Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1157: Efsanevi Bar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 57 48.7%
  • Orta

Kullanılan: 37 31.6%
  • Kötü

Kullanılan: 23 19.7%

• Kullanılan toplam oy
    117
Böyle bir şey sanki söylenmişti. Mesela buradaki konuşmada gaban 3-4 sene öncesinden bahsediyor, shanks ise 10 sene olduğunu söylüyor. Bu durum doğru ise dışarıdaki zaman Elbaf'tan 3-4 kat daha hızlı akıyor demektir. Kendine özel atmosferi olduğuda aşikar shabondy gibi. Gökkuşağından uçan gemi gibi. Kendine özgü yapısı sebebiyle zaman yavaş işliyor olabilir. Tayfa Elbaf'ta birkaç ay kalmış olsa bir seneye yakın bir zaman dış dünyada geçmiş olabilir kısa bir zaman atlaması ve birçok değişiklik ile gelebilir oda.
Daha fazla detay vardı ama haftalar içinde unuttum, yazılıp konuşulmuştu hepsi burda.

Şimdi aklıma gelen bir detay, Imu adaya geldiğinde çok uzun sürdü geri dönmeniz falan diyordu

Böyle bir şey sanki söylenmişti. Mesela buradaki konuşmada gaban 3-4 sene öncesinden bahsediyor, shanks ise 10 sene olduğunu söylüyor. Bu durum doğru ise dışarıdaki zaman Elbaf'tan 3-4 kat daha hızlı akıyor demektir. Kendine özel atmosferi olduğuda aşikar shabondy gibi. Gökkuşağından uçan gemi gibi. Kendine özgü yapısı sebebiyle zaman yavaş işliyor olabilir. Tayfa Elbaf'ta birkaç ay kalmış olsa bir seneye yakın bir zaman dış dünyada geçmiş olabilir kısa bir zaman atlaması ve birçok değişiklik ile gelebilir oda.

Saul 22 yıl muhabbetine 2 kere giriyor. Jarul ise 408 yaşındaymış; dış dünyada 1200 yıl civarı geçmesi gerekir bu da Jarul'un karanlık yüzyılı gördüğü anlamına gelirdi. Bunlar 1133-1134-1135. bölümde bulduğum şeyler, bunların dışında da daha fazla şey bulabiliriz. Ama Oda salağa yatmayı seven birisi olduğu için Arc sonunda "Devler kendi zaman akışlarını dış dünyaya eşleyebilmek için 3x olarak hesaplıyor, bu yüzden dış dünyada Şu kadar zaman atlaması oldu." gibi bir şey diyebilir. Ben zaman akışı farklı değildiri savunmuyorum, serideki fantastik mevzuların altından hep Şeytan Meyvesi çıktığı için mevzu bir meyveye bakar. Belki Loki'nin meyvesi o tarz bir güce sahiptir ve kitabın yazarı Loki'nin özgürce dolaştığı zamanlarda adaya gelmişti, bilemeyiz.

1- Senin Luffy lastik olmasa diye sunduğun argümana karşı söylenmiş bir argüman o. O soruyu sen sorabiliyorsan benim de bu soruyu sorabilmem lazım.

2- Luffy'e YC1 demiyorum benim tartıştığım kısım orası değil. Ama 2 yıl öncesiyle sonrası arasında tutarsızlıklar var. Arlong'ta ayağını yere sokup da oradan çıkaramaması tamamen saçmalık. Ayrıca öncesinde bir ordu adamı yeniyor Arlong karşısında. Arlong'un Luffy'i denize atmasını onu yendi diye değerlendirebilirsin. Ama bu pek bir güç seviyeleri hakkında fikir sağlamıyor. Nasıl ki Wano'da Big Mom'ı savaşın ilk kısmında çatıdan denize attılar Law Kid Killer Zoro. Prometheus gelip kurtarmasa denize düşmüş olacaktı. Bu nasıl ki Big Mom'ı onlardan güçsüz yapmıyor bu da aynı şey. Burada benim tartıştığım daha çok güç seviyesi. Luffy Crocodile'a olan ilk yenilgisinde de tamamen yaptığı saçma hareketten yeniliyor. Yakasına yapışıp durdur kasırgayı yoksa Yuba yok olacak derken Crocodile kancayı takarak yeniyor. Sen işine geldiği yerde sonuca bakıyorsun işine gelmeyen yerde ise didik didik inceliyorsun. Eğer ki sonuca bakıyorsak Luffy bu adamların hepsini yendi demen lazım.

3- Luffy'nin gücü rakiplerine göre ayarlanıyor. Verdiğin Katakuri örneğinde de gördük bunu. Luffy karşısında her şeyi gören adam sonrasında CC atağıyla halüsinasyon görüyor kardeşiyle savaşıyor oluyor. Hatta Sanji'nin kardeşleri bile az çok karşı koyabiliyor oluyor. Luffy karşısında Katakuriyle bu aynı değil. Haki muhabbetini hiç karıştırma. 2 yıl önce seride kimse de adam akıllı haki görmedik. Bırak Lucci de olsun. Ace bile Smoker'a karşı bir şey yapamadı. Ace'in bile hakisi yoktu 2 yıllık zaman atlamasından önce. Moriah vs Kaido da Kaido'nun gücü sonradan artmış olabileceği gibi Moriah'ın da gücü düşmüş olabilir. Ayrıca sorun orada zaten. Luffy Moriah'ın yenecek kadar güçlüyken sonrasında PX'e takılıyorlar. Olayın saçmalığı burada. Bunu 2 yıl zaman atlamasından sonra farkettik. Zaten o sıralarda tartışıldı. 2 yıl zaman atlamasından sonra Hordy bile Crocodile'dan güçlü gözüktü. Sonra Crocodile'ın gücü yukarı çekildi. Olan Luffy'e oldu.

Burada Oda'nın direk sıkıntısı vardı. Bunun Luffy ile ilgisi yok.

Law'ın hakisi muhabbeti yapmışsın. Law'ın o sıra hakisi olduğu belli değil. Ki üstüne yoktur. Bir PX'i yok etmek için Kid ile birlikte savaşıyordular. Haki muhabbetinin seride o sıralar oturtulamadığı belliyken bunu sen de çok iyi biliyorken niye gözünü bu duruma kapatarak yorum atıyorsun?

Luffy vs Crocodile ataklarından bahsederken bir anda olayı inceleyesin geldi. Serideki mantığı niye sen belirliyorsun anlamadım. O zaman ben de Luffy ağzıyla Crocodile'ı yediği sırada ağzının nemli tükürüklü olmasından dolayı orada Crocodile'ın hasar almış olması gerekirdi almadı bu durum çok saçma diye mi savunayım? Adamın meyve yeteneğini manipüle ediyor diye bir bahane geldi şimdi de. Bu da Luffy'nin gücü o zaman Allah Allah.:D

Yukarıda o kadar güç tecrübe edebiyatı yapıp aşağıda gelip böyle bahaneler sunman garip ve çelişkili.

4- Dezavantajı şu an yok G2'nin. O sırada olması gerekmiyordu. G3'den sonra artık küçülmüyor. O sırada küçülmesi gerekmiyordu. G4 ile çok haki harcıyor hala. Hakisi biten başka karakter görmedik. Sürelerin artması garip zaten. Süreler arasında tutarlılık yok. Dof karşısında 10 dakika açık tutabildi. Sonra Katakuri karşısında 1 saatlere çıktı o. Kaido karşısında yine 5 dakikalara düştü. G5'i Kaido karşısında çok daha fazla açık tuttu. Kizaru karşısında daha kısa sürede bitti.

Giderek artan bir şey değil. Oda istediği yerde bu kartı seçiyor. Hikayeye uydurabilmek için durumu çocuğa dezavantajlar veriyor. Burada sorun başka kimsenin hakisinin bittiği görmemiz. Uyanışının ona yük bindirdiğini görmemiz. Bu çok sıkıntı bir durum. Yaşla da alakası yok durumun. Uyanış enerji harcıyorsa herkes de harcamalı. Haki bitebiliyorsa en azından herkesin buna göre bir savaş stratejisi olduğunun gösterilmesi lazım.

Yapay tekniklerin vücuda yük bindirmesi gerekiyor mu yani bunu nasıl açıklama? Seride bir tek Luffy mi yapay teknik kullanıyor? Sorunu hala anlamamışsın gibi duruyor. Hadi tekniklere yapay diye bir kurp buldun. Uyanışın enerji harcadığı söylendi. Kid ve Law da bunu diyor. Luffy'nin uyanışı da deli gibi enerji harcıyor. Dof ve Katakuri'de ne kadar alışırsa alışsın sonuçta bu enerji harcayan bir üst seviye. Niye hiç bahsi geçmiyor görmüyoruz da bu şekilde zaman kısıtları sadece Luffy'de oluyor? Yani bunu sorgulamaman çok garip.

5- Kaido ve BM'nin uyanışı olmadığı muhabbeti doğru olmayabilir. Kaido'nun son formu uyanış olabilir. Yamato'nun söylediği hakisi zayıflıyor değil. Hakisi zayıflıyor hiçbir yerde demedi. Aksine şarapla haki artırdığını gördük. Luffy ile savaşıyor hasar darbe alıyor. Gücü illa düşecek. Orada istenilen şey Luffy gibi tamamen bunun dezavantjaını yaşamadığı. Luffy nasıl enerjisi bitince düşüp kalıyor. Hakisi bitince haki kullanamıyor. Aynı şeyi Kaido da görmedik diyorum. Luffy'nin hiçbir rakibinde görmedik.

Law da enerjim bitti dedi. Sonra kalktılar BM'ye son vuruşu yapabildiler. İşte Luffy'e bunu vermiyor Oda. 10 dakika diye bir süre sınırı koyduysa onu Luffy yaşıyor. Diğerlerinin ki lafta kalıyor. Etkisini göremiyoruz.

Luffy'nin hiçbir dövüşünde rakibinin kendi gücünden dolayı dezavantaja düştüğünü Luffy'nin de bundan yararlandığını görmedik. Kısacası orada demeye çalıştığım bu.

Bak olay şu. Normalde uyanışa giren Law ve Kid'te aynı şeyi söyledi. Uyanış enerji harcayan bir şey. Sonrasında çok fazla haki harcayan Zoro da hakisinin biteceğini söyledi. Olay burada Villainlerin hakisinin ya da enerjisinin hiç bitme ihtimali içermemesi. Oysa bunların bitebilen bir şey olduğunu gördük. Kaido da ortaya büyük güç çıkarmak için kendini zorluyor. Hakisini basıyor. Hibrit formlara giriyor. Sürekli formdan forma geçiyor. Ama hiç enerji sorunu görmedik. Seride bir tek bunu Luffy'de görmemiz daha doğrusu bu yüzden savaşta dezavantaja düşen kişi olarak Luffy'i görmemiz sıkıntı. Bunu anlayamıyorsun maalesef.
1- 2 yıl önce ve sonra arasında tutarsızlık falan yok.

Arlong parkta Luffy Momooya saldırırken ayağıni yere sokuyor, sonra da çıkamiyor, saçmalık falan değil karakterin kendi tercihi bunlar, iyi her kendi yaptiği dezavantajlı işe saçmalık diyelim, rabbena hep bana devam :)

BM örneģin de hatalı, BM yi prometheus kurtardı diyorsun, Pro BMnin kendi gücü değil mi :)

Özetle Arlong net yendi Luffyi, BM ye ise o sahnede yenildi denilmez. Ben sahne bazlı galibiyete bakıyorum, güç seviyesi 1 dövüşte ölçülmez, bu şuna geliyor Luffy bilek güreşinde Arlongdan güçlü ama su altında da Arlong güçlü, tek kriter yok yani güç seviyesi belirlemek için.

Luffynin ilk dövüşte Crocoyu yenme ihtimali yok, adam nasıl dokunacağını bilmiyor sen hikaye icabı Croco yendi diyorsun, Croco kum saati koyuyor la 5 dk süre veriyorum diyor ne anlatiyorsun :)

2- Luffynin gücü rakiplere göre ayarlanmıyor.

Katakuri örneğin hatalı, Katakuri geleceği görüyor ama sadece baktıģı yerdeki bir ihtimali görüyor. CC ne yapıyor, arkadan saldiriyor, Katakurinin bunu görmesi mümkün değil, ki Luffy dövüşünde de aynı örnek var, Katakurinin bacısı Luffyi vuruyor Katakuri farkedemiyor, Katakuri aynı Katakuri anlayacağın :)

Moriahtan güçlü Luffynin Pxe takıldıgını söylüyorsun da Luffy Moriahtan güçlü değıldi, anlamadığınız yer burası.
--Moriah Luffyi rahatça yenip gölgesini aldı mı aldı,
--Luffy bu adamı yenmek için yardım aldı mı aldı
--Luffy kazandı denilen yerde Luffy baygın yatıyor mu yatıyor.

Demek ki o sıra Luffy Moriah gücünde değil, bu kadar basit.

Croconun gücü 2 yıl sonra değil, ID ve MFde yukarı çekildi, Hordynin Crocodan güçlü gözükmesi balıkadam olması ve Croconun su dezavantajiyla ilgili.

Ben Odanın çizdiği şeyi yorumluyorum, sen çizmediklerinin saçma olduğunu söylüyorsun :) Luffynin Crocoyu agzina aldiği sahnede Croco hasar almaliydi doğru ama çizmemiş adam ne yapalim yani çizmiş gibi yorumlayamayiz ki :)

3- Viteslere ilişkin yorumlarını cevaplamiştım zaten. Handikap olması gerekmiyor demişin hiçbir gerekçen yok.

Bak Thanos, güç taşlarını topluyor, yanlış değilsem Nowhere diye bir gezegende eldiven yaptırıyor, dandik eldiven kullansa elinde patlatacak, eldivenin dayanikli olması gerekiyor, Luffynin vitesleri de o hesap :)

Elektrik tesisatın kuvvetli değilken topraklama hattın vs yokken evdeki bütün elektrikli makineleri çalıştır bakayım şalter atıyor mu atmıyor mu ayni hesap :)

Luffy zayıf, daha çok güç çekince handikap geliyor, Luffy kuvvetlenince handikap kalkıyor çok basit yani olay.

Kaido örneği olduğu halde Hakisi biten karakter görmedik diyorsun :)

Ona bakarsan haki çekerek form değiştiren karakter yok Luffy dışında, bunu ne yapacağiz :)

Paramecia iken 4 formu vardı, başka hiçbir paramecianın yok, Zoan oldu, diğer zoanların 3 formu var Luffynin 5 formu var, bunları ne yapacağiz.

Luffynin handikapi da dezavantaji da yok, aksine kimsede olmayan şeyleri Luffye olduruyor mangaka, dünya kadar güç arzusunda olan karakter var, Luffy dısında kimse vucudunun kaldiramayacagi güclere erkenden sahip olamiyor. Hiçbiri haki çekip form degiştiremiyor.

Luffy zayif bir karakter, güçlü rakiplerle dövuşmesi içib E. Oda vites adi altinda Luffye avans güç veriyor, sonra avansı geri isteyince Luffyfanlar ağlamaya başlıyor, güç handikaplı diye, ne alakasi var, avansi yerken iyiydi :) Lawın kolu nasil kopariliyorsa ayni seviyedeki Luffynin kaderi de yenilmekti, ki defalarca yenildi de zaten. Hikayenin ilerlemesi için Dofun düzeninin bozulmasi gerekiyordu, öyle de oldu, Dof hapse girdi, krallik kurtuldu, Luffy Dofu yendi bile yazmadin farkindaysan hikaye çünkü Luffynin galibiyeti üzerine yazilan bir hikaye değil, Dofun düşmesi üzerine yazilan bir hikaye :)

4- Uyanış denilen şey, anonsla basbas bağırilan veya görsel.olarak gösterilen bir şey.

-Dof ağzıyla söylüyor
-Kata ağzıyla söylüyor
-Kid Law Kaku Lucci ağızlariyla söylüyor
-Luffy aynü şekilde
-Goruseide de söylenmese bile aynı Lucci ve Kaku zoanları gibi siyah atkı açıkça gösteriliyor.

Kaido ve BMde ise ne anons var ne de siyah beyaz atkı var. Uyanış yok yani.

Uyanış dediğin teknik zoanlarda tam zoan formunun daha büyük hızlı ve güçlü olmasiyla oluyor.

Kaidonun son tekniğine bak tam zoan formu aynı duruyor, sadece ağzından çikardığı alevi üstüne kaplıyor. Uyaniş değil yani bu bir tür ateş tekniği.

Burada Yamato da Hyogoro da Kaidonun zayıfladığını net ifade ediyorlar.

Bu ifadeler hakiyi de meyveyi de direkt kapsayan ifadeler.

Luffyle savaşıyor ille güçten düsecek diyorsun, hakisi bitmese nasıl güçten düşecek, doğru bir çikarim olmadığı ortada.

Luffynin rakiplerinin kendi gücünden dezavantaja düştügünü nasıl görmedin :) Enelin gücü kapatıldı, Croconun Logia çalişmadı, Crackerin bisküvisini çaya banıp yedi Luffy, daha ne olacak. :)

Kaidonun pilinin bittiğini açikça gösterdim, buna ister haki de ister meyve gücü de bana kalırsa hepsi birden topluca bitiyor ve en az kişinin ağzından söyletmiş.

Luffye olan şeyi de söyledim, 59 yaşındaki Kaidoyla 20 yaşındaki Luffynin kapışabilmesinin maliyeti bu.

Sen burayı anlamıyorsun, bu vsnin normal olduğunu zannediyorsun ama değil.

Luffy Kaido edecek birisi değil, Kizaru bile etmiyor Eggheadde gördük, E. Oda avans veriyor, sonra avansı geri istiyor, luffyfanlar lahanayı kitır kıtır yiyor, sapına gelince de mee diyorsunuz :)

Arlong parkta Luffy Momooya saldırırken ayağıni yere sokuyor, sonra da çıkamiyor, saçmalık falan değil karakterin kendi tercihi bunlar, iyi her kendi yaptiği dezavantajlı işe saçmalık diyelim, rabbena hep bana devam :)

BM örneģin de hatalı, BM yi prometheus kurtardı diyorsun, Pro BMnin kendi gücü değil mi :)

Özetle Arlong net yendi Luffyi, BM ye ise o sahnede yenildi denilmez. Ben sahne bazlı galibiyete bakıyorum, güç seviyesi 1 dövüşte ölçülmez, bu şuna geliyor Luffy bilek güreşinde Arlongdan güçlü ama su altında da Arlong güçlü, tek kriter yok yani güç seviyesi belirlemek için.

Luffynin ilk dövüşte Crocoyu yenme ihtimali yok, adam nasıl dokunacağını bilmiyor sen hikaye icabı Croco yendi diyorsun, Croco kum saati koyuyor la 5 dk süre veriyorum diyor ne anlatiyorsun :)

Katakuri örneğin hatalı, Katakuri geleceği görüyor ama sadece baktıģı yerdeki bir ihtimali görüyor. CC ne yapıyor, arkadan saldiriyor, Katakurinin bunu görmesi mümkün değil, ki Luffy dövüşünde de aynı örnek var, Katakurinin bacısı Luffyi vuruyor Katakuri farkedemiyor, Katakuri aynı Katakuri anlayacağın :)

Moriahtan güçlü Luffynin Pxe takıldıgını söylüyorsun da Luffy Moriahtan güçlü değıldi, anlamadığınız yer burası.

Croconun gücü 2 yıl sonra değil, ID ve MFde yukarı çekildi, Hordynin Crocodan güçlü gözükmesi balıkadam olması ve Croconun su dezavantajiyla ilgili.

Ben Odanın çizdiği şeyi yorumluyorum, sen çizmediklerinin saçma olduğunu söylüyorsun :) Luffynin Crocoyu agzina aldiği sahnede Croco hasar almaliydi doğru ama çizmemiş adam ne yapalim yani çizmiş gibi yorumlayamayiz ki :)

3- Viteslere ilişkin yorumlarını cevaplamiştım zaten. Handikap olması gerekmiyor demişin hiçbir gerekçen yok.

Bak Thanos, güç taşlarını topluyor, yanlış değilsem Nowhere diye bir gezegende eldiven yaptırıyor, dandik eldiven kullansa elinde patlatacak, eldivenin dayanikli olması gerekiyor, Luffynin vitesleri de o hesap :)

Elektrik tesisatın kuvvetli değilken topraklama hattın vs yokken evdeki bütün elektrikli makineleri çalıştır bakayım şalter atıyor mu atmıyor mu ayni hesap :)

Luffy zayıf, daha çok güç çekince handikap geliyor, Luffy kuvvetlenince handikap kalkıyor çok basit yani olay.

Ona bakarsan haki çekerek form değiştiren karakter yok Luffy dışında, bunu ne yapacağiz :)

Paramecia iken 4 formu vardı, başka hiçbir paramecianın yok, Zoan oldu, diğer zoanların 3 formu var Luffynin 5 formu var, bunları ne yapacağiz.

Luffynin handikapi da dezavantaji da yok, aksine kimsede olmayan şeyleri Luffye olduruyor mangaka, dünya kadar güç arzusunda olan karakter var, Luffy dısında kimse vucudunun kaldiramayacagi güclere erkenden sahip olamiyor. Hiçbiri haki çekip form degiştiremiyor.

Luffy zayif bir karakter, güçlü rakiplerle dövuşmesi içib E. Oda vites adi altinda Luffye avans güç veriyor, sonra avansı geri isteyince Luffyfanlar ağlamaya başlıyor, güç handikaplı diye, ne alakasi var, avansi yerken iyiydi :) Lawın kolu nasil kopariliyorsa ayni seviyedeki Luffynin kaderi de yenilmekti, ki defalarca yenildi de zaten. Hikayenin ilerlemesi için Dofun düzeninin bozulmasi gerekiyordu, öyle de oldu, Dof hapse girdi, krallik kurtuldu, Luffy Dofu yendi bile yazmadin farkindaysan hikaye çünkü Luffynin galibiyeti üzerine yazilan bir hikaye değil, Dofun düşmesi üzerine yazilan bir hikaye :)

4- Uyanış denilen şey, anonsla basbas bağırilan veya görsel.olarak gösterilen bir şey.

-Dof ağzıyla söylüyor
-Kata ağzıyla söylüyor
-Luffy aynü şekilde
-Goruseide de söylenmese bile aynı Lucci ve Kaku zoanları gibi siyah atkı açıkça gösteriliyor.

Uyanış dediğin teknik zoanlarda tam zoan formunun daha büyük hızlı ve güçlü olmasiyla oluyor.

Kaidonun son tekniğine bak tam zoan formu aynı duruyor, sadece ağzından çikardığı alevi üstüne kaplıyor. Uyaniş değil yani bu bir tür ateş tekniği.

Luffyle savaşıyor ille güçten düsecek diyorsun, hakisi bitmese nasıl güçten düşecek, doğru bir çikarim olmadığı ortada.

Luffynin rakiplerinin kendi gücünden dezavantaja düştügünü nasıl görmedin :) Enelin gücü kapatıldı, Croconun Logia çalişmadı, Crackerin bisküvisini çaya banıp yedi Luffy, daha ne olacak. :)

Kaidonun pilinin bittiğini açikça gösterdim, buna ister haki de ister meyve gücü de bana kalırsa hepsi birden topluca bitiyor ve en az kişinin ağzından söyletmiş.

Luffye olan şeyi de söyledim, 59 yaşındaki Kaidoyla 20 yaşındaki Luffynin kapışabilmesinin maliyeti bu.

Luffy Kaido edecek birisi değil, Kizaru bile etmiyor Eggheadde gördük, E. Oda avans veriyor, sonra avansı geri istiyor, luffyfanlar lahanayı kitır kıtır yiyor, sapına gelince de mee diyorsunuz :)
Luffy Egghead'de nerf yemiş birisidir.Luffy Kaidou'yla kral haki çarpışmasıyla gökyüzünü yarıladı.Bu da Luffy'nin gerçek yonkou olduğunu gösterir.Luffy şu an da Kaidou etmez ama Wano sonu Luffy Kizaru ile kapışsaydı.Kizaru'yu hayattan küstürürdü.

-Dof ağzıyla söylüyor
-Kata ağzıyla söylüyor
-Luffy aynü şekilde

Ayağını oraya sokabiliyor ama çıkaramıyor diyorum. Bas baya saçma bir durum. Arlong'a verilmiş bir avantaj. Onun gücü muhabbetlerine gireceksek Mihawk Luffy için herkesi yanına çekiyor bu okynauslardaki en tehlikeli güç demesi üzerinden Luffy'nin de insanları kendine yardım ettirmesi tarafına çekmesi onun gücü diyip yaptığın güç muhabbete bir son verelim o zaman?

Katakuri aynı Katakuri felan da değil. Ortamı manipüle eden bir çok şeye hakim olan biri. Kardeşinin attığı şeyin özellik olarak da çok sessiz bir şey olduğundan bahsediliyordu. Bu arada pastanın içinden Luffy'nin çıkacağı ihtimalini bilemezdi. Ama ona tetikleniyordu kenboshu hakisi. Dediğim gibi Oda bu konuda tutarlı değil. Katakuri'nin zaten kardeşinin attığı şeyi farkedememesi de tutarsız bir durumdu.

Senin istediğin şeyi istediğinin gücü oluyor da Luffy'nin gücü konusunda çok cimri davranıyon. Sorsak sana Ors'un da Moriah'ın gücü olduğunu söyleyeceksin.:(

Sana artık laf anlatmayacağım her lafa bir don buluyorsun. Seride Villain'lerin hiç dezavantajlı gücü olduğunu görmedik. Söylenen şey basit. Haki bitebilen bir şey. Uyanış enerji harcayan bir şey. Bunların Villain'lerde etkisini görmedik.

Kaido'nun hakis bitmedi. Luffy ile savaşıyor üstte herhalde gücü azalacak. Ama hiçbir zaman bitmedi ve bu yüzden dezavantajlı duruma düşmedi. Net örnek vereyim sana. Luffy hakisi bitince 10 dakika haki kullanamadı savaşamadı. Kaido da bu tarz bir durum görmedik. Bu kadar açık bir örnek veriyorum ve üstünü geçiştirerek cevap veriyorsun.

Verdiğim örnekler net. Sırf burada cevap vermiş gibi gözükmek için bomboş şeyler yazıp zamanımı çalma. Kendine iyi bak.

Luffy ağzıyla hiç bu benim uyanış gücüm demedi. Yine atıyon.

Son düzenleme:
Ayağını oraya sokabiliyor ama çıkaramıyor diyorum. Bas baya saçma bir durum. Arlong'a verilmiş bir avantaj. Onun gücü muhabbetlerine gireceksek Mihawk Luffy için herkesi yanına çekiyor bu okynauslardaki en tehlikeli güç demesi üzerinden Luffy'nin de insanları kendine yardım ettirmesi tarafına çekmesi onun gücü diyip yaptığın güç muhabbete bir son verelim o zaman?

Katakuri aynı Katakuri felan da değil. Ortamı manipüle eden bir çok şeye hakim olan biri. Kardeşinin attığı şeyin özellik olarak da çok sessiz bir şey olduğundan bahsediliyordu. Bu arada pastanın içinden Luffy'nin çıkacağı ihtimalini bilemezdi. Ama ona tetikleniyordu kenboshu hakisi. Dediğim gibi Oda bu konuda tutarlı değil. Katakuri'nin zaten kardeşinin attığı şeyi farkedememesi de tutarsız bir durumdu.

Senin istediğin şeyi istediğinin gücü oluyor da Luffy'nin gücü konusunda çok cimri davranıyon. Sorsak sana Ors'un da Moriah'ın gücü olduğunu söyleyeceksin.:(

Sana artık laf anlatmayacağım her lafa bir don buluyorsun. Seride Villain'lerin hiç dezavantajlı gücü olduğunu görmedik. Söylenen şey basit. Haki bitebilen bir şey. Uyanış enerji harcayan bir şey. Bunların Villain'lerde etkisini görmedik.

Kaido'nun hakis bitmedi. Luffy ile savaşıyor üstte herhalde gücü azalacak. Ama hiçbir zaman bitmedi ve bu yüzden dezavantajlı duruma düşmedi. Net örnek vereyim sana. Luffy hakisi bitince 10 dakika haki kullanamadı savaşamadı. Kaido da bu tarz bir durum görmedik. Bu kadar açık bir örnek veriyorum ve üstünü geçiştirerek cevap veriyorsun.

Verdiğim örnekler net. Sırf burada cevap vermiş gibi gözükmek için bomboş şeyler yazıp zamanımı çalma. Kendine iyi bak.

Luffy ağzıyla hiç bu benim uyanış gücüm demedi. Yine atıyon.
Birincisi,Luffy Gear 4 kullandıktan sonra 10 dakika haki kullanamıyor.Gear 4 kullanmasa onunda hakisi bitmeyecekbelki.
Bı de Luffy'nin bitip de Kaidou'nun bitmemesinin sebebi olgunlukla olabilir.Luffy 19 yaşında.Luffy haki ile ustalaşmaya devam ettikçe daha uzun süre hakisi olabilir.

Birincisi,Luffy Gear 4 kullandıktan sonra 10 dakika haki kullanamıyor.Gear 4 kullanmasa onunda hakisi bitmeyecekbelki.
Bı de Luffy'nin bitip de Kaidou'nun bitmemesinin sebebi olgunlukla olabilir.Luffy 19 yaşında.Luffy haki ile ustalaşmaya devam ettikçe daha uzun süre hakisi olabilir.
Farketmez usta. Olay burada hakinin ve enerjinin bitebilen bir şey olduğu bariz ortadayken Villain'lerın bu tarz sorunlarla uğraşmamasında. G4 G5 olması önemli değil. Luffy'nin her vitesinde bir sorun var. G2, G3, G4 ve G5. Çocuk dezavantajsız güçlenemedi. Bir tane Villain gösteremezsin kullandığı gücü süreli olan. Süreli olarak bu güce erişen. Olayın sıkıntısı bu.

Luffy vs Kaido'nun sonunda Luffy g4'üm bitecek diye endişelenip olayı hızlıca bitirmeye çalıştı. Kaido da bu tarz bir endişe gördük mü hiç? Görmedik. Oysa Luffy g4 sonsuza kadar dövüşmeye devam etse Kaido ile başa baş gidiyordu zaten. Ama g4 süresi biten Luffy oldu. Kaido ise istediği modtan moda girerek savaşmaya devam etti.

Oda götü sıkışınca şak diye Kaido'ya geleceği görme gücü bile veriyor. Ejderhası bir anda zik zaklı hareket etmeye başlıyor. Bir anda kendini alevle kaplayıp ada büyüklüğünde Ejder oluyor. Hepsini sıkıntısız yapıyordu. Oda Luffy'e dezavantaj veriyor çünkü savaşın uzaması lazım. Bu kadar basit bu yani.

Burada sorun olan nokta serinin dinamiğinde enerji ve haki bitebilen bir şeyse başkasının da bunun endişesine düşmesini görmemiz gerektiği.

Farketmez usta. Olay burada hakinin ve enerjinin bitebilen bir şey olduğu bariz ortadayken Villain'lerın bu tarz sorunlarla uğraşmamasında. G4 G5 olması önemli değil. Luffy'nin her vitesinde bir sorun var. G2, G3, G4 ve G5. Çocuk dezavantajsız güçlenemedi. Bir tane Villain gösteremezsin kullandığı gücü süreli olan. Süreli olarak bu güce erişen. Olayın sıkıntısı bu.

Luffy vs Kaido'nun sonunda Luffy g4'üm bitecek diye endişelenip olayı hızlıca bitirmeye çalıştı. Kaido da bu tarz bir endişe gördük mü hiç? Görmedik. Oysa Luffy g4 sonsuza kadar dövüşmeye devam etse Kaido ile başa baş gidiyordu zaten. Ama g4 süresi biten Luffy oldu. Kaido ise istediği modtan moda girerek savaşmaya devam etti.

Oda götü sıkışınca şak diye Kaido'ya geleceği görme gücü bile veriyor. Ejderhası bir anda zik zaklı hareket etmeye başlıyor. Bir anda kendini alevle kaplayıp ada büyüklüğünde Ejder oluyor. Hepsini sıkıntısız yapıyordu. Oda Luffy'e dezavantaj veriyor çünkü savaşın uzaması lazım. Bu kadar basit bu yani.

Burada sorun olan nokta serinin dinamiğinde enerji ve haki bitebilen bir şeyse başkasının da bunun endişesine düşmesini görmemiz gerektiği.
Bu shounenlerde klasik birşey.Ana karakter fazla güç almaması için sınır koyuluyor.Luffy genç muhabbetine katılıyorum.Düşmanları çoğu 40-50 yaşında kişiler birkaç gün boyunca hakileri bitmeyen kişiler.Örnek Kuzan vs Akainu savaşı 10 gün sürdü.Bunun sebebi hakileri neredeyse sınırsız olmamaları.Bu ara dahakilerin bittiği kısmı görmemiz gerek kısmına katılıyorum.

Benim Luffy'nin yenilmediği yönünde bir söylemim yok, aksine Saiyanlar gibi yenildikçe güçlendiğini düşünüyorum ama Oda bunu arcı uzatmak için kullanıyor. Sen Luffy'nin kimseyi yenemediğini iddaa ettiğin için ancak "Senin mantığınla" Luffy'nin de hiç yenilgisi olmadığını savunabiliriz. Bak hemen aşağıda örneği var. Kid'e bile kulp uydurduğun için geçelim bunu bence.

Öncelikle Luffy ile aynı şartları verelim o yeni dünya kaptanlarına yensinler bakalım Luffy'nin rakiplerini(3.kez yazıyorum sanırım bunu); Luffy'nin şu kadar avantajı vardı demenin manası yok, Luffy'nin avantajı kadar dezavantajı var zaten o dövüşlerde. Bak yine senin yaptığın yorum şu:

Luffy'i niye sadece tek bir şeyden ibaretmiş gibi gösteriyorsun ki; "meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs" Luffy'nin 2 yıl önceki bütün dövüşlerinde bu senin saydığın özellikler zaten yüksek seviyede. -Çocuk Arlong'un kılıcını sadece parmaklarıyla kırıyor, Arlong bu güç nereden geliyor diye kendi kendine konuşuyor.- Croco.'ya yaptığı bitirici vuruş ile şehri yıkıyor. Croco., Luffy ona dokunabildiği için yenilmiyor; Luffy ona dokunabiliyor ama ""meyve, silah, haki, hız, güç, dayanıklılık, çeviklik vs"" gibi şeylerde de çok iyi olduğu için yeniliyor. Birisi sana şehri yıkacak güçle vuruyor, düşün işte o gücün ne kadar olduğunu, o Yeni Dünya kaptanlarında Gear'sız Luffy kadar bile güç yoktur, ben Luffy PX mevzusunda nerf yedi derken bundan bahsediyorum.

Yeterli bir cevap benim için, tartışmam bile kusura bakma.

Birisini yendiğini söyleyebilmek için 1 kere yenmen yeterli diye düşünüyorum; Mingo'nun, Luffy'i 3 kere yendiğini söylemen bile kendinle çeliştiğini gösteriyor. "Ki, Luffy yendi dediğin şeyi de idrak etmek önemli, son vuruştan sonra Luffy ayakta mı yatıyor mu bu bilgi çokomelli :)" Yenilmedi dediğin Mingo., 3 kere yenilmiş Luffy gibi kalksın gelsin o zaman Luffy'nin karşısına. Ben Luffy'nin 3 kere(kaçsa artık) kaybettiğini zaten kabul ederim ama sen Mingo'nun ve diğerlerinin yenilmediğini savunuyorsun.

Bak şu 2 mesajda sana ait; ben Croco, Enel, Lucci ve Moria hakkında benzer düşündüğümü söyleyince bana hak vermiyorsun ama aynı şeyi Mingo için sen söylüyorsun ve kendinle çelişiyorsun. Luffy'nin saf gücünü zaten bir çok yerde gördük Gear'sız halinin bile deprem yumruğu gibi bir etkisi var şehir üzerinde ama işte dediğim yere geliyoruz, Luffy'nin gücü sıfırlandı.

İşine geldiği şekilde eğip bükmeyle olmaz bu iş, Law'ın hangi ara bu kadar güçlendiğini de açıklaman gerekiyor o zaman; Uyanışın, Haki seviyesi ile bir alakası yok diyebiliriz, PH zamanı Vergo'nun, sonrasında Mingo'nun Hakin bana yetmez gibi bir tutumda olup Law'ı ezmelerinin nasıl bir kolpa olduğunu zaten gördük. Ama dur sen şimdi Mingo'nun Hakisinin Big Mom'ınkinden daha güçlü olduğunu düşünüyorsundur. Law bozuk char, tartışmak manasız onu, gücünü fazla kısılan bir karakter.

Aka mevzusunu da geçebiliriz bu yazdığınla.

Yazdığım şeyden Luffy, Law ve Kid'in aynı seviyede olduğu sonucuna varman komik. Biz One Piece evreninde yaşamıyoruz sonuçta, okuyucular olarak mevzunun için yüzünü biliyoruz; Luffy, Kaido'yu tek başına yendi(Sen şimdi tek başına yenmedi, hatta yenemedi diyip mevzuyu değiştirmeye çalışacaksın, bundan bahsetmiyorum.).
Hükümetin mantığı:
Kaido + Big Mom = Luffy + Law + Kid. Bunların toplam değeride hükümetin gözünde 9milyar gibi bir şey. Şimdi biz mevzunun iç yüzünü bildiğimiz aslında şöyle olmalıydı:

Kaido = Luffy = 4.611.100.000 ödül.
Big Mom = Law + Kid = 4.388.000.000(Law) + 900.000(Kid)

Hükümetin mantığından gittiğimizde biz okuyucular olarak Luffy'nin aslında gerçek değerinin 4.6milyar olacağını ve Ödülün gücü yansıttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Shanks'ın galibiyetinde bir kolpa yok ki, adam senin çok övdüğün Kid'in saldırısına dümdüz kafa atıyor. Shanks ilk bölümde "Bu silahı bana doğrultarak hayatını ortaya koyuyorsun." diyor. Kid silahını doğrulturken ne bekliyordu? Ölmediğine dua etsin o. Jaya'da, Bellamy yaylanıp yaylanıp Luffy'nin üstüne o kadar hızlı gitmese Luffy tek atamazdı(senin mantığında) demek gibi bir şey; şimdi Bellamy kendi gücünden dolayı mı yenilmiş oluyor yoksa Luffy'nin başarısı mı sayılıyor bu? Asıl başarı o hızdaki birine vurabilmek değil mi?

"galibiyet de malubiyet de gayet net olan şeyler, her dövüş de adil olmak zorunda değil. :)" eee ne diye Luffy'nin galibiyetlerini beğenmiyorsun o zaman. Luffy'de öyle veya böyle kazanmış dövüşlerini işte.

"Senin mantığındaki Mingo" paragrafında zaten benimle aynı görüşte olduğun çıktı ortaya. Luffy, YC1+ Mingo'yu yeniyor, sonra saldırı gücünden nerf yiyor ve Y3 Cracker ile eşleşiyor; daha sonra gözlem hakisinden nerf yiyor ve Kata ile eşleşiyor falan filan işte.

Serinin ilk yarısında hakinin ne olduğu tam olarak belli değil, Oda 2 yıllık aradan sonra adam akıllı ete kemiğe büründürdü Haki mevzusunu. Ama bu yazdığında benim Luffy'nin YC1 kalibresinde olduğu söylemimi destekleyen bir şey. 500bölüm tasarlanan bir seri 1100 bölümü aşınca normal olan şeyler bunlar. Oda diğer bütün karakterlere itibarını iade edip Luffy'i es geçiyorsa benim savunduğum YC1 mevzusunda bir yanlış görmüyorum.

Kendinle çelişmemeye özen gösterebilirsin, senden bir alıntıyla bitiriyorum.
1- Luffynin yenilgilerinin arc uzatmakla alakası yok, yenilgi yenilgidir, sanki Oda bilerek Luffyi mağlup ediyor gibi yazıyorsunuz, şuan okuduğumuz zayıf bir karakterin zirveye yükselme hikayesi, yenile yenile ilerleyecek mecburen hikaye gereği değil yani. Güçlü başlasa da döve döve ilerlerdi.

Yazdığim yorumu okumadığın belli, Shanksın yendiğini söylüyorum ben zaten. Kid yendi mi yazmışım bak bakayım :) benim dediğim husus Shanksın 1 vs 1 atip kazanmadığı, yani karakterin nasıl yendiğinin önemi yok, size kalsa Luffy 50 kez yenilsin, hikaye gereği (???) en son 500 yardım alıp kendi de bayılmasına rağmen rakip düşünce Luffy güçlendi yendi, oldu görürsem söylerim :)

2- E. Oda Croconun rakibine su bilgisi verirse, Enelin karşısına kauçuk adam çıkarirsa, Moriahın rakibine 100 gölge yedirirse görürüz artik, yazarken bile rakibin yediği nerfler Luffynin buffları aćikça anlaşiliyor ama yine de sen bilirsin

3- O saydıgın şeyler Luffynin silahı doğru ama bu Pxe karşı nerf yediğini göstermiyor ki.

Px dediğin şeyin metali özel, Zoro kesemiyor çizik atıyor anca, Sanji vuruyor ayağım kırılacak diyor. Luffy de yanlış değilsem G3le yukardan kafasına vurup patlatiyordu.

NW kaptanlarinın Gsiz Luffy etmeyeceği dayanaksız bir söylem

Bak MFdeki Px sahnelerini atayım da gör, NW korsanları da tek atıp geçemiyorlar Pxlere, yenildiği gösterilen tek Px kafasına mızrak sokularak yeniliyor, o yüzden Luffy nerf yedi iddian boş

Pxin kafasına kanaboyla vuruyorlar, kanabo kırilıyor

Pxin kafasına top sıkıyor, bir şey olmuyor

Pxler mahvediyor NW korsanlarını

Bu da Pxin yenildiği sahne, kaç kişi daldıkları halde anca çizik atabilmişler, en son birisi mızrakla boynuna saldırınca patlıyor

Özetle öyle sandıgın gibi NW çöplerinin tek attığı bir şey değil Pxler. Gayet sağlamlar, ki Sento GL için yeterli seviyede olduğunu söylüyor. Luffy de o dönem GL seviyesi olduğu için tüm tayfa zar zor indirdi gayet normal bir durum.

4- Jinbeiyi su altında savaşırken gördüysen iyi, ben görmedim çünkü, yorum yapamıyorum o yüzden

5- Ortada çelişki falan yok, daha rahat anlaman için bir maç örneğini hayal edebilirsin, ister round de ister gol de ister puan de, Dofun her yenmesi 1 puandır.

-Dof elini bağlayıp attı mı, atti, ringden attı yani 1 puan
-Black Knight Luffyi suya atti mi atti 1 puan
-Luffy kucakta taşıdılar mı taşidılar 1 puan
-Son sahnede ikisi de bayıliyor mu bayiliyor ister 0 puan de ister ikisine de 1 er puan de

Sonuç 3- 0 veya 4 - 1 yapar. Dof kazanır

Bir anlamadığın şey de Luffynin aldiği yardimları gözardı etmek, Apo ve Jeet gelmese Luffy suyun içinde ölüp gitmeyecek mi, Luffyi kucakta taşıyıp Dofu meşgul etmeseler Luffy öldürülmeyecek mi, bunları idrak etmen lazim önce. Idrak edemezsen Kınların tesellesi gibi 20 yıl önce Odenin başlattiği savaşi biz kazandik diye kendini teselli edersin :)

Dof kaç gün sonra kalkıyor onu hatirlamiyorum, Luffy yanlis degilsem 3 gun sonra kalkiyordu, eğer Dof Luffyden sonra kalkiyorsa son sahne için Luffy yendi der 1 puanı Luffye veririm ama genel sonuç değişmez Dof yine kazanmiş sayılir ve Luffyinin o dönem Dof kadar güçlü olmadiğı anlaşilir.

6- Dofu YC1 ve üstü görmemle Luffynin gücünün sıfırlanması arasindaki ilgiyi anlamadım. Diğer lordlar da Dof kadar güçlüye getiriyorsan tartışılabilir ama Luffynin gücünün sifirlanmasiyla ilgisi yok. Önceden de dedigim.gibi Luffynin rakiplerini yendiğini ve o dönem onlar kadar güçlü olduğunu düşunmüyorum.

7- Law Dofun yerini değiştirebilirken BMninkini değiştiremjyor hakisi fazla diye. O yüzden niye Dofun hakisi BMden fazla diyeyim, tek güçlenen karakter Luffy değil hepsi güçleniyor, Lawı Dof zamanı ve BM zamani aynı seviyede görmen hata.

8- Shanksın galibiyetinde kolpa yok ne demek yav sanki 1 vs 1 atıyorlar. :)

Yendi mi yendi ama hep olması istenen şey adil bir dövüşse kolpa yok demek saçmalık.

Saldırıya kafa attiğı falan da yok Shanksın, sanki Kid saldiriyor da Shanks blokluyor, kafa atan BMydi, kid sıktıkça kahkaha atiyordu kadın ama Shanks öyle bir yaradilista değil, o saldiriyi yese toza dönerdı :)

Luffynin ortada bir galibiyeti olsa bakarız beğenip beğenmemeye de yok öyle bir şey. Bak o sahnede Shanks kimden yardım alıyor, kimseden, peki Shanks Kidi yendiğinde 1 hafta baygın yatiyor mu yatmiyor eee Shanks Kidi yenmiş işte Luffy kimi yenmiş :)

Bellamy için de niye öyle düşuneyim, Bellamy saldirmis Luffy vurup bayiltmis kendisi de ayakta, temiz galibiyet.

9- Luffynin ne nerf yediği ne de rakiplerini yendiği doğru.

Önce yardımsız ve bayilmadan Dofu ve Crackeri yensin sonra bakarız

10- Ortada çelişki falan yok.

Hikaye gereği Luffynin rakiplerinın düşmesi gerekiyor ve bu yolda rakipler nerf yiyor, Luffy sayisiz yardimla ölümden dönüyor, mücadele sonunda rakibin planı bozuluyor, Luffy yerde baygın yatıyor.

Sonuç rakibin düşmesi gerekiyordu düştü, Luffye de galibiyet yazabilen yazsın ben yazamıyorum şahsen. :)

1- Luffynin yenilgilerinin arc uzatmakla alakası yok, yenilgi yenilgidir, sanki Oda bilerek Luffyi mağlup ediyor gibi yazıyorsunuz, şuan okuduğumuz zayıf bir karakterin zirveye yükselme hikayesi, yenile yenile ilerleyecek mecburen hikaye gereği değil yani. Güçlü başlasa da döve döve ilerlerdi.

Yazdığim yorumu okumadığın belli, Shanksın yendiğini söylüyorum ben zaten. Kid yendi mi yazmışım bak bakayım :) benim dediğim husus Shanksın 1 vs 1 atip kazanmadığı, yani karakterin nasıl yendiğinin önemi yok, size kalsa Luffy 50 kez yenilsin, hikaye gereği (???) en son 500 yardım alıp kendi de bayılmasına rağmen rakip düşünce Luffy güçlendi yendi, oldu görürsem söylerim :)

2- E. Oda Croconun rakibine su bilgisi verirse, Enelin karşısına kauçuk adam çıkarirsa, Moriahın rakibine 100 gölge yedirirse görürüz artik, yazarken bile rakibin yediği nerfler Luffynin buffları aćikça anlaşiliyor ama yine de sen bilirsin

3- O saydıgın şeyler Luffynin silahı doğru ama bu Pxe karşı nerf yediğini göstermiyor ki.

Px dediğin şeyin metali özel, Zoro kesemiyor çizik atıyor anca, Sanji vuruyor ayağım kırılacak diyor. Luffy de yanlış değilsem G3le yukardan kafasına vurup patlatiyordu.

NW kaptanlarinın Gsiz Luffy etmeyeceği dayanaksız bir söylem

Bak MFdeki Px sahnelerini atayım da gör, NW korsanları da tek atıp geçemiyorlar Pxlere, yenildiği gösterilen tek Px kafasına mızrak sokularak yeniliyor, o yüzden Luffy nerf yedi iddian boş

Pxin kafasına kanaboyla vuruyorlar, kanabo kırilıyor

Pxin kafasına top sıkıyor, bir şey olmuyor

Pxler mahvediyor NW korsanlarını

Bu da Pxin yenildiği sahne, kaç kişi daldıkları halde anca çizik atabilmişler, en son birisi mızrakla boynuna saldırınca patlıyor

Özetle öyle sandıgın gibi NW çöplerinin tek attığı bir şey değil Pxler. Gayet sağlamlar, ki Sento GL için yeterli seviyede olduğunu söylüyor. Luffy de o dönem GL seviyesi olduğu için tüm tayfa zar zor indirdi gayet normal bir durum.

4- Jinbeiyi su altında savaşırken gördüysen iyi, ben görmedim çünkü, yorum yapamıyorum o yüzden

5- Ortada çelişki falan yok, daha rahat anlaman için bir maç örneğini hayal edebilirsin, ister round de ister gol de ister puan de, Dofun her yenmesi 1 puandır.

-Dof elini bağlayıp attı mı, atti, ringden attı yani 1 puan
-Black Knight Luffyi suya atti mi atti 1 puan
-Luffy kucakta taşıdılar mı taşidılar 1 puan
-Son sahnede ikisi de bayıliyor mu bayiliyor ister 0 puan de ister ikisine de 1 er puan de

Sonuç 3- 0 veya 4 - 1 yapar. Dof kazanır

Bir anlamadığın şey de Luffynin aldiği yardimları gözardı etmek, Apo ve Jeet gelmese Luffy suyun içinde ölüp gitmeyecek mi, Luffyi kucakta taşıyıp Dofu meşgul etmeseler Luffy öldürülmeyecek mi, bunları idrak etmen lazim önce. Idrak edemezsen Kınların tesellesi gibi 20 yıl önce Odenin başlattiği savaşi biz kazandik diye kendini teselli edersin :)

Dof kaç gün sonra kalkıyor onu hatirlamiyorum, Luffy yanlis degilsem 3 gun sonra kalkiyordu, eğer Dof Luffyden sonra kalkiyorsa son sahne için Luffy yendi der 1 puanı Luffye veririm ama genel sonuç değişmez Dof yine kazanmiş sayılir ve Luffyinin o dönem Dof kadar güçlü olmadiğı anlaşilir.

6- Dofu YC1 ve üstü görmemle Luffynin gücünün sıfırlanması arasindaki ilgiyi anlamadım. Diğer lordlar da Dof kadar güçlüye getiriyorsan tartışılabilir ama Luffynin gücünün sifirlanmasiyla ilgisi yok. Önceden de dedigim.gibi Luffynin rakiplerini yendiğini ve o dönem onlar kadar güçlü olduğunu düşunmüyorum.

7- Law Dofun yerini değiştirebilirken BMninkini değiştiremjyor hakisi fazla diye. O yüzden niye Dofun hakisi BMden fazla diyeyim, tek güçlenen karakter Luffy değil hepsi güçleniyor, Lawı Dof zamanı ve BM zamani aynı seviyede görmen hata.

8- Shanksın galibiyetinde kolpa yok ne demek yav sanki 1 vs 1 atıyorlar. :)

Yendi mi yendi ama hep olması istenen şey adil bir dövüşse kolpa yok demek saçmalık.

Saldırıya kafa attiğı falan da yok Shanksın, sanki Kid saldiriyor da Shanks blokluyor, kafa atan BMydi, kid sıktıkça kahkaha atiyordu kadın ama Shanks öyle bir yaradilista değil, o saldiriyi yese toza dönerdı :)

Luffynin ortada bir galibiyeti olsa bakarız beğenip beğenmemeye de yok öyle bir şey. Bak o sahnede Shanks kimden yardım alıyor, kimseden, peki Shanks Kidi yendiğinde 1 hafta baygın yatiyor mu yatmiyor eee Shanks Kidi yenmiş işte Luffy kimi yenmiş :)

Bellamy için de niye öyle düşuneyim, Bellamy saldirmis Luffy vurup bayiltmis kendisi de ayakta, temiz galibiyet.

9- Luffynin ne nerf yediği ne de rakiplerini yendiği doğru.

Önce yardımsız ve bayilmadan Dofu ve Crackeri yensin sonra bakarız

10- Ortada çelişki falan yok.

Hikaye gereği Luffynin rakiplerinın düşmesi gerekiyor ve bu yolda rakipler nerf yiyor, Luffy sayisiz yardimla ölümden dönüyor, mücadele sonunda rakibin planı bozuluyor, Luffy yerde baygın yatıyor.

Sonuç rakibin düşmesi gerekiyordu düştü, Luffye de galibiyet yazabilen yazsın ben yazamıyorum şahsen. :)
Hepsini okumadım. Ama ta baştan çelişkilerle dolu.:(

"sanki Oda bilerek Luffyi mağlup ediyor gibi yazıyorsunuz"

Yok Oda yanlışıkla yapıyor.

şuan okuduğumuz zayıf bir karakterin zirveye yükselme hikayesi,
yenile yenile ilerleyecek mecburen hikaye gereği değil yani

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık