Reiper'a bir tanesini yazmıştım onu bir daha yazayım onun dışında aklıma gelen birkaç sebebi daha yazıcam.
Source:One Piece Volume 10089 [2019]
"He [Bullet] wants to become a King of the Pirates that is the world's strongest. Doesn't matter whether it's the Four Emperors or the Marine Admirals, he cannot prove to be the strongest before he kills all of them, those who are strong in the world."
Meali: Bullet
korsanlar kralı olmak istiyor.
En güçlü olduğunu
Yonko yada Denizci amirali fark etmez hepsini öldürmeden kanıtlayamaz.
Burada iki kulvarı
denk bir şekilde ele aldığı görünüyor Oda'nın. Bullet'in canon olmaması fark etmez, bizim görmemiz gereken nokta iki güç unsurunun denk ele alınması.
Korsanlar doğrudan diğer korsanların rakibi iken amirallerin de bu konuya dahil olması sadece yonkoların hepsini öldürmenin en güçlü olmayı göstermediğini açıklıyor. Eğer denk ele alınıyor değil de yonkolar bariz üstün olsaydı burada Oda'nın amirallerin adını söylemesine gerek kalmazdı.
-------------------------------------------------------------------------------
Üsttekine yakın bir başka argüman Chinjao'nun Luffy'e yaptığı konuşma
Buradan benim çıkardığım gene üstteki yazdığım ile aynı. Luffy korsan olması için diğer korsanları geçmesi gerekmesine rağmen amirallerin adının bu kontekste anılması güç olarak yonkoları geçmenin amiralleri geçmeye bir kanıt sunmadığını gösteriyor.
--------------------------------------------------------------------------------
Üçüncü olaraksa mantık probleminden yola çıkıyorum. Amiraller denizci gücünün en tepesi. Filo amirali daha üstte rütbe olarak ancak Sakazuki dışında buraya bir dövüşle ve gücünü diğerlerine kanıtlayarak gelen bir amiral yok. Sengoku Garp'tan daha güçlü olduğu için filo amirali olmadı mesela.
Yani Kaido yada Bigmom denizci olsaydı maksimum amiral olabileceklerdi. İkisi de şuan oldukları ile aynı kişiler olacaklardı ama yonko değil amiral olarak anılacaklardı.
--------------------------------------------------------------------------------
Muhtemelen bu argümanları ilk defa görmemişsindir ama ben tatmin olduğum karşı argümanlar görmedim bunlara. Marineford Egghead vesaire dövüş analizleri de yapılabilir ama dallandırıp budaklandırmaya gerek yok şuan onlarla bu konuda.