Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1164: Davy'nin Kanı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 57 75.0%
  • Orta

Kullanılan: 12 15.8%
  • Kötü

Kullanılan: 7 9.2%

• Kullanılan toplam oy
    76
Sanırım sorunun temeline inmemiz gerekiyor, "İttifak" kavramının ne olduğundan başlayalım.

İttifak: Bir ittifak halklar, gruplar ya da egemen devletler arasında ortak faydayı sağlayacak karşılıklı çıkarlara dayalı kurulmuş ilişkilerdir.

Bak dostluk demiyor, karşılıklı çıkar için kurulan ilişki türüdür diyor.

Eğer Imu tek başına yenilecek bir karakter değilse Luffy de Blackbeard de "sırf çıkarları için" bu ilişkiye evet der.
Sen bunu dostluk kavramı veya Luffy'e bağlılık yemin eden o Dressrosadaki korsanlar gibi bir şey zannediyorsun.
İttifak süresiz değildir. Imu yenildiği an ittifak biter ikisi de çıkarı elde etmiş olur. O saatten sonra kendi aralarındaki kavgaya tutuşur.

Ceaser, Lucci de Luffy'nin hiç haz etmediği, nefret ettiği tipler. Ama biriyle Big Mom adasında biriyle Eggheadde yanyanaydı.
Onların kendisine ihanet edeceğini bilmiyor muydu? Biliyordu ve nitekim Lucci ihanet etti. Ama o Seraphimlerle savaşmak için Lucci'yi serbest bırakıp yanyana savaşmaları gerekti ve bizzat kendisi Vegapunk'dan anahtarı aldı.

Yani ittifak kavramının ne olduğunu öğrenmek gerek öncelikle. Luffy gidip Blackbeard ile dost, kanka, sevgili olmayacak. İmkansız olan nokta burası çünkü bunlar Habil ile Kabil gibiler. Biri muhakkak finalde yenilmeli. Ama İblis ile savaşmak için Habile de Kabile de ihtiyaç var.
Diğerleriyle Karasakal bir tutulmamalı.Karasakal direk sırtında bıçaklayan birisi,çok riskli.

Diğerleriyle Karasakal bir tutulmamalı.Karasakal direk sırtında bıçaklayan birisi,çok riskli.
Heh işte, bak yavaş yavaş asıl niyetine geliyoruz.
Başından beri "kesinlikle yapmaz" derken, "bir tutulmamalı, karasakal riskli" demeye başladın.

Buradan çıkan sonuç şu, "sen ikisinin ittifak yapmasını istemiyorsun".
Şahsi olarak söyleyeyim, ben de istemiyorum. Dileyelim de Teach tek başına Imu'yu yenip, onun güçlerini alsın ve Luffy & Coby vs Teach olsun.

Ama biz ne kadar istemesek de eğer Oda diğer Shounenlerin peşinden giderse olacak olan bu.
Yani kendi kişisel arzunu, "kesin olmayacak, niye anlamıyorsunuz" diye başkalarına dikte etme.

--- Naruto ve Bleach spoiler içerir ---
Shounenlerin ortak özelliğidir, nitekim Naruto'da Kaguya gibi asıl baş kötü karakteri yenmek için karanlık tarafta yürüyen Sasuke ile aydınlık tarafta yürüyen Naruto "ittifak" yaptı. İttifakları tamamlanıp Kaguya mühürlendikten sonra Sasuke hemen Naruto'ya meydan okudu ve ikisi en büyük savaşlarına başladı. Sasuke kazansaydı Naruto ölecekti mesela.

Bleach bir başka "Big 3" dediğimiz Shounen serisi.
Aizen kötü bir karakter ve birini öldürmek için hiç çekinmez, İchigo iyi bir karakter. Fakat finalde Aizenden daha kötü bir karakter olan Ichigo'nun inandığı değerleri yok sayan Yhwach çıktı. Sonuç mu? Aizen ile Ichigo yine beraber savaşarak yendiler Yhwach'ı. Başka türlü yenemezdiler çünkü, öylesine güçlü bir karakter.

Ağa sadece Ace değil ki.Beyazsakal,Thacht bunları da Karasakal öldürdü.Teach'e nefret kusmamız normal.
Senin baban Xebec olsa, bu bolumden de gordugumuz gibi dunyanin zirvesini yoneten kotu varligi yenmek icin gerekli meyveleri biliyorsan, onlarca yil bekledigin meyveyi baskasi alsa bu amac icin o baskasini yani Thatch’i oldurursun. Teach’in nasil bir soykirimdan kurtuldugunu ailesinin katledildigini sen de okudun. Boyle bir insanin vay kardesim Thatch meyven hayirli olsun yemek istemiyorsan lutfen bana ver demesini mi bekliyorsun. Az gercekci olalim lutfen. WB meselesine gelirsek mangayi okuduysan WB’nin zaten vucudunun yarisi yoktu orada Akainu saglam darbe indirmisti. Teach oldurmese de WB olecekti. Sadece meyvesini almak icin islemi hizlandirdi.

Seride dinamikler Teach ve Luffy uzerinden ilerliyor. Teach zirveyi istiyor Luffy’in ise herkesi ozgurlestirmek istedigi biliniyor. Luffy’in hayali icin dunyanin zirvesinde kimsenin olmamasi lazim Teach’in istegi icin de zirvedekinin alasagi edilmesi lazim. Bu ikisinin ayni amaclar icin degil kendi amaclari icin birlik olacagini dusunuyoruz. Bu ittifakin olacagi kacinilmaz

Aralarında kan davası var adamların.Luffy teachi ilk gördüğü anda Allah ne verdiyse saldırdı impel downda.Seride böyle kan davalı olduğu başka kimse yok.Akainu bile görevini yapıyordu diyebilirsin, ama teachin hiçbir şansı yok, çünkü o bir kalleş.
Luffy Teach'e saldırdığında Ace daha ölmemişti. O atmosferin sıcaklığı vardı. 2 yıl sonra Jinbei Teachle ilgili haber verdiğinde Luffynin umrunda bile olmadı. Sadece Akainu adı geçince yarası sızladı ve tepki verdi.

Teach NİKA'yı iptal edip Luffy'nin kafasını sürtüp kıvılcım çıkartınca ne kan davası kalacak ne ihanet ne kalleşlik.

Luffy nerdeyse her arc bir düşmanla işbirliği yapıyor.

--Buggy düşmandı, ID-MF ittifak
--Lucci düşmandı, Egghead ittifak
--Croco düşmandı, ID-MF ittifak
--Mr3 düşmandı, ID-MF ittifak
--Mr1 düşmandı, Alabastanın sonunda bunların hayatını kurtardı, IDde yardım etti
--Hacchi düşmandı, BAA'da ittifak
--Viola düşmandı, Dressrosada ittifak
--Kid zerre sevmez Luffy'i Wanoda ittifak yaptı

Şu seride IM'e karşı Garp gibi 56 yıl denizcilik yapan, ömrü korsanlarla savaşmakla geçmiş adam korsanlarla ittifak yapıyor la, Teach ve Luffy'nin ittifak olamayacağını söylemek çok boş bir iddia.

Eris'in ifadesi baya kafa karıştırıcı daha hazır olmadan ne demek nasıl hazırlanacak bu adam daha bir de bütün one piece dünyası ponegliften bir şeyler öğrenmeye çalışırken herhalde bütün davy klanı her şeyi biliyormuş ulan böyle hikaye mi olur hiç mi birisi bir yere bir şeyler yazmamış ve bunları dünyanın farklı yerlerine dağıtmamış.
Bukanerler/Davyler/Lunarianlar her şeyi biliyorlar. O yüzden tarihten siliniyorlar.

Bir de Pone sahibi memleketlerin üst yetkilileri (Neptün, Cobra vs) her şeyi olmasa da az çok bir şeyleri biliyorlar.

Ama şuana kadar Xebec'in bilgi seviyesinde hiçkimse gösterilmedi. Vegapunk bile JoyBoydan bahsetti ancak Davyden hiç bahsetmedi mesela. Bu da muhtemelen Oharadaki yazmalarının çocuğunun imha edilmesinden kaynaklı olabilir.

Neyse Xebec'e dönersek adam açık açık bana 2 tane meyve lazım, biri Elbaf'ta onu da Harald yerse güzel olur diyordu. Ancak bu meyveleri bulamadan ve planı işletemeden hazırlıksız yakalanıyor, kadının dedikleri doğru yani, aileyi amaca tercih etti Xebec ve bu uğurda öldü gitti işte.

Ben şeyi anlayamadım yada çok düz mantık bakıyorum.Teach ve Luffy ittifak yapmak durumunda kalırsa ki olabilir bu korsan kral olmadan mı önce olucak neticede bir raftel var yani bunlar orada karşılaşması lazım önce.Yada imuyu devirip sonra aralarında savaşıp korsan kralı öyle mi belirleyecekler ha 3.bir ihtimal daha var İkisi imuyu devirir korsan kral buggy olur

Ben şeyi anlayamadım yada çok düz mantık bakıyorum.Teach ve Luffy ittifak yapmak durumunda kalırsa ki olabilir bu korsan kral olmadan mı önce olucak neticede bir raftel var yani bunlar orada karşılaşması lazım önce.Yada imuyu devirip sonra aralarında savaşıp korsan kralı öyle mi belirleyecekler ha 3.bir ihtimal daha var İkisi imuyu devirir korsan kral buggy olur
Luffy Imu’yu gorunce anlayacaktir korsan kral olmanin basit bir hayal oldugunu. Imu kendini erken gosterdi yoksa Luffy’lerin gidecegi cok yol var daha

Nerede okumuştum hatırlamıyorum ama Oda'ya buna benzer soru sorulduğunda şey diyordu;
"One Piece bulunduğu an manga bitecek"

Yani One Piece hazinesi her ne ise, final bölümünde olacak muhtemelen.
Laugh Tale ise bizimkilerin boş yüzyılı öğrendiği bir "final öncesi ada" gibi bir şey olacaktır.

Hatta bizimkiler Laugh Tale adasına gitmeden tarihi bizzat yaşayarak bile bulabilir ve en sonunda One Piece'in ne olduğunu anlayarak bitirebilirler.
Sonuçta One Piece önündeki en büyük engel Imu. Imu yenilirse One Piece'e giden yol açılır (eğer bütün adaların birleştiği teorisi doğruysa)

Yine de tahminimce şöyle bir olay örgüsü olur;
Laugh Tale gidilip boş yüzyıl ve Imu detaylıca öğrenilir. (Belki elbafda buna gerek bile kalmadan öğrenilir)
Luffy, Blackbeard, Dragon ve hikayede kim varsa, büyük savaşın başlamasıyla karşılaşır.
Imu yenilir, Shanks, Blackbeard ve Luffy aralarındaki son problem neyse o çözülür.
En sonunda One Piece bulunur ve hikaye biter.

Senin baban Xebec olsa, bu bolumden de gordugumuz gibi dunyanin zirvesini yoneten kotu varligi yenmek icin gerekli meyveleri biliyorsan, onlarca yil bekledigin meyveyi baskasi alsa bu amac icin o baskasini yani Thatch’i oldurursun. Teach’in nasil bir soykirimdan kurtuldugunu ailesinin katledildigini sen de okudun. Boyle bir insanin vay kardesim Thatch meyven hayirli olsun yemek istemiyorsan lutfen bana ver demesini mi bekliyorsun. Az gercekci olalim lutfen. WB meselesine gelirsek mangayi okuduysan WB’nin zaten vucudunun yarisi yoktu orada Akainu saglam darbe indirmisti. Teach oldurmese de WB olecekti. Sadece meyvesini almak icin islemi hizlandirdi.

Seride dinamikler Teach ve Luffy uzerinden ilerliyor. Teach zirveyi istiyor Luffy’in ise herkesi ozgurlestirmek istedigi biliniyor. Luffy’in hayali icin dunyanin zirvesinde kimsenin olmamasi lazim Teach’in istegi icin de zirvedekinin alasagi edilmesi lazim. Bu ikisinin ayni amaclar icin degil kendi amaclari icin birlik olacagini dusunuyoruz. Bu ittifakin olacagi kacinilmaz
O zaman Orochi'ye de nefret kusmayalım.Bi önemi Teach WB ihanet etmesiyle bütün hakkını kaybetmiştir.Teach meyvesini almak için her türlü Beyazsakal'ı öldürecekti zaten.Kendisi bir aileyi katletti,ailesini katledenlerin bı farkı yok.

Nerede okumuştum hatırlamıyorum ama Oda'ya buna benzer soru sorulduğunda şey diyordu;
"One Piece bulunduğu an manga bitecek"

Yani One Piece hazinesi her ne ise, final bölümünde olacak muhtemelen.
Laugh Tale ise bizimkilerin boş yüzyılı öğrendiği bir "final öncesi ada" gibi bir şey olacaktır.

Hatta bizimkiler Laugh Tale adasına gitmeden tarihi bizzat yaşayarak bile bulabilir ve en sonunda One Piece'in ne olduğunu anlayarak bitirebilirler.
Sonuçta One Piece önündeki en büyük engel Imu. Imu yenilirse One Piece'e giden yol açılır (eğer bütün adaların birleştiği teorisi doğruysa)

Yine de tahminimce şöyle bir olay örgüsü olur;
Laugh Tale gidilip boş yüzyıl ve Imu detaylıca öğrenilir. (Belki elbafda buna gerek bile kalmadan öğrenilir)
Luffy, Blackbeard, Dragon ve hikayede kim varsa, büyük savaşın başlamasıyla karşılaşır.
Imu yenilir, Shanks, Blackbeard ve Luffy aralarındaki son problem neyse o çözülür.
En sonunda One Piece bulunur ve hikaye biter.
inanmayın şu Oda ya Sengoku gibi yanlış infolar verir anca ona kalsa 5 sene önce de bitirecekti seriyi

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık