Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Fikret Hakan'ın karizma yeter, dönemine göre efsane film yapmışlar. :)

Keşanlı Ali Destanı -1964




Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği 1964 yapımı Türk filmi, Haldun Taner'in aynı adlı oyunundan uyarlandı. 2. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Yönetmen", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kadın Oyuncu" dallarında ödüle değer görülen filmin başrollerini Fikret Hakan ve Fatma Girik paylaşıyor.
 
Gurbet Kuşları.
Gurbet Kuşları, senaryosunu Turgut Özakman'in yazdığı 1964 yapımı filmdir. Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film maraştan İstanbul'a daha iyi bir yaşam sürebilmek için gelen bir ailenin verdiği yaşam mücadelesini anlatır.

İçinde ''benim ailem su katılmamış İstanbullu, köy adına kadıköyden başkasını bilmem!''' repliğin barındıran şahane film...
 
ölümlü dünya 2

filmi izlerken çok güldüm ama ilk film kadar kaliteli değildi.
 
Son düzenleme:
Yönetmen Agnès Varda tarafından 1985 yılında çekilen bir Fransız drama filmidir. Filmin konusunu sınırsız bir özgürlük içinde yaşamak isteyen bir kadın oluşturur. Bu kadın Güney Fransa boyunca dolaşmakta, otostop çekmekte ve çeşitli insanlarla tanışmaktadır.

Sonsuz özgürlüğü seçmişsin ama sonsuz yalnızlık elde etmişsin...
 


1930'lu yılların sanat camiasının en sevilen isimlerinden biri olan Hendrik Hoefgen, dönemin en ünlü tiyatro sanatçılarından biridir. Kısa süre sonra iktidara gelen Naziler, sanat da dahil olmak üzere şehrin tüm yaşam düzenini tehlikeye atarlar. Nazi rejimi altında şiddete ve baskıya maruz kalan onlarca sanatçı arkadaşının tersine politik davranan Hendrik'in tek derdi kariyerini zedelememektir. Ancak bulundukları baskı ortamı zamanla şiddetini artırır ve tepkisiz kalmak imkansız hale gelir.
Usta Macar yönetmen István Szabó’nun baş yapıtlarından biri olan Mephisto sanat, politika, bireysellik ve hayat üzerine önemli şeyler söylemekte.

(Alıntıdır)
 
Nosferatu - 1979





19. yüzyılda geçen hikayede Jonathan Harker ve karısı Lucy, Wismar şehrinde sakin bir hayat sürmektedirler. Bir gün Jonathan'ın Transilvanya'ya gitmesi gerekir. Amacı Kont Drakula'nın evini satması için onu ikna etmektir. Yoldayken tuhaf davranışlar sergileyen bir grup çingeneyle karşılaşır. Ona yardım edeceklerini söylediklerinde bu durum Jonathan'a iyice garip gelmeye başlar. Drakula çok fazla direnmeden kontratı imzalar, gözüne Lucy'nin fotoğrafı ilişir. Jonathan tam dönecekken Drakula ona saldırır ve Wismar'a giden gemide bir tabutun içinde seyahat eder. Durumu anlayan Jonathan da bu kez Lucy'i kurtarmak için çabalar.

(Alıntıdır)
 
The King of Comedy - 1982




Bir yetişkin olmasına rağmen hala ailesiyle yaşayan bir 'kaçık' olan Rupert Pupkin, pek yetenekli olmadığı halde bir gün ünlü bir komedyen olacağına inanmaktadır. İdolü ise komedi yıldızı Jerry Langford’dur. Pupkin, eğer bir gün Langford’un TV programına çıkmanın yolunu bulursa, şöhretin kapısının önünde açılacağına dair bir saplantıya da sahiptir.

Pupkin bir gün Langford’u, ümitsizce ona aşık olan hayranı Masha’nın elinden kurtarma fırsatı bulduğunda, hayalindeki adamla bu yakınlaşma fırsatını kaçırmaz. Oysa ona laf olsun diye ümit verecek olan ünlü komedyenin hayatı, Pupkin’in tahmin edebileceğinden çok daha karışıktır ve karanlık yönleri de mevcuttur. Kendisini karmaşık ilişkiler ve içinden çıkması zor durumlarda bulur.

(Alıntıdır)
 
Hayat



Sonuyla beraber kendi sinemasıyla yüzleşmeye çalışmış ama o patriarkal zihni geriye itememiş Zeki ağabey. Yani o kapanışa gerçekten gerek var mıydı ya:( Türk sinemasına Uğur gibi bir karakteri kazandirmiş, hatta bu filmde de göndermesini yapmış adamsın. Utan ulan!
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık