Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1161: Ok Yağmuru Altında Bir Aşk Şarkısı

Bölüm Nasıldı?

• Iyi

Kullanılan: 79 84.9%
  • Orta

Kullanılan: 9 9.7%
  • Kötü

Kullanılan: 5 5.4%

• Kullanılan toplam oy
    93
Evet Kaido , bigmom ve WB gereksiz bir savaşa zaman ayırmak istemediği için haklı olarak kaçtı

Ama yazar neden böyle bir sahne çizme gereği duydu ona bakmak lazım . Bence burası biraz açık bir mesaj . Yani Garp - Roger - Xebec şu an adadaki en güçlü 3 isim . Bunun için Garp’a bir mesaj çakması gerekiyordu .
İşte mevzu zaten burada açık açık mesaj veriyor. 1156 bölümde anlatıcı Roger, Garp ve Xebec bu üç kişi büyük korsan çağının efsaneleri olarak anılacaklardı. ancak kanları gençliğin tutkusuyla yanıyordu.

Turist Roger ne zamandan beri güç seviyesi sabiti oldu :)

Hadi Rogerı sabit kabul ettik diyelim ve bu bölüme bakalim ;

Bu bölüm Roger WByle eşleşiyor, gayet denk çarpisiyorlar, şok dalgalari falan çıkıyor ve Roger kimildayamiyorum diye ağlıyor. Birkaç sayfa geri gelirseniz WBnin Kutsal Şövalye kesmesinden sonra BMnin WBnin yakasina yapistigini ve dövüşmek mi istiyorsun dediğini görürsunüz.

O halde TV için BM = Wb = Roger denklemi gayet doğal.

Devamında Roger Oden için WBye diz çökerken bundan 1 yıl sonra BMye kapismaya bile maçası yemiyor, poneyi çalıp kaçıyor. Hani BM Garptan kaçıyordu ya Roger da BMden kacıyor, sizin hesap paradoksa döndü böylece.

--TV BM 30 yaşında,
--Rogerın kaçtığı BM 43 yaşında.
-- Prime BM 68 yaşında.

Matematik basit

Bak Garp her gün antrenman yapan birisi, 78 yaşındaki hali şuan TVde gördüğümüz 40 yaşındaki halinden katlarca daha güçlü, ona rağmen kendisi diyor ki paslanmisim, bu da yikim mi diyor. Yani Garp gibi Roger gibi siradan insanlarin doruk noktasi sabit ve sonrasinda güçten düşüyorlar.

BM ise 68 yaşındaki haliyle meyve yeteneği sayesinde 1 yıllık ömrünü verip daha da güçlenebiliyor, bu halde BMnin gücünün sabit bir doruk noktası yok. Yaşa takılmadan sürekli güçlenebilen tek karakter, belki ırkından dolayı devler veya Kaido istisna olabilir ama onlarda bile böyle bir açıklama henüz yok.

Başa dönersek ne Garp ne Roger attigim sayfadaki Prometheusu bile yenemezler. Luffynin kendisi haki islemiyor bunlar logiadan bile daha beter diyor. Homieleri yenmenin yolu ya Brook gibi ruha etkili meyve, ya da homienin yaratildigi elementin zayif noktasi veya onu kesen bir kilic teknigi. Zoro misal ateş kesme teknigiyle kesiyor, ve squirtle Jinbe su fışkirtip vakit kazaniyordu ancak bunlar bile.yenmeye yetmiyor kisa vadeli etkisiz hale getirir sonra geri duzeliyorlar

Rahmetli Einstein ne demiş, Garp savunmak atomu parcalamaktan daha zordur demiş. :) ne kadar.zorlandiginiz belli oluyor :)

Koby dediğin adamda tee Ennies Lobbyde korku falan kalmamisti. Bu çocuk 6 ay Garpin egitimini aldi, gündüz egitim.aliyor gece kalkip.kendi calisiyordu. O yüzden Garp korkak gencin sesini duydu da efkarlandi boş hikaye.

Olani yazdim.zaten, Garp basbayagi Kobynin dediklerinin altinda kaliyor. Garpin tipine bakin korkmus durumda, vucuttaki butun ter bezleri calismis sirilsiklam kalmiş, şoke olmuş adeta.

Neden, nedeni Kobynin sözleri. O sözleri ömründe aklinin ucundan bile gećirmemistir, kimseden duymamis aklina bile getirmemistir Garp.

Ne diyor Koby,

--Zaten kazanmisiz, korsanlar da savamiyor biz niye savasiyoruz diyor,
--Savaş uzadikca yarali askerlere yardim.gitmiyor bok yoluna ölüyorlar diyor
--Savaştikca korsanlar bizim askerleri doğruyor daha fazla ölen oluyor diyor
--Bu halde savaşmaya devam eden tüm askerler aptaldir diyor

Bu Kobynin hümanist felsefesidir. Garpta bunu algilayacak kafa olmadigi için şok içinde ter döküyor.

Kobynin tespitleri Garpın hayatinin özetidir. Garp bir çatismada insan hayatina deger vermeden muhakkak son korsan ölene kadar savaşmistir. Eddwar için Rogeri ve Shikiyi yakalamaya gidecek Tsurudan gemi istiyor Tsuru vermiyor, sürekli yikim.yarattiği için. Adamin umrunda değil ki.

Kendi oğlunu, torununu, üvey torununu vs umursamayan adam elin oģlunu mu umursayacak. Akainu Kobyi delecek, aksiyon almiyor, Shanks kurtariyor, Shanksa Luffyi korsan yapan adam diye söyleniyor.

Bu adamin savunulacak bir tarafi yok. Einstein hakli, atomu parcalayan yüzlerce tesis var artik ama Garpi aklamak çok zor :)
Arkadaşım kimsenin birşey için çabaladığı zorladığı filan yok. Sen yorum değil senaryo yazıyorsun tüm yorumlarında bunu görüyorum. Bir dayatma var ama senin dediğin şekilde bir seri yok.

Yok Garp o felsefe yok bilmem ne yok vs. diyorsun da biz ne diyoruz acaba okuyor musun?

Ayrıca orada Sengoku'dan tut Tsuruya ondan tut amilrallere vs bir sürü yüksek rütme karakter var. Ama bunu diyen bir kişi var o da çömez asker Coby. Demek ki kimsede o felsefe yokmuş. Garp'a husus bir durum değilmiş demek oluyor dediğine göre...

Burada asıl olay Coby'nin özel bir kişi olduğunu göstermesidir. Garp'ın Coby ve Helmeppoyu eğitime alması bir yandan Helmeppo'nun babasından dolayı olurken diğer yandan Coby'nin yüzüne bakınca ki aşırı saf temiz bir karakter olmasından ötürüdür. Ayrıca Luffy ile olan tanışıklığı...

Velhasılkelam tüm denizciler feslefesiz ve bunu algılayabilecek kapasitede olmayan insan yığınları olmuş oluyor yani bu Coby'nin özel karakter olduğundan değil aslında...

Neyse dümdüz Hater'sın kardeşim kusura bakmada...

Garp işin eğlencesinde troll bir karakter. Hiç bir sorumluluğu yok. Maaşını alıyor yatıyor kendisini geliştiriyor güçleniyor ama dünyayı kurtarayım denizcilere yön vereyim gibi bir kafa yapısında değil. Yaş aldıkça bazı şeyler değişmiş kendisinde gençken daha savruk vurdum duymaz bir hal içerisindeyken Roger'dan sonra kafa yapısı değişmiş belli ki. Bence bu sword olayı'da Roger idamından sonra kurulan bir olay akla o zaman gelmiş olabilir. Açıkcası çok abartmayın durumu yok karakteri şöyle adam değil böyle adam değil vs diye. Öyle demeniz için adamın başka bir bakış açısından sonra eksi bir kritere dönüşmesiyle hainlik etmesiyle olur karaktersizlik.

Adam relax bir karakter vurdum duymaz ve sorumluluk almaz kendi halinde takılan troll bir hayat süren özgür bir kişiliğe emir boyunduruk altına girmeyi sevmeyen kafasına estiğini yapan bir karakter. Öyle bir karakter ki denizciler içinde bunu tek yapabilen bir karakter varın siz düşünün. Öyle bir babayiğit. Denizcileri dingonun ağırı gibi kullanabiliyor kimse birşey diyemiyor.

OP hikayesinde Garp böyle birisi değil yahu :)

Adamın kendisi filo amiraline devleri askere alin diye teklif götürüyor, bildiğin denizcilik siyasetini yönlendjriyor.

Kalkip akademide ders veriyor, gencleri eğitiyor, paket oldugu bölümde son ders mevzusu geciyor, 2 kisi varsa yaşlı kalsın genci kurtarin diyor.

Bu söylemler sorumluluk bilincine sahip olduğunu gösteriyor Garpın.

Ha söylemle eylemler tutuyor mu, tutmuyor, daha Garpın 1 tane bile sivil kurtardigini görmedik, varsa yoksa Roger.

Oden konusundaki suç tamamen Oden'de.5 yıl dans etceğine yardım isteseydi Wb'den.Wb Oden'in ölümünü yıllar sonra öğreniyor.Marco zaten diyor sayısız kez düşündük ama pek çok zayiat vereceğimiz kesindi.Wb saldırıp yense bile pek çok adamı gidecekti.Onları da hükümet halledip Wano ülkesini dünya hükümeti altına girecekti.Wb riske girmek istemedi.
WB Kaidoya saldirmaz. Abi - Abla - Kardeş teması işliyor Oda. Oden WB için Kaido kadar yakın birisi değil. Tabiri caizse dıdısının dıdısı kaliyor.

Evet Kaido , bigmom ve WB gereksiz bir savaşa zaman ayırmak istemediği için haklı olarak kaçtı

Ama yazar neden böyle bir sahne çizme gereği duydu ona bakmak lazım . Bence burası biraz açık bir mesaj . Yani Garp - Roger - Xebec şu an adadaki en güçlü 3 isim . Bunun için Garp’a bir mesaj çakması gerekiyordu .
Garp ve Roger prime hallerinden çook uzaktalar.

78 yaş Garpa bak bir de TB 40 yaş Garpa bak.

52 yaş Rogera bak bir de 39 yaş TV Rogera bak. Temassız kral haki kullanamiyor daha.

Xebec en az.15 yaş büyük onlardan o yüzden Tanri Vadisinde Xebec = Harald > All

Diğer türlü Rogerın WBye karsi kipirdayamiyorum.diye aģlamasini açiklayamazsın.

Arkadaşım kimsenin birşey için çabaladığı zorladığı filan yok. Sen yorum değil senaryo yazıyorsun tüm yorumlarında bunu görüyorum. Bir dayatma var ama senin dediğin şekilde bir seri yok.

Yok Garp o felsefe yok bilmem ne yok vs. diyorsun da biz ne diyoruz acaba okuyor musun?

Ayrıca orada Sengoku'dan tut Tsuruya ondan tut amilrallere vs bir sürü yüksek rütme karakter var. Ama bunu diyen bir kişi var o da çömez asker Coby. Demek ki kimsede o felsefe yokmuş. Garp'a husus bir durum değilmiş demek oluyor dediğine göre...

Burada asıl olay Coby'nin özel bir kişi olduğunu göstermesidir. Garp'ın Coby ve Helmeppoyu eğitime alması bir yandan Helmeppo'nun babasından dolayı olurken diğer yandan Coby'nin yüzüne bakınca ki aşırı saf temiz bir karakter olmasından ötürüdür. Ayrıca Luffy ile olan tanışıklığı...

Velhasılkelam tüm denizciler feslefesiz ve bunu algılayabilecek kapasitede olmayan insan yığınları olmuş oluyor yani bu Coby'nin özel karakter olduğundan değil aslında...

Neyse dümdüz Hater'sın kardeşim kusura bakmada...
Olay haterlik değil, Garpın şoka girmiş terlemiş suratini aklamak için Kobyye şasırdı dedin ben de böyle olmadigini, duyduğu kelimelerden dolayı şoka girdiğini söyledim.

Diğer denizcilerle ilgili yorum yapmadim ancak sonuç aynı zaten

Koby zaten savaşı devam ettiren bütün denizciler aptaldir diyor.

Akainu adalete inanmiyorsan öl geber diyor, bu laf bütün denizcilerin hümanizmden anlamadiklarini gösteriyor zaten, Koby özel mi özel, bütün denizciler aptal mı aptal

Biz ne diyoruz, bütün denizciler WGnin köpeğidir diyoruz

Monkeyfanlar da aksini iddia edip Garpı çeşitli şekillerde aklamaya ve diğer denizcilerden ayirmaya calisiyorlar.

Kobynin dedikleri ve Garpın şoka girip terlemesi bizi dogruluyor. Garp diğer denizcilerden ayri değil, mevzu bu.

Soda bu flaşbackle beraber Xebec karakterini o kadar sevdirdi ki onun ölümü serideki en büyük trajedilerden birisi olacak ve okuyucuları çok derin sarsacak. Sırf bu yüzden Teach'in , babasının intikamını almasını dileyeceğiz ve dip dalgadan çok büyük bir Teach fan kitlesi geliyor. Hazır olun..

Turist Roger ne zamandan beri güç seviyesi sabiti oldu :)

Hadi Rogerı sabit kabul ettik diyelim ve bu bölüme bakalim ;

Bu bölüm Roger WByle eşleşiyor, gayet denk çarpisiyorlar, şok dalgalari falan çıkıyor ve Roger kimildayamiyorum diye ağlıyor. Birkaç sayfa geri gelirseniz WBnin Kutsal Şövalye kesmesinden sonra BMnin WBnin yakasina yapistigini ve dövüşmek mi istiyorsun dediğini görürsunüz.

O halde TV için BM = Wb = Roger denklemi gayet doğal.

Devamında Roger Oden için WBye diz çökerken bundan 1 yıl sonra BMye kapismaya bile maçası yemiyor, poneyi çalıp kaçıyor. Hani BM Garptan kaçıyordu ya Roger da BMden kacıyor, sizin hesap paradoksa döndü böylece.

--TV BM 30 yaşında,
--Rogerın kaçtığı BM 43 yaşında.
-- Prime BM 68 yaşında.

Matematik basit

Bak Garp her gün antrenman yapan birisi, 78 yaşındaki hali şuan TVde gördüğümüz 40 yaşındaki halinden katlarca daha güçlü, ona rağmen kendisi diyor ki paslanmisim, bu da yikim mi diyor. Yani Garp gibi Roger gibi siradan insanlarin doruk noktasi sabit ve sonrasinda güçten düşüyorlar.

BM ise 68 yaşındaki haliyle meyve yeteneği sayesinde 1 yıllık ömrünü verip daha da güçlenebiliyor, bu halde BMnin gücünün sabit bir doruk noktası yok. Yaşa takılmadan sürekli güçlenebilen tek karakter, belki ırkından dolayı devler veya Kaido istisna olabilir ama onlarda bile böyle bir açıklama henüz yok.

Başa dönersek ne Garp ne Roger attigim sayfadaki Prometheusu bile yenemezler. Luffynin kendisi haki islemiyor bunlar logiadan bile daha beter diyor. Homieleri yenmenin yolu ya Brook gibi ruha etkili meyve, ya da homienin yaratildigi elementin zayif noktasi veya onu kesen bir kilic teknigi. Zoro misal ateş kesme teknigiyle kesiyor, ve squirtle Jinbe su fışkirtip vakit kazaniyordu ancak bunlar bile.yenmeye yetmiyor kisa vadeli etkisiz hale getirir sonra geri duzeliyorlar

Rahmetli Einstein ne demiş, Garp savunmak atomu parcalamaktan daha zordur demiş. :) ne kadar.zorlandiginiz belli oluyor :)

Koby dediğin adamda tee Ennies Lobbyde korku falan kalmamisti. Bu çocuk 6 ay Garpin egitimini aldi, gündüz egitim.aliyor gece kalkip.kendi calisiyordu. O yüzden Garp korkak gencin sesini duydu da efkarlandi boş hikaye.

Olani yazdim.zaten, Garp basbayagi Kobynin dediklerinin altinda kaliyor. Garpin tipine bakin korkmus durumda, vucuttaki butun ter bezleri calismis sirilsiklam kalmiş, şoke olmuş adeta.

Neden, nedeni Kobynin sözleri. O sözleri ömründe aklinin ucundan bile gećirmemistir, kimseden duymamis aklina bile getirmemistir Garp.

Ne diyor Koby,

--Zaten kazanmisiz, korsanlar da savamiyor biz niye savasiyoruz diyor,
--Savaş uzadikca yarali askerlere yardim.gitmiyor bok yoluna ölüyorlar diyor
--Savaştikca korsanlar bizim askerleri doğruyor daha fazla ölen oluyor diyor
--Bu halde savaşmaya devam eden tüm askerler aptaldir diyor

Bu Kobynin hümanist felsefesidir. Garpta bunu algilayacak kafa olmadigi için şok içinde ter döküyor.

Kobynin tespitleri Garpın hayatinin özetidir. Garp bir çatismada insan hayatina deger vermeden muhakkak son korsan ölene kadar savaşmistir. Eddwar için Rogeri ve Shikiyi yakalamaya gidecek Tsurudan gemi istiyor Tsuru vermiyor, sürekli yikim.yarattiği için. Adamin umrunda değil ki.

Kendi oğlunu, torununu, üvey torununu vs umursamayan adam elin oģlunu mu umursayacak. Akainu Kobyi delecek, aksiyon almiyor, Shanks kurtariyor, Shanksa Luffyi korsan yapan adam diye söyleniyor.

Bu adamin savunulacak bir tarafi yok. Einstein hakli, atomu parcalayan yüzlerce tesis var artik ama Garpi aklamak çok zor :)

BM'nin hiçbir zaman WB ile denk olabileceğini düşünmem. Belki 5 yaşındaki hâlleri öyle olabilir. Bana göre Roger = WB => Garp. Belki WB Roger'dan da güçlü olabilir.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık