Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 863: Mükemmel Centilmen

Bölüm Nasıldı?

  • İyi

    Kullanılan: 175 87.9%
  • Orta

    Kullanılan: 20 10.1%
  • Kötü

    Kullanılan: 4 2.0%

  • Kullanılan toplam oy
    199
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hiçte öyle yaratmıyor. Adamın her şeyi kurguya uygun bir şekilde ilerliyor. Hevesle ürettiği bir meyve olduğunu düşünmüyorum. Hikâyeyi nasıl ilerletmek istiyorsa buna uygun bir meyve seçip karaktere öyle işliyor.
Bir edebiyat öğrencisi olarak şunu söylemek isterim ki; eğer okuduğun bir şeyde "kurguya uygun gidiyor"u hissediyorsan orada bir sorun vardır. E. Oda maalesef bir süre sonra anlattığı hikâyedeki "kurgu"yu çok fazla hissettiriyor.

Böyle olmamalı. Hikâye su gibi akıp gitmelidir.

Edit: Biraz daha açmam gerektiğini düşündüm. E. Oda yıllardan beri yazmanın getirdiği elbette ki biraz yorgunlukla beraber artık Luffy'i düşündüğünüz kadar zorlamıyor. Nerede Crocodile'e ulaşana kadar yaşananlar, o gerilim, o başarılı yan hikâyeler vs. Şimdi nerede bir yonkou'nun dibine kadar "aynalardan geçerek" basitçe gelen Luffy ve tayfası.

Demek istediğim buydu işte. 2 yıllık aradan sonra hikâyeyi ciddi anlamda sekteye uğratan şeyler oldu.
 
Bir edebiyat öğrencisi olarak şunu söylemek isterim ki; eğer okuduğun bir şeyde "kurguya uygun gidiyor"u hissediyorsan orada bir sorun vardır. E. Oda maalesef bir süre sonra anlattığı hikâyedeki "kurgu"yu çok fazla hissettiriyor.

Böyle olmamalı. Hikâye su gibi akıp gitmelidir.
Evet o muhabbeti can sıkıcı.
 
Luffy'nin 2y aradan sonra haki kullanılmayan bir saldırıdan kan getirtecek bir darbe aldığını söyleyin, Katakuri'nin haki kullanmadığını kabul edicem. Çünkü ben hatırlamıyorum öyle bir şey. Nasıl ki 2y önce sadece haki kullanıcıları lastik olduğu halde zarar verebiliyorsa, şimdi de öyle. Haki olmasa kafası iki metre uzamıştı tekmenin ardından. Üstelik bu sefer öyle logialar da olan açma-kapama olayı da söz konusu olamaz.

Görüldüğü üzere hakili bir ayak yok ortada.

@Taisho Ya işte sıcak su olduğundan, meyvesi çözülüyor falan filan. Luffy'de sıyrılabiliyor bu yüzden. Asıl sıkıntı bir arc içinde bu kadar kısa arayla aynı tayfanın iki güçlü adamına aynı handikapları veriyor olması. Adam dehşet güçlü canım. Zaten bu yüzden bi nebze anlayabiliyorum bunu.
 
Wb nin sag kolu olmasi ne alaka.O kadar siddetli bir saldiri hakili olsaydi yenilenmesi duracakti iste.
Malesef Marco'yu kucumseyen kisilerle muhattap olmama gibi bir prensibim var. O yuzden cevap vermeyecegim.

Doffy neden herşeyi bilsin ki, sonuçta bu adam Amiral ve Yonko seviyesinde birisi değil. Ayrıca Luffy'den öyle üst düzey bir teknik beklemediği için şaşırmış olabilir, sonuçta bu adam Law'ı elinde Gamma Knife ile görünce de şaşırıyor, Doffy ilk defa şaşırmıyor.


Kendin örneğini vermişsin zaten, Kizaru ışığı yoğunlaştırdığı vakit lazer kullanabiliyor. Smoker'da dumanı yoğunlaştırdığı vakit istediği gibi saldırı yapabilir. Katakuri'nin malzemesi çok mu sert ? jelibon ile adam öldürüyor, lastik Luffy'ye kan kusturacak kadar sert vuruyor. Jinbe su kullanıyor, su çok mu sert, su ile savaş gemisini batıracak kuvvette çeliği parçalayacak kuvvette saldırılar yapıyor. Cracker, krakere Haki ekleyip Luffy'nin G3 yumruğunu geri püskürtüyor, bildiğin kraker bu. Dumana eklenememesi için de hiç bir sebep yok.

Mesela Big Mom, Zeus'u kullanıyor, bildiğin buluta ruh eklemiş bu kadın. Sen buluta ruh ekleyebiliyorsun ama Haki ekleyemiyormusun. İlerde detaylı görebiliriz, Big Mom'ın da Zeus ve Prometheus'a Haki yükleyebileceğini düşünüyorum.
Belli ki kendimi anlatmakta sikinti yasiyorum. Kizaru'nun lazer gibi bir gucu var. Jinbe suya haki yuklemiyor. Tekrar anlatmayi deniyorum, dumana haki yuklemekle havaya haki yuklemek ayni sey.
 
Belli ki kendimi anlatmakta sikinti yasiyorum. Kizaru'nun lazer gibi bir gucu var. Jinbe suya haki yuklemiyor. Tekrar anlatmayi deniyorum, dumana haki yuklemekle havaya haki yuklemek ayni sey.
Havayı kontrol edebiliyorsan, yoğunlaştırabilirsin ve yine Haki ekleyebilirsin. Dumanı kontrol edebiliyor, istediği gibi dumana şekil verebiliyor değil mi. Bu duman dediğin şeyin belli bir yoğunluğu var ve istediği zaman nesneleri bu duman vasıtasıyla kontrol edebiliyor. Dumanın ne işe yaradığını sana göstereyim.


Bu adam Vergo ile dövüşürken bir yandan dumanı kullanarak Law'ın kalbini havada taşıyabiliyor. Şimdi bu dumana neden Haki yüklenmesin.
 
Logiaların haki kullanamayacagını hiçbir zaman düşünmedim. Hakinin bu denli önemli oldugu bir evrende kimse logia olmak istemezdi büyük oynamak istiyorsa.yoksa bilirdiki gücü sadece basit adalarda hükümdar olmakla kısıtlı kalacagını. Katakurinin Hakisini luffy gibi kullanabildiğine inanmadıgım için haki olmayabilir dedim yoksa luffyi yapıştıramazdı bacagına. Birde acaba sıcak sudan geçti diemi temizlendi bilmiyorumda luffynin yüzünde hiç darbe yememiş gibi bir görüntü çizmiş oda.
 
Ben hala ikna olamadım bu Logia tabanlı saldırılara haki eklenmesi mevzusuna. Smoker olayında yumruğa ve kolun bir kısmına haki basıp kolun geri kalan uzuvlarını ittirme kuvvetini kullanmak için Logia formunu devreye sokuyor gibi geldi.
 
Logia türü meyvelere haki eklenebileceğini sanmıyorum bende, çünkü haki anladığım kadarı ile dokunduğu yerde meyve gücünü iptal edip dokunduğu süre kadar öyle hasar veriyor. Logia türü meyve saldırılarına eklemeye çalışırsan haki ile kaplı bölgede meyve iptal olması lazım. Katakuriye gelirsek eğer haki basmış olsa orada Luffyi hapsedemezdi direk bir vıruş olurdu diye düşünüyorum, yani Luffynin uçmuş olması yada geri sekmesi gerekirdi sonuçta Luffy havada aldı saldırıyı tutunacağı biryer yoktu. Direk geriye doğru uçması gerektiğini düşünüyorum.

Hem haki ile sertleştirip saldırıyı hem de o kadar yapışkan ve yumuşak olmaması lazım.
 
Seri biraz ilerlesin, daha neler neler göreceğiz. Güç dengelerini işledikçe Oda, sürüsüne bereket absürt olay bizi bekliyor. İlla ki karakterler gittikçe güçlenecek, karşılarına da güçlü karakterler çıkacak. Haki ve şeytan meyvesi gibi güçlerle ilerleyen seride, ne kadar aşırı mantıklı şeyler beklenebilir? Elbet bir yerde logiaya da haki ekleyecek, dumandan şekil de verecek. Seri ilerledikçe fantastik yönünü daha çok belli edecek.

Smoker olayında meyveye haki kullanmamış olabilir. Dumanla ittirip, meyveyi kapatarak kendi yumruğuna haki eklemiş olabilir. Ama direk dumanı yumruk haline getirip, üstüne haki basmış da olabilir. Olsa absürt olmaz.
Lakin bu Katakuri olayı bariz, ortada hakili bir ayak yok. Direk meyve darbesiyle kan alınmış bir Luffy var. 2y aradan sonra mochi mochi gibi pirinç tatlısı olan bir meyvenin, lastik meyvesi olduğu halde Luffy'den kan almasına tatmin olacaksınız, bir şey demiyorum. Üstelik şu meyvenin;
koka olmadan bu rengi alması da tuhaf gibi.

3-5 Sayfada bir paylaşacam bu resmi. OP Tarihinin en trol anı budur. :D

Denilecek tek şey,
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık