Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1041: Komurasaki

Bölüm Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 136 65.7%
  • Orta

    Kullanılan: 56 27.1%
  • Kötü

    Kullanılan: 15 7.2%

  • Kullanılan toplam oy
    207
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tek ayağıyla deprem basılmış WB'nin bisentosu bloklaması var,Kizaru ve Kuzan'la birlikte yaptığı görünmez bariyer var.Hani şu Luffy'nin Kaido'nun balyozunu eliyle blokladığı tarzdan.Linlin'ın blokladığı Kong Gun atağıydı üstelik.O Kong Gun denilen teknik Kata'nın uyanışıyla rahatça baskın geldiği,Cracker'ın askerlerini tek seferde de kıramayan bir teknik.



Meyve konusunda tam olarak o kadar fark var.Yazarın saldırı gücü bakımından serideki en güçlü dediği bir meyveye sahip adam.Üstüne üstlük uyanış sahibi,Linlin'in aksine.Linlin'in çoğu saldırısına da logia savunması yapabilir üstelik.



Fark yok demek için Linlin'in işe yarar olmayan haxini yazmışsın gibi geldi bana da.Linlin'de hax ne var Saka'ya karşı işe yarayacak ? Jinbei'yi korkutamayan ruh tekniği mi ? Linlin'in savunması falan da daha iyi değil ayrıca.Şu Law'ın ya da Kid'in ataklarına Saka logia savunması yapabilirdi.Bir saldırıdan sıyrılmak>o saldırıyı karşılamaktır çoğu zaman.

Geriye kalan saldırı gücü,hız,silahlanma ve gözlem hakisi,işlevsellik,dövüş zekası gibi konularda da açık ara geride.Fiziksel güçte de sandığın gibi üstün değil.
Meyve ofansif olarak en güçlü olunca en iyisi mi oluyor? Genel olarak üstün olabilir ama Bm'nin logialara karşı olan eşleşme avantajı ortada. Gidip o elementlerden güçlü bir homie ordusu kursa bile mantıksız bir şey olmaz.

Gözlemde ise Akainu her ne kadarr Marco ve Vista'yı anlık engellediği için övülse de gemisi kıyıya yaklaşmamış olan Shanks'ı sezemiyor bile. Orada yonko birisi olsa sence sezer miydi sezemez miydi? Eninde sonunda gözlemde Akainu tabii üstündür ancak demek istediğim hikaye ve hype için çok şey oluyor bu seride. Big Mom'un da üstün olduğu statları da unutmamak lazım ayrıca: savunma, dayanıklılık, alan hasarı, hax. Silahlanma ve normal hasar konusunda da uçuk farklar yoktur. Dayanıklılk veya alan hasarında Bm'nin çok üstün olmadığı gibi.

Yine de o deprem tanklamasını unutmuşum. Yani silahlanmada üstün olabilir Akainu. Kabul ediyorum.
 
Linlin Kaido'ya yakın değilken yonko olmadığını mı kastediyorsun? Öyle featleri olmadığı doğrudur ancak ben yonkolar, amiraller ve komutanların kendi arasında yakın olduklarını düşünüyorum. Hatta emin bile sayılırım.
Linlin'in icraatleri Kaido'ya çok yakın değil demek istiyorum.Her isim ayrı değerlendirilmeli.Amiraller arasında da farklar var,imparatorlar arasında da farklar olduğu ortaya çıktı bu Wano'da,komutanlar arasında da farklar var.Kimse hemen hemen denk değil.Oluşum olarak kaptanın eksiğini tayfası,tayfanın eksiğini kaptan kapatıp denk olmaya gidiyorlardır da isim isim bu doğru değil.
Değilse neden Akainu içinde çoğu Yc4 ve aşağı olan bir grubun karşısında dikilince büyük bir şeymiş gibi gösteriliyor? Ayrıca Sulongların Denjiro ve Kawamatsu'dan çok üstün olduğunu düşünmüyorum. Kalanlarda Yc-4 civarıdır.
Sakazuki'nin karşısında Marco,Vista,Croco,İzo vardı çünkü.Bu dörtlü 9 kını paramparça eder.İnu ve Neko sulong olsalar bile.Ashura en güçlü 3lüden biriydi kınlar arasında Kinemon'un dediğine göre,O Ashura tek bacaklı İnu ile denk dövüştü.Kawamatsu zaten yıllardır hapiste.Bunlar kadar gelişmiş olma ihtimali yok.Sulong İnu ve Neko da Jack ve Peros'un o yaralı halleriyle 1 round boyunca dayanabildiği kişiler.O Peros'un da bir sağ kol olan Kata'yla arasındaki uçurumu gördük.Bu yüzden Kaido'nun 9 kını tokat manyağı yapmış olması o kadar da etkileyici değil.Ki Kaido>Linlin zaten :D

Kaido'nun sert derisi üstüne böyle sert bir de silahlanma hakisi olsa kabul edebilirdim. Linlin aradaki açığı silahlanma ile kapatıyor. Onu kullandığını da 1-2 kere gördük savaşta. Gücü bence Kid ve Law için kısılmıştı. Ki ona rağmen yine de kazanamadılar net olarak.
Law ve Kid ciddi anlamda handikaplıydı.Linlin ise çatı savaşındaki en rahat kişiydi.Adam akıllı darbe bile almadı.Buna karşılık böğrüne bagua yemiş,Linlin'den çatıda yıldırım yemiş,Prometheus yemiş bir Law vardı.Kid ise hem çatı savaşında aldığı darbeler hem de Hawkins yüzünden ayrı ayrı zor durumdaydı.Ona rağmen kadına bela üstüne bela oldular.

Linlin aradaki açığı silahlanma ile kapatıyor da Saka da bunu logia savunması,bariyer hakisiyle yapabiliyor işte.


Zaten aynı kulvara koymam güncel halini Mf hali ile ama Mf hali bu haldeyken ben Big Mom'a çok iyi bir dövüş verip uzuv bile alabileceğini düşünsem de kazanabileceğini sanmam. Linlin'de iyileşme faktörü de var. Kaido'ya karşı gerek feat gerek sbs açıklamaları gerek de ünvan olarak üstün gelebileceğini sanmıyorum çoğu konuda.
Linlin onu yaparken de,en güçlü haline girerken de kendi ömrünü kullanıyor.Her canı istediğinde yapabileceği bir şey değil.Sakazuki alan kontrolü olarak Law ve Kid'den çok daha iyi,açık ara daha iyi haki kullanıcısı,daha dayanıklı,daha ölümcül,saldırı gücü daha fazla.Bu ikili gibi uyanışı yeni kullanmaya başlamış birisi olmadığı ve hemen bunlar gibi yorulmayacağı da bir gerçek.
 
 
Meyve ofansif olarak en güçlü olunca en iyisi mi oluyor? Genel olarak üstün olabilir ama Bm'nin logialara karşı olan eşleşme avantajı ortada. Gidip o elementlerden güçlü bir homie ordusu kursa bile mantıksız bir şey olmaz.
Sakazuki'nin meyvesi logialar arasında bile en iyilerden.Logialar ise genel olarak en güçlü meyve sınıfı.Yazar saldırı gücü konusunda zirve olarak Saka'nın meyve demiş.Üstüne bu adam bunu alana yayabilecek,yeri göğü magmayla kaplayabilecek uyanışıyla.Uyanmış,en güçlü logialardan birisi>en güçlü bile olmayıp uyanışsız bir paramecia meyvesi rahatlıkla.

Linlin o dediğin şeyi yapamaz.Kid'in metallerine ruh verdikten sonra Kid "manyetik alanlarıma itaat edin" diyerek kendi tarafına çekti onları.



Gözlemde ise Akainu her ne kadarr Marco ve Vista'yı anlık engellediği için övülse de gemisi kıyıya yaklaşmamış olan Shanks'ı sezemiyor bile. Orada yonko birisi olsa sence sezer miydi sezemez miydi? Eninde sonunda gözlemde Akainu tabii üstündür ancak demek istediğim hikaye ve hype için çok şey oluyor bu seride.
Gözlem haki sakinken kullanılabilen bir şey.Savaşta önüne gelenle savaşıp,Luffy'yi öldürmek için elinden geleni yapıyor.Linlin önünde gördüğü olayları bile anlamayıp Kata'ya soruyor.Akainu Marco ve Vista gibi hızlı kişilerin ataklardan sıyrılıyor logia savunması ile,Jinbei'ye de aynısını yapıyor.

Bm'nin ve Kaido'nun gözlem featleri üst düzey değil.İmparator olarak bakma olaya.Kata'nın gözlemine sahip bir imparator var mı ? Shanks'ta daha iyisi bile çıkar muhtemelen ama diğerlerinde olmadığı bariz.Aynı Linlin'de uyanış da yoktu.Her konuda en iyi olacaklar diye bir şey yok.


Big Mom'un da üstün olduğu statları da unutmamak lazım ayrıca: savunma, dayanıklılık, alan hasarı, hax. Silahlanma ve normal hasar konusunda da uçuk farklar yoktur. Dayanıklılk veya alan hasarında Bm'nin çok üstün olmadığı gibi.
Bm'nin alan hasarı Saka'dan fazla değil ki.Hax olarak da işe yarar bir haxi yok Saka'ya karşı.Savunma konusunda da logia savunmasıyla Saka bence önde.
 
LinLin'in güzelliği, Kaido daha veletken ona ablalık yapması, Kaidonun LinLin'in düşmesine verdiği tepki, birden değişen ruh hali, küçükken konuşmayan içine kapanık bir velet olması, (ki bu ağır travmatik bir geçmişe doğru gidiyor. Sonu oraya bağlanacak gibi.) epey hoşuma gitti.

Franky "hey ölmedin değil mi?" diyor. Öldü kardeşim, öldü. :/ Tipten belli. Zoroda tuhaflık sezdim. Bu adam kaç defa ölümün kıyısına geldi. bkz. Kuma olayı, Mihawk+Arlong olayı vb. Zoroda kesinlikle bir tuhaflık var. Ölüler aleminde olduğuna eminim. :d

Hiyorinin sahneleri epey duygulandırdı beni. :/ Daha önce bir arkadaş demişti ama bende tekrar edeyim. Günlüğün eksik parçaları Hiyori de yüksek ihtimal.

Son olarak İzo olayına değinelim. Ya İzo çok güçlü ya da yenilen ajan güçsüz. Cipher yapılanmasının en güçlü birliğinde olan adamın İzo seviyesinde olmaması imkansız. 2v1 dövüşün bu şekilde sonuçlanması bana göre hayal kırıklığı. Seri her geçen gün birikmiş yıllara oturtulan, buram buram emek verilmiş dinamiklerini kaybediyor. Çok üzücü.:/
 
O çapta olmayan saldırılara düştü de karşısındaki form da Kaido'nun tepki veremediği,geleceği gören bir Luffy idi.King gibi dövüşü tek taraflı da kaybetmedi ayrıca.Son roundta bile üstündü adam Snakeman'a az da olsa.Uyanışını bile kullanmadan yaptı özellikle bunu.

Snakeman formunun ne kadar hızlı olduğunu mangaka inatla göstermeye devam ediyor.Adam bu hız+geleceği gören Luffy'ye karşı kafa kafaya dövüştü.
King'de tek taraflı kaybetmedi ki Zoro'da ölümün eşiğine geldi zaten çok geçmeden düştü şuan ki halini de görüyoruz. Dövüşün çoğunluğunda da King üstündü Zoro'ya. Katakuri hızlı bir karakter ama King'de yavaş değil kesinlikle. Snakeman'den çok aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum hız konusunda.

Orta zorlukta düşmüş olması herhangi bir amirale yüksek zorluk veremeyeceğini kanıtlar sadece.Sengoku bir filo amirali olarak bu güce sahip,Garp'ta da %100 var,Akainu'da çıkma olasılığı çok yüksek,diğerlerinde de çıkması imkansız değil bu gücün.Ki serideki en iyi meyvelere sahip adamlar bunlar.Meyve uyanışları var,ileri gözlem ve silahlanma kullanıcıları üstelik.Zoro'nun ileri h.hakiyle yaptığını meyve uyanışı+silahlanmalarıyla yapabilirler.


Tüm kekteki featleriyle Kata da yüksek zorluk veremez bir amirale,Marco da veremez.Bu King'i eziklemelik bir durum değil.
Amirallerde ileri h.haki olduğu yine senin çıkarımların. Bir tek Sengoku'da var diye biliyoruz o da ileri seviye kullanıyor mu belirsiz. Meyve uyanışları olduğu da kesin bilgi gibi yazmışsın öyle bir şeyde yok. King'i sadece meyve kullanımıyla rahat yenebileceklerini düşünmüyorum.

King'i eziklemelik durum değil diyorsun ama kaç kere diğerleri sağ kol King sağ kolcuk dedin. Sana kalsa sağ kol bile sayılmıyor o derece taraflı bakıyorsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık