Leto’nun Altın Yolu’nu biliyorum. İm’in tabii ki de galaksiler arası barış gibi bir amacı yok, olamaz. Fakat uzun yıllar yaşamasına sebep olan şey; istediği yere portal açabilmesi, kutsalların bedenlerini ele geçirebilmesi ve sınırsız yenilenme gibi güçleriyse, bu aşırı güç İm’in vücuduna olumsuz anlamda yansımış olabilir.
Şu da olabilir: İm beden ele geçirebiliyorsa, eski krallıklarda dünyaca tanınan birini ele geçirmiştir ve tanınmamak için ortaya çıkmıyordur.
Ya da — bana göre en yüksek ihtimal — insan içine çıkmaya korkması değil, insanlardan kendini çok çok üstün gördüğü için onlara kendini göstermek istememesidir.
Şimdi 20 güçlü soy var. Bu soylar bir araya gelerek dünya hükümetini oluşturmuşlar. yani Imu'nun kontrol ettiği veya tıpkı devlerde yaptığı gibi şantajla vs bir şekilde bu 20 soyu kendisine bağlamış. Benim düşünceme göre ortada bir ırk ayrımı var. İnsanlar üstündür diğer tüm ırklardan gibi bir durumda yaratılmış olabilir. Çoğu insan dışındaki ırklar Nika ve joyboy'a bağlı. Üstün 20 ırk gibi bir durum söz konusu olmuş olabilir.
Bnece şöyle bir ayrım yapmamız lazım joyboy ile nika'ya yakınlık duyan ırklar nedir?
hatırladıklarımı yazacağım.
Dev ülkesi - nika
Robot Halkı (Egghead'deki robot) - Joyboy
Kuma'ın ırkı - Nika
Wano - joyboy - nika
Zor adası fil - joyboy
Siyah kanatlı ırk (king'in ırkı) - joyboy
Balık adam adası - joyboy
Gökyüzü adası - joyboy
Alabasta - joyboy
Şuan hatırladıklarım bunlar. Samuraylar-minkler-devler-balık adamlar-kanatlı insanlar- robotlar-minkler- çöl insanları - d soyu- oars şeytan devler . Ortada çok bariz bir şekide bir ırk savaşı yaşanmış gibi duruyor. Bu canlıların içerisinde en güçsüz olan varlık insanlar. Tüm varlıkların üzerinde İmu'nun bile üzerinde olan güç ana alev gücü. Yani güneşin gücü. Hadi insanlar bu güçle biz hükmedelim. Denmiş olabilir.
Bu güç ile meyveler oluşturmuş. Vegapunk'ın teorisi bu yönde. Bu gücü İmu mu kullandı yoksa bir başkası mı onu da bilmiyoruz. Ancak bu güçlerle yapılan şeylerden biri meyveler diğeri de antik silahlar.
Bildiğimiz üç adet antik silah var. Poseidon. Uranüs ve Pluton. Bu antik silahların biri deniz kızı gücü deniz krallarını kontrol edebilme. Pluton bir gemi ve wano ülkesinin dibinde yatıyor. (Wano ülkesinin çöküşüne neden olmuş olabilir veya burada son savaş için muhafaza edilmiş olabilir) Üçüncüsü Uranüs bu da gözünde uçan bir silah diye düşünüyoruz. Ana alevin bu şekilde kullanıyor olmasına da diğer tanrılar kızmış. Deeniz tanrısı da meyveleri lanetlemiş.
Açıkcası olay yavaş yavaş tanrısal bir boyut kazanmaya başlıyor. Bu ana alevin varlığı vs ibi şeylerden dolayı Melkor-İmu örneğini verdim. Kendini farklı formlarda gösteriyor olsa bile meyvelerden önce var olan bir varlık olduğu kesin. Tüm bu güçlerin dışında ve üstünde olan güç ise haki gücü. Bu hakinin kaynağının ne olduğunu bilmiyoruz. İçsel bir güç. Ancak neden böyle bir güç var.
One piece şu ana kadar sorulmayan ve dile getirilmeyen tek bir soru var. Dünyayı kim yarattı. Dünya ana alevden mi meydana geldi? Tanrıların varlığı nedir? Her şey belirli bir kadere göre ilerliyorsa (ki sürekli bir kader-kehanet) durumu yaşanıyor. O halde bu kaderin belirleyicisi kim?
İmu'nun bu kehaneten haberdar olduğunu varsayalım ve sürekli bunu ortadan kaldırmaya çalışsın. Benim gördüğüm dev adasındaki resimde anlatılanlar buna benziyor.