Bence Naruto'nun geçmişi daha kötüydü. Ailenin ölümünü izlemek ve onun ızdırabıyla yaşamak elbette korkunç bir şey ama bundan daha da kötü olan bir şey var. O da toplumun sana sen yokmuşsun gibi davranması. Sürekli dışlanmak, nefret dolu gözler, tehdit gözüyle bakmalar... Bence bu daha acı bir şey. Asıl yalnızlık budur.
Daha sonra Naruto'nun arkadaşları oldu. Sasuke de bunlara sahipti ama kendi eliyle bıraktı. Bu ikisinin geçmişini kıyaslayacaksak ninjalığa başladıkları dönemden öncesine göre kıyaslamak gerek bence. Yani Naruto birileriyle beraberken Sasuke değildi diyerek acımak mantıksız geliyor bana. Dediğim gibi, zaten kendisi yaptı bunu. Elinde olmayan sebeplerden dolayı olsaydı bu olay, işte o zaman hak verirdim sana.
Öteki jinchuriki'ler de aynı olayları yaşadı. Ama bunun edebiyatı bir tek bizim Naruto için çok hassasiyet ile yapılıyor. Mesela bana sorarsan Gaara daha acı bir geçmişe sahip. Naruto'nun yaşadıkları ona kıyasla daha basit şeyler. Ben Naruto'ya üzülmüyor değilim
sadece diyorum ki Naruto'ya karşı olan hassasiyet çok abartıydı seri boyunca. Her yerde böyleleri var.
Sasuke'de baba bunu saymamış, abisi her geçen gün uzaklaşmış, klanı yok olmuş ve abisi buna sen öldürmeye bile değmezsin demiş. Naruto 518.400 defa ailesinin ölümünü izlese bana kalırsa Sasuke'den bin beter olurdu.
Sasuke klanı yok olduktan ister istemez yalnız kaldı, kimse bakmadı çocuğun yüzüne. Sonra zaten Naruto bununla duygusal bağ kurdu. Bana benziyor diyerek. Sonrası ise malum olaylar....
Demeye getirdiğim Sasuke kendini kötü yola itecek ekstra olaylar yaşarken Naruto bunları yaşamadı. Destek buldu ve tutundu ama Sasuke tutunma şansına sahip değildi. İtaçi'nin peşinden gitmese miydi :/
Benim savunduğum buraya kadar ama Sasuke'yi İtaçi öldükten sonra savunmam. Oradan sonra saçmaladı. Köye dönüp efendi bir şinobi olmalıydı ama gereksiz işlere kalkıştı, gözümden Danzo'dan farkı kalmadı. Ama son düzlükte toparladı yinede