Garp işin eğlencesinde troll bir karakter. Hiç bir sorumluluğu yok. Maaşını alıyor yatıyor kendisini geliştiriyor güçleniyor ama dünyayı kurtarayım denizcilere yön vereyim gibi bir kafa yapısında değil. Yaş aldıkça bazı şeyler değişmiş kendisinde gençken daha savruk vurdum duymaz bir hal içerisindeyken Roger'dan sonra kafa yapısı değişmiş belli ki. Bence bu sword olayı'da Roger idamından sonra kurulan bir olay akla o zaman gelmiş olabilir. Açıkcası çok abartmayın durumu yok karakteri şöyle adam değil böyle adam değil vs diye. Öyle demeniz için adamın başka bir bakış açısından sonra eksi bir kritere dönüşmesiyle hainlik etmesiyle olur karaktersizlik.
Adam relax bir karakter vurdum duymaz ve sorumluluk almaz kendi halinde takılan troll bir hayat süren özgür bir kişiliğe emir boyunduruk altına girmeyi sevmeyen kafasına estiğini yapan bir karakter. Öyle bir karakter ki denizciler içinde bunu tek yapabilen bir karakter varın siz düşünün. Öyle bir babayiğit. Denizcileri dingonun ağırı gibi kullanabiliyor kimse birşey diyemiyor.
Bu seri de önemli karakterlerin hepsi ben merkezli bencil , (Dragon,Koby,Kuma, ayrı tutuyorum.), Smoker goygoyu çürüyünce, karakter meselesi kaldı, burada da WB ile kiyasliyorlar. İşin enteresan yanı, WB nin tabusu ve kırmızı çizgisi aile iken, BB Thatch i paket etti. Ace kendi iradesi ile hareket ettigin de engellemek istedi, Oden meselesi de benzeridir, Oden Rogerla beraber giderken, aç kalmasın diye erzaklari veren WB, Odenin ölümü sonrası, çoluk çocuğu napar bile derdinde olmadı, orada bile Ace i durdurdu. "D" nin sirlari ogrendiginde bile ilgilenmedigini söyledi. Şimdi bu noktadan baktigimiz da, Garp'ın eleştrilen noktaları WB de de mevcut, bana kalsa WB on numara karatker. Ama ısrarla Garp konusunda "cımbızlama" yapılıyor. GV deki npc köleler ve katliam zirvedekilerin hiçbirinin umrunda değildir.
Artık şunu anlamak lazım zirvelerin hepsi kusurlu ve ben merkezli, kimi deniz de özgür ve aileyi arar takılır. Kimi korsan avlar özgür takılır. Herkesin kendi adaleti.