26 Temmuz a kadar askerliğe gitmesinde sakınca yoktur gibi birşey yazıypr dostum
Sınıf ve tertibat bekliypr yazıypr birdeDostum senin e-devlette ASAL durumun ne görünüyor? Ben bütün işlemleri yapmış olmama rağmen muayene olmamış görünüyorum hala.
26 Temmuz a kadar askerliğe gitmesinde sakınca yoktur gibi birşey yazıypr dostum
Sınıf ve tertibat bekliypr yazıypr birdeDostum senin e-devlette ASAL durumun ne görünüyor? Ben bütün işlemleri yapmış olmama rağmen muayene olmamış görünüyorum hala.
Yok o değil. Arama kısmına askerlik yaz sınıflandırma vs. gibi şeyler yazıyor. Onlardan birinde 3 aşama gösteren bir ekran var tamamladığın işlemler yeşil, geri kalanı kırmızı görünüyor. Zahmet olmazsa ordan bir bakabilirsen sevinirim.Sınıf ve tertibat bekliypr yazıypr birde
Bakim şimdi haber verimYok o değil. Arama kısmına askerlik yaz sınıflandırma vs. gibi şeyler yazıyor. Onlardan birinde 3 aşama gösteren bir ekran var tamamladığın işlemler yeşil, geri kalanı kırmızı görünüyor. Zahmet olmazsa ordan bir bakabilirsen sevinirim.
Valla şimdi baktım da askerlik yazdım arama kısmına,askerlik durum sorgulama çıkıyor,tıklıyorum belge oluştur seçeneğindeki var tek,yeşil kırmızı olayı çıkmadı bendeYok o değil. Arama kısmına askerlik yaz sınıflandırma vs. gibi şeyler yazıyor. Onlardan birinde 3 aşama gösteren bir ekran var tamamladığın işlemler yeşil, geri kalanı kırmızı görünüyor. Zahmet olmazsa ordan bir bakabilirsen sevinirim.
Bence yorumuma sığ bir bakış açısı ile göz atmışsın. Farklı bakış açıları ile bakmayı dene.1 - Bedellinin sadece zenginler tarafından ödeneceğini düşünmen biraz sığ bir düşünce olmadı mı sence? 20k gibi bir talep ile gelirse devlet, o an sadece nakti olanlardan ziyade bir şekilde kredi çekip ödemeye çalışanlar daha fazla olacaktır ki bundan önceki 18k'da bu şekilde olmuştu.
2 - Kaçamayanlar ölür derken de biraz eski kafalı bir yorum olmadı mı? Nereden kaçarken? Nasıl kaçarken? Mermi ile vurulacaklarsa vuranlar kaçanları mı hedef alıcak? Vuranlar evlerinden kaçanları vurmak için o bölgeye gelmişse korumak için o bölgede bulunanlar zaten ölmüştür. Bomba ile mi hedef alınacaklar? Roket mi? Eli silah tutan kişiler tam o bölgede toplanıp hareket edecekleri esnada gelen bomba / roket / füze ne olacak? Eli silah tutmayanlar mı ölecek sadece?
Gerisi hakkında yorum bile yapmak istemiyorum. O yüzden biraz daha düşünüp yazman gerektiğini düşünüyorum. Bu benim için de geçerli.
Düşüncelerin ağızdan çıkmadan önce senin kölendir ve Tanrı olan sensin. Fakat ağzından çıktıkları an artık sen bir kölesin.
"ASAL Yoklama Başvurusu Süreç Takibi" başlığında dediğim şey.Valla şimdi baktım da askerlik yazdım arama kısmına,askerlik durum sorgulama çıkıyor,tıklıyorum belge oluştur seçeneğindeki var tek,yeşil kırmızı olayı çıkmadı bende
+1111111Aklı,zamanı ve parası olan bedelli askerliği beklesin.
Ben de 95'te yaptım askerliği. İlk gittim bura sürgün yeri dediler şaşırdım. Sonra baktım herkes serseri herkes bonzaici. Bıçak yemeden bitirdim amaBizim batarya 27 kişi,Bir Ast.Subay,1 Ast.Teğ. ,5 Uzm.Çvş,3 Uzm.Onb 10 tane komutanımız var bu kadar komutana ne gerek kardeşim ne iş yapıyor bu adamlar hiç bir şey sabahdan akşama kadar oturuyorlar yazık günah değilmi.Muhabbetlerini görseniz bide komutan olacaklar göre, İmam Os... Cemat Sıç.. sözü tam buraya göre.Aldıkları para haram zıkkım olsun boğazlarından geçemez inşanllah.
Komutanlar hep vukuatlı zaten, askere çok sertler, tabi asıl asker askere eziyet ediyor. Alt devren gelsin en azından angaryadan kurtulursun, rahat edersin. Bir de görev edinirsen hızlı geçer askerliğin. Hem devlete büyük maddi zarar hem de yapana maddi manevi zarar zorunlu askerlik, farkına varmışsın 


