Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1156: İdoller

Bölüm nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 98 77.2%
  • Orta

    Kullanılan: 20 15.7%
  • Kötü

    Kullanılan: 9 7.1%

  • Kullanılan toplam oy
    127
1- Wb’de geleceği görme olduğu bilgisi nerede geçiyor? Bildiğim kadarıyla sağlam bir gözlem hakisine sahip ama geleceği görme yeteneğine sahip olduğu bilgisini ilk defa senden duydum. Wb Squardo’dan saldırı yemeden önce bir kaç defa daha saldırıya uğruyor, hepsini savuşturuyor, zerre hasar almıyor. Yani hakisi hala sağlam. Wb MF’ye ölsün diye Oda tarafından getirildiği için hastalık, yaşlılık, güçten düşme gibi tonla nerf verildi. Bu dediklerine katılıyorum ama kaç defa saldırıdan kaçındığı sahne var Wb’nin. Yani Squardo olmasaydı, Akainu olsaydı orada, öyle bir saldırıyı yemesi mümkün değildi.

2- Bence o iki mızrağımsı şeyi de rahatlıkla bloklardı, güçlü bir saldırı değil, adamın hakisi var. Ayrıca gemi yıkan meteor saldırısını üfleyerek söndürüyordu adam, buzdan mızrakları elleriyle kırar veya depremle yok eder rahatlıkla. Wb’yi çok hafife alıyorsun. Adam en güçlü adam, boşuna millet bas bas bağırmıyor.

3- Dövüp yendi demek Garp > Roger demek. Yok öyle bir şey. Seride gördüğümüz tablo Garp = Roger, senin dediğin gibi dövdü ama yakalayamadı olayı mümkün değil. Zaten dövebiliyor olsa senelerce peşinde koşmazdı.

4- Vivre Cardı boş beleş adamlar yazıyor, o yüzden kaynak olarak kabul etmiyoruz. Sengoku “dünyanın en güçlü adamı geliyor!” diye bağırdığında bu cümlesinden sonra “ama vivre cardda meyvesi sayesinde en güçlü yazıyor, ona göre hareket edin” demiyor. Bu arada meyvesi sayesinde en güçlü olması bir şeyi değiştirmez, o zaman Mihawk’ın kılıcı olmasaydı o ünvanı alamazdı, Zoro‘da kılıç olmasaydı bu kadar güçlü olmazdı falan diyelim, ne saçma bir bakış açısı. Karakterler, sahip olduğu güçler sayesinde güçlüler zaten. wb meyveye sahip diye garp’tan güçsüz mü oluyor? Dövüş yaparken wb meyveyi mi kapatıyor? O zaman garp da yumruklarını kullanmasın, saçmalığa bak.

-Wb > All men (garp dahil, Oda diyor, manga‘da falan yazıyor)

5- Baktım da söylüyorum. Ayrıca söylüyormuş, vazgeçmiş falan filan bunlar boş yorumlar. Düşün, sen diyorsun ki mehmet bey kimseyi öldürmez. Sonra sana video kaydı açıyorum Mehmet beyin birini öldürdüğü görüntüleri. Sonra mehmet beye bunu söyleyince özür dileyip bir daha öldürmeyeceğini söylüyor. Bu özrü, mehmet beyin birini öldürdüğü gerçeğini değiştirir mi? Yani amiraller basbaya her yere zarar veren vandal itlerin tekidir. O kılıç olayından sonra da adanın içinden geçmeye devam ediyor bu arada, aç bak.

-yasaksa yapamazlar zaten, mesela kuzan’ın da luffyleri ve diğer suçluları sağ bırakması veya yakalamaması yasak ama kuzan yine de bırakıyor, yasak ama yapıyor, ne hikmetse. Mesela Kizaru, Akainu, Kuzan, Fuji, Aramaki‘nin de etrafa zarar vermeleri yasak ama zarar veriyorlar, ne hikmetse.

-Kendi de zarar veriyor akainu bey, onu ne yapacağız. Hem adaya zarar verme diye çabala, hem de adaya zarar ver, ne mal adamsın be akainu.

6- Mihawk vs. Shanks, Wb vs Roger, Garp vs. Roger, BM vs. Kaidou falan bunlara baktığımızda dövüşlerinde hep bir denk sonuçlar oluyor. Oda bu adamları denk çizip duruyor. Bana soracak olursan Mihawk, Wb, Kaidou ünvanlarından ötürü rakiplerinden güçlüler, Garp ve Roger’ın ünvanı güç bazlı olmadığı için güçlüler diyemiyorum, sadece o konuda net bir denklikten söz edebiliriz.
1-roger ile eşleşen adamda gelişmiş gözlem olmaması saçma olur görmesekte

Gözlem hakisi pasif çalışan bişiy bu dostum kapatiyim gibi bişiy değilki squardoyu sezememiş bide yüzyüze hani ofguard pozisyon bile denemez orda tek squard var ve dediğim gibi adam daha sağlıklıyken uyurken bak horlarken ace i seziyor uyurken ace i sezen adam yüzyüze squardoyu sezemiosa buna ben yakını diye değil hastalıktan ötürü derim zaten geminin doktoru wb yi kontrol eden marco gitgide kötüye gidiyor demesi durumun açıklıyor herşeyi.

2-1 tane eli ve silahı donmuştu ve aokijinin mızrakları baya dibindeydi yani deprem yumruğu basamamıştı bile orda aokiji nin bitık pozisyon avantajı var o sahnede o yüzden jozu gelmese wb orda hasarsız çıkamazdı jozu boşuna girmiyor araya
Bu seride mihawka bile world strongest man dendi abi ben b

3-ben olasılık verdim görmeden onaylanamaz ama yensede esir alamaz yani

4-vivre cardı yazar yazıyor. Ve yıkım gücüne itafen verilior salt savaş gücüne değil.

5-
-benim dediğim yerleri okudunmu?
-sonrasında kizaru nereyi yıkmış rayle savaşıp gidiyor bide süpernovaları döverken bina yıkıyo maks
6-kuzan garpa borcundan bırakıyor fujiyide belirttim aramaki az zarar verince durduruyor kendini bunu cp ajanları belirtio ztn
6-wb roger ile eşit geçiyor
Garp roger ile eşit geçiyor
Sengoku roger ile sağlam bi savaşa girebilir rogera göre

Roger~garp~wb>~sengoku
 
1-roger ile eşleşen adamda gelişmiş gözlem olmaması saçma olur görmesekte

Gözlem hakisi pasif çalışan bişiy bu dostum kapatiyim gibi bişiy değilki squardoyu sezememiş bide yüzyüze hani ofguard pozisyon bile denemez orda tek squard var ve dediğim gibi adam daha sağlıklıyken uyurken bak horlarken ace i seziyor uyurken ace i sezen adam yüzyüze squardoyu sezemiosa buna ben yakını diye değil hastalıktan ötürü derim zaten geminin doktoru wb yi kontrol eden marco gitgide kötüye gidiyor demesi durumun açıklıyor herşeyi.

2-1 tane eli ve silahı donmuştu ve aokijinin mızrakları baya dibindeydi yani deprem yumruğu basamamıştı bile orda aokiji nin bitık pozisyon avantajı var o sahnede o yüzden jozu gelmese wb orda hasarsız çıkamazdı jozu boşuna girmiyor araya
Bu seride mihawka bile world strongest man dendi abi ben b

3-ben olasılık verdim görmeden onaylanamaz ama yensede esir alamaz yani

4-vivre cardı yazar yazıyor. Ve yıkım gücüne itafen verilior salt savaş gücüne değil.

5-
-benim dediğim yerleri okudunmu?
-sonrasında kizaru nereyi yıkmış rayle savaşıp gidiyor bide süpernovaları döverken bina yıkıyo maks
6-kuzan garpa borcundan bırakıyor fujiyide belirttim aramaki az zarar verince durduruyor kendini bunu cp ajanları belirtio ztn
6-wb roger ile eşit geçiyor
Garp roger ile eşit geçiyor
Sengoku roger ile sağlam bi savaşa girebilir rogera göre

Roger~garp~wb>~sengoku
1- Görmediysek yoktur, gerisi bizim iddiamız olarak kalır.

Gözlem hakisi pasif çalışır, o zaman kimse hasar almamalı?Kaç defa seride gözlem hakisinin iptal olduğunu gördük. Oda ne zaman isterse o zaman çalıştırıyor. Squardo’dan dibinde olmasına rağmen haki eksikliğinden hasar aldı diyorsun, o halde o savaşta hiçbir saldırıyı savuşturamamalıydı, hakisi zayıfsa neden sadece bu saldırıyı hasar olarak alıyor? Squardo’dan önce arkadan gelen saldırıyı fark edip önlüyor, squardo olayı bir kaç dakika sonra oluyor.

2- Orada hakiyle o saldırıyı önlerdi, adam en güçlü, üç beş saldırıya pert mi olacak? Kuzan’ın o saldırısının ne kadar güçlü olduğunu da bilmiyoruz, belki hiç hasar vermeyecek wb gibi adama. Ayrıca kim mihawk’a en güçlü dedi? Sadece kılıç ustaları arasında en güçlü, gerisi ünvanını bağlamaz.

3- Neyse, bu da yoruma kapalı o zaman.

4- Salt savaş gücü hariç diye bir ibare yok.

5- Bina mina, adam nerelerin içinden geçiyor, girişte bile top ateşiyle giriş yapıyor, kaç yere lazer atıyor. Yok öyle yıkma yasağı falan, hem yıkmadan nasıl savaşacak. O zaman savaşmayı da yasaklasınlar, Akainu iki laf etti MF’yi yıkma falan dedi diye iyice pasif ettin amiralleri.

6- Robin’i kime borcundan bırakıyor veya saul’u?

Wb > Roger = Garp > Sengoku
 
Yorumlarin hepsini okudum nacizane goruslerim asagidadir;
1- Garp Rayleigh’i bile yenemez
2- Ben 32 yasindayim bende bile genclik atesi durmadan yaniyor Xebec’i gommeyelim lutfen ayip oluyor:)
3- Monkey ailesi ile Amazon Lily adasi arasinda saglam bir baglanti cikacak. Zaten adanin adinda Lily var Im’in en nefret ettigi isim bu:)
4- 13 kisiden son gelen ihanet eder teorisi bence cok mantikli Corazon’un denizci olacagini hic dusunmemistik adam agir ulkucu cikti yani son gelen Kyo da saglam ulkucu cikabilir
 
Kaidou kısmında haklısın.Denizci kısmına gelecek olursak,denizcilerin çoğu halkı korumak için denizci oldu.Kutsal ejderlerin köpeği olmak için değil.Garp içlerinde en özgür olanı hiç bir zaman üsttekilere(Gorosei'lerin) emirlerini dinlememiştir.Sengoku'yu sevdiği için dinliyor ama hep söyleniyor.
Garp ve saydıģın diğer denizciler vicdan orgazmı yaşıyorlar. Dediğin gibi Kutsal Ejderden emir almıyor ama Kutsal Ejderlerin bütün pisliklerine göz yumuyorlar

Bak Garp dediğin adam Reveriede korumalık yapıyor, Kutsal Ejderin kölenin sırtina bindigini, köle öldürdüğünü görüyor, ne yapiyor, hiç.

Garp dediğin adam normal vatandaşları korsanlardan koruyor (buraya gelecem şimdi) ama Kutsal Ejder sırf denizde önüne gecti diye gemi patlatirken, yolda yururken önüne geçti diye normal vatandaşi vururken ne yapiyor, hiç.

WG ülkelere agır vergiler koyuyor, Garp dedigin adamin ülkesi olan Goada insanlari yokedelim de az vergi verelim diyorlar ve Garpın torunu ve emaneti dahil herkesi çöplükte yakiyorlar Garp ne yapiyor, hiç

Yukaridaki notuma döneyim, 1156 bölümde Garpın kurtardigı 1 tane sivil bile yok. Garp klişe bir karakter olarak güçlü rakip kovalayan bir karakter, Çinjao güçlü demişler, antrenman yapip koşmuş yenmiş, Roger ı güçlu belledigi icin sürekli kovaliyor zaten. 1 tane sivil kurtardigi sahne yok yahu 1 tane.

Tanri Vadisinde Kutsallari koru diyorlar, insan hayatiysa onlar da insan bosver gebersinler diyor, Rogeri duyunca koşup gidiyor, Kahraman ünvanını da istemeden alıyor, adamin derdi kahramanlik falan dedi, şu Garpın savunulacak hicbir yeri yok.

Garp ın emir almamasi D olmasindan veya köpek olmamasindan değil, tamamen hükümetin tasarrufu.

Bak Kuzan D falan değil, Amiralken kendi başına birakip gidiyor Gorusei arkasindan sövüyor ama bir sey yapmiyorlar çünkü adam güçlü ve Amiral statüsünde. Garpin olayi da bu, güçlü işe yarar diye ses etmemişler. Yoksa MJ de Ryo etrafa zarar verince Kutsalin biri Ryoyu idam etmekle tehdit eďiyor, Ryo pisip kaliyor. Garp saçma sapan konuşmak dısında kutsallara bir zarar vermemiş yoksa alirlar kellesini, kim Garp.

Şu seride açıklanan D. Lerin hepsi özgür ruhlu adamlar, Saul ve Dragon denizcilikten istifa ediyor, luffy, Roger, Rocks, Teach, Law görüyorsun yani nerede olduklarini ve düşünce yapilarini, Garp bu yüzden Dlerin de yüz karasıdır.

@Reiper

Orjinal çeviride anlam değişmedi.

Saçmalığı değiştirmemeleri mevzunun saçma olmadığını göstermiyor. :)

1 - 50 yaşında adamda gençlik ateşi ne alaka (vivre karti bekleyecegi)

2- Rocks in şuan değil de öldükten 14 yil sonra efsane olarak anilmasinin mantikli 1 tane bile aciklamasi olamaz.

Yorumlarin hepsini okudum nacizane goruslerim asagidadir;
1- Garp Rayleigh’i bile yenemez
2- Ben 32 yasindayim bende bile genclik atesi durmadan yaniyor Xebec’i gommeyelim lutfen ayip oluyor:)
3- Monkey ailesi ile Amazon Lily adasi arasinda saglam bir baglanti cikacak. Zaten adanin adinda Lily var Im’in en nefret ettigi isim bu:)
4- 13 kisiden son gelen ihanet eder teorisi bence cok mantikli Corazon’un denizci olacagini hic dusunmemistik adam agir ulkucu cikti yani son gelen Kyo da saglam ulkucu cikabilir
Hacı, Roger 35 Garp 36 yaşında bu adamlara diyor zaten genclik ateşi diye, Rocks 50 yaşında, sende yanar gençlik ateşi de 50 yaşında adamda yanmaz yani :)
 
Garp ve saydıģın diğer denizciler vicdan orgazmı yaşıyorlar. Dediğin gibi Kutsal Ejderden emir almıyor ama Kutsal Ejderlerin bütün pisliklerine göz yumuyorlar

Bak Garp dediğin adam Reveriede korumalık yapıyor, Kutsal Ejderin kölenin sırtina bindigini, köle öldürdüğünü görüyor, ne yapiyor, hiç.

Garp dediğin adam normal vatandaşları korsanlardan koruyor (buraya gelecem şimdi) ama Kutsal Ejder sırf denizde önüne gecti diye gemi patlatirken, yolda yururken önüne geçti diye normal vatandaşi vururken ne yapiyor, hiç.

WG ülkelere agır vergiler koyuyor, Garp dedigin adamin ülkesi olan Goada insanlari yokedelim de az vergi verelim diyorlar ve Garpın torunu ve emaneti dahil herkesi çöplükte yakiyorlar Garp ne yapiyor, hiç

Yukaridaki notuma döneyim, 1156 bölümde Garpın kurtardigı 1 tane sivil bile yok. Garp klişe bir karakter olarak güçlü rakip kovalayan bir karakter, Çinjao güçlü demişler, antrenman yapip koşmuş yenmiş, Roger ı güçlu belledigi icin sürekli kovaliyor zaten. 1 tane sivil kurtardigi sahne yok yahu 1 tane.

Tanri Vadisinde Kutsallari koru diyorlar, insan hayatiysa onlar da insan bosver gebersinler diyor, Rogeri duyunca koşup gidiyor, Kahraman ünvanını da istemeden alıyor, adamin derdi kahramanlik falan dedi, şu Garpın savunulacak hicbir yeri yok.

Garp ın emir almamasi D olmasindan veya köpek olmamasindan değil, tamamen hükümetin tasarrufu.

Bak Kuzan D falan değil, Amiralken kendi başına birakip gidiyor Gorusei arkasindan sövüyor ama bir sey yapmiyorlar çünkü adam güçlü ve Amiral statüsünde. Garpin olayi da bu, güçlü işe yarar diye ses etmemişler. Yoksa MJ de Ryo etrafa zarar verince Kutsalin biri Ryoyu idam etmekle tehdit eďiyor, Ryo pisip kaliyor. Garp saçma sapan konuşmak dısında kutsallara bir zarar vermemiş yoksa alirlar kellesini, kim Garp.

Şu seride açıklanan D. Lerin hepsi özgür ruhlu adamlar, Saul ve Dragon denizcilikten istifa ediyor, luffy, Roger, Rocks, Teach, Law görüyorsun yani nerede olduklarini ve düşünce yapilarini, Garp bu yüzden Dlerin de yüz karasıdır.



Saçmalığı değiştirmemeleri mevzunun saçma olmadığını göstermiyor. :)

1 - 50 yaşında adamda gençlik ateşi ne alaka (vivre karti bekleyecegi)

2- Rocks in şuan değil de öldükten 14 yil sonra efsane olarak anilmasinin mantikli 1 tane bile aciklamasi olamaz.



Hacı, Roger 35 Garp 36 yaşında bu adamlara diyor zaten genclik ateşi diye, Rocks 50 yaşında, sende yanar gençlik ateşi de 50 yaşında adamda yanmaz yani :)
Nereden biliyon Xebec'in yaşını?
 
1- Görmediysek yoktur, gerisi bizim iddiamız olarak kalır.

Gözlem hakisi pasif çalışır, o zaman kimse hasar almamalı?Kaç defa seride gözlem hakisinin iptal olduğunu gördük. Oda ne zaman isterse o zaman çalıştırıyor. Squardo’dan dibinde olmasına rağmen haki eksikliğinden hasar aldı diyorsun, o halde o savaşta hiçbir saldırıyı savuşturamamalıydı, hakisi zayıfsa neden sadece bu saldırıyı hasar olarak alıyor? Squardo’dan önce arkadan gelen saldırıyı fark edip önlüyor, squardo olayı bir kaç dakika sonra oluyor.

2- Orada hakiyle o saldırıyı önlerdi, adam en güçlü, üç beş saldırıya pert mi olacak? Kuzan’ın o saldırısının ne kadar güçlü olduğunu da bilmiyoruz, belki hiç hasar vermeyecek wb gibi adama. Ayrıca kim mihawk’a en güçlü dedi? Sadece kılıç ustaları arasında en güçlü, gerisi ünvanını bağlamaz.

3- Neyse, bu da yoruma kapalı o zaman.

4- Salt savaş gücü hariç diye bir ibare yok.

5- Bina mina, adam nerelerin içinden geçiyor, girişte bile top ateşiyle giriş yapıyor, kaç yere lazer atıyor. Yok öyle yıkma yasağı falan, hem yıkmadan nasıl savaşacak. O zaman savaşmayı da yasaklasınlar, Akainu iki laf etti MF’yi yıkma falan dedi diye iyice pasif ettin amiralleri.

6- Robin’i kime borcundan bırakıyor veya saul’u?

Wb > Roger = Garp > Sengoku
1-ray anlatırken 6.his gibi bişiy diyordu buna tanımsal olarak pasif yani bide saldırıyı sezsende tepki veremeyebilirsin birde wb nin squard dışı tepki verdiği bi dev var ronse oda gelirken sesleniyor zaten.
2-
-No name denizcinin kılıcı wb yi deliyor kuzanın mızarğı nasıl hasar vermesin?
-datebookda strongestman diye anıldı hatta bundan ötürü mihawk top1 diyenler gezıor x de veya farklı sitelerde
4-yıkım gücüne itafen verildiği için total savaş gücünü kapsamaz hem zaten madem bu total savaş gücüne itafen denıo roger ile wb neden aynı vivre cardda eşit diye anılıyor veya serinin bissürü yerinde
5-kendini kısıtlıyor yani adamlar o mentalitede seri içi söyleniyor bunlar %1 ile savaşıyorlar demiyorum zaten
6-kuzan diyoya luffye sonda dedene borcum var seni öldürmiycem diye
Roger=wb geçtiği için roger~wb~garp demek lazım sengokuda bunlarla dövüşebilir demek daha doğrudur benim fikrim bu garp~roger~wb>~sengoku ben roger ve garpı binebze üstün alıyorum ama genelde tabi.
Godvalley zamanı rox>garp~roger>wb>kalanlar
Bkç zamanı
Roger~garp>~wb(seriye göre~ olmalı) >=sengoku(zorlayıcı bi dövüş verebilir)

Tekrara düşen yerlere cevap verme istersen fikirlerimiz sabitlenıor bazı maddelerde.
 
Nereden biliyon Xebec'in yaşını?
Yazmişim zaten vivre kart bekleyeceğim diye.

Diğer yandan Rogerın 23 yaşında çaylak olduğu, Garpın 22 yaşında denizcilere girip Koby gibi paspas attiği bir hikayede binlerce kez aldiği torpillerle ilerleyen başrol dışında hiç kimse 21 yaşında amiral kesemez.

Seriyi savunacagiz diye aklimizla alay etmeyin yahu :)
 
Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık