Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1158 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Marineford'daki Garp hala inatla anlaşılmamış galiba.Sadece özetliyeceğim.Garp torunlarına yardım etmiş olsaydı.Pek çok torun dedenin ölümünden sorumlu olacaktı.
- marineford garpı ele alırken neden ace-luffy ile olan geçmişini ele almıyosunuz garp bunları zaten denizci olarak yetiştirmek için elinden gelen herşeyi yaptı başlarına kötü bişiy gelmesin suçlu olarak anılmasınlar diye ama ace napmışsa kendine yaptı ve kendini idam sehpasında buldu bunun sonucunda 50 yıllık donanma askerliği yapmış bi adam suçlulara karşı halk için büyük bi simge haline gelmiş garp karakteri korsanların safında savaşa girmedi bu çok normal bi durum değilmi?
-garpın anlayışını o idam sehpasında çok iyi anlattı yazar zaten suçlulara karşı sempatim yok ama aile farklı bu sözden sonra wb den sonra korsan tarafındaki en güçlü 2.kişi olan marcoyu rahatça idam platformundan asfalta çaktı ama ailesinden canından kanından torunu karşısına çıkınca gözlerini yumdu ve ace için bi kurtuluş yolu açmış oldu,buda garpın sözlerindeki tutarlılığı gösteriyor zaten daha sonra ace kendini öldürttü bunu görüncede akainunun üstüne yürüyordu ama sengoku tuttu garpın orda akainuya yürüme sebebi mantığı değildi kalbindeki duygulardı zaten sengokuyada beni tut diyerek aklı ve duygularının karmaşık olduğunu gösterdi bize.
-garpın sadece 1 kahramanlığı yok bissürü kahramanlığı var en çok tanrı vadisi olayı sonrası tanınıyor halk tarafından ve bu ünvan binevi dönemin suçlularına karşı halkın ve denizcilerin rahatlamasını sağlayan bi varlık günümüzden örnek vermek gerekirse kahraman olarak nitelendirilen bi askeri düşün ama başımızda bulunan hükümette kötü şimdi bu askerin ordudan ayrılması mantıklımı hükümet kötü diye senin benim gibi insanlar buna güzel bi tepki verirmi?
-koby garpa uzaktaydı garp kobyi farkettiğinde dibinde akainu vardı ve hemen shanks geldi zaten orda garpın atılabileceği bi pozisyon yoktu kısaca.
-garpın suçlulara sempatisi yok denizcilerin geleceği olarak gördüğü birini kurtarabilecekken kurtarmayı seçmeside çok yerinde bi durum zaten.
-garp mf sonrası konga istifasını veriyor ısrar ederek bidaha bak bence reis
-garp özgür ace özgür yaptığının bedelini ace kendisi ödedi garp yapabileceğini yaptı zaten eğer garp wb nin tarafına geçseydi asıl kendisi ile çelişmiş olcaktı
gördüğün gibi garp kobye baya uzak zaten garpın gözünden biz bakınca koby belli bile olmuyor

Ben yanlış seriyi okumuyorum dimi…? Garp’ın içinde bulunduğu kurumun koruduğu kutsallar milletin karısını kızını rastgele köle olarak yanına alıyor. Aynı kurum şu an korsanlık yapan bir çok ismi… güç uğruna schi yapıp kendi himayesi altına almadı mı…? Sonra o adamlar ülkeleri işgal edip içinden geçip millete eziyet etmedi mi…? Madem suçlulara sempatisi yok… adam olsunda bunlarada karşı çıksın. Op dünyasının en büyük belası dünya hükümeti yav. Adamlar bir şey yüzünden ada yok ediyor ada. Hangi suç… hangi adalet bu. Öyle sistemin içinde kahraman olmaktansa… devrim yapıp hain olarak anılmak çok daha onurlu bir hareket.
Kaldı ki Ace ile Luffy kötü çocuklar değil. Sadece Luffy zaten tayfasıyla kaç insanı kurtardı. Ortada koskoca Fujitora(adamın dibidir bu arada) örneği varken… hala Garp şöyle böyle diye aklanmaya çalışıyor. Adamın öz oğlu zaten denizci olmuş ve yanlışları görüp devrimci olmuş. Zaten Garp, Ace ile Luffy’i denizci yapsaydı onlar da Dragon gibi sonradan çıkacaktı bu kurumdan. Neden biliyor musunuz…? Çünkü bu karakterlerde omurga var.

(Bu arada emekli olmak isteyen her türlü oluyor… Sengoku gibi)

Hareketlerinde çelişkili değil. Dövüşüne karışılmasını sevmiyor, bu yüzden karışanları öldürüyor. Zaten içinden geçtiği Oden‘i de sözünde durmayarak öldürüyor. Hayat felsefesi güçlü olan kazanır, güçsüz olan ezilmeye mahkumdur olan bir adam bu. Oden’e yenilseydi paşa paşa yenilgisini kabul edip çekilir giderdi. Yendi, Oden’e dair her şeyi silip atmaya çalıştı. Benim hatırladığım kadarıyla 9 kızıl kını salıyordu, mantıken Kaidou gibi hızlı bir adam 9 kızıl kını rahatlıkla yakalayıp paket edebilirdi, demek ki Oden’den sonra çok üstünde durmamış. Küçük kızını ve çocuğunu da öldürmüyor. 9 kızıl kın da mucize eseri hayatta kalıp yaşamlarına devam ediyor. Yine de bu olayların tamamı Oden’in aptallığının eseri, Oden aptal diye Kaidou da aptallık edip Oden’i yaşatmak zorunda değildi. Aksi halde zaten Luffy’de olduğu gibi güçlen güçlen geri gel mevzusu yaşanacaktı.
Bir de arada kaynamasın, Momonosuke'yi öldürmüyor diye bir durum da yok.

1756304333362.png

Daha fazla acı çeksin diye yangının içine atıyor gördüğün üzere.

Bu forumda en sevdigim muhabbetlerden Garp muhabbeti baslamis :) Tanri Vadisi olayindaki kutsal ejderlere nasil yardim etti acaba cok merak ettim. O olayda herkesin bildigi gibi kutsal ejderler sumuklu igrenc suratlariyla insan avi yapiyorlardi birisinin tabancasi mi ters tepti, Xebec bunlarin gozunu mu korkuttu ne olduysa Garp reis bu adamlara yardim etmis :)
Sonuçta Garp oraya Roger için gitmemiş değil mi?(!)

- marineford garpı ele alırken neden ace-luffy ile olan geçmişini ele almıyosunuz garp bunları zaten denizci olarak yetiştirmek için elinden gelen herşeyi yaptı başlarına kötü bişiy gelmesin suçlu olarak anılmasınlar diye ama ace napmışsa kendine yaptı ve kendini idam sehpasında buldu bunun sonucunda 50 yıllık donanma askerliği yapmış bi adam suçlulara karşı halk için büyük bi simge haline gelmiş garp karakteri korsanların safında savaşa girmedi bu çok normal bi durum değilmi?
Garp'ı eleştiriyorum ama marineford ve ace ile gömülmesi tam saçmalık. Ace'in canı canda oradaki normal erlerin canı can değil mi Garp'ın birşey yapmaması doğru o kısımda. Ace kendi seçimlerinin bedelini ödüyor.
Ama dediğin doğru değil adam iki torununu da dağ haydutlarına bırakıp gidiyor. Arada döndüğünde de gördüğümüz kısımlarda da çocuklara işkence eder gibi dövüyor. Asıl korsan olmamalarına şaşırması gerekiyor aslında. Zavallı çocuk rol model alıcak ilk kişi Shanks'i görünce hayran kalıyor. Öbürü ilk gördüğü bıyıklıya öz babam diyor. Garp tam bir dangalak.:D

Yine atmasyon bilgiler veriyorsun. Coby Sword ve tam da dediklerini yapabiliyor.:( Yine bir şey bilmeden tartışıyorsun.:(

şuan yazdığın şeylerle seri içinde yazan bilgileri reddettin gerçekten tebrik ediyorum seni bravo bahsettiğim şey bu işte seri içinde geçen bilgiyi yorumlamıyorsunuz kendiniz baştan seri yazıyosunuz ayrı konu açta okuyalım yazdığın seriyi güzel komedi serisi yazarsın gibi duruyor konusuda denizciler olsun :D

-kuzan denizci olamaz bi korsan oldu
- denizcilikten istifa edip emirkomuta zincirine bağlı olmadan hareket eden üyelere kılıç deniyor her ayrılana değil kılıç üyeleri ne amirallerden nede hükümetten emir almadan bağımsız bi şekilde suçlularla savaşıyorlar bunlara hükümet köpeği nası diyebiliyosun anlamıyorum.
- koby resmi bir denizci değil istifasını sunup kılıç adı altında hareket ediyor buyüzden denizcilerden destek göremiyor ama emirde almıyor koramiral yamakiji kobyinin kaçırılmasına sessiz kalmıştı misal.
-sen denizci kurumundan istifa etmemiş bi denizciysen hareketlerin denizcilere bağlı olarak sayılıyor ama istifanı sunmuş kılıca katılmışsan evet emir komuta zincirine bağlı değilsin
Alpamisin attığı görselde ne yazıyor kardeşim Coby'nin ünvanı ne bak bakayım :)

Ben yazayım, Navy HQ Captain yazıyor, hani istifa etmişti :) Daha olayın ne olduğunu anlamadan boş boş yazıyorsunuz. İstifa eden adam nasıl hala denizci karargahına bağlı kaptan oluyor ? Nasıl hala denizcilerle birlikte Hancocku'un operasyonuna katılıyor, nasıl WG'nin silahı olan Seraphimleri kontrol yetkisine sahip oluyor ?

Benim anlatmaya çalıştığım husus, Kılıç olayının tamamen saçmalık olduğu ve E. Oda'nın bunun altına dolduramadığı. Nedeni de bu işte. Koby denizcilerle operasyon çekerken denizci, sonra Yonkoya saldırırken Kılıç üyesi. Güya Denizci Karargahı WG'nin kurallarını böyle dolanacak, yersen. :)

X Drakein ünvanında Donanma Karargahının Çok Gizli Özel Kuvvetleri Kılıçın Kaptanı yazıyor. Demek ki Kılıç dediğin şey Donanmaya bağlı, demek ki istifa falan etmiyorsun, sen yalnızca gizli görevdesin, X Drakein Rocinanteden ne farkı vardı, hiçbir farkı yok, E. Oda sıvamış bildiğin.

Kuzan'ın Kılıç olmadığını nerden biliyorsun, korsan diyorsun bir de XDrake korsan değil miydi :)

Garp'ı eleştiriyorum ama marineford ve ace ile gömülmesi tam saçmalık. Ace'in canı canda oradaki normal erlerin canı can değil mi Garp'ın birşey yapmaması doğru o kısımda. Ace kendi seçimlerinin bedelini ödüyor.
Ama dediğin doğru değil adam iki torununu da dağ haydutlarına bırakıp gidiyor. Arada döndüğünde de gördüğümüz kısımlarda da çocuklara işkence eder gibi dövüyor. Asıl korsan olmamalarına şaşırması gerekiyor aslında. Zavallı çocuk rol model alıcak ilk kişi Shanks'i görünce hayran kalıyor. Öbürü ilk gördüğü bıyıklıya öz babam diyor. Garp tam bir dangalak.:D
Bu konuda sana katılıyorum.Shanks kısmında baya sonra Luffy Shanks'a hayran oluyor.Beyazsakal kısmında da aynısı geçerli.

Ben yazayım, Navy HQ Captain yazıyor, hani istifa etmişti :) Daha olayın ne olduğunu anlamadan boş boş yazıyorsunuz. İstifa eden adam nasıl hala denizci karargahına bağlı kaptan oluyor ? Nasıl hala denizcilerle birlikte Hancocku'un operasyonuna katılıyor, nasıl WG'nin silahı olan Seraphimleri kontrol yetkisine sahip oluyor ?

Benim anlatmaya çalıştığım husus, Kılıç olayının tamamen saçmalık olduğu ve E. Oda'nın bunun altına dolduramadığı. Nedeni de bu işte. Koby denizcilerle operasyon çekerken denizci, sonra Yonkoya saldırırken Kılıç üyesi. Güya Denizci Karargahı WG'nin kurallarını böyle dolanacak, yersen. :)

X Drakein ünvanında Donanma Karargahının Çok Gizli Özel Kuvvetleri Kılıçın Kaptanı yazıyor. Demek ki Kılıç dediğin şey Donanmaya bağlı, demek ki istifa falan etmiyorsun, sen yalnızca gizli görevdesin, X Drakein Rocinanteden ne farkı vardı, hiçbir farkı yok, E. Oda sıvamış bildiğin.

Kuzan'ın Kılıç olmadığını nerden biliyorsun, korsan diyorsun bir de XDrake korsan değil miydi :)
Bir kere yanıldığını kabul edip kenara çekil be usta. Hep kelime oyunları yapıyorsun. Çok açık net Aokiji anlatmış olayı. İstifa olayını anlatan da o. Diğer her şeyi anlatmış. Bunlar hala Denizci. Ama Denizci kurumu istediği anda bunların sorumluluğunu üstünden atabilir. Çünkü istifa kağıtları çoktan verilmiş. Denizci Kurumun Sword üyelerinin getireceği sorunlardan istediği anda sıyrılabilme şansına sahip. Ama altta duruma göre onları hala kullanıyor. Aokiji böyle açıklıyor. Adamların emre uymama gibi durumları var. Hepsini Aokiji açıklıyor.

Bilgiler orada. Lütfen kendi hezeyanlarını anlatma bize artık. Birazcık veriyle konuş.:(

1756305852040.png

Kuzan öyle diyor, adamlar haklı.

BM bile herşeyin bir raconu vardır diyip çocuğa saldıran adamı patates etmiştir. Yani Kaido kalibresinde ki birinin verdiği sözü tutması gerekiyordu.

Ayrıca Garp yok ACE i kurtarmamış yok onu yapmamış vs. Abi sen polis olacaksın ve büyüttüğün insan ilerde kötüler arasına katılacak ve kötü biri olacak. Kalkıp ona hala yol mu vereceksin yoksa kelepçeyi vuracak mısın? Garp ne yapılması gerekiyorsa yapmıştır hatta fazlasını bile yapmıştır. (Savaşmayarak)

Bir kere yanıldığını kabul edip kenara çekil be usta. Hep kelime oyunları yapıyorsun. Çok açık net Aokiji anlatmış olayı. İstifa olayını anlatan da o. Diğer her şeyi anlatmış. Bunlar hala Denizci. Ama Denizci kurumu istediği anda bunların sorumluluğunu üstünden atabilir. Çünkü istifa kağıtları çoktan verilmiş. Denizci Kurumun Sword üyelerinin getireceği sorunlardan istediği anda sıyrılabilme şansına sahip. Ama altta duruma göre onları hala kullanıyor. Aokiji böyle açıklıyor. Adamların emre uymama gibi durumları var. Hepsini Aokiji açıklıyor.

Bilgiler orada. Lütfen kendi hezeyanlarını anlatma bize artık. Birazcık veriyle konuş.:(
Veri dediğin şeyi kendin açiklayamıyorsun sonra hezeyan eden ben oluyorum. :)

Aokiji istifa etti dedi diyorsun, devaminda bunlar hala denizci diyorsun, ne oldu yani istifa kağıdı imzaladılar da işleme mi konmadı :)

Bir de Aokiji resmi olarak istifa edildiğinden bahsediyor, istifa dediğin şey kabule bağlı olmayan tek taraflı işlem, sen işyerinden istifa et çık git bakayim çıkısını 3 koddan veriyorlar mi görelim :)

Olay Kuzanın demesi değil abi, olay Kuzan resmi olarak istifa ettiler dediği grubun hala denizci olmasında :)

Açık çelişki var durumda Luffyseverler niyeyse kabul etmiyor. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık