanacak asıl.Yıllar içinde genetik olarak farklı farklı modifikasyonlar yaptırmış olabilir İmu kendi bedenine.Soyu farklı çıkar Mihawk'ın bu şekilde.Yada Mihawk kutsallardan soylu birinin akrabası çıkar.İmu'nun anne tarafından uzak akrabası Zoro gibi.Dracule İmu yerine tanınmasın diye Dracule Mihawk yapmıştır reis :p

Mihawk çok büyük adam.

Karasakal meyvesiz halinde bile 25 yaşında, Kral Haki kullanabilen bir Shanks'a hayatında unutamadığı travma yaşatmış birisi. Halihazırda zaten meyvesiz hali çok güçlü bir adamdı. Wano'ya gelme sebebi bile Karasakal adamın düzenli takip ettirdiği birisi. Bahsedilen adam Shanks. Soy bağlantıları sebebiyle Imu da ana düşmanlarından biri olarak görüyor.

Karakterindeki dengesizlikler, çelişkili hareketlerin sebebi ise açıklanmadı. Zaman zaman çok cesur, zaman zaman korkak. Zaman zaman öfkeli ciddi, zaman zaman şapşal. Bilinmezlikler dolu.

Son düşman olur mu bilmem ama seride ve yazarın gözünde şekilci muktedir taparlarlardan daha çok yeri olduğu kesin.

Şu seride Doflamingo ve Ser Crododile ile birlikte en sağlam üç villaindan biri açık ara ama orası kişisel görüş sanırım, malum fanbase'de pek ciddiye alınmıyor.

Karasakal sağlam karakter. Croco biraz hava civa kalıyor, çok atarlı o.

Imu bana iranlı biri havasını verdi, Aladdinin düşmanı Jafar olabilir. Joyboy arap çıkabilir, bütün olan Jasminin kimin olacağından çıkan tartışma muhtemelen. Bence Imu ve Joyboy kardeş çıkacak, Imu Joyboy'un nişanlısına aşık olup Joyboy'u öldürecek. Bu Habil ve Kabil gibi bir kardeş kavgası olacak. :good:

Dragon'un geri çekilmesinin sebebi korkak olması değil,zaiyat olmaması içindi.Orada Karasakal ile kapışması Devrim Ordusuna zaiyattan başka bişey vermez.O yüzden geri çekilip Kamabakka'ya gittiler.
Ben de biliyorum korkaklıktan çekilmediğini. Korkak olan biri zaten God Valley'de henüz er iken üstlerine karşı gelmezdi. Doğrudan hükümete savaş açmazdı. O mesajda @Rebellious Dragon ile karşılıklı atışıyoruz.

Gelelim korkaklığa. Blackbeard korkak değil. Korkak ama korkak değil. Daha doğru bir tabirle her şeye kalkışacak kadar cesur değil. Sadece planı doğrultusunda olmayan her şeyden kaçıyor, çekiniyor. Her şeyden korkacak bir Blackbeard kendisini öldürmek için ant içmiş Whitebeard korsanlarının olduğu, Amirallerin, Koramirallerin, Filo Amiralinin, Kahraman Garp'ın olduğu Marineford savaşını basmaz. Madem her şeyden, her savaştan çok korkan biri neden öylesine bir cehennemi bastı? Cevabı basit, kazancı kayıptan büyük olarak hesapladı. Planının devamı için orada olmalı ve o meyveyi çalmalıydı.

Biriyle savaşa girmeden önce kazanırsam ne alırım, kaybedersem ne kaybederim sorusunu soran biri. Akainu ile savaştı diyelim. Ne alacak? Sadece kayıp. Belki kendi Akainu tarafından öldürülemeyecek, bir şekilde kurtulacak ama tayfasında Akainu'ya karşı gelebilecek kimse yok. Yani Zarar >> Kar. Haliyle kaçmak mantıklı, kaçtı.

Yani Dragon ile aynı kapıya çıkıyor. Dragon'un da planlarında kazanç > kayıp ise devam ediyor. Kayıp/Zarar > Kazanç ise kaçıyor veya harekete geçmiyor. Bu yüzden Ginny'i kurtarmaya çalışmadı. Cesur mu değil? Hayır, ama gereksiz yere tehlikeye atlamak tüm planının, yaptığı her şeyin boşa gitmesi demek. Ne Dragon ne de Blackbeard, sırf cesaret gösterisi için yıllarca uğraştığı planın boşa gitmesine izin vermez.

Özet:
Kazanç > Kayıp: Savaş
Kayıp > Kazanç: Kaç

Savaşı kazandığında veya kaybettiğine eline bir şey geçmeyecekse, planlarını engelleyecekse savaşmanın anlamı yok.

En sevdiğim tipleme. Dünya yanıyor ama, umurunda değil. Kendine bulaşabilen de yok.
Benimkisi Buggy ya. Valla One Piece evreninde yaşayan biri olsam Buggy gibi olmak isterdim. :D
Bir de Silicon Valley dizisini izleyen varsa (izlemeyen izleyebilir, güzeldir) Big Head karakterini bilir. İşte o tipler. Bayılıyorum. :D

Karasakal zaten kaçmayı hayat felsefesi yapmış. :D
Dragon'un da o kadar korkak olacağını tahmin etmemiştim. Herkese devrim yapıyorum dersin kim bilecek. xd :D

Dragon Karasakal'dan, Karasakal Cipher Pol'den kaçıyor. :D
Demek ki karargahı ilk Cipher pol bulsa, Dragon'u tekrar Garp hapisten kurtaracaktı. :D
Sen git Cipher polden kaçan karasakal'a yenil. :D

Ben de biliyorum korkaklıktan çekilmediğini. Korkak olan biri zaten God Valley'de henüz er iken üstlerine karşı gelmezdi. Doğrudan hükümete savaş açmazdı. O mesajda @Rebellious Dragon ile karşılıklı atışıyoruz.

Gelelim korkaklığa. Blackbeard korkak değil. Korkak ama korkak değil. Daha doğru bir tabirle her şeye kalkışacak kadar cesur değil. Sadece planı doğrultusunda olmayan her şeyden kaçıyor, çekiniyor. Her şeyden korkacak bir Blackbeard kendisini öldürmek için ant içmiş Whitebeard korsanlarının olduğu, Amirallerin, Koramirallerin, Filo Amiralinin, Kahraman Garp'ın olduğu Marineford savaşını basmaz. Madem her şeyden, her savaştan çok korkan biri neden öylesine bir cehennemi bastı? Cevabı basit, kazancı kayıptan büyük olarak hesapladı. Planının devamı için orada olmalı ve o meyveyi çalmalıydı.

Biriyle savaşa girmeden önce kazanırsam ne alırım, kaybedersem ne kaybederim sorusunu soran biri. Akainu ile savaştı diyelim. Ne alacak? Sadece kayıp. Belki kendi Akainu tarafından öldürülemeyecek, bir şekilde kurtulacak ama tayfasında Akainu'ya karşı gelebilecek kimse yok. Yani Zarar >> Kar. Haliyle kaçmak mantıklı, kaçtı.

Yani Dragon ile aynı kapıya çıkıyor. Dragon'un da planlarında kazanç > kayıp ise devam ediyor. Kayıp/Zarar > Kazanç ise kaçıyor veya harekete geçmiyor. Bu yüzden Ginny'i kurtarmaya çalışmadı. Cesur mu değil? Hayır, ama gereksiz yere tehlikeye atlamak tüm planının, yaptığı her şeyin boşa gitmesi demek. Ne Dragon ne de Blackbeard, sırf cesaret gösterisi için yıllarca uğraştığı planın boşa gitmesine izin vermez.

Özet:
Kazanç > Kayıp: Savaş
Kayıp > Kazanç: Kaç

Savaşı kazandığında veya kaybettiğine eline bir şey geçmeyecekse, planlarını engelleyecekse savaşmanın anlamı yok.
Uzun metin görünce gene arada bir yerde Dragona sallamışsındır dedim yanıldım abi iyi iyi gelişme var :D

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık