Yok gormedim zaten kutsal ejderler Garp’i kaale almaz yeter ki Garp onlara hizmet etsin, islerini gorsunGarp'ı Kutsal Ejderlerle bir kez gördün mü karşı karşıya?
Yok gormedim zaten kutsal ejderler Garp’i kaale almaz yeter ki Garp onlara hizmet etsin, islerini gorsunGarp'ı Kutsal Ejderlerle bir kez gördün mü karşı karşıya?
Chopper'ın övgü aldığı zamanlardaki gibi kıvırıp baka da diyor mudur garp hahahahahaaAmirinden nefret eden ama sigaraya cikildiginda amirinin sigarasini da yakan yalaka memurlar gibi GarpLafla peynir gemisi yurumuyor zaten bu seride Luffy’in dedesi olmasa yeri olmayacak bir adam. Bunun ogrencisi Akainu ya da guncel ogrencisi Coby bile daha cok sivil kurtarip devletine hizmet etmistir
Bu yazdigin Garp’in amellerini gormeden sadece duyduklarina dayanarak koru korune ona hayran olan bazilarini (!) hayal kirikligina ugratir hocam yapmaChopper'ın övgü aldığı zamanlardaki gibi kıvırıp baka da diyor mudur garp hahahahahaa
Garp hıyarının bu paradokstan çıkma ihtimali yok, görmedik ama diyelim ki Garp korsanın birini dövdü ve sivilleri kurtardı, ee bu sivilleri biraz sonra asiller, kutsallar öldürecek, kement atıp yakalayıp üstüne binecek, yolda önüme geçtin deyip kurşunlayacak, vergi çok geldi nüfusu azaltayım deyip katledecek, ne oldu şimdi Garp sivili kurtarmış mı oldu, Garp bu düzeni en iyi bilen adam ve bu düzenin çarklarından biri, Luffyfanlar boş hikaye anlatıyor.Amirinden nefret eden ama sigaraya cikildiginda amirinin sigarasini da yakan yalaka memurlar gibi GarpLafla peynir gemisi yurumuyor zaten bu seride Luffy’in dedesi olmasa yeri olmayacak bir adam. Bunun ogrencisi Akainu ya da guncel ogrencisi Coby bile daha cok sivil kurtarip devletine hizmet etmistir
Bilge Kağan Orhun Yazıtlarında 'Çin boylarının sözü tatlı, ipeği yumuşak imiş.' diyor, aldanma, kanma, yoksa ölürsün diye uyarıyor, Çinli Prensesler yüzünden zamanında bir sürü savaş çıkıp ülkeler yıkılmışShakky olayına bu kadar nefret kusulmasını anlayamıyorum.Güncel tarihte de Truva olayı ,3.yüzyıl savaşı hep kadın yüzünden meydana gelmiştir.Ben shakky olayını gayet yaratıcı buluyorum
Tanrı Vadisi işlendikten sonra muhtemelen Hasır Şapkalar'ın tırnağı bile etmediklerini göreceğiz, Oda sayılarla oynamayı seviyor sadece.Rocks tayfasının zaten fazlasıyla kudurmasını gördük.
Hocam bundan cok uzun sure once Garp icin bir cumle okumustum simdi tam net hatirlayamasam da soyleydi, Garp’in mottosu “Baris nasil surdurulebiliyorsa oyle surdurulsun gerisi beni ilgilendirmez” Kutsal Ejderleri sevmiyor diyorlar ama adamin aklinda 5 kadim de yok kutsal ejder de yok filo amirali de yok. Bunlarin uluslari nasil korudugu, barisi nasil sagladigi, sivil halka yaptigi eziyetler, vergilendirme muhabbetleri vesaire Garp’in umrunda bile degil. Kendi oglu Dragon denizci iken ayrilmaya karar verdigi zaman bu sacmaliklari Garp’a kesin soylemistir adam oglunu bile umursamamis. Devlet her seyi yapsin ama ne yapsa da yeridir diyen tiplerden isteGarp hıyarının bu paradokstan çıkma ihtimali yok, görmedik ama diyelim ki Garp korsanın birini dövdü ve sivilleri kurtardı, ee bu sivilleri biraz sonra asiller, kutsallar öldürecek, kement atıp yakalayıp üstüne binecek, yolda önüme geçtin deyip kurşunlayacak, vergi çok geldi nüfusu azaltayım deyip katledecek, ne oldu şimdi Garp sivili kurtarmış mı oldu, Garp bu düzeni en iyi bilen adam ve bu düzenin çarklarından biri, Luffyfanlar boş hikaye anlatıyor.
Bak, düzenin hatalı olduğunu gören Dragon ve Saul denizciliği bırakıyor, Aokiji de aynı şekilde düzene baş kaldırıp ayrılıyor ve bu adamlar, insanlara yardım etmenin tek yolunun denizcilik olmadığının farkındalar.
Garp ise düzene baş kaldırmıyor, ayrılmıyor, aksi bir hareket yapmıyor, tam tersi çürük çarkları korumak için savaşıyor, düzen devam etsin istiyor. Böylece daha çok insan asillerin, kutsalların altında ezilecek, daha çok insan kutsallar tarafından avlanacak, daha çok insan köle yapılıp öldürülecek, Garp da köşede dövdüğü korsanları hatırlayıp vicdanını rahatlatacak, kurtardım diye sevindiği siviller öldürülüp ezilirken sesini çıkarmamaya devam edecek
Bilge Kağan Orhun Yazıtlarında 'Çin boylarının sözü tatlı, ipeği yumuşak imiş.' diyor, aldanma, kanma, yoksa ölürsün diye uyarıyor, Çinli Prensesler yüzünden zamanında bir sürü savaş çıkıp ülkeler yıkılmış
Ancak hükümetle husumeti olan, hükümeti devirmeyi amaçlayan bir liderin ve oluşumun, bir kadın için Tanrı Vadisine gitmesi ile bu prenses savaşı mevzusu aynı değil.
Bu leke anca şöyle temizlenir, Bonneyin anası meyveler hazineler vs burada diye anons geçerken Kutsalların da orada toplandığını söyler, bunu duyan Xebec kutsallara saldırma niyetiyle oraya gider, tek amaç Shakky olmaz, anca böyle düzeltilir, yoksa Xebec hikayesini batırmış sayılır Oda.
Aokiji düzene baş kaldırmadı. Akainu'ya yenildikten sonra onun altında olmak istemediği için ayrıldı. Akainu'yu yenseydi yeni Filo Amirali oydu. Bu bölümde Harald Dünya Hükümetine girmeye çalışıyor. Dünya Hükümetini kötü olarak görmeyip onu yönetenleri kötü olarak görüyorlar. Devrimciler'den önemli bir isim bizim düşmanımızın Dünya Hükümeti değil onu yöneten Kutsal Ejderler olduğunu ifade ediyor. Yanisi Denizciler kendilerini Kutsalların Hizmetkarı olarak gören bir kurum değil. Bir ülkeyi yönetenler yarın bir gün değişir. Ama kurumların amacı bellidir. Bunlar içinde yozlaşanlar vardır o ayrı. Ama Garp'ın yozlaştığını görmedik. Bu adam Denizciliği, kanun nizam düzen olarak görüp sivilleri korumak olarak görüyorlar. Coby gibi bir adam da bu yüzden Denizci oldu.Garp hıyarının bu paradokstan çıkma ihtimali yok, görmedik ama diyelim ki Garp korsanın birini dövdü ve sivilleri kurtardı, ee bu sivilleri biraz sonra asiller, kutsallar öldürecek, kement atıp yakalayıp üstüne binecek, yolda önüme geçtin deyip kurşunlayacak, vergi çok geldi nüfusu azaltayım deyip katledecek, ne oldu şimdi Garp sivili kurtarmış mı oldu, Garp bu düzeni en iyi bilen adam ve bu düzenin çarklarından biri, Luffyfanlar boş hikaye anlatıyor.
Bak, düzenin hatalı olduğunu gören Dragon ve Saul denizciliği bırakıyor, Aokiji de aynı şekilde düzene baş kaldırıp ayrılıyor ve bu adamlar, insanlara yardım etmenin tek yolunun denizcilik olmadığının farkındalar.
Garp ise düzene baş kaldırmıyor, ayrılmıyor, aksi bir hareket yapmıyor, tam tersi çürük çarkları korumak için savaşıyor, düzen devam etsin istiyor. Böylece daha çok insan asillerin, kutsalların altında ezilecek, daha çok insan kutsallar tarafından avlanacak, daha çok insan köle yapılıp öldürülecek, Garp da köşede dövdüğü korsanları hatırlayıp vicdanını rahatlatacak, kurtardım diye sevindiği siviller öldürülüp ezilirken sesini çıkarmamaya devam edecek
Bilge Kağan Orhun Yazıtlarında 'Çin boylarının sözü tatlı, ipeği yumuşak imiş.' diyor, aldanma, kanma, yoksa ölürsün diye uyarıyor, Çinli Prensesler yüzünden zamanında bir sürü savaş çıkıp ülkeler yıkılmış
Ancak hükümetle husumeti olan, hükümeti devirmeyi amaçlayan bir liderin ve oluşumun, bir kadın için Tanrı Vadisine gitmesi ile bu prenses savaşı mevzusu aynı değil.
Bu leke anca şöyle temizlenir, Bonneyin anası meyveler hazineler vs burada diye anons geçerken Kutsalların da orada toplandığını söyler, bunu duyan Xebec kutsallara saldırma niyetiyle oraya gider, tek amaç Shakky olmaz, anca böyle düzeltilir, yoksa Xebec hikayesini batırmış sayılır Oda.
Büyük ihtimal abartı var işin içinde tıpkı Big Mom ve Kaido'nun birleşmesinin eski Rock'tan bile daha tehlikeli bir birlik olacağının söylenmesindeki gibi. Ama Harald ile sadece Harald komple devler Rocks'a katılmış olunuyor. Yani Devlerin gücüne çok fazla önem atfediliyor bölümde.Bu Harald neymiş be Rocks ile bir olursa dünyayı yokederlermiş.Dünya hükumeti ona Rocks'ı öldürmeye çalıştırıyor.
Adam sanki İmu ismi geçtiği her yerde çıta en yüksekte xd
Bölümdeki soygun olayına değinmedim bilerek ki konu fazla uzamasın diye, çok önemli bir yere temas etmişin, müşkül çocuklara ayrılmış paralar ifadesine takıldım açıkçası, hayırdır bu çocukların neyi müşkülmüş acaba, belki de o paraları nice Punk Hazard gibi masum çocuk ve bebeler üzerinde deney yapılan yerlere fon sağlamak için kullanıyorlardı. Neyse nereye harcadıklarının pek önemi yok, paralar hayır işleri için kullanılmıyor orası kesin. Dediğim gibiyse Xebec reyizin bu hamlesi çok çok daha kıymetli hale gelir.Kara para, illegal işi legalmiş gibi göstermekle ilgili bir kavram reis, konuyla alakası yok.
Bu bölüm Rocks tayfasının çaldığı (?) para bağış adı altında milletten toplanan ama bağışlanmayan, o adadaki rahiplerin, görevlilerin yediği para. Yani Rocks tayfası gidip de masumları yağmalamamış, o yüzden bu bölüm özelinde yer değiştiren paraya da çalıntı para denmez, yapılan vurguna da soygun denmez.
Garp'ın 1 tane bile sivil kurtardığını ben hatırlamıyorum. Bak Shanks Coby'i kurtardı, Luffy'i Higumanın elinden, Deniz Canavarının elinden kurtardı, Bonney, Zoro'nun elinden Kutsal Ejderi (sivil denmez ama o da insan) kurtardı, Luffynin kurtarmadığı ada, halk kalmadı, WB, korsanların elinden BAA'yı kurtarıyor, BM keza öyle. Garp kimi kurtarıyor, kenarımın Kahramanı
Daha önce de yazdım, Garp Reverie ye gidiyor, Kutsallar insanların üzerine biniyor, masumları vuruyor, köle yapıp öldürüyorlar, Garp donut yiyor. Kutsal Vergiyi az verelim diye kendi krallığı nüfusu azaltmaya çalışıyor, çöplükteki insanları ki içinde Ace ve Luffy de vardı bunların, diri diri yakacaklardı, bu adam hala hav hav diyor, bu kadar omurgasız olunmaz yahu
Bak Kutsal Ejderlerin içinden Mjosgard düzene kafa tutarken ölüyor, Sai ve Leo Lucci'nin elinin tersiyle yendiği adamlar Kutsal Ejder tekmeliyor, Luffy 2 yıl önceki çöp seviyesiyle Kutsal Ejder yumrukluyor, Garp ne yapıyor, Kutsal Ejderlerin arkasından söyleniyor, başka yaptığı bir şey yok.
Yahu Kutsal Ejderler hükümete bağlı olmayan adalara 3 yılda bir gidip insan avı yapıyorlar, bu sırada onlarca denizci gemisi korumalık yapıyor, insan hakları savunucusu Garp ne yapıyor o sırada![]()