Marineford'daki Garp hala inatla anlaşılmamış galiba.Sadece özetliyeceğim.Garp torunlarına yardım etmiş olsaydı.Pek çok torun dedenin ölümünden sorumlu olacaktı.
Ben yanlış seriyi okumuyorum dimi…? Garp’ın içinde bulunduğu kurumun koruduğu kutsallar milletin karısını kızını rastgele köle olarak yanına alıyor. Aynı kurum şu an korsanlık yapan bir çok ismi… güç uğruna schi yapıp kendi himayesi altına almadı mı…? Sonra o adamlar ülkeleri işgal edip içinden geçip millete eziyet etmedi mi…? Madem suçlulara sempatisi yok… adam olsunda bunlarada karşı çıksın. Op dünyasının en büyük belası dünya hükümeti yav. Adamlar bir şey yüzünden ada yok ediyor ada. Hangi suç… hangi adalet bu. Öyle sistemin içinde kahraman olmaktansa… devrim yapıp hain olarak anılmak çok daha onurlu bir hareket.- marineford garpı ele alırken neden ace-luffy ile olan geçmişini ele almıyosunuz garp bunları zaten denizci olarak yetiştirmek için elinden gelen herşeyi yaptı başlarına kötü bişiy gelmesin suçlu olarak anılmasınlar diye ama ace napmışsa kendine yaptı ve kendini idam sehpasında buldu bunun sonucunda 50 yıllık donanma askerliği yapmış bi adam suçlulara karşı halk için büyük bi simge haline gelmiş garp karakteri korsanların safında savaşa girmedi bu çok normal bi durum değilmi?
-garpın anlayışını o idam sehpasında çok iyi anlattı yazar zaten suçlulara karşı sempatim yok ama aile farklı bu sözden sonra wb den sonra korsan tarafındaki en güçlü 2.kişi olan marcoyu rahatça idam platformundan asfalta çaktı ama ailesinden canından kanından torunu karşısına çıkınca gözlerini yumdu ve ace için bi kurtuluş yolu açmış oldu,buda garpın sözlerindeki tutarlılığı gösteriyor zaten daha sonra ace kendini öldürttü bunu görüncede akainunun üstüne yürüyordu ama sengoku tuttu garpın orda akainuya yürüme sebebi mantığı değildi kalbindeki duygulardı zaten sengokuyada beni tut diyerek aklı ve duygularının karmaşık olduğunu gösterdi bize.
-garpın sadece 1 kahramanlığı yok bissürü kahramanlığı var en çok tanrı vadisi olayı sonrası tanınıyor halk tarafından ve bu ünvan binevi dönemin suçlularına karşı halkın ve denizcilerin rahatlamasını sağlayan bi varlık günümüzden örnek vermek gerekirse kahraman olarak nitelendirilen bi askeri düşün ama başımızda bulunan hükümette kötü şimdi bu askerin ordudan ayrılması mantıklımı hükümet kötü diye senin benim gibi insanlar buna güzel bi tepki verirmi?
-koby garpa uzaktaydı garp kobyi farkettiğinde dibinde akainu vardı ve hemen shanks geldi zaten orda garpın atılabileceği bi pozisyon yoktu kısaca.
-garpın suçlulara sempatisi yok denizcilerin geleceği olarak gördüğü birini kurtarabilecekken kurtarmayı seçmeside çok yerinde bi durum zaten.
-garp mf sonrası konga istifasını veriyor ısrar ederek bidaha bak bence reis
-garp özgür ace özgür yaptığının bedelini ace kendisi ödedi garp yapabileceğini yaptı zaten eğer garp wb nin tarafına geçseydi asıl kendisi ile çelişmiş olcaktı
Kaldı ki Ace ile Luffy kötü çocuklar değil. Sadece Luffy zaten tayfasıyla kaç insanı kurtardı. Ortada koskoca Fujitora(adamın dibidir bu arada) örneği varken… hala Garp şöyle böyle diye aklanmaya çalışıyor. Adamın öz oğlu zaten denizci olmuş ve yanlışları görüp devrimci olmuş. Zaten Garp, Ace ile Luffy’i denizci yapsaydı onlar da Dragon gibi sonradan çıkacaktı bu kurumdan. Neden biliyor musunuz…? Çünkü bu karakterlerde omurga var.
(Bu arada emekli olmak isteyen her türlü oluyor… Sengoku gibi)