Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Abartıldığını Düşündüğünüz Dizi ve Filmler

Şimdi hikayenin geçtiģi evren farklı şey onun işlenişi ayrı şey. Misal HxHde 400 küsür bölümluk hikaye bildiģimiz dünyada geçiyor lakin sonradan ogreniyoruz ki o dünya, HxH gezegeni içinde bir adadan ibaret ve HxH dünyası o adadan yüzlerce kat daha büyük. Bu bahse konu edip.örneklediğim seriler için de geçerli. Misal FSJ evreni dünya cennet cehennem ve Fantom adasını kapsıyor. Berserk yine aynı sekilde. İçlerinde en zayıfı Bleach idi, o dahi One Pieceden daha büyük evrene sahip. Mangaka nedense Karakura dısına çikmadi hiç. Düşun koskoca dunyada adam sadece 1 kasabayı işledi. Cehennemi hiç işlemedi. Hueco Mundo ve SS dahi zayıf kaldı. Bu serilerin evren inşaası çok sağlam lakin mangakanın işleyişi çeşitli sebeplerden zayıf olabiliyor ama dediğim gibi bunun evren genişliğinde bir önemi yok.
İyide senin için bir serinin detaylılığı sadece kullandığı mekanların yüz ölçümü mü?Ben aşağıdaki kriterlere göre değerlendiriyorum bence evrenin genişliği bunlardır:

1.Karakter çeşitliliği ve orjinalliği(Karakter sayısı olarak Opa yaklaşan yok.Onlarca gezegen veya alan çizmek kolay işlenecek karakter olmadıktan sonra.Bana Op gibi 3 tane eser sayamazsın bu kadar orjinal ve farklı onlarca karakter barındıran.Mihawkından Dofuna,Zorosundan Smokerına,Lawından Blackbeardına her türlü yan karakterin sağlam fanları var.Bir aklına Kumayı getir birde Zoroyu mesela.Tüm karakterleri kafanda teker teker düşün.Ne kadar güzel işlemiş olduğunu anlayacaksın One Piece karakterlerinin.Bleachte Aizen ve Urahara,Hxh de Killua ve Hisoka dışında belki kimseyi sayamazsın bu orjinallikte fakat benim örnek gösterebileceğim en aşağı 30 tane bir birinden orjinal ve güzel karakter vardır Opdan.)

2.Hikaye örgüsü(Op 847. bölümünü verdi bu hafta.Buna rağmen her geçen bölüm yeni gizemler ortaya çıkıyor. Bu kadar bilinmezlik seriyi okutturuyor aslında bu gizemde evrende ne denli farklı şey olduğunu gösteriyor.Supernovalar,shichiler,yonkolar,denizciler,devrimciler çeşitliliğe bakarmısın :D Asıl evren genişliği budur işte.Yine o serilerle kıyaslarsam Hxhde ne olduğu belirsiz bir hayalet takımı var,Bleachte ise o etkiyi yapabilecek bir grup bile yok.

3.Atmosfer(İşte bu One Piecede zirvedir.Hani bunu diğer serilerle kıyaslamaya bile girmeyeceğim.Opun atmosferi insanı içine çeker yapmacıklık yok denecek kadar azdır.Hatta bu konuda Lotr ile bile yarışabilir belki.)
 
Filme yorum yok Başkan mükemmel olmuş 3 kere izledim En kırılma anı da o 21 yıl mı ne olmuştu ya orası çok fenaydı
Film güzel ya da değil onu geçtim ben başka bir şey diyordum zaten. Spagetti etkisi diye bir şey var. Karadeliğin kütleçekimi muazzamdır. Öyle fiziksel bir bütünlüğün korunması pek mümkün değil. Dediğim gibi makarnaya dönersin.
 
Sonu havada kaldı zaten karadelikteydi tak diye satürn yerleşkesinde uyandı. Tahminim yine kara deliği oluşturan arkadaşların işi bu ama pek bir kanıt yok.
Adam en son elleri görmedi mi ya ? Onlar değil miydi kurtaran ve 5.boyutta gelecekte yaşayan insanlar ? Ben öyle anladım.Adam geçmişte ama kurtarılan ve boyut atlayan insanlar gelecekte.
 
Breaking Bad. İlk sezon sarması 3-5 bölümden sonra izlemek istemedim. Sonrasında işler değişiyor diyorlar da pek cezbetmedi beni.
Bir de GoT, özellikle son sezonları hayal kırıklığı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık