Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1158: Rocks, Harald'a Karşı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 56 67.5%
  • Orta

Kullanılan: 21 25.3%
  • Kötü

Kullanılan: 6 7.2%

• Kullanılan toplam oy
    83
Tanri Vadisi olayindan once Roger’in bu adadan haberi vardi o zaman
Böyle düşünmemiştim ama bunun da olasılığı var. Tanrı vadisine 1 sene kalmış. Çok gizli, bilinmeyen bir ada diye bahsediliyor. Roger kaşif adam, şurada ada var, bi bakalım diye uğramış da olabilir.

Aslında Garlingin çocuklardan haberi bile olmayabilir. Kadın karisi değil sonuçta, tek gecelik kaçamak yapmıştır

Garling o adayı av için öneriyor, yani adada kim varsa öldürülecek, kendi çocuklarını riske atmasi için bir neden yok.
Kadın çok saf duruyor. Çocuklarını yapmış ve herkese sergiliyor. Etrafındakiler babası etrafta yok, biz ona bakarız diyorlar. Garling’i biliyorlar yani. Kutsal Ejder diye bilmiyor olabilirler ama babadan haberleri var. Kadın da hiç öyle beni bırakıp gitti kafasında değil, Garling’e aşık olmuş, çocuk yapmışlar ki gururla çocuklarını halka tanıtıyor. Tabii 9 aylık bir süreç var, belki Gorosei’ye bildirme aşamasında Garling’in hamilelikten haberi yoktur. Nihayetinde adaya geri dönüyor, Garling’i yanına alıp yetiştirdiğine göre çocuklardan haberi oldu, isimlerini öğrendi. Bundan sonrası karışık, Shanks’ı niye almadı? Daha sonradan kutsal topraklara da kabul etmemiş. Roger korsanları bir şeyler çevirmiş ama hadi hayırlısı.

Adada asıl buldukları kadın ve kadının geldiği insan ırkı bence. Bucaneer yada Lunarian gibi soyu tükenmekte olup kızıl saçları ile bilinen bir ırk. Büyü gibi yetenekleri olabilir bunların, kadının yüzü gözükmüyor ama halktan birileri zekasını övüyor aynı zamanda Tanrı Vadisi'nin bereketli ve bol kaynaklı olmasına da bu ırkın yeteneği neden oluyordur.

Garling hem çocuk yapıp kendi soyunu o ırk ile bağlıyor hem de ırkı ele geçirip geriye kalanları da tarihten silme fırsatını IM'e sunuyor.
Peki ya Shanks’ı neden salıyor? Çok önemli bir ırkı rastgele korsanlara bırakıyor.

Bilmiyorum herşeye anlam yüklememek lazım annesi ölürken bile adını söylemiş olabilir
Olabilir.

Böyle düşünmemiştim ama bunun da olasılığı var. Tanrı vadisine 1 sene kalmış. Çok gizli, bilinmeyen bir ada diye bahsediliyor. Roger kaşif adam, şurada ada var, bi bakalım diye uğramış da olabilir.

Kadın çok saf duruyor. Çocuklarını yapmış ve herkese sergiliyor. Etrafındakiler babası etrafta yok, biz ona bakarız diyorlar. Garling’i biliyorlar yani. Kutsal Ejder diye bilmiyor olabilirler ama babadan haberleri var. Kadın da hiç öyle beni bırakıp gitti kafasında değil, Garling’e aşık olmuş, çocuk yapmışlar ki gururla çocuklarını halka tanıtıyor. Tabii 9 aylık bir süreç var, belki Gorosei’ye bildirme aşamasında Garling’in hamilelikten haberi yoktur. Nihayetinde adaya geri dönüyor, Garling’i yanına alıp yetiştirdiğine göre çocuklardan haberi oldu, isimlerini öğrendi. Bundan sonrası karışık, Shanks’ı niye almadı? Daha sonradan kutsal topraklara da kabul etmemiş. Roger korsanları bir şeyler çevirmiş ama hadi hayırlısı.

Peki ya Shanks’ı neden salıyor? Çok önemli bir ırkı rastgele korsanlara bırakıyor.

Olabilir.
O, baskın ve katliam kısmı işlenirken ortaya çıkabilir. Ama bu bölümde bunun yolu yapılıyor gibi gördüm. Zamanında Mihawk ve Shanks kardeş diye düşünüyordum ben zaten, Shanks'ın da bilerek Roger Korsanlarına sokulduğuna dair teorim vardı. O fikir besledi beni bu konuda.
Tamamen alakasız çıkması daha yüksek ihtimal tabi.

anladığım ikizler garlinging kendi çocuğu değil. ayrıca iki tane dev gibi taş parçasından başka şeyi olmayan yerde yüce garling ne gördü de öve öve bitiremedi tanrı vadisinin kaynaklarını anlamadım.

rogerın zamanları bir tuhaf. herkes roger ve newgate gibi kimse kimseye ölümüne düşman görünmüyor. dünya sonradan çok bozmuş demekki. bizim oğlan nereye gitse hep içi kapkara insanlara denk gelmiş. 2 yıl denizde kalıp denizlerin yarısını temizledi valla. bir on sene kalsa dünyaya reset atar her denizde.

Büyük ihtimalle Babasının (garlic)yolundan gitmiş shamrock . Oda gitmiş Ginny den çocuk yapmış ortalığa salmış gibi görünüyor.Muhtemelen beğendiği her kadına sorumsuzca alıkoyan adamlar cariye misali.

Shanks'ın ağzı daha büyük açık kalıyor, demek ki Shanks'ın politika konuşma gücü Shamrock'tan daha fazlaymış.
Bir de;
Shamrock'un ıngası lililili şeklinde iken Shanks'in ıngası lolololo şeklinde daha gür ve güçlü çıkıyor. Buradan da Shanks'ın ayaklarının yere daha da çok bastığını, gerçkeleri daha iyi gördüğünü söyleyebiliriz. :):):):):)
Bence Komik😁
ayrıca shamrock tek parmağını ağzına emzik olarak götürürken shanks gene ileri görüşlü davranıp on parmağını havaya kaldırıyor.

Roger'ın planı zaten başlı başına hükümeti hedef alan bir şey. "Sana anlatsam bile yapabileceğin bir şey yok." bu cümle One Piece bulunduğunda bir şey yapılması gerektiğini ima ediyor ama bunun ne olduğu belirsiz; biz Hükümete savaş açmak gibi bir şey olduğunu varsayıyoruz. Ray'in "Farklı bir sonuca varmak." sözü ise açık bir kapı bırakıyor(Belki hükümet kötü değil veya haklıydı gibi).

One Piece bulununca Hükümete karşı bir şey gerçekleşecekse Roger bunu yapan kişinin oğlu olmasını istiyor. Denizcilere teslim olarak One Piece'i insanlara hedef gösteriyor ve doğrudan hükümetin tekerine çomak sokuyor. Bu 2 şey bile hükümete karşı olduğunu gösteriyor; Shanks'ın Nika'yı çalma görevini de sayabiliriz.

Roger, Xebec gibi gidip kutsal toprakları basmamış olabilir ama One Piece hikayesini başlatan adam doğrudan hükümeti hedef alıyor işte, ne öğrendiyse Raftel'de öğrendi ve plan yapmaktan başka yapabileceği bir şeyi yoktu. Karanlık Yüzyılı araştırmak bile hükümete karşı olmak demek zaten.

Benim asıl merak ettiğim Xebec ile aralarında bir muhabbet var mıydı hükümet ile ilgili, Tanrı Vadisi'nde buna değinse bari. Roger şimdilik biz korsanız kafasında takılıyor ama Ray ile ilk tanışmasında "Dünyanın altını üstüne getireceğiz." gibi bir şey söylüyordu, bu "Dünya" muhabbeti son zamanlarda bir kaç kere daha geçti "Smile" gibi bir şey çıkacak bunun altından, Oda önden veriyor mesajı.
Ray'in şu sözleri çok önemli: ''Görecek kadar yaşamayacağı geleceği planlayarak eģleniyor gibi görünuyordu diyor.'' Roger'ın derdi dünya değil, hükümet değil, adam planladıklarını bile eğlencesine yapıyor.

Ray, Robin'e yapabileceğin bir şey yok derken, kendilerinin bir şey yapmak istediğinden bahsetmiyor ki, orada sadece öğrendiklerini anlatıyor. OP bulununca bir şey yapılması lazım evet, ama Roger ve tayfası bunu yapmak istiyor mu, böyle bir şey yok.

Bence son sahnede kahkaha atmaları ve Roger'ın JoyBoy için keşke senle aynı dönemde yaşasaydık sözleri çok önemli. Roger'ın sonraki motivasyonunun tamamen kendi çocuğu JoyBoy olsun veya JoyBoy'a yardımcı olsun diye olduğunu düşünüyorum. Ancak bu gidip hükümeti yıksınlar şeklinde değil de sanki yeni bir keşif yapılacakmış gibi bir durum, Roger'ı heyecanlandıran şeyler hep böyle yeni yerler yeni keşifler vs dünya derdi değil bu adamın.

Roger'ın planlarının hükümete doğrudan bir etkisi yok ancak dolaylı etkisi olmuş olabilir, bu da Roger'ı hükümet düşmanı yapmaz. OP'un başlatılması tamamen tesadüf mesela. O sözleri söylediği halde kimse iplemeyebilirdi. Herkesin OPu araması da dediğim gibi hükümeti anca dolaylı yoldan etkiler. Denizcilere daha fazla kaynak ayrılır başka da bir etkisi yok.

Roger'ın kitabeleri okuması hükümete karşı olduğu için değil, kendi beyanı var, WB'yle konuşurken 4 kırmızı Ponenin kendisini son adaya götüreceğini, hükümetin ise Pone okunmasını yasakladığını, burada hareketle son adada kesinlikle hazinenin bulunduğunu düşündüğünü söylüyor. Yani adamın derdi hazine.Hükümete muhalif olayım diye kitabe araştırmıyor, hazine için araştırıyor.

Xebec 56 yıl önce o kadar bilgiyi nerden biliyordu, o kadar gücü korsan olmadığı halde nasıl elde etti bence bu sorular daha önemli ama fb o kısımları atladığı için hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

Harald ile ilgili de bir ters köşe gelebilir son kapışmadan dolayı pişman olup Rocksa dalmak için Tanrı Vadisine gitmeyip tarafsız kalmıştır belki. Elbaf hala daha Dünya Hükümetine girmedi,Harald Tanrı Vadisine onların yanında olsa Elbafı üye yaparlardı.
Harald Tanrı Vadisine gitmiş gibi anlatıldı bu bölüm. Yani o güne kadar karşılaşmadılar dendi. Bu beyan ancak bir şekilde yalanlanabilir o da Tanrı Vadisinden önce veya sonra Xebec tekrar Harald'ın yanına gelebilir. Belki IM'in yanına tekrar gitmeden önce Harald'ın yanına gelmiş olabilir, bakacağız.

Olabilir.
Shanks MJ'ye dönüyor ama daha sonra kendi isteğiyle ayrılıyor. Garling'in Shanks'ı reddettiği yok yani. Shanks arkadaş ortamına geri dönmüş.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık