Bana imu daha çok yüzüklerin efendisindeki Melkor gibi geliyor. En yüce tanrı olma arzusu. Kendi varlıklarını yaratma ve kıskançlık - kinlenme gibi duygulara sahip olmasından dolayı.
Sauron demiyorum. Çünkü onun amacı sadece hükmetmek tüm ırklara. İmu’nun tüm ırklara hükmetmek gibi bir derdi yok. Melkor kardeşi Malwe idi yanlış hatırlamıyorsam. Ona kafayı takıntı haline getirip onun yarattıklarına gıcıktı.
İmu’da nikaya ve nika’nın yanında yer alan ırklara gıcık.
2 Leto’nun altın yol idi ( yanlış hatırlıyor olabilirim) bir amacı vardı. Uzun süren bir barış ortamı sağlıyordu belirli direnişler gerçekleştirerek veya feda ederek. En sonunda kendisini feda etmesi gerektiğinde de bunu gerçekleştirdi. Düzen sağlanması için 2000 yıllık bir planı vardı yani. 2000 yıl yaşaması ve sonra kendisini yok etmesi gerekiyordu.
İmu’da öyle bir plan hiç yok.
Leto’nun Altın Yolu’nu biliyorum. İm’in tabii ki de galaksiler arası barış gibi bir amacı yok, olamaz. Fakat uzun yıllar yaşamasına sebep olan şey; istediği yere portal açabilmesi, kutsalların bedenlerini ele geçirebilmesi ve sınırsız yenilenme gibi güçleriyse, bu aşırı güç İm’in vücuduna olumsuz anlamda yansımış olabilir.
Şu da olabilir: İm beden ele geçirebiliyorsa, eski krallıklarda dünyaca tanınan birini ele geçirmiştir ve tanınmamak için ortaya çıkmıyordur.
Ya da — bana göre en yüksek ihtimal — insan içine çıkmaya korkması değil, insanlardan kendini çok çok üstün gördüğü için onlara kendini göstermek istememesidir.