Tanrı Vadisi zamanı yani ta 38 yıl önce karar vermiş devleri askeri yapmaya ama bak şu işe tam bizim tayfa Elbaf'a geldiğinde harekete geçmeye karar verdi. Harald'dan ikinci bir Oden seviyesinde rezalet retcon bekliyorum. Harald nasıl iyi adam varya üf diyecek tayfanın hepsi ama biz boş boş bakacaz panellere ve Harald sayesinde Imu zamanında ele geçirememiş olacak Elbaf'ı kesin.
Belki de Loki ve şu kafasında kılıç olan dev sayesindedir ama o zaman Shanks'tan bir yamuk görmemiz gerekir, olasılıklar çok. Ben hala Gorosei'nin odasındaki kapşonlunun Kranks değil Shanks olduğunu düşünüyorum. Belki de Shanks Kutsallarla Loki'yi hapsedip imparator olarak onlar adına denizlerdeki dengeyi devam ettirme sözü verdi. Yonko 6 sene önce olmuştu, Loki'nin zincire vurulmasının zamanına denk geliyor tam. Adama sorarlar ama Nika meyvesini çaldıktan sonra bu adama nasıl güvendiniz diye, sonuçta Who's Who meyveyi Shanks'ın çaldığını biliyordu ve üstüne hükümet tarafından esir de alınmıştı. Sorgulandığında söylemiştir Shanks'ın çaldığını. Belki de buraya bir retcon gelecek bakalım ya.
Olaylar iyice karıştı ama çokta gaza gelmemek lazım. Odanın uzmanlık alanı olayları en pik noktasına kadar güzel güzel getirip hevesimizi kursağımızda bırakmak.
Onun dışında bölüm fena değildi bence. Kaido ve Bigmom devre dışı kaldı gibi ama Beyazsakalın düştüğünü sanmıyorum. Dağ devrildi üstüne. Marineford'daki Sakazuki gibi yerin dibinden çıkıp olaya dahil olacaktır bir sonraki bölümün yarısında yada ondan sonraki bölümde. Xebec'i yenmeye dahil olmayacak gibi ama Xebec yenildikten sonra ortada hala Imu tehlikesi var. Onu yenebilmek için adayı yok edecek bir deprem saldırısı yapmış olabilir.