Harald okul açıyor. Çocuklara savaşmayı kötülüyor ve yasaklıyor. Aynı şekil devlere de. Dünya hükümetine sırf önceden devlerin yaptığı yağmalar yüzünden oluşan nefreti bitirmek için girmek istiyor.(Bu kısım aotdaki duvarın kralına benziyor ve evet aptalca) Şimdi imu ordu kuracaksın ve tüm halkını savaşçı yapıp benim adıma dünya da savaşıp insan öldüreceksin diyor. Yani Harald'ın şu ana kadar savunduğu tüm her şeye ters bir şey. Tabi dediğin gibi tam olarak söylenmiyor ama en mantıklısı bu. Ama Oda dan mantık beklemeyi bıraktım ne dersem o diye geziyor artık.Harald'ın devlerden bir ordu kurmaya karşı çıktığı ile alakalı bir şey geçmiyor spoilerda ve bence çok tutarlı da değil bu. Şövalyelere katıldıktan sonra denizcilere asker olsunlar diye yollamıştı bazı devleri sonuçta. Ben de neyi sorguluyorsam, hükümete köle olmayı kabul eden adam aynı hükümetin hain kabul ettiği Saul'a kollarını açıp gene aynı hükümetin yasakladığı kitapları ülkesine alıyordu. Çok fazla tutarsızlıklar var bu Harald'ın hikayesinde.
Bence insanlarla beraber olarak hükümet adına savaşacaklarsa ordu kurmaya karşı çıkmaz. İnsanların devlerden korkmasını istemiyor daha çok, savaşa dövüşe karşı değil gibi bence tam. Denizcilere yollaması 10 küsür tane devi gene aynı sebepten. Dünyada denizciler korsanlarla savaşan, halkı koruyan bir güç olarak görünüyor.Harald okul açıyor. Çocuklara savaşmayı kötülüyor ve yasaklıyor. Aynı şekil devlere de. Dünya hükümetine sırf önceden devlerin yaptığı yağmalar yüzünden oluşan nefreti bitirmek için girmek istiyor.(Bu kısım aotdaki duvarın kralına benziyor ve evet aptalca) Şimdi imu ordu kuracaksın ve tüm halkını savaşçı yapıp benim adıma dünya da savaşıp insan öldüreceksin diyor. Yani Harald'ın şu ana kadar savunduğu tüm her şeye ters bir şey. Tabi dediğin gibi tam olarak söylenmiyor ama en mantıklısı bu. Ama Oda dan mantık beklemeyi bıraktım ne dersem o diye geziyor artık.
Dediğin mantıklı ama küçük grup farklı bir olay ve ordu farklı bir olay. Ve bence İmu'nun tam olarak ne istediğini de bilmiyoruz. Belki ordu kurup korumak dışında bir yerleri yok et dedi. Ayrıca olaylar ordu kurmadan sonra olduğundan buna karşı çıkması daha mantıklı geliyor.Bence insanlarla beraber olarak hükümet adına savaşacaklarsa ordu kurmaya karşı çıkmaz. İnsanların devlerden korkmasını istemiyor daha çok, savaşa dövüşe karşı değil gibi bence tam. Denizcilere yollaması 10 küsür tane devi gene aynı sebepten. Dünyada denizciler korsanlarla savaşan, halkı koruyan bir güç olarak görünüyor.
"Balığa kol verdi" demeye devam edebiliriz.Shanks'ın mühürden kurtulmak için kolunu canavara vermesi olasılığı da patlamış oldu.