Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1163: Vaatler

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 71 64.5%
  • Orta

Kullanılan: 21 19.1%
  • Kötü

Kullanılan: 18 16.4%

• Kullanılan toplam oy
    110
Xebec ölmeyi sorun etmeyecek bir adam. Hedefi için "ben başaramasam bile, mutlaka bir gün bir başkası başaracak" diyebilen olgunlukta biri. Ben şahsen kendisine daha iyi bir ölümü yakıştırıyordum. Senaryo açık açık "mecburiyetten ötürü öldürüldü"ye doğru gidiyor.
D. oldugunun farkina varan, dibine kadar yasayan bir korsan. Mesela Luffy’e sorsan adinda D. oldugunu bilmez:)

Roger çok altında kalıyor xebecin bu fb. Ama Rogerın karakter gelişimi için bu yaşanılan olaylara çok kritik. Bizim bildiğimiz Roger bu olaylardan sonra Roger oluyor belli ki. Adam boşuna milleti denizlere açılın dememiş. Memleketinde olan iblise dönüşüyor.

Bu teorinin nereden çıktığı belli mi?
Redditte okudum ve analiz videolarında da dile getirildi.

Im çok cadı vari saldırıyor.Belirli şartlar lazım. Önce karşınsakini öfkelendiriyor sinir bozucu konuşarak sonra kan almak için saldırıyor. (Saldırının boyutunun önemi yok kan çıksın yeter). En sonundada lanetli cümleyi söylüyor. Eve dönüş anlamıma geliyor latince çeviride.

Redditte okudum ve analiz videolarında da dile getirildi.

Im çok cadı vari saldırıyor.Belirli şartlar lazım. Önce karşınsakini öfkelendiriyor sinir bozucu konuşarak sonra kan almak için saldırıyor. (Saldırının boyutunun önemi yok kan çıksın yeter). En sonundada lanetli cümleyi söylüyor. Eve dönüş anlamıma geliyor latince çeviride.
Mangada geçen bir bilgiyi kaçırdım mı diye düşünmüştüm, tamamdır eyvallah.:sapkali:

Şu basit sorunun cevabı olmadığı sürece, önceden Güneş tanrısı falan olması hiçbir anlam ifade etmiyor.

Beş Kadim, meyvenin Luffy'de olduğunu bilmesine rağmen neden uyandırana kadar müdahale etmedi?
Yıllardır aynı soruyu soruyorsun, yüz kez okumuşumdur bu yorumunu. Sormaktada haklısın ama bu kadarda irdelemeye gerek var mı?

Bir sürü cevap verilebilir ama yinede tatmin etmez, kabul ediyorum. Mesela;

Meyvenin Gerçek Kimliği Gizlenmesi

Dünya Hükûmeti’nin “denge politikası(çok klişe biliyorum)

Im, Luffy’yi doğrudan yok etmek yerine gözlem altında tutmayı tercih etmesi(belki)

Shanks faktörü

Bunların hiç birisi seni beni tatmin etmez. Deriz ki ne gerek vardı avel gibi beklemeye madem böyle bi çocuk var doğru veya yanlış kişi önemi yok, öldürselerdi bitseydi işte

Fakat adamın(yazar) tarzı bu ve bu seri mantığı değil, zamanı kullanarak anlam kuruyor. Oda, cevabı hemen vermek yerine seni o cevaba yaşatarak götürüyor.Hatta süründürüyor.

Beş Kadim neden bekledi, belki asla tam bilemicez.Ama o bekleyiş sayesinde Luffy büyüdü, ben de onunla büyüdüm.

Yıllardır aynı soruyu soruyorsun, yüz kez okumuşumdur bu yorumunu. Sormaktada haklısın ama bu kadarda irdelemeye gerek var mı?

Bir sürü cevap verilebilir ama yinede tatmin etmez, kabul ediyorum. Mesela;

Meyvenin Gerçek Kimliği Gizlenmesi

Dünya Hükûmeti’nin “denge politikası(çok klişe biliyorum)

Im, Luffy’yi doğrudan yok etmek yerine gözlem altında tutmayı tercih etmesi(belki)

Shanks faktörü

Bunların hiç birisi seni beni tatmin etmez. Deriz ki ne gerek vardı avel gibi beklemeye madem böyle bi çocuk var doğru veya yanlış kişi önemi yok, öldürselerdi bitseydi işte

Fakat adamın(yazar) tarzı bu ve bu seri mantığı değil, zamanı kullanarak anlam kuruyor. Oda, cevabı hemen vermek yerine seni o cevaba yaşatarak götürüyor.Hatta süründürüyor.

Beş Kadim neden bekledi, belki asla tam bilemicez.Ama o bekleyiş sayesinde Luffy büyüdü, ben de onunla büyüdüm.
Bu soruların hiçbirine yol açmayacak çok basit bir çözüm vardı. O da Beş Kadim'in meyveyi bilmiyor olmasıydı, ama bakıyoruz meyvenin adını değiştirenler kendileri. Gomu Gomu no Mi yapmışlar adını. Etrafta lastik güçleriyle Gomu Gomu isimli saldırılar yapan biri var. Adamlar görünce tepki dahi vermiyorlar. Retconun da bir adabı olur. Sadece bir balonda Kadim'in biri "bu meyve..." demiş olsa dahi şu anda bunları konuşmuyorduk.

Senin için bu kadar irdelemeye gerek olmayabilir, ama benim için var. 23 senedir takip ettiğim, 16 senedir de çevirdiğim bir seriden daha üst kalite şeyler beklemem gayet normal bir durum bence.

Nika veya Luffy şu an bile hükümetin hedefi değil ki. Wano'da meyve uyandı, adaya gelme ihtiyacı bile duymadılar.

Egghead'e, Satürn'ün gelme sebebi Vega'yı indirmek ve Px kontrol yetkisinin Gorosei'de olmasıydı. 5 Gorosei'nin adaya toplanması da Vega'nın yayınını durdurmak için yapılan bir şeydi.

Elbaf'a bakıyoruz; Luffy'i tanıyan Smoker onun Yeni Dünya'da ziayret etmek isteyeceği adayı analiz ederek en tehlikeli adada Hasır Şapkaların gelişini bekliyor ama ne hikmetse Devlerle birlikte Egghead'den ayrılan Hasır Şapkalar'ın sonraki durağının Elbaf olması gerektiğini bilmesi gereken hükümet Elbaf'a; Elbaf'ı zorla kendi taraflarına çekmeye gidiyorlar, ziyaret ettikleri ilk kişi de Loki.

Satır aralarını tam hatırlamıyorum ama genel manzara bu şekilde. Hükümet, Nika'ya çok fazla anlam yüklüyor ama güncelde bile onun peşine yeterince düştüklerini düşünmüyorum. Nika ya önemsiz, ya da Vaat edilen zaman Nika sayesinde geleceği için o gün geldiğinde Nika'yı indirmek için bekleyecekler.

Bu bölümde gördüğümüz üzere Xebec'i indirmek için bile hükümet 18 yıl bekledi, yeri yurdu belliydi aslında. Imu çıktı kendi geldi, Nika'ya bu anlamı yüklemedi Imu.

Egghead'de Gorosei'nin bizimkilerin peşinde olduğunu biliyorum ama ben biraz daha genel baktım olaya, onu belirteyim. Nika hiç net olarak hedefte olmadı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık