Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1160 Spoiler Yorumları

İte it diyorum işte, Garp da it, rütbeli denizci olarak attığın kişi de, aynı haltın farklı tonları sadece. Çeliştiğim bir yer varsa söyleyebilirsiniz ancak ben çelişkili ifademin olmadığını düşünüyorum.

Garpla ilgili yorumlarım ise tek bir konuda değil, yani ben Garp'ı sadece denizci olduğu için eleştirmiyorum, bundan ayrı olarak;
--Güç seviyesini eleştiririm, zirve görmem
--Kahraman ünvanını eleştiririm, kimseyi kurtarmayan adama kahraman demem
--Kutsallara hizmet etmemek için Amiral olmadı saçmalığını eleştiririm
--3 yılda bir yapılan av partilerini bilmediği saçmalığını eleştiririm
--Ace-Luffy-Koby MF'de donut olacaklardı hiçbir aksiyon almamasını eleştiririm

Garp özelinde çok konu var sadece denizcilik yok.
Bence yanlış düşünüyorsun, ama sana ne desem boş bu konuda. O yüzden bu konuda sana laf anlatmaya çalışmayacağım.

1. Bu senin şahsi düşüncendir. Zirve görmediğin Garp'ı gençlik zamanında yenecek 10 kişi say desem listeyi tamamlamakta zorlanacağına eminim.

2. Kahraman unvanını Garp istemiyor, bugüne kadar övündüğünü de görmedim bu unvanla. Ben de kahraman olduğunu düşünmüyorum bu arada.

3. Bunda eleştirecek bir şey göremiyorum. Amiral olmak demek doğrudan Kutsal Ejderler'in emrinde olmak demek. Denizci ve Dünya Hükümeti görevlisi arasında bir ayrım var. Mesela Sabaody'de Kuma, Kizaru'ya "seninle iş birliği yapmak zorunda değilim" diyor. Yani hiyerarşi açısından kendisini onlardan sıyıracak bir konumu elde edebiliyorsa bunu seçmemesi gayet normal.

4. Ben de bilmediğini zannetmiyorum, ama net olarak görmek lazım. 3 yılda bir yapılan bir şey olduğunu biliyor, ancak içeriğini bilmiyor olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam Tanrı Vadisi'nde olan olayı Kutsal Ejder gezisi olarak adlandırmıştı.

5. Bu da tamamen bulunduğu pozisyonla alakalı bir şey, yeterince konuşuldu, tekrarda detayına girmeyeceğim.

Son düzenleme:
Garp boş bir karakterdir, tıpkı harald gereksizi gibi. Xebec zamanında bu iki salağı da bana katılın, dünya hükümetinin ne olduğunu biliyorsunuz zaten diyor, ikisi de çizgisini değiştirmiyor, dünya hükümetinin dediğini ve istediğini yapıyorlar. Bu yaptıklarının da savunulacak bir tarafı yok. Harald’ın WG’nin kötülüğünü görüp, CP’ye karşı saldırıya geçip, sonra WG’ye katılıcam demesi ne kadar saçmaysa, WG’nin emirlerini dinlemeyip onların denizci kuvvetinin önemli bir gücü olan, onlara hizmet eden Garp’ın durumu aynıdır.

Bu durum şeye benziyor, İsraili sevmiyorsun ama İsrail ordusunda subaysın. İsraili sevmiyorsun ama onların kurucu olduğu ittifakta bulunup İsrail’in nimetlerinden faydalanmak istiyorsun. Bu durumu kabulleniyorsanız, Garp ve Harald’ı da kabullenebilirsiniz.

bölümü kendi başına çok sevdim, ve Dragon sen :utan::utan::utan:

garp ve denizciler konusunda bir şey yazmaya gerek yok eğer bir yazar, bir karakter veya grubu bu kadar çelişkili yazıyorsa bu sadece onlara karşı umursamaz olmamı sağlar.

Son düzenleme:
Garp boş bir karakterdir, tıpkı harald gereksizi gibi. Xebec zamanında bu iki salağı da bana katılın, dünya hükümetinin ne olduğunu biliyorsunuz zaten diyor, ikisi de çizgisini değiştirmiyor, dünya hükümetinin dediğini ve istediğini yapıyorlar. Bu yaptıklarının da savunulacak bir tarafı yok. Harald’ın WG’nin kötülüğünü görüp, CP’ye karşı saldırıya geçip, sonra WG’ye katılıcam demesi ne kadar saçmaysa, WG’nin emirlerini dinlemeyip onların denizci kuvvetinin önemli bir gücü olan, onlara hizmet eden Garp’ın durumu aynıdır.

Bu durum şeye benziyor, İsraili sevmiyorsun ama İsrail ordusunda subaysın. İsraili sevmiyorsun ama onların kurucu olduğu ittifakta bulunup İsrail’in nimetlerinden faydalanmak istiyorsun. Bu durumu kabulleniyorsanız, Garp ve Harald’ı da kabullenebilirsiniz.
Yani hocam diyorsun ki, Garp Harald Hükümete karşı olmalıydı. Bunun sayesinde hükümet devrilecekti. Burası tamam. Peki senin verdiğin analoji gibi şöyle yapalım,

-Hükümet'i Ben 90'lar daki Saddam gibi görüyorum bölge de terör estiriyor. Her türlü eziyeti mazluma, kimlik ülke demeden zulüm yapıyor diyelim.

-Bizim ekibe(XEBEC,ROGER,GARP,HARALD) ABD diyelim. 2003 te geliyor ve özgürleştiriyor. 2025 yılına geldiğimiz de Irak'ın hali ortada, bölünmüş, acı ve sefalet için de..

Şimdi bunu şöyle açıklayalım.

-Dünyanın coğunlugu hükümetin ve arka planını ne olduğunu bilmiyor. Xebec kral olacak bir korsanın liderliği Dünya kabullenecek öyle mi? Bu meşrutiyeti XEBEC zor kullanarak anca başarabilir. Bu da ekstra savaşlar demektir.

-Evren o kadar büyük ki, yanlış olsa da mevcut otoriteyi yok ettiğiniz de oluşacak anarşinin önüne geçemezsiniz. WB bile öldüğün de NW de herkes pay kapmaya çalıştı. ( Günümüz dünyasında Orta doğu çok net bir örnektir.)

-Ana hikaye kahramanımız bunu yapacak, ölüm olmayacağını düşünmüyorsundur. Balıkadam adasında ki kehanet, onun sonrası Vegapunk'ın anlattıklarını düşünürsek, büyük kayıplar olacak.

Bu nokta da senin ahlak inancına göre baktığımız da, Xebec ile Garp-Harald birlik olsa ve mücadele etse, Hükümeti devirse bunun sonucunda oluşacak masum kayıplarında hiç sorumluluk bu ekibe yazmayacak, Çünkü şeytanı alt ettiler.

Garp iki yüzlü ve çelişkili bir karakter bu su götürmez bir gerçek. Her zaman diyorum… ortada Dragon ve Fujitora gibi örnekler var. Garp öyle bir adam ki… ne Dragon gibi kesin bir şekilde karşı çıkıyor olanlara… ne de Fuji gibi alttan alttan karşı çıkıyor. Bir denizcinin bir korsan ile savaşması ve bu uğurda ölmesi çok normal ve en kolayı. Zaten bunu bilerek bu mesleğe adım atıyor ve yine zaten korsanlar kötü olarak anılıyor… o yüzden onlara karşı savaşmak kolay. Burda önemli olan şu; Eğer sen kendine adalet ve kahraman diyorsan… o zaman herkes için adalet arıyacaksın ve herkes için kahramanlık yapacaksın. Adamlar zevk uğruna çatır çatır çoluk çocuk demeden masumları kesiyor ve ülkeleri yok ediyor. Sen buna ses etmiyorsun. Eee hadi onu geçtim… korsan lafı duyunca delirip saldırıyorsun ama senin içindeki kurum… kendi çıkarları için Schi sistemi kurup korsanlar ayrıcalık tanıyınca ona da susuyorsun. Daha yeni denizci amirali olmuş Fuji kadar bile olamıyorsun çünkü iki yüzlü ve sürekli kahraman olarak anılmak isteyen bir eziksin… :d

Sen de Mihawk'çıydın. Mihawk'a da bir yorum yapsana. Hükümet çağırdığında paşa paşa geldi ve savaştı Ace'i kurtarmak isteyenlere karşı.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık