sana bu konuda katılıyorum zaten özellikle garp konusunda adam ekran dışı kaybetti hızlı bitirmek için sırf ama yaşlı garp genç garptan güçlü değil onu nerden çıkardın anlamadım.
şu kuzanla yumruklaşmasında çıkan şok dalgası roger ile kapışmasında çıkmıyor diye diyorsan bence tek saldırıdan bunu ele almak çok doğru olmaz çünkü wanoyada bakarsan acocla luffy kaıdoya vurduğunda böyle şok dalgaları oluşmuyor habire çarpışmaları felan gerekiyor garp vs rogerda öyle yumruk ve kılıç çarpıştırması namına bişiy yok.
Kuzan'ı düşünmedim ama dediğin aksine o da sayılabilir. Kuzan ve Garp yumruk çarpıştırmıyor, ikisinin yumruğu da sapıyor ve yüzlerine geliyor ve devasa şok dalgası çıkıyor. Şok dalgası olayını genelde denk çarpışmalarda çiziyordu Oda, misal Roger/Oden ve WB kılıç tokuşturuyor, Kaido ve Luffy kafa tokuşturuyor, Xebec ve Harald şok dalgası çıkıyor. Ancak Garp ve Kuzan'da yumruklar çarpışmıyor, önceki şok dalgası varyasyonunun aksine saldırı sapmasına rağmen şok dalgası çıkıyor. Roger ve Garp'ta da sapma var, kılıç ve yumruk çarpışmıyor ancak hiç şok dalgası çıkmıyor.
Diğer yandan benim kastettiğim Galaksi vuruşlarıydı. Garp Arıkovanı başlangıcındaki Galaksi Yumruğunu vurduğunda bu da yıkım mı, paslanmışım diyor ancak geçmişe dair hiçbir gösterimde böyle bir atak görmedik. Roger'a vuruşu Meteor yumruğu sanırım, gülle atarken de aynı ismi kullanıyor, Tanrı Vadisinden 8 yıl sonra Çinjao ile kapışacak o saldırı da çok matah bir şey değil, madem Galaksi Yumruğun var, Çinjaoya öyle vuraydın bari veya Tanrı Vadisine giriş için çizebilirdi Oda, gülle fırlatmak yerine zıplayıp Galaksi Yumruğu vurabilirdi. Şimdi adaya çıkacak ben öyle bir saldırı beklemiyorum şahsen.
Oda'nın yazımıyla ilgili şunu da çok can sıkıcı buluyorum;
Olay yerinde Xebec, WB, BM, Kaido, Roger, Ray, Gaban, Garp Kral Haki kullanıcısı olarak geçen kişiler. Kaido belki o zaman uyandıramamış olabilir ama diğerlerinde kesin var gibi bir şey. Garling keza kuvvetle muhtemel Kral Haki sahibi.
Bu adamların herhangi biri Kral Haki salsa ortada ne denizci kalır ne korsan ne de Kutsal Ejder, toplasan 10-15 kişi kalır.
--Sen Ray ilk çıktığında müzayede evinde seçerek insan bayılttığını çiziyorsun.
--Luffy BAA da 50.000 kişiyi bayılttığını çiziyorsun
--Dof, Smoker'ın ekibini bayılttığını çiziyorsun
--Son dönemde Merkürün kükremesi IM'in JBnin salınımıyla milleti bayılttığını çiziyorsun.
Şimdi bizim Garp korsanların arkasından baskın yapıyor, çizsene be adam Kral Haki salsın Garp, korsanlar bayılsın. Niye adama gülle attırıyorsun, gülle atınca savrulan 10 tane korsan var, Kral Haki çizsen yarısı bayılacak.
WBde Kral Haki var hala bisento sallıyor çöp denizciler için.
Bu durum hikayeyi can sıkıcı hale getiriyor bence, verdiği yeteneği unutuyor yazar, hikayeye yediremiyor, kendiyle çelişiyor. Pokemonu bu yüzden hiç sevmezdim, Ashe her sezon adeta sıfırlanırdı, eline geçen pokemonu bile unutur pokedekse bakardı, OP da buna döndü iyice