Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1158: Rocks, Harald'a Karşı

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 56 68.3%
  • Orta

Kullanılan: 20 24.4%
  • Kötü

Kullanılan: 6 7.3%

• Kullanılan toplam oy
    82
Ne yüzlercesi? Yüz tane atam işaretleyemezsin o panelden Bir de yüzlerce diyorsun.

Ben de Shakuyaku'ya olan ilgileri yüzünden fark edememişler derim o zaman? Hepsinin dikkati 10 kat dağınıktır o zaman. Ki Xebec'in dikkatinin Shakuyaku olmasada dağınık olduğunun vurgusu yapılıyor. O sırada Xebec çok başka şeylere dalmıştı.

Ne aferini? :hhh: Bir bana sayfaya baksan diyorsun.

İşte Shakuyaku yüzünden milletin dikkati dağınıktı. Ryo'dan farklı olarak Roger hakisizi indirmiş işte 5-10 kişiyi. Madem fark etmek bir kriter, Roger bara girdikten sonra Newgate gürültü sebebiyle bardan çıkmıştı. Roger neden onun çıktığı fark edemedi?

Bak kısım çok komik, çünkü Garling'in keşfettim dediği Tanrı Vadisi ile Xebec'in mekanı olan Arı Kovanı adasını aynı ada sanıyorsun.

Senin Roger'ı bara gitti diye övmenden daha garip değil. Yaptığı kasıtlı şey yok mu? ADam kasıtlı olarak bir adanın zenginliklerini ve o adanın halkına katliam yapama fikri sunuyor Gorosei'ye, ne demek kasıtlı bir şey yok.

Hayır gayet fark ediyor, dedikleri av bile 2 yılda bir yapılıyor. Av'ın yapılacağı ada Dünya Hükümeti'ne bağlı olmaması gerekiyor. Yani belli koşullar ve zaman aralıklarında yapıyorlar bunu. Eğer dediğin gibi olsaydı, Garling der demez Av'ı başlatırlardı.
Luffy'nin 100.000 balık adamı bayılttığı sahnede o kadar adam çizebilir misin. Yüzlerce olmasın onlarca olsun ne fark eder. Kapının önü Korsan dolu 5-10 tane olmadıkları kesin. Kapının önünde 5-10kişilik sıra olsa , Rocks uzun bir sıra olduğunu söylemezdi.
Bunu senin iddian üzerine söyledim, Roger görünce topukladı hepsi, dedin ya. Bence kimse ekstra güçlü savaşmadı ama kaçmadı da. Xebec'ten başkaları da var orada. Linlin, Newgate... onların dikkati niye dağınık ?
Rocks'un ne dediğini mi görmüyorsun acaba?
Wb yürüdü gitti, Roger gibi ortalığı birbirine katmadı giderken. Bi de kim olduğunu anlamasını değil, birinin geldiğini anlamasını bekliyorum. Yine 5-10 kişiyi hakisiz aldı demişsin... Shakky, bu korsanlar onu denizcilerden korusun diye bu adada bar açıyor. 5-10 dandik korumayı herhangi bir yerde de bulabilir. Düşündüğün kadar zayıf olmadıklarına inanıyorum.
Doğru ya. Dikkatsizlik etmişim. Rocks da iki bölüm önce arı Kovanı için kaynakları bol falan dedi ya. Aynı adadan bahsediyorlar intibası oluştu bende. Düzelttin, sağ ol.
Bulduğu şeyi kasıtlı mı buldu ? Kendi diyor rastgele bulduk diye.
Hayır fark etmiyor. Her İki yılda bir, farklı bir adada katliam yapıyorlar yani sürekli yapıyorlar bunu. Önceki yarışmayı da daha yeni yaptık, diyorlar. Ne özelliği vardı o adanın ? Yani önceki katliamın üstünden iki yıla yakın zaman geçmiş olsa, zaten bir adada yapacaktık hadi senin dediğin olsun, derler muhtemelen.

-Vergo, Law'dan daha güçlü hakiye sahip olduğunu söylüyordu, tüm vücut Koka bastı, Law Meyve + Haki ile kesti geçti.
-Zoro keza tüm vücut haki kaplı Pika'yı kesti attı, nedenleri fiziksel güç + üstün kılıç + kılıç tekniği + haki denilebilir.

WB ve Kaido'nun En ünvanları almalarında meyvelerin katkısı yadsınamaz ve açık konuşayım, meyvesiz o ünvanları alamazlardı.

Diğer hususta güç seviyesi ölçmek için güç unsurlarının tamamının toplamını almak gerek. WB ve Kaido'ya En ünvanı verince zaten diğer zirveleri aşmış oluyorsun. Haliyle meyve avantajıyla başka seviyenin kapısı otomatik açılıyor. Xebec veya Harald meyve yese onlar da eşik aşarlardı, dediğim gibi Xebec boşuna meyve aramıyor. Teach boşuna 2+ meyveli değil

Verdiğin örnekler Logia ve Zoanlara karşı geçerli, form değişikliği olanların formunu haki bozuyor ancak form değişikliği olmayan Paramecia'ya hiçbir etkisi gösterilmedi. Sen en büyük kral haki eklemeli saldırını da atsan Deprem Yumruğunu yok edemezsin, en fazla bloklarsın.

Law'ın kendisi zayıf olduğu için Kaido ve BMyi hakileri güçlü diye hareket ettiremiyor. Ancak onlar ayarında veya yakın biri Law'ın meyvesini yese oyunca gibi oynardı rakipleriyle.

Dediğim gibi Xebec ve Harald'ın hakisinin diğerlerinden güçlü olduğunu düşünmüyorum.

Hakinin farklı kullanımları konusunda da bence JoyBoy'da NİKA meyvesi göstererek, Xebec'in 2 meyve aradığını söyleterek, Teach'in vaziyetini sergileyerek tek güç unsurunun haki olmadığını, meyvenin de haki kadar önemli olduğunu, daha da önemlisi total güç seviyesi bakımından bunun eşik aşmada bir şart olduğunu açıkça gösteriyor bence.

Bu da güzel hikayeymiş yalnız :)

Zirve Roger ve Garp ikisi birlikte savaşırlarsa Kaido karşısında anca şansları olabilir, yoksa şaklaban Roger'ı Oden gibi oynatır Kaido. 1 yumruk 1 kılıçlık canı olan Garp'ı da tek kanaboyla tekleyip kodese tıkar, çürük balıkla beslerler :)

Oden isimsiz hakisiz tek kanaboya teke giden bir çöptü ve tek kurşunla ölecek kadar zayıftı, anca rüyasında 2 hamlede Kaido'yu indirdiğini görebilir. :)

Patlayan bir tartışmam yok, Bambina'nın kombi olduğu da yok, büyük balık küçük balığı yer, doğanın kanunu bu, aynı Luffy'nin Kaido'dan defalarca tek yediği gibi, güçlü rakibi yenemezsin, ha yazar 500 kere yardım eder, rakibi kısarsa, ölsen diriltir ve Allah meyvesi yedirirse belki iş yapabilirsin, yoksa mümkün değil.
Law zayıf olduğu için demişsin, burada zaten hakinin üstünlüğünü kabul etmişsin ki olması gereken de budur zaten, law hakisi kaydoya denk biri olsaydı kaydonun tekniklerini önlemesine engel olabilirdi ama kaydo da hakisini farklı şekilde kullanıp law'ın saldırılarını bloklayabilirdi. Deprem yumruğunu niye yok edemesinler, hakisi wb'den güçlü biri, titreşimi durduracak bir haki tekniği yapar durdurur, olay basit, wb depremle rogere üstün gelememiş, muhtemelen rogerin haki saldırılarını karşılamak için meyve yeteneği yetersiz kalıyordu, hatta teorik olarak hakisi wb den çok daha güçlü biri saldırı yapmasına fırsat bile vermeden iradesini kırar, benliğine vücuduna hükmeder saldırı bile yaptırmaz. "Teorik olarak"

Dediğim gibi lufininki gibi kendine has hakisi olan meyve yada silah her neyse, belki tiiç, belki loki, birkaç istisna daha olabilir, belki sengoku, bunları bir kenara koyduğunda geriye kalan meyveler belirli özellikler yada yetenekler kazandırıyor ama kesinlikle başka bir seviyeye geçirmiyor karakteri, Xebec'in aradığı meyveler de bu sınıftan olabilir yani bunda sorun yok, hatta o meyveler de bir başka karakterin hakisinin reankarnesi gibi bir şey, gidip de titreşim, magma, ejder, leopar gibi meyveler aramıyor sonuçta. Yani olay yine hakiye bağlanıyor, meyvenin taşıdığı hakiye, öze. (Bu arada yazdığım gibi çıkarsa Buda baya güçsüzmüş. Garpın bile gerisinde)

Xebec ve Harald net olarak daha güçlü, manga panelleri ortada.

Allah meyvesi diye bir şey olmaz, çünkü mahluk Allah olamaz, o eşi, dengi, benzeri olmayan bir tektir. Demek istediğini anlıyorum ama kullanım olarak yakışık bulmuyorum, sakıncalı buluyorum o ifadeyi.

Law zayıf olduğu için demişsin, burada zaten hakinin üstünlüğünü kabul etmişsin ki olması gereken de budur zaten, law hakisi kaydoya denk biri olsaydı kaydonun tekniklerini önlemesine engel olabilirdi ama kaydo da hakisini farklı şekilde kullanıp law'ın saldırılarını bloklayabilirdi. Deprem yumruğunu niye yok edemesinler, hakisi wb'den güçlü biri, titreşimi durduracak bir haki tekniği yapar durdurur, olay basit, wb depremle rogere üstün gelememiş, muhtemelen rogerin haki saldırılarını karşılamak için meyve yeteneği yetersiz kalıyordu, hatta teorik olarak hakisi wb den çok daha güçlü biri saldırı yapmasına fırsat bile vermeden iradesini kırar, benliğine vücuduna hükmeder saldırı bile yaptırmaz. "Teorik olarak"

Dediğim gibi lufininki gibi kendine has hakisi olan meyve yada silah her neyse, belki tiiç, belki loki, birkaç istisna daha olabilir, belki sengoku, bunları bir kenara koyduğunda geriye kalan meyveler belirli özellikler yada yetenekler kazandırıyor ama kesinlikle başka bir seviyeye geçirmiyor karakteri, Xebec'in aradığı meyveler de bu sınıftan olabilir yani bunda sorun yok, hatta o meyveler de bir başka karakterin hakisinin reankarnesi gibi bir şey, gidip de titreşim, magma, ejder, leopar gibi meyveler aramıyor sonuçta. Yani olay yine hakiye bağlanıyor, meyvenin taşıdığı hakiye, öze. (Bu arada yazdığım gibi çıkarsa Buda baya güçsüzmüş. Garpın bile gerisinde)

Xebec ve Harald net olarak daha güçlü, manga panelleri ortada.

Allah meyvesi diye bir şey olmaz, çünkü mahluk Allah olamaz, o eşi, dengi, benzeri olmayan bir tektir. Demek istediğini anlıyorum ama kullanım olarak yakışık bulmuyorum, sakıncalı buluyorum o ifadeyi.
WBnin depremle Rogera üstün gelemediği nerede geçiyor, 3 gün vs atıyorlar deprem kullanıldığını gösterir tek bir imare, panel, beyan yok. Odene öfkelenince adayı sallıyor adam, yazar öyle gösteriyor WBde deprem olduğunu. O dövüşün dostane olduğu da belli ayrıca, WB Akainuya vurduğu gibi adayı yıkmaya çalışmış da Roger engellemiş gibi yazıyorsunuz. Roger görüsmeyeli epey oldu Newgate diye başlıyor, ciddi bir eşleşme değil yani.

Law örneğini de Law zayıf diye vermedim, Xebec ve Haralddan biri şuan Lawın meyvesini yediğini düşün, adamlar denk zaten meyve bal gibi de üstünlük getirecek.

Kaido vs Luffye, Roger vs WBye, Shanks veya JBye bakarsan aşagı yukarı çıkan yildirimların da benzer boyutta olduğunu görürsün. Santim hesabı yapmayı doğru bulmuyorum.

Ayrıca Harald vs Xebecteki küçük panelde şimşekler paneli tamamen kaplamıyor, Elbaftan dolayı boyut farkı da var ancak dediğim gibi Kaido vssinde veya JBde haki salınımı paneli aşıyor, ucu bucaği yok.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık