FLASH FLASH FLASH...
Dostlar bir şey fark etmiş olabilirim;
-Ivankov Imu'nun ope ope ile genç kalma ihtimalinden bahsetmişti. Bunu biz de düşünüyorduk öncesinde
-Doffy Ope Ope gençlik ameliyatını olsaydı Mary Geoise'un hazinesini kullanabileceğini söylemişti
-Bu bölümde gorosei Imu'nun alt dünyaya inmesine şiddetle karşı çıkıyor
-Alt dünyaya gelen Imu kan kusarak geliyor ve bitik halde
Şimdi iplerin uçlarını bağlayalım. Law'un meyvesi nasıl çalışıyor? Room ile belli bir alanda aklına gelebilecek her türlü saçmalığı yapabilen bir meyve, ama sadece room içinde. Imu'nun sürekli ergen ergen takıldığı oda? Taht odası, çiçek odası, ne dersen de. Law'un wroom, kroom, gibi saçma sapan bir sürü oda tipi var. Froom dese, o da çiçek odası olsa, oranın içindeki belirli bir kişi yaşlanmasa? O zaman bu bozuk meyvenin makul bir kısıtlaması vardır deriz. Ee peki Gorosei neden ölümsüz-yaşlanmıyor? Burada da tam olarak Doffy'nin bahsettiği Mary Geoise'un hazinesi devreye giriyor. Bu hazine için Doffy "Gençlik ameliyatına sahip olsaydım hazineyi kullanırdım" sözünden yola çıkarak bir şeytan meyvesi olmadığını anlıyoruz çünkü meyveyi zaten yemiş olan biri var ve bu kişiyi Dof biliyor, g*tünün yetmeyeceğini de biliyordur, herif tüm sırlara vakıf. En azından bizim bildiğimiz şeytan meyvelerinden değil bu hazine. Gözü kesen X bir kişi bu güçten faydalanabilir ama karşılığı yaşam gücünü vermek oluyor gibi görünüyor. Gençlik odası da burada devreye giriyor.
Edit: Belki bu hazine Uranüs olabilir. Crocodile Pluton'u arıyordu. Diğer bir Shcibukai olan Doffy de Uranüs'ü arıyor olabilir paralel olarak.
Bu sebepten ötürü basitçe şu kanıya varabiliriz. Imu alt dünyada olduğu sürece gerçek yaşamından kaybediyor, Bilbo'nun yüzüğü Frodo'ya verdikten sonra hızlıca gerçek yaşına ulaşması gibi. Yani Imu Elbaf'ta çok uzun kalamaz. Hızlıca bir kapışırlar. Imu bizimkileri harcamaya çalışırken kritik birkaç bilgi damlatır kulağımıza. Sonra dövüş uzayınca geri çekilmek zorunda kalır, kimse de ölmez. Imu'dan öğrendikleri üzerine Luffy ve Loki artık gerçek tehdidi de öğrenmiş olurlar.
Yukarıda bahsettiğim senaryo %99 gibi geliyor bana. Oda olayları çözüme ulaştırmadan yarıda kesip sonradan tamamlamayı sever.