Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1157: Efsanevi Bar

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• İyi

Kullanılan: 57 48.7%
  • Orta

Kullanılan: 37 31.6%
  • Kötü

Kullanılan: 23 19.7%

• Kullanılan toplam oy
    117
1-2 gündür farklı farklı platformlarda şunu görüp duruyorum abiler. Sizlerin fikirleri nelerdir acaba ?
Haber uydurma mı değil mi bilmiyorum, son zamanlarda pek odanın SBS'de vs ne dediğine bakmadım ama Sengoku ve wb karakter olarak yancılar her türlü ya. Seviyeleri faraza aynı olsa da sönük tipler.

İnsanlar erken hikaye girdikleri için shichibukaileri küçümsüyorlar ama Oda'nın kafasında çok güçlüler ve hikaye içindeki konumları bayağı yüksek belki şişko Moria hariç.
Koramirallerden biri Kaido ve Big Mom kontak kurarken onlara sadece Amiraller veya Shichibukailer karşı koyabilir gibi bir laf kullanıyordu sanırım.
Ha yinede her shichibukai en güçlü yonko kumandanlarından daha güçlü diyemem Marco Katakuri isimler isteseler shichibukai olabilecek isimler.
Luffy ve Ivankov impel downda 5. kata atılırken Crocodile ve Jinbei 6. kata atılmıştı. :D
Jinbei ne yazıkki nerf yedi. Zoro ve Sanji bir anda yonko kumandanlarını yendiler. Hala mantıksız buluyorum King ve Queen dövüşlerini.

Ama insanları anlıyorum arcları önceki karakterlerin nasıl görüneceklerini düşünmeden yazdığı için güçsüz görünüyorlar. Dof özellikle bayağı hakarete uğradı arcı bittikten sonra.
Jinbe'nin Mugiwaralara geçişini gören Kid ve Law şaşkınlıklarını ve kıskançlıklarını gizleyemiyorlardı.
Bir korsan tayfasıysan Jinbe senin tayfa olrak direkt gücünü ikiye katlıyor denizde... Ayrıca Sengoku onun için siyasal vs diye aldı demiş bir arkadaş da seriyi cidden okurken kafasında kendi kurguladığı senaryolarla ilerliyor herhalde.

Tamamda neden farklı onu soruyorum, Crocodile farklı olabiliyorken Luffy neden aynı kalıyor. Crocodile ID'da yatarken mi gücü arttı? Bu farklı dediğin şeyi bana açıkla kabul ederim ne diyorsan. Oda sıvamıştır diyorsan bende onu söylüyorum zaten, Gear'sız Luffy'den daha güçsüz olan adam bir anda G4 seviyesine yükseliyor.

Croco. bahsettiğiniz kadar güçsüz olsa adamın Seraphim'ini yapmazlardı, Logia'nın kopyalanamadığını biliyoruz, meyvesiz Crocodile'ı kopyalamak yerine git en basitinden Aka'yı kopyala.

Tutturdunuz bir tehdit seviyesi diye. Tehdit seviyesi nedir? Amirallere biçilen değer 3milyar; Xebec bir amirali öldürmüş, hükümet için bir tehdit oluşturuyor değil mi? Yani Xebec'e en az 3.000.000.001 ödül biçilmesi gerekiyor, Xebec'in tehdit seviyesi 3milyar+ oluyor demektir bu. Xebec bir amirali öldürebilecek güce sahip olduğu için amiralden güçlü kabul ediyoruz.

Yazdım zaten ilk satırda, Crocodile 2-3 ayda hapishanede yatarken nasıl Luffy'den daha güçlü olabiliyor. Moria zaten ayrı mesele Kaido ile kapıştı diyen kişi Oda.

Oda tam olarak böyle düşünmemiz için bunu dahil etti işte seriye, ama altı boş.

Crocodile, Dorry ve Broggy'nin buff aldığına inanıyorsun ama Luffy'nin nerf yediğine inanmıyorsun.

Öncelikle One Piece'in ve Oda'nın dövüş kurgusu üzerinden gidersen tartışmanın zaten bir anlamı kalmaz, Oda'nın hikayeyi uzatma yöntemi bu. Luffy daha dövüşe başlamadan bile bir sürü salakça şey yapıp Boss ile arc sonlarına doğru anca karşılaşabiliyor, bunun benzeri dövüş içerisinde de oluyor işte; yeniliyor, bayılıyor, Boss'tan uzaklaşıyor vs.

Luffy'nin dövüşlerinde bir anlam vardı o zamanlar, Oda kurgusunu bu şekilde seçmiş; Luffy dövüş zekasını ve iradesini imkansız gibi görünen düşmanlar üzerinden bize gösterme şekli böyleydi. Aynı şartlarda PX yenebilen o yeni dünyanın çöp korsanları dediğin adamlar Luffy'nin rakiplerini yenebilir miydi diye soruyorum sana zaten.
Crocodile: Hakisiz Logia'ya karşı savaş, bir bidon su.
Enel: Enelden hasar alınmayacak ama kolunda 500tonluk altın top olacak.
Moria: Luffy gibi içine bir sürü gölge alabilecek, dayanabilirse.

Jinbei, Hody'i kurgu gereği neden dövmediyse o yüzden dokunmuyor Kata'ya.

Mingo'nun sıralamaya göre seviyesi Yc4 eder sizin mantığınızla, öve öve bitiremediğin YC1'den önce yeniliyor adam. Mingo'nun Yc1 üstü olduğunu düşünüyorsan Luffy'nin nerf yediğini kabul edersin, çünkü Luffy Mingo'yu yenmişse ondan güçlü demektir. Luffy'nin diğer galibiyetlerine kulp uydurduğun gibi neden Mingo'ya da bir kulp uydurmuyorsun, dümdüz ezdi işte.

Mingo'nun dalga geçtiği Law en azından bir Yonko ile kapışacak cesareti gösterdi; Mingo anca ayakçılığını yapmış adamların, işi bozulacakta Yonko tepesine binecek diye ödü patlıyordu adamın. Mingo'nun zirvesi ilk handikaplı G4 işte, Luffy ezdi geçti. 2 tane Mingo nerflü Big Mom'ı yenebilir miydi? Gelişmiş Ryou'lu G4 zor kapışıyor Yonko ile.

Jinbei gibi Aka'yı durduracak ve Aka'nın onu delmesine rağmen hayatta kalacak YC1 varsa buyursun. Marco bile meyve avantajı sayesinde kapışabilmişti Aka ile.

Tehdit etme mevzusu ile ilgili yazdım yukarda; benim amiralimi yenecek adamsan sana o ödülü veririm. ChatGpt'den alıntı yapıyorum:

Big Mom (Charlotte Linlin) ve Kaido’nun ödülleri One Piece’te şöyle verilmişti:

• Big Mom (Charlotte Linlin): 4.388.000.000 Belly
  • Kaido: 4.611.100.000 Belly
İkisini toplarsak:

4.388.000.000 + 4.611.100.000 = 8.999.100.000 Belly

👉 Yani toplamda yaklaşık 9 milyar Belly ödülleri vardı.

Bu ne anlama geliyor? Hükümet Big Mom ve Kaido'nun 2vs3'te kaybettiğini düşünüyor bu yüzden onları yenen adamlara ödülü 3er milyar olacak şekilde paylaştırmışlar. Bak işte gücü temsil ediyor ödüller.

Shanks'ın galibiyetini bile kabul edemiyorsan ne diyeyim daha sana, ona bile kulp uyduruyorsun. Kid savunsa ne ile savunacak kendisini; Roger'ın, Oden'e attığı Kamusari Oden'den kan almıştı 2 tane isimli kılıca rağmen.

Luffy'nin olayı bu zaten, Arlong Park'ta söyledi; Kılıç kullanamam, Rotacılığı bilmem, yalan bile söyleyemem falan filan işte. Bu denizde yardım alarak ilerliyor, Nika için yapılan tanım Luffy için çok önceden geçerliydi zaten; İnsanların yüzünde gülümseme oluşturan dans eden bir özgürlük savaşçısı. Luffy'nin ayrıldığı her adada yüzler gülüyor, arc bir eğlence ile sonlanıyor ve insanlar özgürleşiyor; Oda, Nika'yı ete kemiğe büründürmek istedi sadece.

Görüşüm belli yazdım yukarda da; aynı şartlarda Luffy'nin rakiplerini yenecek adamları bir görelim hadi. One Piece'in iki parçaya ayrıldığı bence bariz ortada. Zaten bir çok şey güncelde açıklığa kavuşuyor artık, Shichi.lerin çapını görürüz yakında.
Bu adamla aynı düşünceye sahip birisi dünyada yoktur.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık