Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

1082: Yeni Çağ Yaklaşıyor! Kızıl Saç'ın İmparator Öfkesi!

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    27
Başlık: Yeni Çağ Yaklaşıyor! Kızıl Saç'ın İmparator Öfkesi!
Manga: 1055
Yönetmen: Sho Inuzuka
Animasyon: Keita Saito ve Hirotaka Ito
Senaryo: Tomohiro Nakayama
Saat: JP 9.30 / TR 3.30

Bölümden Kareler





































Shanks Aramaki'ye Hayatının Şokunu Yaşatıyor



Gelecek Bölüm Fragmanı

 
iyi ki o kırmızı haki şimşeklerini çizmişler yoksa o hakinin Shanks’tan geldiğini kimse anlamazdı... toei şaşırtmamaya devam ediyor şaka gibiler ya.
 
Genel anime konusunu bulamadım bakmama rağmen, malum forumu kullanmıyorum. O sebeple buraya yazayım bölüm yorumuyla birlikte.

7 yıllık aradan sonra animeye geri döndük son birkaç aydır izliyoruz. Wano'da "iyi yapılmış, hoş olmuş" denilen bölümlerin pek çoğunu da seyrettim öneriler neticesinde. Bazıları gerçekten iyiyken bazıları epey tırttı.

Öncelikle Toei'nin iyi yaptığı şeyler fix, onları bozmamışlar. Hala dramatik, insanın içine dokunan sahneleri mangadan çok daha iyi yapıyorlar. Eskisi kadar olmasa da hala epik sahne yapma konusunda başarılılar.(Red Rock sahnesi hiç olmamış ama, manga direkt daha iyiydi.)

Eskisine oranla o kadar çok doldurma sahne ve DB'dan fırlama efekt kullanıyorlar ki savaşların çoğunun içine etmişler. Anime seyircisinin hoşuna gitmiş gördüğüm kadarıyla ancak resmen shitfest savaşlar. Çok az manga sayfası kullanmaları zaten son yılların en büyük problemi.

Geçen bölüm Yamato'nun Aramaki'ye vurduğu sahneyi o kadar kötü yapmışlar ki şaşırdım. Dressrosa'da bile daha iyi animasyonlar vardı.

Şahsen ben bu bölümdeki Aramaki vs. Kınları bile Zoro vs. King ya da Kaidu vs. Luffy'deki efekt&ışık patlamalarına tercih ederim. Cidden göz yoruyorlar çünkü.

Şanks'ın koyduğu ayar da keza mangada daha etkileyiciydi bence. Animede Aramaki'nin tepkilerini çok iyi ayarlayamamışlar sanki, mangada o secde etme kısımlarını falan çok daha iyi yapmışlardı. Ha, ama ben Aramaki'yi animede çok daha iyi buldum. Seslendirme sanatçısını epey seviyorum çünkü, Aramaki'ye de gitmiş bence. İyi kotarmışlar.

Aramaki'nin geldiği bölümlere çok fazla özenmemişler sanki.

Bu bölümdeki doldurma sahnelere gelirsek bence bu tarz sahne eklemelerinde sıkıntı yok. Zaten anime mangaya çok yakın el mecbur. Ama direkt canon'a zarar veren eklemelerden de hiç hoşlanmıyorum.

Tilki-Kürkçü Dükkanı misali döndük dolaştık yine OP anime yorumluyoruz, bambaşka bir seri gerçekten. Köpeği yapmış adeta bizi, 80 yıl da devam etse okutur izletir galiba. :saluting_face:
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık