Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Dizi Sohbet, Soru, Haber ve Tartışma

Bu zamana kadar anime izlediğim için yabancı dizilere pek vakit ayıramadım. Tavsiyelerinizi alırım, şu ana kadar TWD, GOT, Prison Break, Breakin Bad'i izledim.
 
Şöyle bilimle alakalı güzel dizi var mı? Genius beğenmedim .
1-) Stargate; günümüz zamanında geçer. İlk seri 10 sezon. Bilim-kurgu, uzaylı, macera çok iyi sarıyor ki çoğu kişi ikinci kez izler.
2-) Babylon 5; gelecek zamanda geçer. Bilim-kurgu, uzaylı teması bu dizide de temeldedir. Stargateden daha eski bir yapımdır. Stargatedeki savaş havasından çok diplomasi ön plandadır. Stargate ucu açık bir seri iken Babylon 5 konu bütünlüğüyle müthiş bir seridir.
3-) Firefly; Gelecek zamanda geçer. Tayfa, korsan, western, macera havası vardır(bir yönüyle black lagoon, bir yönüyle cowboy bebopa benzetirim). Çok çabuk ısınılan bu seri ne yazıkki tek sezonla yarım kalmıştır. Sonrasında çekilen bir film ile bitirilmiştir.
4-) Westworld; gelecek zamanda geçer. Bilim-kurgu, teknoloji. Robot- yapay zeka- bilinç oluşması teması işlenmekte. 10 bölümlük tek sezon yayınlanmıştır. ( westworld ismi yapay vahşi batı parkına verilen isimdir)
5-) Black Mirror; her bölüm farklı konu, farklı gerçeklik, farklı teknoloji, farklı oyuncular ve farklı yönetmenlerle çekilmiştir(aynı yazar hepsi). Gelişebilecek olası teknolojilerin, insan ve toplum üzerinde oluşturabileceği psikolojik, sosyal ve ahlaki yönden olumsuz etkileri işlemektedir. Beni bir süreden sonra bayan bir dizi olsa da çoğu bölüm ufuk açıcıdır.
6-) Battlestar Galactica; gelecek zamanda insanlar ve insan yapımı robotlar arasındaki savaşı işler. 10 bölümden sonrasını izleyemedim. Hiç tavsiye etmem. Stargate ve Babylon 5ın eline su dökemez
 
Onur Ünlü'nün yeni dizisi Görünen Adam, ilk 3 bölümüyle 15'er dakikadan youtube'ta yayınlanmış. İlgilisi olanlar için; https://www.youtube.com/channel/UC7N4GnGhfS70oL0pYzepR4Q

Fantastik, absürd komedi türünde bir konusu var. Yine türk dizi sektörünü ileri taşıyan aykırılığı ile güzel bir iş yapmış. Replikler sağlam değil sadece, Onur Ünlü söz konusu olunca insan beklentiye giriyor haliyle. Ama çerezlik vakit geçirebilecek kıvamda bir dizi olmuş.
 
Biliyorum çoğu kişi bırakmıştır diziyi ama yemin ediyorum sezon finali efsaneydi. Lucifer in çocuğu bildiğin ana karnından ergenlikten çıkmış çocuk gibi doğdu o ayrı olay. Cass bunun neresini iyi görmüş la çocuğun bastı yer yanıyor. :D Cass,Crowley öldü Marry laneti ile de Lucsifer diğer boyuta hapsoldu ama Bobby reiz var orada da bakalım 13. Sezon en olacak herkes öldü la bildiğin :D
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 1, Ziyaretçi: 9)

  • Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
    Tasarım Korsanfan V.6.0
    Yukarı Çık