Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] ELDEN RING (2022)

Oyuna başlarken hangi sınıfı seçeceksiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    82
@Roronoa Zoro Daha önce hiç oynamamış bir arkadaşıma oyunu hediye ettim vagabondu önerdim mahfoldu bitti yok oldu önüne gelenden dayak yedi,dedim faith odaklı build yapalım sana warior aç daha çok dayak yedi öyle böyle değil en sonunda astrologer yada onun deyimiyle wizard açtı ona verdiğim trik kesemediğin boss olursa dön arkanı başka yere git farm yap grind yap tarzındaydı ama bu kadarını beklemiyordum ben oyunu bitirdiğimde levelim 130 civarıydım arkadaş altus platosuna geldiğinde 110 level civarındaydı son hali bu şekil hala oynamaya devam ediyor.
O iyi iyi. Tam benlik o zaman. Hiç kılıçla kafa kafaya dövüşecek modda değilim şu an. Önce büyü ile bitirip sonra sararsa tekrar melee bir karakterle oynamayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim dostum.
 
Başta str ve dex’i boşver. Eğer kalkanlı paladin istiyorsan önce Vigor’u 20-25 yap. Brass shield kullanmak istersen 16 str yap. Ondan sonra faith’i 27 yapana kadar durma.

Eğer daha çok büyü odaklı başlamak istiyorsan 15-20 vigor yap. 20 Mind yap. Ondan sonra faith’i yine 27 yap.
_______

Limgrave’de paladin gideceksen brass shield’a barricade shield koy. Korunmak baya kolaylaşır çok az stamina kaybedersin. Guard counter çoğu düşmanı tekte sarsar. Kılıcı saplayınca da crimson dagger’la can emersin.

Silaha sacred blade koy. Dövüş başında kullan bu silahı güçlendirecek. Ondan sonra kalkanı eline alıp onun skilliyle oynarsın.

Faith 27 olunca crucible knight büyülerini kullanabiliyorsun. Biri limgrave’de diğeri stormveil castle’da. Bunlar da güzel poise’e sahip, iyi sarsan büyüler.
Ejderha’yı öldürünce dragonmaw alabilirsin. O da iyi hasar verir ve sarsar. Longsword’un hasar eksikliğini bunlar kapatır. Düşmanı tanklayıp sarsmaya dayalı oynayış tarzın olur.
______

Büyü ağırlıklı gideceksen hasar derdin olmaz. Manan çabuk biter. Catch flame çoğu düşmanı 2 vuruşta alır. Bunu dodge’dan sonra veya koşarken kullan bi anda çıkıyor. Bossları eritirsin. Crucible knight bununla kolay ölüyor.

weeping peninsula’dan flame of frenzy büyüsü al. O büyük düşmanlara iyi vurur ve çökmelerini sağlayabilir.

Ejderha ölünce dragon breath al. Manayı bitirir ama oyun başında hasarı güzel. Sonradan bırakırsın oyun boyunca iyi artmıyor hasarı.
________
Weeping peninsula’da winged scythe adında orak var. Somber stone’la güçlendiği için bunun hasarını baya rahat arttırırsın. Bi eline bunu diğer eline skillsiz kalkan veya seal alarak oynayabilirsin. Bu seni liurnia’da da taşır.
______

Liurnia’da ateş ve yıldırım arasında seçim yap.

Ben ateşle daha çok eğlenmiştim. Bi eline grave scythe gibi zaten kanatması olan bi silah alabilirsin. Ona sword dance gibi birkaç kez vuran bi ash of war koyabilirsin. Veya bi kılıca repeating thrust koy. Bloodlflame büyüsüyle hem hasarını arttırır hem kanatmayı arttırırsın.

Caelid’de flame grant me strength var. Bu hem fiziksel hem ateş hasarını %20 arttıran bi buff. Ateşi tercih etme sebebim bu şahsen. Silahın kendi hasarı da bloodflame’den gelen hasar da artıyor. Ve bu buff’ı golden vow’un üstüne ekleyebiliyorsun silinmiyor diğeri.

Diğer eline godslayer seal’ı alabilirsin. Onu da 27 faith’te kullanabiliyorsun başta 27 önerme sebebim sadece crucible büyüleri değil yani. Bununla siyah ateş topu atınca daha güçlü oluyor. Golden vow ile flame grant me strength buff’ları da o ateş topunu güçlendirir. Bu buff’larla dışardaki çoğu düşmana tek atar ateş topun.

Silaha siyah ateş koyma var. Bu çok az sürer ama koyması da çabuk. Koşarken veya sıyrıldıktan sonra bi anda yapar. Bloodflame dövüşte biterse bi daha onu koyacağına siyah ateş koyarsın. Zaten düşman 1-2 kere kanadıysa artık kanaması zor. Siyah ateş düşmanın canına göre hasarı artan bişey. Kalan canı o halleder.

Frenzy büyüleri de flame grant me strength’le artıyor diye hatırlıyorum. Liurnia’da frenzy burst var çok uzağa vurabiliyor. Siyah ateş topunun mesafe sorununu bununla çözersin.
__________

Yıldırım buff’ının ekstra hasarı bloodflame’den fazla. Lightning spear da siyah ateş topundan uzağa gider. Eğer kanatmayla, flame grant me strength buff’ıyla ve siyah ateşi sürekli koymakla uğraşmak istemezsen yıldırım büyülerine odaklan. Ama o tarzı denemediğim için çok şey diyemeyeceğim. Claymore’un lion claw’ıyla oynamak işe yarar muhtemelen. Bu paladine daha yakışır gibi gelmişti bana.

Claymore’a yıldırım ekleyip istediğin ash of war’ı kullan. Kalkandan barricade shield’ı bence kaldır burda. Silaha güzel bi skill açarsın onu rahatça kullan. Crucible büyüleri ve dragonmaw’la düşmanları ezmeye devam edersin.

Ben liurnia’da paladin yolundan gitmedim. Memory slot sıkıntısından dolayı bloodlfame, black flame, siyah ateş topu, flame grant me strength ve frenzy büyüleri kullanabildim anca. Tank oynarsan crucible ve ejderha büyüleri daha iyi olur diye tahmin ediyorum. Longsword hasarı baya az kalıyor o yüzden greatsword önerdim ama sen bilirsin. İyi güçlendirirsen belki yeter. Büyülerin asıl hasar kaynağın zaten.
________

Altus platou’da prayerful strike adında ash of war bulacaksın. Bu balyoza koyuluyor ve vurduğunda senin canının %30’unu geri dolduruyor. İstersen silahını burda morning star yap onun için. Hem kanatması da var yani bloodlfame’e devam edebilirsin.
Karakteri burda tanklaştırırsın. Değiş tokuşa girip canı hep doldurursun. Erdtree büyüsü var dev kaplumbağa hocada. Zamanla canını dolduruyor onu da ekleyip ölümsüz olursun.

Str kasarsan greatstars adındaki dev balyoza koyabilirsin bunu. Ya da golden shield’a geçip bi mızrakla greatshield’ı indirmeden dövüşebilirsin. O da str istiyor.
________

Buralara kadar dex ve str’yi sadece kullanacağın silahı taşıyabileceğin kadar kas. Radagon’s soreseal kullansan hiç kasman gerekmez muhtemelen. Burdan sonra greatstars veya golden shield için str kasabilirsin.

Bir de altus’a gittiysen blasphamous blade’i bulmana az kalmıştır. Onu bi dene. Godslayer kılıcı var caelid’deki divine tower’da onu da dene. Bunlardan birini beğenirsen sadece onları kullanacak kadar dex ve str kasıp faith’e abanabilirsin. Faith bunların hasarını da büyüleri de güçlendiriyor. O yüzden bu faith silahları çok iyi. Dex ve str’ye çok stat harcaman gerekmez.
_____

Liurnia’da ve altus’ta kalkanlı paladin daha güçlü olur. Ama orakla spellblade yapmak bana daha eğlenceli gelmişti. Statlar benzeyeceği için iki tarzda da oynayabilirsin. Smithing stone’u zor yettireceksin sadece.
Hocam sen ne yaptın, önünde saygıyla eğiliyorum. Resmen bi rehber hazırladın vallahi. Çok teşekkürler.
 
Hazır konuşuluyorken sorayım; soulslike tecrübesi çok çok az olan ve ilk defa Elden Ring oynayacak bir oyuncuya önereceğiniz sınıf nedir? Ben sırf büyü konusu ilgili çektiği için başlayacağım oyuna ve doğal olarak astrologer açmayı düşünüyorum ama size de bir sorayım dedim. Sırf canım çekti diye çok zorlayıcı, oyundan soğutucu bir hata yapmayayım.
Büyücü ilk başlayanlar için zordur, çünkü bosslara karşı def olarak zayıf kalıyor çok fazla dodge filan atman lazım. Lakin büyücü acayip tek atıyor iyi build ile filan.

Önereceğim sınıf Warrior, Knight tarzı her şeyden biraz almış karakterler. İlk başlayanlar için tabi.
 
Büyücü ilk başlayanlar için zordur, çünkü bosslara karşı def olarak zayıf kalıyor çok fazla dodge filan atman lazım. Lakin büyücü acayip tek atıyor iyi build ile filan.

Önereceğim sınıf Warrior, Knight tarzı her şeyden biraz almış karakterler. İlk başlayanlar için tabi.
Teşekkür ederim.
Büyücüyü bir deneyeceğim ya. Çok zorlarsa salarım. Çok yükseldim şu an büyücüye. Birkaç rehbere falan bakarım başlamadan önce.
 
Hocam sen ne yaptın, önünde saygıyla eğiliyorum. Resmen bi rehber hazırladın vallahi. Çok teşekkürler.
Rica ederim.

Unuttuğum bişey ekleyeyim. Liurnia’dan bi asansörle yer altına inebiliyorsun. Karıncalar var. Oranın bossu frozen lightning spear büyüsü düşürüyor. 34 faith ister ama paladin için İyi olmuş o da. Ben oynarken kötüydü unuttum o yüzden. Uzun sürüyor atması ama kolay sarsılmıyorsun artık. Değiş tokuşa girmene yarar.

Bahsedilecek daha çok şey var da ilerde açılıyorlar veya 40 civarı faith istiyorlar. Faith’in hayvanlaşması zaman alıyor.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık