Kafanızdaki hikayeye göre değil de yazılana göre yorumlasanız daha sağlıklı olacak.
Öncelikle şunu forumda yazabilecek en son kişi sensindir. Senin kafandaki One Piece cidden garip ve kendinle çelişiyorsun sürekli.
Yazılana bak diyorum, çizilene bakıyorsun. İyi ben de Luffy'nin Hina'dan kaçtığı sahneyi atıp Hina> Luffy diyeyim. Yazılan diyorum, yani hikayeyi okumanız lazım.
Gel yazılana bakalım istediğin gibi:
-Garp kutsalları sevmiyor.
-Garp kutsalların emrine girmemek için Amiralliği reddediyor.
-Garp'ın kutsalları istemeden kurtardığı söyleniyor.
-Garp adaya Roger için gelmiş falan filan.
Bak yazılanlar bunlar ama sen gidip Garp kutsalları korudu diye bir masal anlatıyorun sürekli.
Garp; Roger, Xebec, Beyaz Sakal seviyesi falan değil diye yıllarca eziklendi adam ama bugün görüyorsunuz adamdan delicesine tırsıyorlar, 3v1 bile dalmak istemiyorlar; asıl sorun 3 kişi daldıkları halde dövüşü kısa sürede bitiremeyecek olmaları: Bu muhabbetin olayını tam anlayamıyorsun sanırım:
-WB: Haki, En güçlü Paramecia, en iyi 12'den silah.
-Linlin: 5 yaşında bile antik dev tekleyecek güce sahip, 5 meyveliymiş gibi özel meyvesi, özel vücut yapısı var.
-Kaido: Özel vücut yapısı.
Bak yukarıda saydığım kişiler kaçıyor Garp'tan. Sadece deprem meyvesini ver 17 yaşındaki Luffy'e, 2 yıl önce One Piece biterdi.
Garp hakkındaki bütün iddaalarınız yazar tarafından çürültüğü halde halen aynı boş muhabbeti çeviriyorsunuz, mesele bu aslında.
Yazdığın seviyeler bile uydurma, hiçbir dayanağı yok.
40 yaş Garp'ın seviyesi Amiral eder mi belli değil, hadi eder diyelim.
21 yaş Kaido nereye Lord ediyor, haki mi gördün, meyve bile yok, en fazla Yonko Komutanı eder.
30 yaş BM nereye Amiral ediyor, haki mi gördün, en fazla Yonko Komutanı eder.
36 yaş WB bile Amiral eder mi belli değil, daha temassız kral haki vuramıyor, hadi buna da Amiral eder diyelim.
2 Amiralin kapışması kaç gün sürecek, 3 gün mü 5 gün mü, diyelim 3 'ü girdi Garp'a 3-5 gün sürmese de 10 saatte kazandılar, ee ne olacak sonrasında, ortada ne hazine kalacak, ne meyve kalacak, ne Shakky kalacak.
Dayanağı belli nasıl yok: Adaya amiral göndermek yerine Garp'a yalvarıyor adamlar git diye. Yıllar önce amiral öldüren Xebec'e ve ek olarak Roger'a, Amiral altı Garp mı yollayacaklar: saçmalık resmen. Garp en az Yonko-KK arası bir yerdedir Tanrı Vadisi'nde; Xebec'i Yonko+ kabul edeceksek Garp'ın seviyesi de ona göre düzenlenir. Rocks tayfası bir amiral bile çıkaramıyorsa; bizim Logia amirallerinden birisi yer bunları; o kadar güçsüz olduklarını düşünmüyorum. Bakalım ben yine de adaya amiral takviyesi bekliyorum denizcilerden, gelirlerse görürüz seviyeleri.
Bak şu yazdığında da zerre mantık ve dayanak yok. Amiral öldüren Xebec'in olduğu adaya Garp giriş yapıyor ve Xebec'in surat değişiyor, fıkra bu kadar.
Garp desen Tanrı Vadisinde 40 yaşında, 78 yaşındaki halinden zayıf, ki 9 yıl sonra Çinjao için antrenman yapmak zorunda kalıyor.
Özetle Tanrı Vadisinde Prime halinde tek Xebec var, gerisi Prime hallerinden çok uzaklar.
Hikayeyi yazan yazar zaten bu kişilerin ganimet için koşturduklarını yazmış, ganimet yarışına girdiklerini yazmış. Kafanızdaki hikayeye göre değil de yazılana göre yorumlasanız daha sağlıklı olacak.
Geçen hafta aynısını ben yazdım zaten cevap olarak size:
"Rocks tarafının kutsal malları öldürmek istediği falan yok, onlar ganimet peşinde." diye. Bu muhabbetin sebebi neydi peki? Siz Garp'ın kutsal malları koruduğunu savunuyordunuz YAZILANIN aksine. Bak şimdi kendin dediğim yere gelmişsin; Garp'ın bunları dövmesi kutsalları korumak anlamına gelmiyor işte, çünkü adamların kutsal mallarla bir işi yok.