God Valley'e girerlerken Rocks Korsanlarının tamamının olduğu panelde, Gloriosa Stussy'e laf atıyor. Kendi tayfanın ikinci kaptanı olan kadın esir alınıyor da sen eğer ki buna celallenmemiş şekilde sakin bir edayla tayfaya sataşıyorsan... Bilmiyorum. Shakky bana mantıklı gelmedi. Shakky sonradan İmparatoriçe oluyor diye bilgi var. Gloriosa varken oluyorsa aralarında mevzu çıkardı. Tritoma tarafından Gloriosa'nın affedildiği bilgisi de var. Çokta elde bağlayabilecek bilgi yok. Gloriosa kendi kararı ile adadan ayrılmış Shaku o sıra İmparatoriçe olmuş diyelim. Eğer yakalandıysa bu sıra yakalanmış olmalı. Vaktinde Hancock'un da köle olduğu bilgisi vardı ama 12 yaşında iken yakalanmışlar. Belki aralarında bağlantı vardır dedim de yaşlar çok tutmuyor gibi
Hancock 12 yaşında yakalandı ise timeskip sonrasından hesap ettiğimizde 19 yıl önce oluyor. Shakuyaku şuan 64 yaşında. 31 yıl önce 33. God Valley şimdiden 38 yıl önce yaşanmış. Gloriosa'nın yaşı tam bilinmemekle birlikte 38 yıl önce Rocks Korsanları üyesi. Hancock Rayleigh'in yanında kendini rahat hissediyor olmalı ki Blackbeard'ın adadan ayrılması sonrası bacaklarına yaslı durumdaydı. (1059. bölüm mangada). Hancock Shakky-Rayleigh'in kızı diye bir şey üzerinden yürüsek diyeceğim ama yani bir bağlantı yok çok. Rayleigh kaptanının oğlu için harekete geçmemişin dalgasını dönerken bir de kendi kızı Dünya Asilleri'nin kölesi olmuşta buna bile hareket etmediyse 0 saygım kalacak iyice Roger Korsanlarına ya
Shakky God Valley'deki büyük hediye olduğunu sanmıyorum kısaca. God Valley Shakky için yapılmasın ya