Şu durum tam anlaşilamamış sanırım,
E. Oda denizde özgürce dolaşan ve bir ülkeye/ hükumete bağli olmayan herkese kapsayıci bir dille korsan diyor.
Bakıyorsun Bege klasik mafya, korsan diyor, Urouge rahip, korsan diyor, bu seride net bir kaşif korsan ayrimi bile yok Roger bildiğin kaşif ama Korsanların Kralı diyor, ne alaka yani.
Buna karşılık bir ülkeye bağlıysan korsan olmuyorsun misal Noland, kendi ülkesinin amirali + kaşifti, GLde maceradan maceraya koşuyordu
Nolandın aynısıni Orlumbusla çizdi Oda. Orlumbus da Dressrosada korsan değil, bir ülkenin amirali ve kendi filosu var. Luffye katilinca korsan oluyor.
Özetle TOGdaki kurallı kuralsız ayrımı gibi ülke/ hükümete bağli olmayan herkese korsan denince, ister istemez herkes iyi görünüyor.
Denizciler açısından ise ben devrimcileri daha iyi gösterebilmek adına denizcileri kötü gösterdiğini düşünüyorum.
Yani sistem bitmiş, yozlaşmış olmalı ki devrimciler iyi teması işlensin o yüzden hangi adaya gidersen git kötü bir denizci muhakkak beliriyor. Arlong parktan başlıyor, Vergo korsan, Akainu Ryo zaten kötü gösterilen karakterler. Shanksı yüceltmek için Amirali bokluyor adam. Denizciler içinden de Smoker Fuji vs iyi diğerleri kötü imasını sürekli işliyor.
Özetle E odanın bilinçli tercihi bu, kendiliğinden olan bir şey değil, yazar özgür kuralsızları ve devrimcileri daha iyi gösteriyor, düzeni bozuk gösteriyor ve sonunda da düzen değişecek, tüm bunlar da bizim sorumuza geliyor Garpın denizcilerde ne işi var
Hikaye yazımi tamamen etiketler üzerinden olan bir şey ve evet Garp ve Kaidonun hikayesi tamamen etiket hikayesi.
-Luffy KK olacak çocuk
-Dedesini denizci kahramanı yapalım
-Babası da ikisinden farkli Devrimci olsun, hatta bundan bir bölum çıkaririz.
-üvey kardeşı KKnin oglu olsun
-Shanks çok buyük korsan olsun
-Mihawk çok güçlü olsun ilerde kullaniriz,
-WB müthiş dayanikli şu kadar top tüfek yesin
-BM daha dayanikli top tüfek işlemesin
-Kaido daha dayanikli mizrak girmesin öldürülemesin
-Gorusei ölümsüz olsun
-Gorusei çok güçlü oldu, Şövalyeler daha zayif yaşlanabilen ve Kral hakiyle kesilebilen olsun
Kafa tam olarak bu, bir hikaye başlarken etiket koyuyor mangakalar o etiketi yazip ciziyorlar.
Garpın Luffy Ace Kuzan ve Dragona hiçbir şey kattigini düşünmıyorum, Luffye biraz dayaniklilik Kuzana da biraz antrenman programi vermek disinda 1 tane ide transferi yok. Böyle hesaplarsan 78 yaşında adamin hayatindan bir suru kişi gelip geçecek haliyle.
Koby için 2 senede olmaz 5 10 yıl sürer demişim zaten, 2 senede gelişmesi Garpin işi olabilir ama Kobynin iyi olmasiyla Garpın alakası yok.
Ula olay eğitım vermekse Doflamingonun etrafına hayri daha fazladır, Dof ailesine katılan herkese özel eğitim verdiler Law dahil, adam kocaman aile inşa etti, Garpin yaninda kim var, Kuzandan yumrum yiyor, Luffyden yumruk yiyor, Dragonu belki 40 senedir görmemiş, bu mu hayırli mentor