Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Jinbe vs. Donquixote Doflomingo

Jinbei Doflomingo Karşısında Ne Duruma Düşer ?


  • Kullanılan toplam oy
    217
Öncelikle Teach örneğin çok yanlış. Yonkou olan bir adamı niye şişirme unsuru olarak sunuyorsun? Mingo örneği de keza öyle. Mingo'nun bir olayını görmedik zaten MF'de. Ama Croco-boy öyle değil. Croco dediğin adam zamanında Luffy'nin g2 formuna yenilmiş biri. Şu an güncelde, hakisi bol bol meyvesi pek çıkıp şekil yapsa şişirme olacak. Çünkü bu adam o kadar değildi.

Sana şöyle diyeyim, marineford gibi buglı sayılabilecek zorlama kurgulara sahip bir arc’ta Jinbei’nin bir amiral karşısındaki performansını kıstas alıyorsun. Ben sana direk bir amiral olan Aokiji’nin ağzından Dof için “amiraller” yollayın şeklinde daha kıstas alınabilecek bir örnek sunayım. Shichiliği bırakınca ödülü arttı, yonkou tayfalarına kapış kapış gitti diyorsun. Doflamingo dediğin adam Kaido gibi bir adamla ittifak halindeydi. Filo yancısı değil öyle, ittifaktan bahsediyorum. Luffy’e yenilmeseydi, shichilikten çıkacağı için ödülü ne kadar artardı tahmin edemiyorum bile. (Burayı konuya yapılan yorumlar doğrultusunda yazdım, senden bahsetmiyorum direkt yani)

İtibar meselesine az biraz laf ettiysem sıra geldi güç kıyasına. Normalde gerçekten açıklamaya girişmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum ama açıklayacağım sana. Doflamingo dediğin adamın öyle bir meyvesi var ki, kafesle adayı komple esir alıyor. Orada olan amirallerden biri bile bu kafesi iteleme derdinde. Adamın öyle bir meyvesi var ki, kendi klonunu yaratıyor. Milletle kukla gibi oynuyor. Organlarını dikiyor. Adamın öyle bir kral hakisi var ki, daha veletken patlatmış. Hızı g4 Luffy ile kapışabilecek derecede. Dayanıklılığı Aokiji'nin saldırısını anında kırabilecek derecede. Yau bu adamın gücünü anlatmaya gerek yok. Sende biliyorsun diyeceklerimi.

Jinbei dediğin adamın tam gücü kullanırken görmedik, sadece Ace’le olan vs’sini biliyoruz. Diyorsun ki kendini geliştirmiş yeni teknikler öğrenmiş olabilir. 45 yaşında herif, ne kadar kendini ilerletmiş olabilir? Yeni teknikler kazandırabileceği meyve veya kılıç gibi dövüş tarzı da yok bu adamın. Fiziksel gücü hariç, kendini fazlasıyla geliştirebileceği bir alan yok. En fazla haki kasmış olsun diyelim hadi, ki busoshoku haki çıkacağını düşünüyorum zaten. Eee başka? Kral haki mi patlattı birden? Naptı karatede siyah kuşak mı aldı arkadaş?
Bb'yi şişirme unsuru olarak sunmuyorum. Nasıl ki biz zamanı gelince Bb'den daha çok şey çıkacağını biliyoruz yine zamanı gelince Jinbe'den de daha fazla şey çıkacağını düşünebiliriz diyorum. Mangaka neden bu zamana kadar bekletti Jinbe'yi. Yok işim var, yok gücüm var dedirtti ? Çünkü hem senaryo gereği hem de güç dengesi gereği böyle olması gerekiyordu. Senaryo gereği Mama'nın işlendiği arcta rol oynayacağı için, güç gereği de tayfaya katılmasının erken olacağı için. Jinbe daha Balıkadam adasında tayfaya katılsaydı Sanji'den güçlü görülecekti. Kesin yani. Zoro'dan güçlü görenler, Luffy ile denk görenler olacaktı. Kısacası güç dengesi bozulacaktı. Sonra mangaka g4'ü gösterdi. Artık kimse Jinbe Luffyden güçlü ya da ona denk diyemez. Şimdi ise Sanji p-up alacak falan. Yani düşün ki Jinbe tayfaya gelse güç dengelerini allak bullak edecek kadar sağlam bir adam.

Ben de her fırsatta derim. MF çok saçma sapan bir arc. Ancak şöyle bir durum var. Karakterler Mf'de gösterdiklerine uygun bir profil çiziyorlarsa o karakter için bir güç kısası belirleyebilirsin. Bunun nabzını tutmak biz okuyucuların elinde. Misal Croco Arabasta'daki halinden çok farklı bir profil çizdi. Aslında Croco bu kadar güçlü müydü diyeceğiz yoksa güçsüzdü mü diyeceğiz ? Mantıken düşündüğünde Croco'nun yenilmesi tam bir saçmalıktı. Bu işin ilk kısmı. İkinci kısmı, bu adamın yeni dünya görmüş ve Beyazsakal'la dövüşmüş olması. Sence Beyazsakal'la dövüşmüş adam Luffy'ye yenilir mi Allah aşkına ? :hhh: Tam komedi. İşte sen bu verileri ele alırsan gerçek Croco'nun aslında Arabasta'da değil Mf'de işlenen Croco olduğunu görürsün. Aynen bu mantıkla Jinbe de Mf'de gösterdikleri ile sonradan gösterdikleri arasında bir fark olmayan biri. Mf'de Jinbe ne ise şimdi de o benim için. Istikrarlı bir profili var. Moria'ya yenilip İki saat sonra Moria'ya iki atan adam değil bu. Güçlü olduğunu hep hissettirdi. O yüzden Jinbe Mf kıstas alınarak değerlendirilemez demek doğru değil esasında. Arc dengesizliklerle doluydu ama bazı karakterlerin yeri bu dengesizlikte bile dengesini korudu. Yine bu duruma güzel bir örnek.. Mihawk! Bu adama atar, gider yapmayan kalmadı. Karakterlerin karşısında sergilediği tutum nedeniyle Mihawk'ı değerlendirsek ancak Mingo kadar güçlü diyebiliriz. Ancak bu adam sadece Mf'den ibaret olmadığını seri içinde okuyucuya verdiği farklı izlenimlerle Mingo'dan çok çok daha güçlü olduğunu gösteriyor değil mi ? MF dengesiz bir arctı. Sen sadece Mf'den yola çıkarak karakter güç cikarimina girersen durumu daha da dengesizleştirmiş olursun. Sadece Mf'yi baz alırsan mangaka Mf dışında kalan 800 bölümü ne diye çizmiş o zaman derim. Genel tablo ile bakacak olursan Jinbe'yi Mf baz alarak değerlendirmekte bir sıkıntı olmaz.

Ben artistlik patinajlara prim veren biri değilim. Mangakanın yansıttığı şeyleri yorumlayarak değerlendirme yapmak gerektiğini savunurum. Kafesi amiralin ittirmiş olması bu anlamda artistlik patinajdır. Çünkü %90'lık bir kesim bilir ki kafesi ittiren o amiral istese değil kafesi adayı alır ters çevirir herkesi gömerdi denize. Burada amirali kafes ittirmesi hiçbir şey ifade etmez. Karakter meselesi diyelim biraz da. Mihawk ve karakteri diyeyim sen anla. Bunu bir güç kısası olarak değerlendirmek mümkün değil. Zaten oraya Fuji değil Kizaru gelse Mingo'ya kendi kafesini ittirir, ne yaptığını kendine sorgulatır, aklını alırdı Mingo'nun :)

Mingo gerçekten dayanıklı biri ama Kuzan'ın buzundan kurtulmasıyla dayanıklılık arasında nasıl bir ilgi var onu anlamadım ?

Kral hakinin bire bir dövüşe ne gibi bir faydası var diye sorsam sen değil, Ben değil, kimse cevap veremez bu konuya. Ace de çok küçükken patlattı. Ama Karasakal'la dövüşürken bunun kendisine ne faydası oldu ? Potansiyeline değinmek istediysen o başka ama potansiyeli de maksimum amiraldir Mingo'nun.

Kuklalarının yaptığı en iyi iş Belami eziğini kontrol etmekti. Hatırı sayılır kişileri kontrol edemediği sonucuna varmak zor değil gibi. Luffy'ye yapamadı. Dalga geçerek yendiği Law'a bile yapamadı. Jozu'ya yapmış olmasının sebebi bu yeteneğinin gösterilmek istenmesi idi. Ömrü bitene kadar uğraşsın Jozu'ya çizik atamazdı zaten. Hızının g4'le kapışabildiği ne kadar doğru, tartışılır. Çünkü Mingo g4'e neredeyse hiç karşılık veremedi. Karşılık vererek değil dayak yiyerek ve dayanıklılığı ile kazandı Luffy dövüşünü.

Tekrar edeyim. Mingo normal şartlarda yener Jinbe'yi ama doğal koşullar değişirse işler değişebilir bana göre. Yukarıda saydığın çoğu özellik Mingo'yu Jinbe'nin önüne koyan özellikler değil çünkü. Aralarında öyle dediğin kadar bir güç farkı yok. Bir Law gibi ezile ezile yenilmez Jinbe. Law'la Mingo arasında vardı o bariz ve devasa güç farkı.
 
Son düzenleme:
@kuroashi.no.sanji1993

Balıkadam çıkar çıkmaz ama bu söylenmedi. Luffy'de Arlong zamanında su altında epey bir süre kaldı. Başka örnekleri de vardır arasam.

Op'ta boğulma eşiği yüksek. Ciğer kapasitesi fazla. Hele Jack gibi bir azmanın saatlerce hatta günlerce nefesini tutabiliyor olması şaşırtmaz.
Luffy bir süre kaldı. Sonradan başını uzatıp nefes aldırdılar. Bu adam denizin ta dibinde. Günlerce nefes alacağını hiç sanmıyorum. Nefesin azmanlıkla pek alakası yok.
 
Adam korsanlar kralı olacak adamın tayfasına katılıyor. kıçı kırık perte çıkmış shichibukai ile cenk edip bi de üstüne yenileceği yazılıyor.. hey gidi hey. Çok övülen kıytırık doflamingo önce biraz çalışıp hakisini güçlendirsin. öldürdüm sandığı law'ın defalarca kaçmasını engellesin. :artiz:
 
Jack için balık adam denmedi benim bildiğim. Hatta iması bile yok. O su altındaki sahneden yola çıkılan teoriler var ama op'ta kim su da boğulup ölmüş :D Adam nefesini tutmuştur.

Diş olayı da şekil olsun diyedir :D

Delinger gibi bir tür de olabilir ama gene de balıklarla bir alakası vardır. Op evrenin de kimse de suyun altında o kadar nefes tutmadı be :D
 
Bb'yi şişirme unsuru olarak sunmuyorum. Nasıl ki biz zamanı gelince Bb'den daha çok şey çıkacağını biliyoruz yine zamanı gelince Jinbe'den de daha fazla şey çıkacağını düşünebiliriz diyorum. Mangaka neden bu zamana kadar bekletti Jinbe'yi. Yok işim var, yok gücüm var dedirtti ? Çünkü hem senaryo gereği hem de güç dengesi gereği böyle olması gerekiyordu. Senaryo gereği Mama'nın işlendiği arcta rol oynayacağı için, güç gereği de tayfaya katılmasının erken olacağı için. Jinbe daha Balıkadam adasında tayfaya katılsaydı Sanji'den güçlü görülecekti. Kesin yani. Zoro'dan güçlü görenler, Luffy ile denk görenler olacaktı. Kısacası güç dengesi bozulacaktı. Sonra mangaka g4'ü gösterdi. Artık kimse Jinbe Luffyden güçlü ya da ona denk diyemez. Şimdi ise Sanji p-up alacak falan. Yani düşün ki Jinbe tayfaya gelse güç dengelerini allak bullak edecek kadar sağlam bir adam.

Ben de her fırsatta derim. MF çok saçma sapan bir arc. Ancak şöyle bir durum var. Karakterler Mf'de gösterdiklerine uygun bir profil çiziyorlarsa o karakter için bir güç kısası belirleyebilirsin. Bunun nabzını tutmak biz okuyucuların elinde. Misal Croco Arabasta'daki halinden çok farklı bir profil çizdi. Aslında Croco bu kadar güçlü müydü diyeceğiz yoksa güçsüzdü mü diyeceğiz ? Mantıken düşündüğünde Croco'nun yenilmesi tam bir saçmalıktı. Bu işin ilk kısmı. İkinci kısmı, bu adamın yeni dünya görmüş ve Beyazsakal'la dövüşmüş olması. Sence Beyazsakal'la dövüşmüş adam Luffy'ye yenilir mi Allah aşkına ? :hhh: Tam komedi. İşte sen bu verileri ele alırsan gerçek Croco'nun aslında Arabasta'da değil Mf'de işlenen Croco olduğunu görürsün. Aynen bu mantıkla Jinbe de Mf'de gösterdikleri ile sonradan gösterdikleri arasında bir fark olmayan biri. Mf'de Jinbe ne ise şimdi de o benim için. Istikrarlı bir profili var. Moria'ya yenilip İki saat sonra Moria'ya İki atan adam değil bu. Güçlü olduğunu hep hissettirdi. O yüzden Jinbe Mf kıştan alınarak değerlendirilemez demek doğru değil esasında. Arc dengesizliklerle doluydu ama bazı karakterlerin yeri bu dengesizlikte bile dengesini korudu. Yine bu duruma güzel bir örnek.. Mihawk! Bu adama atar, gider yapmayan kalmadı. Karakterlerin karşısında sergilediği tutum nedeniyle Mihawk'ı değerlendirsek ancak Mingo kadar güçlü diyebiliriz. Ancak bu adam sadece Mf'den ibaret olmadığı ve seri içinde okuyucuya verdiği farklı izlesinler sonucu bu adamın Mingo'dan çok çok daha güçlü olduğunu biliyoruz değil mi ? MF dengesiz bir arctı. Sen sadece Mf'den yola çıkarak karakter güç cikarimina girersen durumu daha da dengesizleştirmiş olursun. Sadece Mf'yi baz alırsan mangaka Mf dışında kalan 800 bölümü ne diye çizmiş o zaman derim. Genel tablo ile bakacak olursan Jinbe'yi Mf baz alarak değerlendirmekte bir sıkıntı olmaz.

Ben artistlik patinajlara prim veren biri değilim. Mangakanın yansıttığı şeyleri yorumlayarak değerlendirme yapmak gerektiğini savunurum. Kafesi amirali ittirmiş olması bu anlamda artistlik patinajdır. Çünkü %90'lık bir kesim bilir ki kafesi ittiren o amiral istese değil kafesi adayı alır ters çevirir herkesi gömerdi denize. Burada amirali kafes ittirmesi hiçbir şey ifade etmez. Karakter meselesi diyelim biraz da. Mihawk ve karakteri diyeyim sen anla. Bunu bir güç kısası olarak değerlendirmek mümkün değil. Zaten oraya Fuji değil Kizaru gelse Mingo'ya kendi kafesini ittirir, ne yaptığını kendine sorgulatır, aklını alırdı Mingo'nun :)

Mingo gerçekten dayanıklı biri ama Kuzan'ın buzundan kurtulmasıyla dayanıklılık arasında nasıl bir ilgi var onu anlamadım ?

Kral hakinin bire bir dövüşe ne gibi bir faydası var diye sorsam sen değil, Ben değil, kimse cevap veremez bu konuya. Ace de çok küçükken patlattı. Ama Karasakal'la dövüşürken bunun kendisine ne faydası oldu ? Potansiyeline değinmek istediysen o başka ama potansiyeli de maksimum amiraldir Mingo'nun.

Kulaklarının yaptığı en iyi iş Belami eziğini kontrol etmekti. Hatırı sayılır kişileri kontrol edemediği sonucuna varmak zor değil gibi. Luffy'ye yapamadı. Dalga geçerek yendiği Law'a bile yapamadı. Jozu'ya yapmış olmasının sebebi bu yeteneğinin gösterilmek istenmesi idi. Ömrü bitene kadar uğraşsın Jozu'ya çizik atamazdı zaten. Hızının g4'le kapışabildiği ne kadar doğru, tartışılır. Çünkü Mingo g4'e neredeyse hiç karşılık veremedi. Karşılık vererek değil dayak yiyerek ve dayanıklılığı ile kazandı Luffy dövüşünü.

Tekrar edeyim. Mingo normal şartlarda yener Jinbe'yi ama doğal koşullar değişirse işler değişebilir bana göre. Yukarıda saydığın çoğu özellik Mingo'yu Jinbe'nin önüne koyan özellikler değil çünkü. Aralarında öyle dediğin kadar bir güç farkı yok. Bir Law gibi ezile ezile yenilmez Jinbe. Law'la Mingo arasında vardı o bariz ve devasa güç farkı.
Doffy, Law'a parazit saldırısını hiç kullanmadı, Luffy de ise kısmen başarılı oldu. Crocodile'ın sadece ismi var Mf'de atarlandığı hangi karakteri yenebilecek güçte sence? Mihawk, Mf savaşında hiç de kötü yansıtılmadı. Yazını özetlemem gerekirse "İyi not alınca ben aldım, kötü not alınca hoca verdi" söyleyişi gibi olmuş, Doffy'nin yapmadığı şeyleri yapamamış gibi yazmışsın ama yaptığı şeyi yazarken gücünü göstermek için demişsin gibi...

"Ben artistlik patinajlara prim veren biri değilim." demişsin ama gayette veriyorsun bence. Fujitora kafesi yok etmeyi denemedi mi meteoruyla? Yok edebileceğini düşündüren şey ne amiral olması mı? Eğer sırf amiral diye kafesi yok eder diyorsan senin deyiminle patinaja pirim veriyorsun demektir.

Doffy'nin G4'e Luffy'nin pili bitene kadar dayanması karşılık vermek değil de ne? Bu adam 1e1'de Luffy'i yenmedi mi? Luffy'i alıp götürmeseler kazanmıştı. Jinbei sence G4'e ne kadar dayanabillir? 10 dakika durabilir mi karşısında?

Hiyerarşiyi tekrar hatırlatmak isterim. Doffy Luffy'i küçük gören birisidir. Jinbei ise Luffy'nin gücünü kabul edip emrine giren birisidir. Klasmanları bana göre farklıdır. Crocodile ise kenarda kumdan kale yapsın :D
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık