D. oldugunun farkina varan, dibine kadar yasayan bir korsan. Mesela Luffy’e sorsan adinda D. oldugunu bilmezXebec ölmeyi sorun etmeyecek bir adam. Hedefi için "ben başaramasam bile, mutlaka bir gün bir başkası başaracak" diyebilen olgunlukta biri. Ben şahsen kendisine daha iyi bir ölümü yakıştırıyordum. Senaryo açık açık "mecburiyetten ötürü öldürüldü"ye doğru gidiyor.
Bu teorinin nereden çıktığı belli mi?Memleketinde olan iblise dönüşüyor.
Redditte okudum ve analiz videolarında da dile getirildi.Bu teorinin nereden çıktığı belli mi?
Mangada geçen bir bilgiyi kaçırdım mı diye düşünmüştüm, tamamdır eyvallah.Redditte okudum ve analiz videolarında da dile getirildi.
Im çok cadı vari saldırıyor.Belirli şartlar lazım. Önce karşınsakini öfkelendiriyor sinir bozucu konuşarak sonra kan almak için saldırıyor. (Saldırının boyutunun önemi yok kan çıksın yeter). En sonundada lanetli cümleyi söylüyor. Eve dönüş anlamıma geliyor latince çeviride.

Yıllardır aynı soruyu soruyorsun, yüz kez okumuşumdur bu yorumunu. Sormaktada haklısın ama bu kadarda irdelemeye gerek var mı?Şu basit sorunun cevabı olmadığı sürece, önceden Güneş tanrısı falan olması hiçbir anlam ifade etmiyor.
Beş Kadim, meyvenin Luffy'de olduğunu bilmesine rağmen neden uyandırana kadar müdahale etmedi?
Bu soruların hiçbirine yol açmayacak çok basit bir çözüm vardı. O da Beş Kadim'in meyveyi bilmiyor olmasıydı, ama bakıyoruz meyvenin adını değiştirenler kendileri. Gomu Gomu no Mi yapmışlar adını. Etrafta lastik güçleriyle Gomu Gomu isimli saldırılar yapan biri var. Adamlar görünce tepki dahi vermiyorlar. Retconun da bir adabı olur. Sadece bir balonda Kadim'in biri "bu meyve..." demiş olsa dahi şu anda bunları konuşmuyorduk.Yıllardır aynı soruyu soruyorsun, yüz kez okumuşumdur bu yorumunu. Sormaktada haklısın ama bu kadarda irdelemeye gerek var mı?
Bir sürü cevap verilebilir ama yinede tatmin etmez, kabul ediyorum. Mesela;
Meyvenin Gerçek Kimliği Gizlenmesi
Dünya Hükûmeti’nin “denge politikası(çok klişe biliyorum)
Im, Luffy’yi doğrudan yok etmek yerine gözlem altında tutmayı tercih etmesi(belki)
Shanks faktörü
Bunların hiç birisi seni beni tatmin etmez. Deriz ki ne gerek vardı avel gibi beklemeye madem böyle bi çocuk var doğru veya yanlış kişi önemi yok, öldürselerdi bitseydi işte
Fakat adamın(yazar) tarzı bu ve bu seri mantığı değil, zamanı kullanarak anlam kuruyor. Oda, cevabı hemen vermek yerine seni o cevaba yaşatarak götürüyor.Hatta süründürüyor.
Beş Kadim neden bekledi, belki asla tam bilemicez.Ama o bekleyiş sayesinde Luffy büyüdü, ben de onunla büyüdüm.