Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160: Tanrı Vadisi Olayı

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 83 83.8%
  • Orta

Kullanılan: 8 8.1%
  • Kötü

Kullanılan: 8 8.1%

• Kullanılan toplam oy
    99
Yeni bir oluşum gibi gözüküyor sword, aksini görmediğimiz sürece de öyle kabul edeceğim. Eğer eski bir oluşum olsaydı bu gençlere mentorluk yapan birisini görürdük. Yokmu hiç swordda yaşlı biri,varsa niye görmedik. Yeni bir oluşum olma ihtimali çok yüksek gözüküyor.
Eğer swordun yeni olduğunu kabul edersek (aksi kanıtlanmadığı sürece ben öyle kabul edeceğim) dragonun denizcilikten ayrılma tarihi ile swordun kuruluş tarihi uyuşmuyor.
Dragon'un ne zaman ayrıldığına dair bir kanıt yok.Tanrı Vadisi olayı sadece tahmin.Dediğin gibi de olabilir.

WB arkadaşını kurtarmak için gelmiş ancak orada kutsallara/ denizcilere karsı savasirken çizilmiş, masumlara yardım.ediyor yani

Peki Garp da Roger için geldi onu da kutsallara denizcilere karşı çikarken görecek miyiz acaba :)

Önümızdeki bölüm yaniltmasi gereken kişi Garp, WB değil.

Bir de WB Tanrı Vadisi yetimi Teachi alıyor 30 sene bizzat tayfasında besliyor, peki Garp da Tanrı Vadisi yetimini almiş mı yanina, bu konuda da.yaniltması gereken kisi Garp :)
Roger Shanks’ı, Wb Teach’i almış. Garp da kutsallardan birini kurtarmıştır herhalde.

Akainu Garp'ın yanında adamın dibidir mi?🤣🤣🤣
Bu kadar saçma bir cümle duymamıştım.
Akainu'nun sivil tahliye gemisini vurması tamda Gorosei'lerin isteyeceği şey.Hatta Robin'i görünce Akainu'ya kızıp işiki düzgün yapamadım diyorlardı.Hem yanlış hatırlamıyorsam Aramaki Akainu'da örnek alıyordu.Gorosei'lere gitti hesap sordu evet ama Gorosei'lerin cevabı şu:
-Bize karşı gelme,onurun önemsiz mesele,diyor.
Savaştan kaçan denizcileri öldüren bir aptal.Filo amirali olduğu için köpek konumunda zaten.Hem Dragon'a muazzam bir öfkesi var adamın.Dragon oğlu diye baygın Luffy'yi öldürmeye çalışıyordu orada Karasakal kaos sürdürürken.
Burada bir parantez açmak istiyorum, o Dragon öfkesi dediğin mevzu farklı bir olay. Akainu muhtemelen Roger’ı hayatında görmedi ama Roger’ın oğlu diye Ace’i öldürdü. Yine Ohara‘da hiç tanımadığı sivilleri, Kutsallar onlara terörist dediği için katletti. Yine Luffy’i de En Kötü Suçlu olarak bilinen Dragon’un oğlu olması gerekçesiyle öldürmek istiyor. Zaten öldürmek istiyor, bir de buna suçlu dragon kaidesi eklenince daha çok önem veriyor. Tıpkı Roger’ın oğlu Ace’i elinden kaçırmamak için kırk takla attığı gibi. İnsanlar bu sahneye bakarak Akainu ve Dragon’un geçmişi var yorumunda bulunuyorlar ama öyle bir olay söz konusu değil.

Niye kimse davy klan hakkinda konusmuyor bol teori çıkar burda örneğin hasir sapka giyen dev hatırlıyorsaniz imu joyboyun hasir sapkasini görmüştük dev boyunda bir sapka bence xebecin hayrani olan Davy d. Jones joyboy olabilir

Vallahi benim için lamı cimi olmayan bir durum.

---WBnin her zaman duyduğu bir söylentiyi Garp'ın duymama ihtimali olamaz.
---Denizciler sürekli söylenti peşinde koşarken her zaman duyulan bir söylentiyi Garp duymamış olamaz.
---Garp kendine özgü istihbarat ağına sahipken bu söylentiyi duymamış olamaz.

Söylenti ne, Kutsal Ejderler bir ada seçip katliam yapıyor, insan avlıyorlar, söylenti bu.

Garp'ın hiç duymaması saçmalık,
Duyduysa Gorusei'ye Kong'a ve sair bu söylentinin aslı var mı yok mu diye sormaması ağır saçmalıktır.

2 Hafta sonra Garp çıkıp bilmiyordum derse yazar ağır sıçar.

Hele hele bu bölüm özelinde tartıştığımız gibi gizlemek için hiçbir denizci öldürülmediyse fena sıçar Oda.

+1

WB her zaman duyardım diyor, Garp kulak tıkacıyla gezse o rütbeyle, o istihbaratla duymama ihtimali yok, kulaksız olması lazım, çocukken menenjit geçirip duyma yetimi kaybettim demesi lazım, başka türlü açıklayamaz.

Akainu Garp'ın yanında adamın kralıdır.

Düşünmez, söyleneni yapar dediğiniz adam Gorusei'nin karşısına çıkıp hesap soruyor, Dof CP0'ı parmağında oynatıyor, çapsız Gorusei ses edemezken Akainu dimdik duruyor.

Akainu genelin yararını düşünür, Ohara'da 1 tane terörist kaçsa dünyaya mal olabileceğini öngörür, harekete geçer. Romantik olmaya gerek yok, Suriyeli göçmenler bizim ülkeye doldurulduğunda içeri sızan İşidli militanlar ülkenin her yerinde patlama yapıp milleti katlettiler. Kimse sınırdan içeri alınmasa ülkemizde patlama falan olmayacaktı.

Akainu'nun savaşta denizci erlerini öldürmesi de genelin yararın için önemlidir. Savaştan kaçmak bizim Askerlik Kanununda da her ülkede olduğu gibi suçtur, o zaman herkes savaştan kaçar, disiplin bozulur, disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır.

Garp ne yapıyor, korsan olduğunu bile bile EL sonrası torununa yol veriyor, amirin emrini dinlemeyip disiplinsizlik yapıyor, öğrencisi olan Aokiji de kendisi gibi aykırı davranıyor.

Olaya denizcilik olarak bakıp yorumlarsak bir denizci olarak Garp başarısızlık örneğidir ve kötü bir örnektir. Liyakatsizliği ve adam kayırmacılığı/torpili, disiplinsizliği teşvik eder. İyi bir asker/denizci kesinlikle değil bu adam.
-Akainu Ohara'da riske girmemek için sivilleri de öldürüyor. Marinefordda da öldürüyor. Hocam sen değil miydin Garp katliamı biliyor ve bir sey yapmıyorsa Garp a yazar diye ? Sivillere katliam sorunsa Akainu nasıl görev adamı ve geneli düşünüyor ? Sivillerin öldürülmesi büyük resim de sorun değilse , Tanrı Vadisin'de, Garp , Akainu gibi göz yumsa ,o zaman gerekeni yapıyor mu diyeceğiz? Akainu'nun öldürdüğü Oharalı bilim adamı terörist, Tanrı vadisin de ki sivil masum anadolu insanı.. İkisin de de istediğini elde eden IMU ve 5 Kadim.. Bu tezatlık değil midir? Aokiji Ohara katliamın'da kırılım yaşıyor. Adalet duygusunda gel-git leri oluyor. Hükümet'te bir şeylerin yanlış gittiğini görüyor. Şimdi bu noktadan baktığımız da, aykırı olması yanlış mı? Yanlış ise Dragonun örgütlenmesi de yanlış diyebilir miyiz?

- 30 yıllık bu seri de Oda bir karaktere ünvan koyduysa bunu her şekil'de açıklamıştır. Hikaye devam ederken bunu çok kez gördük, ki Garp'ta da anlattı ve devam ediyor.Adamın kahramanlıkları o kadar çok ki, Denizciler de ve halkın dilin de bir çok kez konuşuluyor.Ki bu sebeple Hükümete karşı tavırlarına göz yummak durumun da kalıyorlar. O derece.. Tanrı vadisine geliyor, denizciler sevinç çığlıkları atıyor. Rol modelin denizciler de ve halkta zirvesi, THE HERO diye geçiyor.. Nasıl ''başarısız ve kötü örnektir ''? O kadar absürt yorumlama ki..(Akainu'nun denizcilerde üst rütbe dışında, karşılıgı var mı görmedik , halkta zaten hiç yok. varsa da görmedik). Ses çıkarmayan Akainu, hükümetin görev adamı olarak bayrak taşıyıcısı, Kutsallara ''Scumbag'' diyebilen Garp hükümet köpegi, Tanri Vadisin'de Akainu katliamı görse geneli düşünerek emirleri uygulayabilir. Ama Garp uygularsa köpek..

-Disiplinsiz demişsin Garp'a, inanilmaz yani . Bir denizci olarak her gün, ama her gün antrenman yapıp, ''Bu kahramanların gücü doğuştan gelen bir yetenek değildi.'' olarak anılıp, çok çalışmanın simgesisi yapılan bir karakter, Nasıl disiplinsiz.. Kimseye eyvallahı olmayan Garp'a, torpilci ve liyakatsiz demişsin, sanki fetocü Condoriano gibi, birine makamı hak etmediği halde mi verdi? Birisinin hakkını mı çaldı? Nasıl bu ithamları söylüyorsun anlamıyorum.( Oda'nın başına buyruk olarak resmettiği Garp'ı tanıttığı, Luyff'yi bıraktığı durum,yazarın Garp'ın patavatsız,başına buyruk biri olduğunu belirtmek için yazılmış bir senaryo, daha fazlası değil.) IMU dan dolayı seride hükümet köpeği olarak kutsal şövalyeleri ayrı tutuyorum , Cp0 ve Akainu yarışır. Sürekli şikayet ettiğiniz noktalarda ki karakterin zirvesi Akainu, adam Fleet Admiral olduğundan beri elim kolum bağlı diyor,tasmasından kurtulamıyor o kadar köpek.. yani adamın lakabı bile Red Dog :D (ki zodiaktaki lakaplar karakter eşleşmesi olarakta kullanılır)ama nedense farklı davranılıyor .Yani ne iddia ediyorsan kendi açıklamalarınla kendini çürütüyorsun. Akainu üzerinden Garp'ı temizledin hocam eyvallah.

Son düzenleme:
Akainu ohara da riske girmemek için sivilleri de olduruyor. Marinefordda da olduruyor. Ama Garp korsan Ace I kurtarmıyor. Geneli düşünüyor Garp köpek. Akainu hükümetin görev adami olarak bayrak taşıyıcısı ama Garp hükümet köpegi adam değil, demek Tanri Vadisinde Akainu katliami görse geneli düşünerek emirleri uygulayabilir. Ama Garp uygularsa köpek, disiplinsiz demişsin Garpa inanilmaz yani . Bir denizci olarak her gün antrenman yapıp dünya da bayrak taşıyan karakter, adam adaya geldi denizciler kurtulduk diye sevinçten ağlıyor . Ama Garp torpilci felan inanilmaz . Bu seride hükümet kopegi olarak kutsal şövalyeleri ayrı tutuyorum İm den dolayı, Cp0 ve Akainu yarisir. Sürekli şikayet ettiğiniz noktalarda ki karakterin zirvesi Akainu ama nedense farklı davranılıyor .Tersten mi okuyorsun hocam acaba ?
Garp reis günah keçisi olarak belirlenmiş.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık