Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 908: Dünya Toplantısı Başlıyor

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    290
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adamların elindeki Amiralleri yenebilecek adam sayısı bile iki elin parmağını geçmez.
Konuyla ne kadar ilgili bilmiyorum ama Marineford zamanlarında Shanks geldiği zaman yolda Bigmom ve daha sonra Kaido ile karşılaştığı bilgisi vardı. Bu konu hakkında bu gün için olsa bir yorum yapabilir misin? Hem Shanks için ayrıca eğer Marineford'a Kaido veya Bigmom gelseydi ne olurdu sence ?
 
Konuyla ne kadar ilgili bilmiyorum ama Marineford zamanlarında Shanks geldiği zaman yolda Bigmom ve daha sonra Kaido ile karşılaştığı bilgisi vardı. Bu konu hakkında bu gün için olsa bir yorum yapabilir misin? Hem Shanks için ayrıca eğer Marineford'a Kaido veya Bigmom gelseydi ne olurdu sence ?
Shanks, Koca Ana ile hiç karşılaşmıyor. Kaido, Beyazsakal'ın önüne çıkıyor, Shanks da araya giriyor. Savaştıkları söylense de, öyle bir şey olmadığı açık. Shanks bir şekilde Kaido'yu aradan çıkarıp, savaşa geliyor.

Savaşta biz sadece Denizciler'i gördük. Dünya Hükümeti güçleri savaşta yoktu. Denizciler de tam kadro savaşta değildi. Vergo, Chaton, Gion gibi güçlü karakterlerin adı bile geçmedi. Aynı şekilde Sengoku ve Garp gibi üst düzey iki adam neredeyse hiç savaşmadı. Bu sebeplerden ötürü Marineford Savaşı üzerinde çok durmuyorum genel konularda.
 
Şu bölümden önce Shanksın Tiçten bahsedeceğini düşünüyordum ama fikrim değişti. Bence bahsedilen kişi Kaido. Reverienin bitişiyle Gorosei demir yumrukla denizcileri sindirip Wano arcın sonunda Wanoya tam güç çıkarma yapacaklardır. Akainu da böyle agresif hareketler için çok uygun bir Filo amirali seve seve yapar şu hamleleri.
O değil de sen Kaidou deyince şu eski teori aklıma geldi. Shanks Kaidou'yu savaşa gelmekten kitabe teklif ederek durdurdu gibi bişeydi, hatta sonradan Kaidou'da yol kitabesi çıkması baya tutma ihtimalini artırdı. Shanks Kaiodu ve BM hakkında uyarıyor da olabilir ama bence OP'in bulunmaya çok yakın olmasından dolayı harekete geçiyor. Belki de dünya hükümeti başındaki Im gibi üst akılları bildiği için o da kendi hamlesini yapıyor.

Akainu'nun Wano'yu basma ihtimali cidden yürek hoplatıyor lan.

Bi de geçen bölüme bi bakınıyordum da, şu Koramiral Gion'un pantalonundaki örümcek ne la :S Shakky???
 
Reverie dört yılda bir, WG üyesi devletlerin bir zirve toplantısı yapmak üzere liderler düzeyinde toplandığı toplantıya verilen addır. Bu toplantıda; savaşlar, ekonomi, ticaret, yeni üye olacak devletler gibi WG sistemi içerisinde ki dünya sorunları konuşulur ve bu sorunlar hakkında kararlar alınır (bu kararların hepsinin bağlayıcı olmadığını, bir çoğunun tavsiyr niteliğinde olduğunu düşünüyorum). Bilinen üye devletler; Alabasta, Ryugu Kingdom, Kano Country, Dressrosa, Blak Drum Kingdom, Germa 66, Goa Kingdom, Sakura Kingdom, Prodence Kingdom ve Ilusia Kingdom ve tabi ki Mariejois'te ki ailelerdir.

Dünyamız ile benzerlik kurduğum nokta ise BM Genel Kurulu'dur. BM Genel Kurulunda sorunlar konuşulur ve tavsiye kararı alınır (bazı bağlayıcı kararlar da alır). Her üye ülkenin daimi temsilcisi burada hazır bir şekilde bulunur. BM Genel Kurulu'nda alınan kararlar hüküm vermezler (çok sınırlıdır daha doğrusu). Bir de BM'ye üye ama BM sistemine aykırı hareket eden devletler vardır. K.Kore gibi. Bu devletler ABD'nin deyimi ile haydut devletlerdir. Sistemden dışlanırlar.

Gelelim çıkarımlara. Alabasta kralı Nefertari Cobra gizli tarih ile ilgili sorular soracağını söyluyordu. Bu yönde bir beklentimiz var. Bu soruları soran Alabasta'nın K.Kore gibi haydut devlet ilan edildiğini görebiliriz. Haydut devlet ilanından sonra buster call ile Alabasta'ya saldırı emri verilebilir bu noktadan sonra. Devrimcilerin de bu noktada devreye girerek Alabasta'yı kurtarma ve kendi taraflarına çekme durumu olabilir.

Biz bunları yazdık efendi. Buster call yerie saldırı ve kurtarma direk burada olacak gibi orası ayrı tabi.
O kadar sayfa yorumu okuma imkanım yok ki :)
Sabah 3 sayfa varken akşam 60 gece 80-90 oluyor :)

Edit: yazdığın da sadece karanlık yüzyıl vs demişsin ve tek ortak yazdığımız arabasta ve cobra. Ben vivi den robinden ponegliften bahsetmişim :(
 
Hocam Wb den sonra açıklanmadımı.O varken ünvan Wb de ise odur.
Ace romanında açıklandı yani o vakit wb yaşıyordu. Lakin aynı romanda kaido en güçlü yaratık olarak da belirtildi.
Yani yaratık olayı insanı kapsamıyor olabilir yoksa Oda çok büyük bir çelişki yaratmış olur ki bunu göze almaz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık