Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1159: Kader Adası

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 87 92.6%
  • Orta

Kullanılan: 5 5.3%
  • Kötü

Kullanılan: 2 2.1%

• Kullanılan toplam oy
    94
Öldüğü falan söylenmiş olsa gerek, ama Sabaody'de zamanında Arıkovanı'nda açtığı barın aynısını aynı isimle açmış.
Neyse bakalım, yüceler yücesi Oda-sama bir yolunu bulur ve bizi tatmin etmeyecek bir cevap verir her zamanki gibi.
Aklıma gelen tek şey, Roger'in teslim olduğunda ona da dokunmamaları için anlaşma yapmasıydı veya artık yaşlandığı için umursamadılar kadını.

Abi bolumu simdi okudum. Inanilmaz guzel bir bolumdu.

Basindan sonuna dek aksiyon doluydu.

Yilan dilli Ochoku para karsiliginda Shakky’i hukumete teslim etmis bunu yaparken Don Marlon ve ekibini katletmis.

Bu esnada Garling gemilerden once adaya geliyor Shankslarin annesine “artik seninle isim bitti turnuvayi kazanirsam Shakky’i karim yapacagim” diyerek haince saldiriyor ve cocuklari aliyor.

Daha sonra gemiler adaya geliyor ve denizciler sivilleri katletmeye basliyor. Dragon’u denizci caylagi olarak orada goruyoruz. Tabii ki sorguluyor niye yapiyoruz vs derken denizci kopekleri “sen sus hukumete karisma isini yap acemi” diyerek Dragon’u azarliyor lakin Dragon bu durumdan hoslanmiyor. O gune dek aklinda devrim fikirleri olusmamis taze bir cocuk. Katliam basliyor; gaz silahi atesleniyor vesaire. Ama sahsen ben denizcilerden bu bolumde iyice nefret ettim.

Genc Morgans istihbarat burosundan Tanri Vadisi katliamini ogrenip bunu dunyaya yayiyor. Koleler arasinda bulunan Ginny’in yardimci oldugunu goruyoruz. Ivankov ise buyuk cesaret ornegi gosteriyor hakkaten saygi duydum kendisine.

Bu olayi gazeteden ogrenen Roger ise Xebec’e kinleniyor ve yola cikiyor. Ayni sekilde Roger’i ogrenen Garp da onun pesinden yola cikiyor. Abimizin aklinda sivilleri kurtarma fikri yok tabii.

Xebec ise malum olaydan sonra tayfayi toplayip guya Shakky’i kurtarmaya God Valley’e dogru aciliyorlar ve yolda hukumet gemisiyle beraber gezen Harald ile karsilasiyorlar. Harald hala hukumetin kopekligine devam ediyor ve Xebec’i ortadan kaldirmaya niyetli lakin Xebec basbasa konusalim diyor ve benim gozumde One Piece tarihindeki en guzel konusmalardan biri gerceklesiyor.

“Kader beni inadina tekrardan geri cekiyor. Esimi ve cocugumu oradan kurtardigim surece huzurlu olacagim. Ancak artik sansin benim yanimda oldugunu hissetmiyorum, yardim et bana Harald”

Bu sozler kaderini kabullenmis Xebec’e ait. Kendisi 800 yil once var olan Davy D. clanindan oldugunu ve God Valley’li oldugunu soyluyor. Lakin Harald bildiginiz gibi.

Devaminda ise en buyuk odulun Shakky oldugunu acikliyorlar tabii ki kutularda olan baska seytan meyveleri de diger oduller arasinda ve katliama basliyorlar. Shakky icin Garling’i nasil durdurdular, ne tur dovusler yasandi artik ogrenmeye cok yaklastik.

Onumuzdeki bolum muhtemelen tamamen God Valley olaylarini gorecegiz. Xebec yagiz bir delikanli cikti, serinin en babayigit karakterlerinden biri oldu. Teach’in ise bugunku misyonu daha anlasilabilir hale geldi benim gozumde. Harald’e, denizcilere buyuk eksi yazdi. Hicbir seyden haberi olmayan (!) Garp ise mechul. Koramiral olmus ama vurdumduymaz modda takilmaya devam. Dragon bu olaydan sonra karakter olarak buyuk degisime ugrayacak gibi. Shankslar icin nasil bir aksiyon alacak cok merak ediyorum. Ayrica oz annesinin babasi tarafindan katledildigini ogrenince Shamrock nasil hir tavir alacak ya da belki de biliyordur emin olamadim.

Velhasilkelam guzel bir bolumdu ilk defa boylesine derinlemesine yorumladim.

Son düzenleme:
Luffy reyizin ne büyük adam olduğunu tekrar anlamış olduk. Bu denizlerde insanları yanına çekebilmek zor iş. Reyiz iradesiyle insanlığıyla herkesi adamı yapıyor.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık