Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Abartıldığını Düşündüğünüz Dizi ve Filmler

Star Wars sadece muhabbeti açıldığında bilgim olsun diye izledim. Ve 3. filmi dışında gerisi poşetti bence. Gerçek den çok sıkıcı geldi, millet ne buluyor bu seride anlam veremiyorum.
4-5-6 yı izlemiş yaş kitlesi abartmaz ama kendine geek diyen gavatus abartır seriyi :D Beğendiysen güzeldir yoksa değildir.Ama o yaş kitlesi harici birisi ''bu seri bomba yaa'' derse inanma.
 
@serimu
Haklısın birader. Bizim sınıfta vardı. Ve bence rezalet bir seri. Zamanında sevmiştim bir de ona yanıyorum.:(

@NewEra

Katılıyorum. Bu kadar sevdiğim bir seriyi su an izlemiyorum. İlk 5 sezon her şeyiyle bence bir efsaneydi. 5.sezon final olmalıydı. Sam Reyizin fedakarlığı ile bitmeliydi. Böyle sonlar efsane olur işte.
 
Dizi olarak Spartacus,Supernatural,Heroes,Mr Robot,The Flash,Arrow
Supernatural ilk 4-5 sezon iyiydi ama artık cidden bitmesi lazım boşa devam ediyor eziyet ediyorlar diziye.
The Flash yani ilkokul çocuğunda bile daha geniş bir hayal gücü ve kurgu yeteneği olur her sezon bir kötü speedster onun etrafı saçtığı tek bölümde inen meta-humanlar duygusal konuşmalar,birbirlerine gaz vermeler,buhranlar vs sezon sonu kötü speedster ın flash tarafından yenilmesi ama bu sefer başka sorunlar oluşması.
Arrow açıkçası Flash kadar bile tahammül edemeyip bıraktım tamamen saçma vakit kaybı.
 
İyide senin için bir serinin detaylılığı sadece kullandığı mekanların yüz ölçümü mü?Ben aşağıdaki kriterlere göre değerlendiriyorum bence evrenin genişliği bunlardır:

1.Karakter çeşitliliği ve orjinalliği(Karakter sayısı olarak Opa yaklaşan yok.Onlarca gezegen veya alan çizmek kolay işlenecek karakter olmadıktan sonra.Bana Op gibi 3 tane eser sayamazsın bu kadar orjinal ve farklı onlarca karakter barındıran.Mihawkından Dofuna,Zorosundan Smokerına,Lawından Blackbeardına her türlü yan karakterin sağlam fanları var.Bir aklına Kumayı getir birde Zoroyu mesela.Tüm karakterleri kafanda teker teker düşün.Ne kadar güzel işlemiş olduğunu anlayacaksın One Piece karakterlerinin.Bleachte Aizen ve Urahara,Hxh de Killua ve Hisoka dışında belki kimseyi sayamazsın bu orjinallikte fakat benim örnek gösterebileceğim en aşağı 30 tane bir birinden orjinal ve güzel karakter vardır Opdan.)

2.Hikaye örgüsü(Op 847. bölümünü verdi bu hafta.Buna rağmen her geçen bölüm yeni gizemler ortaya çıkıyor. Bu kadar bilinmezlik seriyi okutturuyor aslında bu gizemde evrende ne denli farklı şey olduğunu gösteriyor.Supernovalar,shichiler,yonkolar,denizciler,devrimciler çeşitliliğe bakarmısın :D Asıl evren genişliği budur işte.Yine o serilerle kıyaslarsam Hxhde ne olduğu belirsiz bir hayalet takımı var,Bleachte ise o etkiyi yapabilecek bir grup bile yok.

3.Atmosfer(İşte bu One Piecede zirvedir.Hani bunu diğer serilerle kıyaslamaya bile girmeyeceğim.Opun atmosferi insanı içine çeker yapmacıklık yok denecek kadar azdır.Hatta bu konuda Lotr ile bile yarışabilir belki.)
Şahsen katılmıyorum, bu dediklerin tüm serilerde var zaten. Benim saydıģım serilerde de tonla karakter var, hikaye işlenişinde çeşitli gruplar var, kendine has atmosferi var. Misal

HxHde belki hiçbir şonende olmayacak karanlık bir atmosfer var. Avcılar var, Hayaletler var, 12 burç var, karıncalar var, One Piece hep başkarakterler olan bizim tayfa etrafında ilerlerken HxHde yan karakterler uzerinden ilerliyor ve sana rahatlikla bir yığın fanı olunacak karakter de ćikartabilirim. Seri haftalık olmadıģi için bu kadar muhabbeti dönmüyor o kadar.

Bleach desen aynı. Özel yetenekli insanlar var, şinigamiler, hollowlar, quincyler, fullbringerlar, gotei 13ler, vastelordlar, melezler, var oğlu var. Fanı olunacak bir sürü karakter de var. Popüler oldugu zamanlar çok.konuşuluyordu bu manga da bakma son bir kaç yıldır tartısilmadığına.

Aynı şeyleri Toriko, Berserk ve Feng Shen Ji icin de yazabilirim.

Bana göre mühim olan evren inşaasıdır. Çünkü mangaka ona göre hikaye yazacak kendine yer açacaktır. Sonrasında başkarakterle mi gider yan karakterlerle mi gider hikayeyi nasıl işler kendi bileceği iştir. Neden evren inşaası önemli, çünkü serinin potansiyelini gösteriyor. OP tamamlanmaya yaklaştı mesela. NWnin 4 te 1i bitti. Kaldı 4te 3. Ancak Bleachte mangaka kendi dünyası ile cehennemi işleyememişti seri noktalandıgında. Çogu karakterin yetenekleri sergilenemedi. Adamın elinde ciddi anlamda malzeme vardı yani, jump bitirdi seriyi. One Piece bittiģinde ise kimse ya şunu anlatmadı diyemeyecek. Bahse konu olan seyler ise önemsiz olacak. Misal Roger vs Garp gösterilmedi gibi kıymetsiz bir istek olacak. Çünkü OPun kapsamı belli hikayesi belli yeni karakter türetse de onları işlemediģi icin evren inşaasında hicbir rolleri yok. Umarım anlatabilmişimdir. :D
 
Supernatural denen ergen kız dizisini sevenlerin Matrix serisini anlamasını beklemek komik zaten. Melekler, şeytanlar, vampirler, hayaletler falan.. Sitcom tadında dizi vesselam.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık