Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

One Piece "magazine"

[Bölüm 3] Maça Korsanlarındaki Skull'ın topladığı bilgilere göre, WB, dünyadaki en güçlü kişiymiş. (sadece strongest yazıyor.) Ancak kitabın yazarı, "en güçlü(strongest)" kelimesini açıklamanın kolay olmadığını söylüyor. Skull, korsanlarla ilgili olan herhangi bir şeyi ve korsan eşyalarını toplamaya bayılıyor. Birebir bir dövüşte Kaido'nun en güçlü olduğunu düşünüyor. Ayrıca, Kaido'nun "en güçlü yaratık" olduğunu da ekliyor. Öldürülmeye çalışsa dahi öldürülmeyeceğini; Koca Ana'nın "en güçlü aileye" sahip olduğunu; "WB'nin geçirdiği hayata bakılırsa 'en güçlü korsan' olduğunu söylüyor.

Deuce'un analizlerine göre Kaido şiddetten hoşlanan tehlikeli bir korsan; Koca Ana, iş yapmayı tercih eden biri; WB, klasik bir korsanmış. Deuce, Shanks'ı ne şekilde yorumlayacağını bilmiyormuş.

Skull, deniz haritası ve satranç tahtası açar. "Bohem Şovalyesi" Doma, A.O ve diğer korsanlar, WB'nin bölgelerine istila etmeye çalışıyormuş. Müttefik değillermiş lakin aynı anda saldırmaya başlamışlar. Görünüşe göre bu istilaların ardında diğer imparatorlar varmış. WB komutanlarının bazıları istilaları durdurabilmek için 4 gemiyle birlikte Moby Dick'ten ayrılmış. Ace, "Bu demek oluyor ki beyaz Kral'ın savunması normale kıyasla daha zayıf, değil mi? Bu WB'yi öldürebilmek için iyi bir fırsat." diyor. Bir balık adam, Yeni Dünya'ya girdikleri andan beri Maça Korsanlarının gemisinin altında gizli bir şekilde onları takip ediyor...

Maça Korsanları, WB Korsanlarının konakladığı bir adaya gelir. Ada, sisle çevrilidir. Yakın bir zamanda WB'nin bu adaya geleceklerini duymuşlar. Deuce, WB Korsanlarının emrinde olan bazı kişilerin hâlâ adada olabileceği konusunda Ace'i uyarır. Ace, "Sorun değil. Durum buysa savaş başlatırız olur biter." diye cevap verir.

Deuce, Yeni Dünya'ya girdikleri günden beri Ace'in daha fazla umarsız olduğunu düşünüyor. Deuce, Ace'in, Roger isimli bir zindandan kurtulmak istediği konusunda tahmin yapar. Deuce, Ace'in Korsanlar Kralı olup, ONE PIECE'i elde etmesi halinde tatmin olmayacağını düşünüyormuş; zira babası hali hazırda bunu yapmış.

Denizin altından büyük bir adam belirir. Elinde Maça Korsanlarının bayrağı vardır ve onu bir çöp gibi fırlatır. Maça Korsanları çıldırır. Wallace isimli genç bir balık adam, bu kişinin Jinbe olduğunu fark eder. Maça Korsanlarını takip eden kişilerin esasında Jinbe'nin emrinde olan balık adamlar olduğu ortaya çıkar.

Jinbe "Ah, demek sonunda tayfanda bir balıkadam var... Kim olduğumu biliyorsun, değil mi? der. Wallace, korkuyla titrer. Ace, öfkeyle yanıtlar, "Sen... Bunun ne demek olduğunu biliyor musun?!" Jinbe, "Bunu asıl benim demem lazım! Balıkadam Adasında WB'nin bayrağını yakmanın ne demek olduğunu biliyor musun?! Sen Shichibukai teklifini reddeden velet misin?"

Ace, alevleri salar, adayı çevreleyen sis dağılır. Ace ve Jinbe arasında olan dövüşün detayları romanda yok. Her ikisi de 5 gün boyunca dövüştükleri için bitap düşmüş. Maça Korsanları bir yandan onlar için endişelenirken diğer yandan Jinbe ile eşit olarak dövüşen Ace'in tam gücünü ilk defa gördükleri için heyecanlanlılar.

Maça Korsanları, bu dövüş kendilerini bir hayli aştığı için Ace'e yardımcı olamamışlar. Deuce, yerde yatan Ace ve Jinbe'ye yaklaşıyor. Deuce, Ace'e, Jinbe çok güçlü olduğu için Maça Korsanlarının, onu da(Ace'i) yanlarına alıp kaçacağını söylüyor fakat Ace kabul etmiyor.

Ardından, Maça Korsanları, WB'nin Moby Dick'in üzerinde dikildiğini fark ediyor. WB'den gelen uçan slash'ı görünce(bunun Türkçe'si neydi yav?) çığlık atıyorlar. Çığlık, kafası sersem olan Ace'i uyandırıyor.

Ace, tayfa üyeleri kaçabilsin diye "Alev Çiti" yapıyor. Ace, "Onları bırak. Karşılığında, ben kalacağım!" diyor.

WB, Ace hariç Maça Korsanları kaçana kadar bekliyor. Ace dövüşü kaybediyor. Dövüşün ardından WB'nin söylediği ("Oğlum ol" ve türevi) sözler Ace'i kendisine bir çocuk gibi davranıldığını hissetmesi sebebiyle öfkelendiriyor.

Bazı kişiler Ace romanının canon olup olmadığı konusunda sandman'e sorular sormuşlar. Bu konu ile ilgili olarak resmi One Piece internet sitesi üzerinde yapılan bir röportaj yardımcı olabilir.

- Oda, romanların Ace üzerine odaklanması halinde memnun olacağını söylemiş.

- Editörler, Oda ve roman yazarı arasında bir toplantı düzenlemişler. Önceden hazırlanmış olan soru kağıtları kullanmışlar. Oda, "Ace romanı yazarının Ace'in kişiliği üzerine olabildiğince rahat bir şekilde hayal kurabilmesini umuyorum." demiş.

- Shueisha, birinci cilt iyi sattığı için 2. cilti de satışa sunmaya karar vermiş.

- Hikâyeyi romanın yazarı oluşturmuş. Oda ve başarılı One Piece editörleri da okuyup tavsiyelerde bulunmuş.

- Shueisha resmi olarak reklam yapmış.

- 2017 yılında, Editör Sugita'ya göre, roman yazarı ve editör, hikâyeyi oluştururken Oda'ya birçok kez danışmış.

Kızıl Saç Korsanları da Shanks yarası hakkında nadiren konuştuğu için şaşırıyor.

Birçok forum üyesi, bu cümleden, Shanks'ın daha önce yara izi hakkında konuşmadığını çıkarmış olsa da romana göre durum bu değil. En azından ağır toplar daha önce yara izini duymuş ama buna rağmen Shanks'ın bunun hakkında konuşması onları şaşırtmış.
Eline sağlık.

-

Hepsi en güçlü. Shanks en tarif edilemez:a:

Bence güç tartışmalarını bırakmalıyız. Özellikle Yonkoular hakkında. : o)
 
Adamın yorumlarını okuyoruz, insanların yorumuna bakarsak Luffy 50 metre olacak :hhh:

Artı bunun Kanon gibi bir durumu yok, WB en güçlü adam ve korsan denmiş daha neyin hikayesine gidiyonuz xD
 
Adamın yorumlarını okuyoruz, insanların yorumuna bakarsak Luffy 50 metre olacak :hhh:

Artı bunun Kanon gibi bir durumu yok, WB en güçlü adam ve korsan denmiş daha neyin hikayesine gidiyonuz xD
Sıkıntı olan Kaido'nun ünvanı da ünvan.:D Ve WB'ninki ile çatışıyor. Onun üzerine böyle bir şey görüyoruz. Ne dersen de bu işte bir sıkıntı var. Bire bir de en güçlü Kaido diyorlar. WB en güçlü ama farklı anlamda deniliyor. Ne farkı var anlamadık.:(
 
Onu biz diyorduk sanki ama emin de olamadım şimdi. O kadar şey söyleniyor ki her şey rivayete dönüşüyor. :( Şimdi bir baktım da göremedim.
Hadi ya : (

Shanks is the one character that resembles himself the most out of all the One Piece characters, because of his fun-loving partying nature and cheerful personality

Bu açıklamayı kendisini en çok andıran olarak yapmadıysa yoktur o zaman. Bu tarz bir şey hatırlıyorum çünkü.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık