1-roger ile eşleşen adamda gelişmiş gözlem olmaması saçma olur görmesekte1- Wb’de geleceği görme olduğu bilgisi nerede geçiyor? Bildiğim kadarıyla sağlam bir gözlem hakisine sahip ama geleceği görme yeteneğine sahip olduğu bilgisini ilk defa senden duydum. Wb Squardo’dan saldırı yemeden önce bir kaç defa daha saldırıya uğruyor, hepsini savuşturuyor, zerre hasar almıyor. Yani hakisi hala sağlam. Wb MF’ye ölsün diye Oda tarafından getirildiği için hastalık, yaşlılık, güçten düşme gibi tonla nerf verildi. Bu dediklerine katılıyorum ama kaç defa saldırıdan kaçındığı sahne var Wb’nin. Yani Squardo olmasaydı, Akainu olsaydı orada, öyle bir saldırıyı yemesi mümkün değildi.
2- Bence o iki mızrağımsı şeyi de rahatlıkla bloklardı, güçlü bir saldırı değil, adamın hakisi var. Ayrıca gemi yıkan meteor saldırısını üfleyerek söndürüyordu adam, buzdan mızrakları elleriyle kırar veya depremle yok eder rahatlıkla. Wb’yi çok hafife alıyorsun. Adam en güçlü adam, boşuna millet bas bas bağırmıyor.
3- Dövüp yendi demek Garp > Roger demek. Yok öyle bir şey. Seride gördüğümüz tablo Garp = Roger, senin dediğin gibi dövdü ama yakalayamadı olayı mümkün değil. Zaten dövebiliyor olsa senelerce peşinde koşmazdı.
4- Vivre Cardı boş beleş adamlar yazıyor, o yüzden kaynak olarak kabul etmiyoruz. Sengoku “dünyanın en güçlü adamı geliyor!” diye bağırdığında bu cümlesinden sonra “ama vivre cardda meyvesi sayesinde en güçlü yazıyor, ona göre hareket edin” demiyor. Bu arada meyvesi sayesinde en güçlü olması bir şeyi değiştirmez, o zaman Mihawk’ın kılıcı olmasaydı o ünvanı alamazdı, Zoro‘da kılıç olmasaydı bu kadar güçlü olmazdı falan diyelim, ne saçma bir bakış açısı. Karakterler, sahip olduğu güçler sayesinde güçlüler zaten. wb meyveye sahip diye garp’tan güçsüz mü oluyor? Dövüş yaparken wb meyveyi mi kapatıyor? O zaman garp da yumruklarını kullanmasın, saçmalığa bak.
-Wb > All men (garp dahil, Oda diyor, manga‘da falan yazıyor)
5- Baktım da söylüyorum. Ayrıca söylüyormuş, vazgeçmiş falan filan bunlar boş yorumlar. Düşün, sen diyorsun ki mehmet bey kimseyi öldürmez. Sonra sana video kaydı açıyorum Mehmet beyin birini öldürdüğü görüntüleri. Sonra mehmet beye bunu söyleyince özür dileyip bir daha öldürmeyeceğini söylüyor. Bu özrü, mehmet beyin birini öldürdüğü gerçeğini değiştirir mi? Yani amiraller basbaya her yere zarar veren vandal itlerin tekidir. O kılıç olayından sonra da adanın içinden geçmeye devam ediyor bu arada, aç bak.
-yasaksa yapamazlar zaten, mesela kuzan’ın da luffyleri ve diğer suçluları sağ bırakması veya yakalamaması yasak ama kuzan yine de bırakıyor, yasak ama yapıyor, ne hikmetse. Mesela Kizaru, Akainu, Kuzan, Fuji, Aramaki‘nin de etrafa zarar vermeleri yasak ama zarar veriyorlar, ne hikmetse.
-Kendi de zarar veriyor akainu bey, onu ne yapacağız. Hem adaya zarar verme diye çabala, hem de adaya zarar ver, ne mal adamsın be akainu.
6- Mihawk vs. Shanks, Wb vs Roger, Garp vs. Roger, BM vs. Kaidou falan bunlara baktığımızda dövüşlerinde hep bir denk sonuçlar oluyor. Oda bu adamları denk çizip duruyor. Bana soracak olursan Mihawk, Wb, Kaidou ünvanlarından ötürü rakiplerinden güçlüler, Garp ve Roger’ın ünvanı güç bazlı olmadığı için güçlüler diyemiyorum, sadece o konuda net bir denklikten söz edebiliriz.
Gözlem hakisi pasif çalışan bişiy bu dostum kapatiyim gibi bişiy değilki squardoyu sezememiş bide yüzyüze hani ofguard pozisyon bile denemez orda tek squard var ve dediğim gibi adam daha sağlıklıyken uyurken bak horlarken ace i seziyor uyurken ace i sezen adam yüzyüze squardoyu sezemiosa buna ben yakını diye değil hastalıktan ötürü derim zaten geminin doktoru wb yi kontrol eden marco gitgide kötüye gidiyor demesi durumun açıklıyor herşeyi.
2-1 tane eli ve silahı donmuştu ve aokijinin mızrakları baya dibindeydi yani deprem yumruğu basamamıştı bile orda aokiji nin bitık pozisyon avantajı var o sahnede o yüzden jozu gelmese wb orda hasarsız çıkamazdı jozu boşuna girmiyor araya
Bu seride mihawka bile world strongest man dendi abi ben b
3-ben olasılık verdim görmeden onaylanamaz ama yensede esir alamaz yani
4-vivre cardı yazar yazıyor. Ve yıkım gücüne itafen verilior salt savaş gücüne değil.
5-
-benim dediğim yerleri okudunmu?
-sonrasında kizaru nereyi yıkmış rayle savaşıp gidiyor bide süpernovaları döverken bina yıkıyo maks
6-kuzan garpa borcundan bırakıyor fujiyide belirttim aramaki az zarar verince durduruyor kendini bunu cp ajanları belirtio ztn
6-wb roger ile eşit geçiyor
Garp roger ile eşit geçiyor
Sengoku roger ile sağlam bi savaşa girebilir rogera göre
Roger~garp~wb>~sengoku