Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Kano'da Bir Yıl

Selamlar sevgili ve sevimsiz kfc vatandaşları. Başlıktanda anlayacağınız üzere, konu tayfanın Kanoda 1 yıl eğitim görme ihtimali ile ilgili bir konu.

Gene işsizlik seviyemin nirvanaya ulaştığı sıralarda kendime google amcadan avatar ararken daha önce hiç görmediğim bir kapağa denk geldim. Biraz inceledikten sonra uydurabileceğim bazı şeyler olduğunu fark ettim. Önce kapağı sizlere göstereyim sonrada uydurduğum şeyleri güzel güzel anlatayım.


Kapakta dikkatimi çeken ilk şey tayfanın en yaşlı üç üyesi Franky, Robin ve Brookun yüzlerinin aynı yerinde yıldırım işareti olması. Robinin yüzündeki yıldırım işaretini dikkatli bakarsanız görebilirsiniz. Tabi konumuz bununla ilgili değil. Buna net bir şey uyduramadım. Tehlikede olduklarını ya da haki uyandırabileceklerini vs. vs. diye düşündüm ama olmadı.

Kapakta dikkatimi çeken ikinci şey Usoppun yaşlanmış olmasıydı. Söylediği yalanlar gerçek olacaktı ya hani belki de adaya çıkma hastalığına harbiden yakalandıda o hale geldi. Tabi bu beni tatmin etmeyeceği için bunu iki şeye yordum:

1- Zaman aralığı olacak ve Usoppun yaşlılığı bunu temsil ediyor.
2- Bonney tayfa ile iletişime geçecek ve Usoppun yaşlanması bunu temsil ediyor.

İkinci ihtimal pek sağlam değil destekleyen pek bir şey yok ama olabilir. Bana mantıklı gelense ilk ihtimal.

Neden? derseniz Robinin sağında bulunan "YIEAR" kelimesine bakmanızı öneririm.
YIEAR nedir? Translate tarattım ama pek bir şey çıkmadı. Çincede Yİ 1 demek. Onun haricinde YIEAR'in anlamı yok diyebiliriz.
Benim hemen aklıma "3D2Y" göndermesi geldi. Yani Oda burada 1'i "I" diye araya sıkıştırmış. Çakal Oda... :)

Uzun lafın kısası "YIEAR" 1 year yani 1 yıl anlamında. Peki sadece bu kadar mı? Hayır.

Buraya kadar tamamsak kapaktaki yerin Kano olduğuna nereden kanaat getirdim onuda açıklayayım.

1- Kapaktaki bina Cennet Tapınağına çok benziyor.
2- Bulutlar, Sainin kapak hikayesinde gördüğümüz Kanodaki bulutlar ile benzerlik gösteriyor.
3. Tayfanın yapmış olduğu hareketler Çine ait olan Kung-fu dövüş sanatının hareketleridir.

Zaten Luffye bakıpta Bruce Lee demeyen yoktur.

Her neyse arkadaşlar. Buraya kadar tamamsak devam edelim.

Orası Çin yani Kano. Ejderhalarında Çin mitolojisinde yeri çok ayrı. Kafasında ejderha dövmesi olan Kanolu elemanıda hatırlatıp asıl meseleye girelim artık.

Kapağa göre tayfa Kanoya gidecek. Ve hareketlerine bakılacak olursak "Shaolin Kung Fu" temsili Hasshoken dövüş sanatını ve diğer dövüş sanatlarını öğrenecekler. Hasshoken dövüş sanatı nedir? Kütüphaneden özet geçeyim.

Hasshoken
Sai'nin güçlerine dair pek fazla şey gösterilmemiştir. Ancak bilinen en iyi gücü titreşimleri kullanmasına olanak sağlayan Hasshoken stilidir.

Diğer dövüş sanatları derken Sainin kullandığı dövüş stilinin dışında başka dövüş stilleride var demek istiyorum.

Shaolin Kung Fu'yu Vikiden biraz özet geçip ne demek istediğimi anlatayım.

Shaolin Kung-Fu

İçerik olarak uzun zaman, uzun yol, güç, merhamet, silah, maharet, sevgi, erdem gibi derin anlamlar ifade eden gerçek savaş sanatıdır. Varolan tüm savaş sanatlarının kaynağı olan Shaolin öğretisi, yüzyıllardır gizemler ülkesi olarak bilinen, mistik bir havaya sahip Çin'in esrarengiz sırlarından birisidir.

Yeryüzünde varolan savaş sanatlarının atası olup tümünün birleşik gücünü temsil eder. Yani diğer savunma sanatları Kung-Fu’nun sadece belirli kesitlerini oluşturur. Her insanın doğasında var olan bu sanatı ortaya çıkartmak hiç de kolay olmamıştır. Shaolin Rahipleri oldukça uzun bir zaman boyunca insan doğası kadar tabiatta var olan diğer canlıların da doğasını, yaşam şeklini sürekli gözlemlemişlerdir. İnsanoğlunun bu canlılardan farkını, üstün ve zayıf yanlarını, analiz ederek tüm bunları akıl ve mantık süzgecinden geçirmişler, ortaya çıkan sonucu insan ruhu ve bedeni ile bütünleştirerek, inanılması güç bir başarı elde etmişlerdir.

Doğuşu yüzyıllar öncesine dayanan bu sanat Shaolin Rahipleri tarafından kendilerini yaşamın tüm kademelerinde güçlü kılabilmesi adına geliştirdikleri insanoğlunun içinde var olan gücün dışa yansımasıdır.

Shaolin Kung-Fu sanatını güçlü kılan özelliklerinden bazıları:

Kısa vuruşlar: Bir Kung-Fu ustası iç enerjisini (chi), beyin ve ruh gücü ile birleştirmeyi başarabildiğinde 40 cm. ve daha üstü mesafeden uygulayabileceği bir vuruşu , 3–5 cm. gibi çok kısa sayılabilecek bir mesafeden de aynı şiddette uygulayabilir.

Hayvan stilleri: Kung-Fu nun gücüne güç katan bu stiller Aslan, Kaplan, Yılan, Kartal, Turna ve Kuğu stilleridir. Shaolin Rahipleri bu canlıların en güçlü taraflarını insanoğlunun üretebildiği maksimum sayıdaki hareketlerle uyumlu hale getirerek müthiş bir başarı sağlamışlardır.

İnsan davranış biçimlerinden uyarlanan Sarhoş, Çapulcu ve Bıçak stilleri: Shaolin rahipleri sarhoş bir insanın fiziki görüntüsüne bürünerek son derece kurnazca tasarlanmış bir stilin yanı sıra, kendini koruyamayacak kadar aciz ve yetersiz görünümlü insanların beklenmedik saldırılarla düşmanlarını şaşkına çevirip gafil avlamalarından uyarlanmış olan Çapulcu Stilini geliştirmişlerdir. Bıçak stili de ellerin özel çalışmalarla son derece sert ve güçlü bir hale getirilerek tıpkı bir bıçak gibi etkili ve ölümcül olarak kullanılabilmesine imkan sağlayan çok etkili bir stildir.

Hedef küçültme tekniği: Küçük boyuttaki bir hedefin büyük olan hedefe göre daha zor isabet alacağı, küçük bir alanı savunmanın genişledikçe zaaf ve açıkları artan bir alana göre daha kolay ve güçlü olacağı gibi gerçekçi yaklaşımlar sonucu elde edilen yapısı itibarıyla yere daha güçlü basma ve gücü her yöne maksimum şekilde yayarak eşit ölçüde kullanabilme imkanı verebilen çok başarılı bir savunma tekniğidir.

Altını çizdiğim yerler genellikle önemli gördüğüm ve benim bağlantı kuracağım yerler.

Dedim ya Hasshokeninde türleri var ve Sai bu türlerden sadece birini yani kaplan tarzını kullanıyor. Yukarıda Kung-Fu'ya ait olan hayvan stillerinden kaplan stilini Sainin kullandığını düşünmemdeki en büyük sebep Sai'nin gemisi.


Sai Kaplan tekniğini kullanıyor ve geriye Aslan, Turna, Kartal, Kuğu ve Yılan stilleri kalıyor.
Yüksek ihtimal ejderha dövmeli elemanda Yılan stilini kullanıyor.

Tayfanın eğitim göreceğini düşünmemdeki en büyük sebeplerden biriside kapaktaki Cennet Tapınağı temsili bina ve shaolin kung-fu dövüş sanatını bulan ve geliştirenlerin tapınak rahiplerinin olması.

Tabi bu dövüş sanatlarını sadece Luffyde öğrenebilir tayfanın geri kalanı hasshokenin titreşim kaynaklı gücünü öğrenmeyede çalışabilir.

Kung-fu'nun viki tanımı bana biraz da hakiyi anımsattı. Herkesin doğasında olan bir güç sadece açığa çıkarılmayı bekliyor.

Altını çizdiğim hedef küçültme olayına değineyim. Vikininde dediği gibi gerçekten hedef ne kadar küçük olursa isabet ettirmesi vurulmasıda o kadar zor olur. Ben Luffy'nin 2 yıl öncesinde Gear kullandığında küçülmesi ile buradaki açıklama arasında bağlantı kurdum.

Yani demek istediğim 2 yıl önce kullandığı teknik ile küçülmek istemeyen Luffy artık meyve uyanışı ile mi yapar? yoksa Kanoda mı öğrenir? bilmiyorum. Kendi isteğiyle kendi boyutunu küçültüp büyültebilir ve bu şekli yapacağı dövüşlere yön verebilir. İleride Luffy'nin boyunu kontrol edebileceğine eminim ama...

Son olarak Robin, Franky ve Brookun yüzlerindeki yıldırım işaretini siz neye yoruyorsunuz? Aklınıza gelen bir şey var mı? diye sorup bitireyim. Bu soruya troll cevap vermezseniz gerçekten sevinirim. :D

Hadi iyi geceler.
 
Son düzenleme:
Güzel olmuş eline sağlık ama sanki ara verilecekse dövüş sanatı öğrenmek için değil de daha büyük bir şey öğrenmek ara verilir gibi geliyor bana.
 
Eline sağlık. Teorine temel oluşturan kapağı ilk olarak sen Smoker'e sorarken gördüm ben de. Ve orada yaptığın yorum da dikkatimi çekmişti. Bunu bir teori ile genişletmen çok iyi olmuş. Gayet güzel, okuması zevkli, ilgi çekici bir teori çıkarmışsın ortaya.

O enerji işaretleri bana da ilk etapta haki ya da bir tür güç artışı gibi geldi. Güç ya da performans simgesi olarak kullanılıyorya o işaret.
Diğer tahminlerin Bonney 3D2Y göndermesi falan çok güzel yakaladığın detaylar.

Kano ile ilgili düşünceni destekleyen şöyle bir detay var. Luffy'nin kıyafeti geleneksel Kung-fu Kıyafeti gibi ama yine de hem dedenin hem de başka bir kişinin benzer kıyafeti olduğu kapağı paylaşayım ben de.


O içindeki güç falan feşmekan bütün dövüş meselelerinde geçiyor o çok ilgimi çekmedi ama Luffy'nin bilerek küçüldüğünü ve boyuna rağmen çok güçlü yumruklar attığını falan düşündüm çok iyi olur bence : ))

Dipnot: Luffy de evet ama Oradaki en Bruce-Lee Sanji olmuş: ))

 
Son düzenleme:
Saniyede bir yer değiştiren buluttan bile anlam çıkarmanı takdir ve tebrik ediyorum öncelikle.

Yıl mevzusu çok hoş olmuş. Böyle renkli kapaklara ipuçları koymayı seviyor mangaka.

Kano'da 1 yılı, daha altı doldurulmuş bir nedene baglasan çok iyi teori.

Şimşeklerden olgun üyelerin yeni büyük özellikler kazanacağını düşündüm, ayrı bir eğitime tabi tutulabilir ve güçlerinin son sınırına ulaşabilirler.
 
Mantıklı yerleri yok değil.Ama benim beklentim kanoda 1 yıl derken zaman ve mekan bükülmesi vs sandım.Yani orda geçiricekleri 1 yıl yeni dünyadaki 1 güne bedel vs oda zaman atlamasını eskisi gibi yapamaz.Bizimkiler normal 1 yıl piyasada olmasın BB direk KK the end
 
Oda 1 yıl temasını çok güzel sıkıştırmış araya. Sen de iyi görmüşsün. Usoppun çizim şekli ile 1 yılı birleştirince aslında daha fazla temellendirmeye gerek kalmıyor teoriyi. Bence yeterli. Zaten hep bir zaman atlaması daha geleceğini düşünüyordum. Bu teorinle düşüncem daha da kemikleşti.

Diğer yandan.. Wano'nun Japonya ya da Çin teması eğitim için en uygun yer. Çünkü iki ülke de dövüş ve kılıç sanatlarının buluştuğu zirve nokta. Isteyen kılıç isteyen dövüş sanatlarını öğrenir. Hatta isteyen meditasyon tarzı ruh ve beden uyumunu sağlayan çalışmalar bile yapabilir ki bu eğitimi tayfadan bir çok kişinin yapacağını düşünüyorum. Bu, özellikle haki kullanıcıları için fiziksel ve ruhsal güçlerini en üst düzeye çıkarmaları adına çok faydalı bir eğitim olacaktır.

Mesela Choppi'nin kung fu dövüş stili de bu eğitime ve eğitimin Wano'da olacağına dair bir gönderme bence.

Teori kendi içinde mantıklı. Zaten tayfanın ihtiyaç duyduğu bir şey olduğu için daha da mantıklı bir hal alıyor.

Burada tek sıkıntı senaryo. Ana'nın defteri bir şekilde dürülecek diye düşünüyorum ama bir yıl boyunca Kaido'yu kim tutacak orası meçhul ? Bir ihtimal de bu eğitimin Kaido düştükten sonra olacak olması. Bu da mümkün.

Mangaka bunu da bir şekilde ayarlar diye düşünüyorum. Eline sağlık.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık