Bir sene önce atılmış bir teori gördüm dün Imu ile alakalı. Perona>Nerona Mihawk>Imhawk>Imu şeklinde Mihawk ve Perona'ya bağlıyordu Imu'yu. Daha çok bağlantı çıkarmıştı ama hepsini buraya yazmaya gerek yok. Perona dokunulmazdı Thriller Bark'ta, asıl bedenine saldırmak gerekiyordu yenmek için. Aynı şekilde Imu'ya 5 tane serinin zirvesi adam en güçlü saldırısını yapıyor bir şey olmuyor. Perona negatiflik yüklüyordu hayaletlerini attığı düşmanlarına, Imu kendinden nefret edenleri şeytanlaştırıyor. Mihawk tam bir vampir tasarımında, Imu'da muhtemelen vampir çıkacak.
Vampirler davet edilmedikleri evlere giremezler. Imu şeytanlaştırdığı adamın "evinde" olması lazım. Vampirler akan sulardan sığ değilse geçemezler, Imu dünyayı sulara boğmaya çalışıyor. Haç sembolleri seride pek çok yerde karşımıza çıkıyor ve güneş tanrısı ile bağdaştırılmıştı Kuma flashbacklerinde. Belki de en barizi ise Imu'nun sonunu güneş tanrısının getirecek olması. Oda'nın Imu'yu tasarlarken vampir mitlerinden açık bir şekilde esinlendiği görünüyor.
Geçmişini mangada görmediğimiz bir Mihawk bir Sakazuki kaldı galiba baba isimlerden. Acaba Mihawk'a Alucard misali vampir avcısı bir vampir rolü mü verecek.