O Xebec’in delikanlılığı. Xebec’in adamlığı, Harald’ın karaktersizliğini örtmez.
-Harald’ın kutsallardan haberi var, goroseiden haberi var, itlikten haberi var, şerefsizlikten haberi var ama kendi döneminde kısa süreliğine barış olsun diye bunlara rağmen kutsallara yanlıyor.
-Xebec bizzat kendi anlatıyor kutsalları, sonunda sonu ne oluyor? Kutsallar tarafından muhtemelen öldürülüyor ve ülkesi köleleştiriliyor. Ne acı, değil mi? Oden vakası vol2.
-Şunu gördük ki Imu’nun gözünde Gorosei’den birinin dahi hiçbir değeri yok. Yani Harald ağzıyla kuş tutup Gorosei bile olsa, işin sonunda Imu’nun ağzından çıkacak iki kelimeyle bütün ülkesi yok edilebilir. Bu şartlarda ülkesini düşünen adam Xebec’in sözünü dinler. Harald bunun yerine kısa sürelik barışı tercih ediyor. İşin sonunda patlayan kendi ve ülkesi oluyor.
-Nika mevzusunu Xebec de biliyor. Bunun için iki meyve toplamalıyım diyor. O ortamda Harald olsa, Xebec hayatta kalırdı. İşin sonunda gider meyveleri bulur, Imu’yu çıktığı deliğe geri postalarlardı, bütün dünyayı kurtarırlardı.
Harald'ın yaptığının çok kıyak hareket oldunu görmek istemiyorsanız bir şey diymem ki. Elbaf WG üye olduğu andan itibaren artık insanlar devlerin barış istediğini anlayacaklardı ama o buna rağmen Rocks'un gitmesine izin verdi.
Loki’yi yetiştiren kişi hayatın ta kendisi. Ida’nın yetiştirdikleri Harald ve Hajrudin, ikisinin de ne olduğunu görüyoruz. Loki, Ida’nın iyi davranışlarından etkilenip onu annesi gibi kabul ediyor. Onun haricinde idol edindiği kişi Xebec.
Loki de Harald gibi diğerleri için kendini feda ediyor. Ağaca zincirli halde bekliyor yıllardır ama kimseye gerçeğin ne olduğunu anlatmamış... İda'nın Harald'ı değiştirmeden önceki hali gibi davranıyor ama aslında öyle değil.
İda Harald git denizcilere yalvar seni köpeği yapsınlar dememiştir.Barış için argümanı kullanıyorlar en güzel soruyu
@Smoker sormuş zaten sorunun tekrarını yazıyorum
Şimdiki pozisyonunda o kurtardığı ülkeyi yakıp yıkması söylense ne yapacak peki? Ülkesini mi düşünecek, yoksa dost ülkeyi mi düşünecek?
Gorsoei, Harald'ı neden siste saklıyor sizce?
Harald yeterince güçlü konuma gelince, burası benim himayemde der, kendi ülkesini de dost ülkeyi de korurdu.
Yahu zaten ben de serinin bu saçmalığını vurguluyorum. Nika olmayan biri Mu'yu yenemez diyorsun ya, bu Nika'nın seçilmiş bir kişi olduğunu vurguluyor. Xebec Tanrı Vadisi'ne giderken zaten işlerin yolunda gitmeyeceğinin farkındaydı, bana yardım et dedi. Roger ve Garp beraber Rocks'ı şeytanlaşmış formdan çıkarttı ve Rocks bizzat kendi buradan kurtulmam gerekiyor dedi. O an ona yardımcı olabilecek kimse olmayacağından dolayı Garling tarafından öldürüldü. Nika olmayan biri Mu'yu yenemez demek seriyi hiçe saymak demek oluyor. Dragon'un varlığını hiçe saymak ve koskoca Devrim Ordusu'nu çöp etmek demek oluyor.
Nika/JoyBoy bir tip olsa, onun özelliklerini taşıyan kişiler doğru sonuçlar alabiliyor olsa ona da eyvallah ama JoyBoy bir kişiyse ve onun iradesini miras alan spesifik karakterler varsa bunun için 1100 bölüm hikaye anlatmak fazlasıyla saçma.
Onca yıl birlikte yediği içtiği yoldaşlarını, tayfasını iyi seçseydi o zaman. İda onu uyarmıştı bu konuda

Rocks'un şeytan formunu görünce ona yardım etmeye devam eden kişiler her şeyin sesini duyabiliyor. Rocks'un ruhu ayrı, bedeni ayrı davranıyordu. Bedeninin Harald'a da, yolumda duruyorsun, dediğinde çekip gitmeyeceği ne belli ?
Seriyi hiçe sayan ben değilim yazarın kendisi. Duvar resmine Nika'yı ben çizmedim ya da One piece'i bulan Roger'a , hahahha tüh be buraya erken gelmişiz, dedirten...
Loki hayatın tekmesini doğar doğmaz yedi Annesi ölmesini istedi babası Harald işte
Şaka mı bu ? Harald ve İda seride gösterilen en iyi anne baba olabilirler.
Nereye öldürüyor? Rocks tayfası var orada, dümdüz ederler Harald'ı. Orada Xebec kendisi diyor bizi fazlasıyla küçümsüyorsun diye. Önce Xebec'i geçsin Harald.
Harald, Xebec'i geçtim, faydanın WG'den gelmeyeceğini anlaması lazımdı. Harald 60 yıl boyunca aynı aptallıkla devam etmiş, Xebec'e yardım etsin ya da etmesin, hükümetin maşası olmuş bir herif işte.
Sen de devleri hafife alıyorsun. Oimo ve Kashi nusjuroyu yerden yere vuruyordu. Dory ve Brogy warcury ve solucan olan elemanla baya iyi başa çıkıyorlardı. Bir de bu bir gemi savaşı, suya düştüğü an ölecek Rocks tayfasının çoğu.
Hükümete maşa olmayanı zaten yaşatmıyor Mu. İster düşmanı gibi görünerek maşa ol, ister dostu. İşe yaramıyorsan yok oluyorsun.
Hiçbir zaman koruyamaz. Şimdi istenen şeyi yapmadığında yine aynı haber çıkacak. Ayrıca bu evrende Kutsal Vergi diye bir şey var. Vermeyen ülkelerin yok edildiği, veren ülkelerin halklarının açlıktan öldüğü biliniyor. Yani bunu gören biri hangi akla hizmet halkını böyle bir zorunluluğun altına sokmak ister, ben bunu anlamıyorum.
Gorosei Harald'ı gölgelerde saklıyor çünkü Harald hakkında iyi haber yapmak istemiyorlar. Harald istediği konuma ulaştığında hakkında iyi haberler de yapılacak ve o zaman güçlü olacak. Belki şimdi değil ama yeterince güçlü olunca istediğini korur.
Adam n'apsa karşısına dünya hükümeti çıkıyor. Başka bir yol bırakmamışlar demek ki bunu yapmaya mecbur kalmış. Kendi de söylüyor zaten, şerefsiz de olsalar dünya üzerinde etkileri var ve bu kalıcı düşmanlığı bitirebilirler, diye.