Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Geçenlerde en son uzun süre önce bitirdiğim için tekrar metro exodus'u bitireyim dedim. bir de ne göreyim 2 tane yeni dlc yapmışlar. Şimdilik the two colonels'i oynadım ve efsaneydi. hikayeyi bitirip gözleri dolmayanın kalbi taşa dönmüştür.
 
@Mihawk hades ama co-op diye pazarlanan bişi çıkacakmış. roguelite olduğu için ilgimi çekti belki bakılır
 
Son zamanlarda Ender Lilies kadar bana kendimi amele gibi hissettiren bir oyun oynamamıştım. Adamlar bir harita yapmış sadece dikdörtgenden ibaret. İçinde bulunduğun bölgeye sana dair bir işaret koyuyor ama o işaret sen ilerleyince hareket etmiyor. Yani nereye gittiğini anlamıyorsun. Dolayısıyla aynı yerleri tekrar tekrar ve doğmuş mal yaratıklarla dövüşerek geçiriyorsun. Level sistemi yapmışlar sanırım sınır da yüzdü. Fakat sorun şu ki bu leveli organik bir şekilde yapmıyorsun. Kaybolup durup ahmak düşmanlarla dövüşe dövüşe levelin artış gösteriyor resmen.

Yine de müzikleri ve atmosferi güzel olduğu için bir yere kadar dayandım. En son iç kale bölümüne geldiğimde paso uçan ve kalkanlı düşmanlar gelmeye başladı. Her birini arkasına geçip vurman lazım. Oynarken öyle yorgunluk hissettim ki beni 2005'e falan götürdü. Blader bir çarım vardı sro'da. Normal yaratıklarla boss keser gibi vs atardım. Burada da aynı duyguyu yaşattı bana lanet.

Bu tarz oyunlarda bazen bir şeyi almadan önce üzerine kapılar kilitlenir düşmanlarla dövüşürsün sonra kapılar açılır. Fakat harita boktan olsa bile oraya tekrar gitsen bile hatta yaratıklar orada olsa bile üzerine kapılar kilitlemez. Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm ve yirmi saat oynadığım oyunu yapacağınız işi diye sövüp sildim.

Şimdi islets oynuyorum metroidvania gibi metroidvania. Taş gibi oyun. Bitsin bi daha oynarım. Bunun gibi sırf oyuncunun oyunda kalma süresini uzatmak için boş boş işlere koşturan oyunları görünce insan daha fazla anlıyor Ori ve Hollow knight gibi oyunların kıymetini.
 
Kenshi çok övülüyor, oynayan var mı forumda?
sıkılmadan rahatlıkla 100-200 saat arası oynanabilir. en son 5-6 yıl önce oynamıştım ama oynadığımda benim baya hoşuma gitmişti diye hatırlıyorum. açık dünya, rol yapma, hayatta kalma, şehir kurma, klan kurma, adam yönetme vb. bir kaç tarzı birleştirmiş bir oyun. steam workshop, mod desteği, oyun içi düzenleme araçları falan olması da ayrıca güzel. negatif olarak grafikleri ve hikayesi biraz sıradışı, şu anda biraz eski kalmış olabilir, yapay zekası da bazen sinir ediyordu. oynadıysan eğer, fallout 4 ile benzer bir deneyim sunuyor diyebilirim.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık