Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1033: Shimotsuki Kozaburo

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 237 90.8%
  • Orta

    Kullanılan: 18 6.9%
  • Kötü

    Kullanılan: 6 2.3%

  • Kullanılan toplam oy
    261
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Umarım CP ajanlarıdır. Kuina ölmeyip CP maskesiyle Wano'ya gelse keşke.
"Merdivenden düştü öldü" hikayesi tepeden tırnağa ben kolpayım diye haykırıyor resmen. Kuina geri hortlar mı yoksa ölümüne dair başka bir şeyler mi açıklanır bilmiyorum ama kesinlikle bu hikayeye inanmıyorum. Bu evrende insanlar genel olarak gerçek dünyaya göre anormal dayanıklı, ben bu evrende birinin merdivenden düşüp öldüğünü hayal edemiyorum ?
 
"Merdivenden düştü öldü" hikayesi tepeden tırnağa ben kolpayım diye haykırıyor resmen. Kuina geri hortlar mı yoksa ölümüne dair başka bir şeyler mi açıklanır bilmiyorum ama kesinlikle bu hikayeye inanmıyorum. Bu evrende insanlar genel olarak gerçek dünyaya göre anormal dayanıklı, ben bu evrende birinin merdivenden düşüp öldüğünü hayal edemiyorum ?
Bir de bu kız o zaman için Zoro'dan güçlüydü. Zoro merdivenden düştüğünde ölür mü? Serinin en saçma 10 olayı arasına girebilecek bir konu. Ayağım burkuldu öldüm gibi malca bir şey.
 
Kuina'nın cesedini de gösterdiler. Sadece gözlerinin ve alnının bulunduğu kısım kapalıydı. Eğer Zoro'nun orada yüzüne bakmayacağını dahi düşünüp böyle salakça bir şey yaptılarsa olabilir dediğiniz. Fakat net olarak ölü gösterildi bu karakter, hikaye de bu konuda güzel işlendi. Bunun üstüne Mangaka'nın saçmalaması için bir sebep göremiyorum...
 
Zoro'da h.haki olduğunu bence Mihawk biliyordu. Babunların yenilmesi ona çıkar. Mihawk'ta da h.haki bekliyorum. Aslında bu bölüm h.haki potansiyelinin nasıl gün yüzüne çıktığıyla alakalı bir bölüm oldu. Bu açıdan çok önemli.

Zoro'dan kılıç iki hakiyi de çekiyor. B.haki ve h.hakiyi. Zoro bence farkında değil hala h.hakisinin olduğunun. Diğer kılıçlara verme nedeni enmaya Zoro'dan h.haki akarken Zoro bunu daha geniş alana 3 kılıca ve daha hızlı yapıyor. Dışarıya da yayıyor haliyle. Enma bayıltmıyor yani. Çünkü Luffy, Kaido h.hakiyi saldırıda kullanırken etrafına normal kullanım gibi yaymıyorlar. Veya Ray tek kişiye kullanabiliyor gibi. Bayılma mevzu Zoro'nun kabullenip süreci hızlandırması gibi. Dövüş için bir power up daha gelecek Zoro'ya bence. O da b.haki kullanımı ile ilgili. Mihawk fbsi bekliyorum. Ayağını koka ile kaplayıp zemini iterek bir hareket tekniği falan öğretmiştir bence. Uçabilen ve daha hızlı rakipler için. King tamamen uyuyor. Kılıç saldırıp, k.haki falan kullanmıyor abartmayalım. Diğer kılıçlara da bir özellik düşünmesi gerekecek ama üşeneceğinden batıracak Oda. Sevmedim kılıç özelliklerini. Bir iki detayla daha güzel yazabilirdi bence.
 
Şimdi orjinal çevirinin ilk sayfasında Zoro yine Enma'nın bu durumuna gücünü açığa çıkarmak ya da gücünü salmak olarak bahsediyor. Aynı ifadeyi Kaido ile savaşı sırasında kendisi Enma'nın gücünü biraz daha açığa çıkarayım şeklinde ifadesi ile bahsetmişti. Zoro yükleyemediği kadar hakiyi Enma çekiyor gibi duruyor. Tabi tam belli değil ne anlamda kullanıyor o anlamı ama atakları ondan sonra ona zarar vermeye başlaması her anlamda bir gücün olduğunu gösteriyor.


Metin spoilerında yanlış yorumladığım bir yer vardı. Burada tek kaş Reyiz bildiğin, her kılıcın kendi kişiliği var, bir kılıç ustası onu öğrenmeli ve kendine itaat ettirmeli, iradesine boyun eğdirmeli diyor. Sonra da tehlikeli kılıçların kalitelerinin bir işareti olduğunu söylüyor. Bunu da ne kadar tehlikeli o kadar kaliteli o kadar potansiyel güç olarak düşünüyorum açıkcası.


Sonrasında kılıç test etme muhabbeti felan. Zoro güçsüz olan bendim söylüyor. Oden seni kuş tüyü gibi hissediyordu felan filan. Yani günün sonunda Zoro'ya da artık kuş tüyü gibi gelecek.

Burada ise Enma çekmeye devam ediyor Zoro karışmıyor hatta üstüne kendi de akışa katkı yapıyor gibi bir anlam mevcut sanki.


Son sayfada ise King kral olma niyetindesin ha diyor, Zoro ise 'what' diye tepki vermiş. Arkadaki adamların bayıldığından bir haber gibi geldi bana. Kılıç kral haki çekiyor Zoro da buna karşı koymayıp daha da yüklemeye devam etti bu sayede hem salmış oldu hem de elindekilere yüklemiş oldu bence.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık