Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1159: Kader Adası

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 112 90.3%
  • Orta

Kullanılan: 9 7.3%
  • Kötü

Kullanılan: 3 2.4%

• Kullanılan toplam oy
    124
Garp herhangi bir denizci değil. Sanki basit bir denizci eri gibi anlatıyorsun.

---Garp denizlerde istediği gibi gezen ve kendine ait istihbarat ağı olan birisi. Denizlerin her tarafından bu adama bilgi geliyor.

Bu bilgi bu adama kuvvetli ihtimal Smoker'dan veya sıradan bir denizci erinden gitmiş olmalı.

---Garp Koramiral rütbesinde bir adam ve bu adam çok rahatlıkla Filo Amiraliyle oturup yeyip içebiliyor, Devleri denizci yapalım diye teklif verip denizci siyasetine yön verebiliyor.

Dediğim gibi bu adam sıradan bir denizci eri değil, o dönem 18 yıllık denizci ve koramiral. Korsanların bile duyduğu dünyadaki herhangi bir söylentiyi bu adamın duymama ihtimali yok. Garp duymadım diyorsa yazarın anlattığı masal açıkça saçmalıktır, başka bir şey değil.

Gördüğün gibi Dünya çapında insanlara zarar verdiği iddiasıyla dolanan bir söylenti varsa denizciler bunu derhal araştırıyorlar.

Korsanların bile duyduğu ve 1 kere de değil, HER ZAMAN DUYDUKLARINI söyledikleri belki yüzlerce yıldır var olan bir söylenti hakkında Garp'ın üstlerine bunun doğru olup olmadığını sormaması alenen saçmalıktır.

Dragon bile bilmiyor demişsin, Dragon orada 17 yaşında ve ilk kez görev almış, eğitimde bir er olarak yansıtılıyor. Dragon denizci iken ilk kez Av Partisi oluyor. Garp ise 18 yıllık denizci ve koramiral ve 18 yılda 6 kere daha Av Partisi yapılmış, bu partiye katılan erler, albaylar, kaptanlar, yüzbaşılar, binbaşılar, koramiraller ve sairden muhakkak bilgi alması gerekir Garp'ın. Almadım diyorsa bu hikaye saçmalıktır.

WB Linlinle kaç yıldır birlikte, adam açıkça HER ZAMAN DUYARDIM diyor, Rocks'tan önce de duyuyormuş yani, ki Linlinden duyduğuna dair tek bir ima bile yok, diğer Rocks ekibi biz duyduk demiyorlar, sadece WB duyduğunu dile getiriyor ki WB en son babalar duyar hesabı istihbarat ağı falan olmayan bir adam.

Özetle, Garp'ın 3 yılda bir yapılan Av Partilerinden hiçbir şekilde haberinin olmaması, söylentisini bile duymaması ağır saçmalıktır. Bir sonraki bölüm bilmiyordum/duymadım derse yazar ağır sıçar, o kadar diyeyim.

Rocks Amerika'yı fethe çıkmıyor, Dünyayı fethe çıkıyor, Dünyayı fethederse Amerika da kendinin olacak, Türkiye de kendinin olacak, soy dediğin şey de kendinden devam edecek olan şey. Cengizhanın şuan 3 milyon torununun olduğu söyleniyor, her gittiği yerde biriyle olmuş, Rocks da benzerini yapardı, Davy soyunu devam ettirirdi.

Ki ben Tanrı Vadisine gitmesin demiyorum, gitsin ama motivasyonu Kutsalları ve Denizcileri yok etmek olsun, karımı/oğlumu kurtarayım olmasın, bu düşüncenin ne kadar saçma olduğunu dile getiriyorum.

Dragon örneği çok bariz ya, adam denk geldi diye Smoker'dan kurtarıyor Luffy'i, yoksa çocuğu umrunda bile değil.

Tahtı hedefliyorsan, insanları arkada bırakmayı bileceksin, Türkler yüzlerce yıl taht için kardeşlerini, çocuklarını, akrabalarını boşuna boğdurmadı.

O yüzden Tahtı hedefleyen Rocks'ın önüne karı/çocuk zaafiyeti konulmasını çok ucuz hikaye olarak yorumluyorum.
Xebec ilk tanıtıldığından beri bunu kendisi yapmasa bile bir gün birisinin başaracağından bahsediyor. Ayrıca soyuna ve ailesine en azından akrabalarına bağlı bir karakter olduğunu daha ilk sayıdan oda söyledi.(Davy Jones'un büyük hayranı, takipçisi) Yani adam en başından beri böyle tanıtıldı. Sırf sen "ya abi oğlunu kurtarmaman lazım sen b*k gibi karaktersin slay felan" ne kardeş ben anlamadım. Senin kendi hayal dünyanda kurduğun karakter ile bu uyuşmayınca kötü karakter olmuyor. Haa şu da var dünyada ailesini arkasına alıp yükselen, ailesini koruyup gözeten, hatta o ailesini direk kraliyet ailesi yapan bir sürü büyük liderde vardır. Olaylar tamamen durumsaldır. Senin ailen 5 para etmez ise, sana ve örgütüne tehdit teşkil ediyor ise, bir gelecek vaad etmiyor ise bunu yaparsın. Xebec durumunda daha ilk gördüğümüz andan itibaren adam kendisinden sonrakilerin mutlaka başaracağını düşünüyor. Bu yüzden bu riski alıyor. Sana naçizane tavsiyem de hayatında bu "durumsalları" iyi anla belli başlı şeylere takılıp kalma.

Ayrıca tanrı vadisinde rocks'ın bildiği (Ve bizimde şu ana kadar gördüğümüz) konuşlanma Marineford'a yaklaşamaz bile. O tayfa bana mısın demez. Satürn matürn daha bonney'i öldüremiyor. Velet kuma 500 köle kurtarıyor felan.

Verdiğim örnek gayet açık ve netti. Bunlar öyle "hadi kalkın dünyayı feth ediyoruz" diye olacak bir şey değil. OP evreni gizemlerle dolu bir evren ve bu evrende bu gizemleri çözerek ilerlemen gerek. Cevaplar lazım sana. Gördüğümüz üzere Xebec poneglypt derdine hiç düşmemiş. Belki de bu yazıtları ilk bulan, bunlarla op'a ulaşılacağını ilk öğrenen kişi tanrı vadisinde rast gelip anlayan xebec yada roger'dı. İlk keşif gibi birşey yani. Kim bilir? Böyle başladı belki de poneglypt arayışları.

Ebced hesabı gibi isim sıralaması yapmış adam.Sesi kapalı dinledim bir açıklama yaptı mı acaba ? Gösterilen sayılar değilde diğer sayıları alsak ne olurdu.Gerçekten böyle düşündüyse helal olsun. Ayrıca madem bu kadar yapabiliyorsun be adam seriyi niye bu hale soktun.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık