Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1156: İdoller

Bölüm nasıldı?

• İyi

Kullanılan: 107 77.5%
  • Orta

Kullanılan: 22 15.9%
  • Kötü

Kullanılan: 9 6.5%

• Kullanılan toplam oy
    138
Konu ile alakasiz ama merak ettigim bir husus var bir kilic kara oldugu zaman ne oluyor? Ne degisiyor o kilicta
Mihawk en son "ne o kılıçların mı kırıldı ezik ahah" deyip örseliyordu Zoro'yu ondan sonra muhabbeti çok dönmedi. Bu muhabbet muhtemelen JoyBoy'un hakisini nesnelere geçirmesi muhabbetine dönecek. Emeth'in JoyBoy'un hakisini ipten boşaltması mevzusu. Muhtemelen Mihawk Kara Kılıç derken Haki'yi kılıçta doldurup bırakmış.

Konu ile alakasiz ama merak ettigim bir husus var bir kilic kara oldugu zaman ne oluyor? Ne degisiyor o kilicta
Ya süs işte kardeşim. Haki işleniyor mu ki kara kılıç işlensin. Oda işte kendi kafasında bazı kılıç ustalarını diğerlerinden ayırmak için bir şey bulmuş. Kendi de ne olduğunu bilmiyordur inan. Ha olsa olsa kılıca ekstra güç ve dayanıklılık veriyordur bu kadar.

Son düzenleme:
Ya süs işte kardeşim. Haki işleniyor mu ki kara kılıç işlensin. Oda işte kendi kafasında bazı kılıç ustalarını diğerlerinden ayırmak için bir şey bulmuş. Kendi de ne olduğunu bilmiyordu inan. Ha olsa olsa kılıca ekstra güç ve dayanıklılık veriyordur bu kadar.
Ben kilic ustasi olsam kilicimin siyah renkte olmasini isterdim daha havali gorunuyor :D saka bir yana bu mesele de Xebec’in yasi gibi Oda’nin agzimiza caldigi bir miktar bal gibi gecip gecistirilmis

Kaidou'nun silahı efsane değil. Kaidou kullandığı için silahı geride kaldığında "efsane" haline gelirdi.
Wikide geçen cümle bu: ''According to Eiichiro Oda, Hassaikai does not have a rank (位列, iretsu?), though if Kaidou were to leave the weapon behind, it would be called a "legend". ''

Burada E. Oda'nın Kutsal Emanet gibi sarığını sakalını takunyasını kutsallaştırmaya çalışmadığı açık. Kaido öldü diye silah Kaido'nun silahı olarak değer görmeyecek, öyle olsa belindeki kuşağı da efsane olurdu ama mevzu bu değil.

Adam bir önceki cümlede silahın sınıfı yok demiş, yani ustası, hammaddesi uyduruk demek istiyor. Devamında da Kaido bıraktığında silaha Efsane deneceğini söylüyor, yani Mihawk'ın çentik alan kılıcın kılıçustasının utancı olduğu, her kılıcın Yoru olabileceği sözleriyle birlikte değerlendirince 40 yıldır adeta kral haki şelalesiyle dövülen uyduruk bir tenekenin hiçbir şekilde çentik almayıp Efsane sayılması gayet de normal bir durum, ki bunlara dayanarak Kaido'nun silahını kararttığını ileri sürüyorum.

Evet
Ben kilic ustasi olsam kilicimin siyah renkte olmasini isterdim daha havali gorunuyor :D saka bir yana bu mesele de Xebec’in yasi gibi Oda’nin agzimiza caldigi bir miktar bal gibi gecip gecistirilmis
Evet şu seride en çok buna gıcık oluyorum. Oda biliyor ki bu konu hakkında net bir açıklama yapsa Mihawk şu kadar güçlü Ryuma şu kadar güçlü diyebileceğiz. E adam istemiyor böyle olmasını. İlla konuşmamızı illa da birbirimizi yememizi, seriye prim kazandırmamazı istiyor. Yani Wano arcında da böyle oldu tam açıklanacak ara bir şey hooop diye girdi güme gitti konu. Zaten Wano arcı ucubelerle doluydu. Daha da çekilmez oldu. Bu yönden E. Oda'dan nefret etmiyor değilim

Wikide geçen cümle bu: ''According to Eiichiro Oda, Hassaikai does not have a rank (位列, iretsu?), though if Kaidou were to leave the weapon behind, it would be called a "legend". ''

Burada E. Oda'nın Kutsal Emanet gibi sarığını sakalını takunyasını kutsallaştırmaya çalışmadığı açık. Kaido öldü diye silah Kaido'nun silahı olarak değer görmeyecek, öyle olsa belindeki kuşağı da efsane olurdu ama mevzu bu değil.

Adam bir önceki cümlede silahın sınıfı yok demiş, yani ustası, hammaddesi uyduruk demek istiyor. Devamında da Kaido bıraktığında silaha Efsane deneceğini söylüyor, yani Mihawk'ın çentik alan kılıcın kılıçustasının utancı olduğu, her kılıcın Yoru olabileceği sözleriyle birlikte değerlendirince 40 yıldır adeta kral haki şelalesiyle dövülen uyduruk bir tenekenin hiçbir şekilde çentik almayıp Efsane sayılması gayet de normal bir durum, ki bunlara dayanarak Kaido'nun silahını kararttığını ileri sürüyorum.
Demek istediğini anladım, ben de onu diyorum. Sopanın normalde Alvida'nın kullandığı sopadan bir farkı yok, Kaidou kullandığı için efsane statüsüne hak kazanmış, ama yine de karartma durumuna bir şey diyemem, çünkü 50 sene önce Kaidou hala tıfılken de sopa siyahmış.

Bu bölümde Kaido'nun elinde silahı yoktu. İlk kez tanrı vadisinde elinde görüyoruz bu silahı ve zaten kararmış halde. Bu bölüm 46 yıl önceyi anlatıyordu, tanrı vadisi 38 yıl önce oldu. Linlin'in çaylak diye seslendiği Kaido, en fazla 8 yılda silahını karartmış olabilir mi ?
Burada elinde karakrmış halde.

Demek istediğini anladım, ben de onu diyorum. Sopanın normalde Alvida'nın kullandığı sopadan bir farkı yok, Kaidou kullandığı için efsane statüsüne hak kazanmış, ama yine de karartma durumuna bir şey diyemem, çünkü 50 sene önce Kaidou hala tıfılken de sopa siyahmış.
Bu bölümde Kaido'nun elinde silahı yoktu. İlk kez tanrı vadisinde elinde görüyoruz bu silahı ve zaten kararmış halde. Bu bölüm 46 yıl önceyi anlatıyordu, tanrı vadisi 38 yıl önce oldu. Linlin'in çaylak diye seslendiği Kaido, en fazla 8 yılda silahını karartmış olabilir mi ?
Dediğim anlaşildıysa sorun yok, geri kalan kısım basit, siz renge takılmişsınız.

Kendi hakiki rengi siyah olan bir silah da pekala karartılabilir, siyahın üstünde siyah tabiki gözükmeyecek burada vurgulanan mevzu silahın hakiyle dövülerek son mertebe güce ulaşması.

Bu olayı E. Oda Berserkten araklıyor, Gutsun boyunu aşan kılıcinin adı Kara Kıliç, Mihawkın boyunu aşan kilici da kara kılıç. Mihawkın kılıcı savaşlarda hakiyle dövülerek kararıyor güçleniyor, Gutsun kılıcı da iblis kestikçe iblis kanını emip güçleniyor, tema ve silahın güçlenme mevzusu aynı.

Kaidonun kanabosunun kendi hakiki rengi siyah, Alvidanınki de Yamatonunki de aynı renkte ama Smokerın dediği gibi aynı guçte mi bunlar?

Wikideki bilgide 40 yıldır Kaidonun kullandiğı yaziyor. E odanın kanabonun sınıfsız (ustası materyali uyduruk) olduğunu söyleyip efsane açıklamasıyla birlikte değerlendirildıginde aynı Yoru gibi Shuusui gibi kara silah sınıfında olduğunu düşünüyorum. Yamato da isimli kanabo kullaniyor kral haki de ekliyor ancak onun silahi için efsane demiyor Oda.

Attığın metinde tam da Kaido'nun silahı diye efsane olacağı anlatılmış.

Kılıcın sınıfı bir kademe yükseliyor dendi. Ama çok önemli bir şey değil Oda kılıçlar ve kılıç ustalığı konusunda bize birşey sunmuyor zaten. Lanetli kılıçlar var neden lanetliler bilmiyoruz mesela Law bile kullanıyor
"It is also stated that should a swordsman turn their sword into a Black Blade, then its grade would raise in rank, but this is rare. "

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık