Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Better Call Saul (2015-2022)

Diziyi Beğendiniz mi?

  • Evet, beğendim.

    Kullanılan: 48 94.1%
  • Hayır, beğenmedim.

    Kullanılan: 3 5.9%

  • Kullanılan toplam oy
    51
Az önce 2. sezonu bitirdim.

Finalde de Çak'ın böyle bir kalleşlik yapacağını tahmin ettim. Artık Jimmy akıllansın da ya iyi olsun ya kötü. Tam ortadayken işi kotaramıyor.
 
İzlemek için bitmesini beklemiştim ve eylülün ilk günü başladığım serüveni bu akşamüstü tamamladım. Uzun uzadıya yazacak, üstüne konuşulacak çok şey var tabi ancak diyeceğim tek bir şey var: Breaking Bad'den daha iyi.
 
An itibari ile bitirdim. Vee her güzel şeyde olduğu gibi duygusallık ve boşluk hissi. Son anlarda bile kişilere selam çakan diziydi. Bu görselle bitirelim
Böyle kaliteli yapımların gelmesi ümidi ile...
 
ilk sezonları güzel olup breaking bad'ın arka planındaki hayatı ve saul'un problemleri, gelişimi ve aşk hikayesini görmek güzeldi. Aynı zamanda gus, mike, kim ve nacho gibi yeni tanıştığımız yada zaten yüzeysel bir tanışıklığımızın olduğu karekterleri iyice tanıma fırsatımızı verdiği için tamamen breaking bad dizisinin spinoff bir serisi olarak devam edecek gibi bir hisiyat vermen ve bu ileleyiş ilerisi için heyecan verici kılıyordu seriyi

Bu kısımda nacho'nun hikayesi dışında, dizinin ''biz breaking bad yancısı değiliz'' demeye çalışması ve karekterlerin git gide kalitesizleşip kendi amaçları dışına çıkıp karekterin başlangıç hayalini geliştirmemsi ilerleyelim derken ana karektrlerimiz yoldan sapıyor ve tamamen nefret edeceğim kekterizasyona bürünen bir saul ile bırakıyor beni.

Mike hakkında merak ettiğimiz bazı konuları ele alıp bizi aydınlatması iyi ilerleyen bir sunum biçimiydi. Sonra nedense mike hakkında bilgi vermeyi kesiyorlar,
örneğin Mike sadece dayanışma grubunda yalan söyleyen birine ağzının payını verdi diye gelini neden torunuyla ilerleyen yıllarda görüştürmüyor? gibi bir soru sorarken mike geliniyle barışıyor ve breaking bad'e neden küs olduklarının cevabını vermiyor.
Üstüne üstlük zaman geçiyor derken sadece görevine odaklanan mike nedense birdin yufka yürekli olup alman mühendisle olan arkadaşlığı vesaire derken tamamen breaking bad'e gördüğümüz halinden eser kalmayıp, karekterin ölüm öncesi anlarını göstermeye bile değer görmüyorlar

Hakkında çok konuşulacak bir karekter değil, baştaki hırsını kaybedip, saul'a uymaya başlayıp kariyerini bırakıp Howard karekterine komplo kurup hayatını nedensizce mahvetme peşinde giderken howardın haksız ölümüyle seride rolü kalmıyor.
Sonda göstermeleri ise karekterin kesinlikle akıllanmadığını gösterip, asıl Kimden alakasız bir karekterle son buluyor.

Nacho karekterinin hikayesi seriyi izlenilebilir kılan en temel etken oldu benim için. nacho tamamen kendi amaçları doğrultusunda hareket edip babasını kurtarabilmek için kendi canını vermişti.
Tek amacı bu olmasa da diğer amaçlarında da mücadele edip bir yere kadar başarmıştıda.
Gus ve Lalo ile olan çıkmazı tek zayıf noktası yani babası üzerine kurulduğu için kendisini bu ağdan kurtaramamıştı. Karekter gelişimi olarak tatmin ediciydi.
Gus çok işlenilebilir bir karekter değil tek yapılması gereken senaryoda ciddi ve soğukkanlı olması aynı zamanda olabilecek problemler için çözümü önceden bulması.
Lalo serinin yan kötüsü olarak gelip izlediği yolda yani Salamanca ailesinin itibarını, karını artırmak ve bir bakıma intikam almak. İzlediği yol diğer karekterlere göre zeki ve güçlüceydi, kaybedeceği gayet belliydi ama yine de izlemesi zevk veren karekterlerdendi. ( howardı öldürmesede olurdu)

Seride amacı avukatlık olupta geyet iyi bir hayat yolu varken saul gibi bir karektersizle olan ilişkileri hayatlarını yokuş aşağı çekti.

Serinin baş kötüsü

Breaking bad kalitesinden yaratılan bir seri olmasına rağmen ana seri ile bağlarını koparma çabası sayesinde gitgide kalite düşüren bir final ile 6 puanlık spinoff.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık