Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Teori] Teach Teorileri

Burada bahsettiğine göre bir insan iki meyve yerse vücudu patlar ve ölür diyor. Karasakalın meyvesi bir logia. Yani vücudunu değiştiriyor. Ama farklı olarak vücudunda pasif olarak bulunan bir etki bırakıyor. Bu etki ile darbeler içinden geçmiyor hatta kendisi daha etkili bir şekilde hissediyor darbeleri. Çünkü karanlık her şeyi çeker. Kara delik gibi bir şey vücudu. Bu nedenle bu anormalleşmiş bedenindeki çekim gücü vücudunun patlayıp dağılmasını engelliyor olabilir.
Gayet makul gibi söylediğin. Çekim kuvvetinden dolayı parçalarına ayrılmaktan ziyade birbirine baskı yaparak patlamayı engelliyor olması muhtemel ama böyleyse bedene çok baskı yapıyordur. Bu şekilde oluyorsa 3. Meyve imkansız gibi duruyor buda teach in sınırı olabilir. Güzel yaklaşım:respect:
 
Gayet makul gibi söylediğin. Çekim kuvvetinden dolayı parçalarına ayrılmaktan ziyade birbirine baskı yaparak patlamayı engelliyor olması muhtemel ama böyleyse bedene çok baskı yapıyordur. Bu şekilde oluyorsa 3. Meyve imkansız gibi duruyor buda teach in sınırı olabilir. Güzel yaklaşım:respect:
Manganın 441'i bölümünde Teach meyvesi ile alakalı şu bilgileri veriyor:
-Benim karanlığım her şeyi çeker, ışık bile kaçamaz, sınırsız bir yer çekimi bu.
-Bu karanlık kurşun, bıçak, yumruk, ateş hatta yıldırımı bile çeker. Ben diğer logialar gibi atakları savuşturamam.
-Benim karanlığım şeytanın gücünü çekebilir.

Şimdi bunlara bakarsak ve basit düşünürsek kendi meyvesinin çekim gücü ile şeytan meyvesinin gücünü çekip kendine alabilir ve yine bu çekim gücü sayesinde vücudunun patlamasını engelleyebilir. Adamın vücudu kara delik gibi. Kaç meyve limiti vardır onu bilemeyiz. Ancak elbet bir limiti vardır. Oda ona da daha sonra değinir, mesela şu nedenden dolayı en fazla üç tane alabiliyorum der Teach, hallolur o iş.

Edit: Teşekkür ederim :)
 
Bu konu altında şimdiye kadar yapılmış Teach'in nasıl iki meyveyi aynı anda kullanabildiğine dair olan teorileri ve kendi teorimi paylaşacağım. Ayrıca diğer teorilerin benim için neden "geçersiz" olduğunu da açıklayacağım.

1. Kerberos Teorisi

Teori: Muhtemelen bu teoriyi duymayan kimse kalmamıştır. Bu teoriye göre Teach, Mitolojik Zoan türü bir Şeytan Meyvesi olan Kerberos Meyvesi yemiştir ve bu sayede üç başlı bir köpeğe dönüşebilmektedir. Üç tane başı olduğu için de, üç farklı meyve yiyebilir. Ayrıca Karasakal Korsanları'nın simgesi bu üç başı sembolize eder.

Geçersiz Olma Sebebi: Kerberos Meyvesi seride görebileceğimiz türden bir meyve, ancak meyve gücü her ne kadar üç tane kafa veriyor olsa da, bir tane beden var. Bu yüzden ikinci bir meyve yiyememe kuralı geçerliliğini korumuş oluyor. Bu teorinin doğru olduğunu kabul edersek, Sekiz Başlı Yılan Meyvesi'ni yemiş olan Orochi'nin yedi tane farklı meyve daha yiyebileceğini kabul etmek gerekir.

2. Üçüzler Teorisi

Teori: Bu teoriye göre, Teach'in iki kardeşi daha var. Teach, Karanlık Meyvesi'ni yedikten sonra kardeşlerini karanlığın gücünü kullanarak içine alıyor ve kimseye göstermeden orada saklıyor. Newgate savaşta öldüğünde, onun üzerine siyah bir çarşaf örterek kimselere göstermeden kardeşlerinden birine Sarsıntı Meyvesi'ni yediriyor. Bunu da yanına Sarsıntı Meyvesi'nin ruhunun gireceği bir meyve alarak yapıyor. Sonrasında bir elinde karanlık, diğer elinde sarsıntı gücü tutarken kendisini görüyoruz. Burada aslında ellerden biri Teach'e değil, kardeşine ait. Luffy ve Zoro, Alay Şehir'de Teach ile karşılaştığında onun birden fazla kişi olduklarını ima etmeleri, Gözlem Hakisi sayesinde bunu sezmeleri ile mümkün olmuştur. İmpel Down'da Teach'in Luffy'ye hakisinin gelişmiş olmasını söylemesinin sebebi de budur. Zira ikisi daha önce hiç dövüşmedikleri için Silahlanma Hakisi'nin gelişmiş olduğunu anlayamaz. Kardeşler Teorisi, Karasakal Korsanları'nın bayrağındaki üç kurukafanın ve Teach'in üzerinde taşıdığı üç tabancanın da bir anlam kazanmasını sağlar.

Geçersiz Olma Sebepleri: Aslında uzaktan bakınca gayet makul bir teori gibi duruyor, fakat bunun da eksik yönleri var. Teach'in saf olarak ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Kardeşlerini içinde saklayarak iki kişilik büyük bir güçten feragat etmiş oluyor. Zira ortada saklaması gereken bir gerçek yok. Yani kardeşlerini başkalarının bilmesi, kendisi açısından herhangi bir sorun çıkarmaz. Ayrıca gördüğümüz kadarıyla karanlık boyutu son derece sıkıntılı bir bölge. Karanlığın içine giren şeyler darmadağın oluyor ve karanlığa çekilen insanlar kafayı yemiş olarak dışarı çıkıyor. Ayrıca Gözlem Hakisi sayesinde Teach'in bu durumu uzun süre bir sır olarak kalamaz. Luffy ve Zoro'nun o dandik Gözlem Hakileri ile hissettiği şeyi uzman kullanıcılar anında tespit edebilir. Ki böyle bir durum olsaydı da, savaşta çok kolay anlaşılırdı.

3. Karanlık Meyvesi Teorisi

Teori: Bu teoriye göre Teach'in ikinci bir meyve sahibi olması tamamen Karanlık Meyvesi sayesinde mümkün olmuştur. Teach'in en başından beridir bu meyveyi istemesinin sebebi de budur. Teach her ne kadar bu meyveyi kitapta görmüş olsa da, meyvenin eski kullanıcıları böyle bir şeyi hiç denememişler. Bu yüzden Marineford'daki meyve alma işlemi esnasında Shiliew olası bir başarısızlıktan söz etmiştir. Yani Teach bile bunu yapıp yapamayacağından tam olarak emin değildi. Bu durum aynı zamanda Karanlık Meyvesi'nin diğer Şeytan Meyvesi güçlerini nasıl iptal ettiğini de açıklıyor. Teach'in anlattığına göre karanlık gücü her şeyi içine çekebilmektedir, bu her şeye Şeytan Meyvesi ruhları da dahil. Yaşayan birinin kendi ruhu ile Şeytan Meyvesi'nin ruhu birbirine bağlı olduğundan Teach sadece dokunduğu sürece Şeytan Meyvesi ruhunu kullanıcıdan ayırabiliyor, temas kesildiğinde ruh tekrardan sahibine dönüyor. Bu geçici çekiş nedeniyle meyve kullanıcısı gerçekten de hiç Şeytan Meyvesi yememiş gibi oluyor. Ölüm durumunda ise Şeytan Meyvesi ruhunun ait olduğu bedenden ayrılarak başka bir meyvenin içine girdiğini biliyoruz, işte Karanlık Meyvesi tam olarak bu kısımda gücünü gösteriyor. Meyveye girmek üzere yolculuğa çıkmış Şeytan Meyvesi ruhunu yakalıyor ve karanlığın içine hapsediyor. Böylece Teach, birden fazla meyve yiyememe kuralını bozmadan aynı anda birden fazla Şeytan Meyvesi gücüne sahip olabiliyor. Dahası bu yöntemle Teach istediği kadar meyve gücünü çalabilir ve bunları istediği kişilere de aktarabilir.

Son teori bana aittir, onun geçersiz olma sebeplerini de siz yazın.
 
Bana da seninki en mantıklısı geldi. Peki sence 3 sayısının vurgulanmasının sebebi ne?

Daha önce Teach'in garip bir vücudu olduğu söylenmişti kim söylüyordu tam hatırlamıyorum, Marco olabilir. Bundan yola çıkan, Teach'in 3 tane midesi olabileceği üzerine bir teori de vardı.

Bir de Teach 3 kişilikli ve bu doğrultuda 3 tane ruhu var benzeri bir teori de vardı sanırsam.
 
Bana da seninki en mantıklısı geldi. Peki sence 3 sayısının vurgulanmasının sebebi ne?

Daha önce Teach'in garip bir vücudu olduğu söylenmişti kim söylüyordu tam hatırlamıyorum, Marco olabilir. Bundan yola çıkan, Teach'in 3 tane midesi olabileceği üzerine bir teori de vardı.

Bir de Teach 3 kişilikli ve bu doğrultuda 3 tane ruhu var benzeri bir teori de vardı sanırsam.
Mide ile ilgisi yok olayın. Sonuçta ısırdığın anda gücü elde ediyorsun.
 
Ölünce de temas edincede meyve ruhu bedenden ayrılmış oluyor teorine göre anladığım kadarıyla.

İkisinde de ayrılırken, temasla olanda neden içine çekemiyor?

Edit: Koca Ana'nın Karamel'i yiyerek meyve gücü elde etmesinden haraketle şöyle bir katkıda bulunayım:

Meyve kısmi olarak yenilse de güç elde edilirken, insan için bu durumun geçerli olmaması gerekir. Bunun da iki nedeni olabilir, ilki gücün tüm vücuda yayılmış olması ikincisi vücudun içinde bir organ ya da bir bölgeden bu gücü sağlaması. Eğer ikinvi durum geçerliyse o bölge harici insanı yemek güç elde edilmesini sağlamayacaktır. Eğer Kara Sakal bu bölgeyi bir şekilde öğrenmişse/biliyorsa karanlık meyvesi ile o bölgeyi içine çekerek gücü elde etmiş olabilir. Böylece meyve iptilinde ayrılan ruhu neden içine çekemiyor sorusu da farazi kalır.
 
Son düzenleme:
Eline sağlık.

Dediğin gibi teoriler tam oturmuyor çürütülebilirler.Lakin bir gerçek var ki o da korsan bayrağında 3 kurukafa olması.Buna mutlaka bir açıklama gelmesi şart tesadüf olamaz.O konuda ne tahminlerin var ?
 
Ben de bu konu hakkında beyin fırtınası yaptım. Bazı absürt düşüncelerim var ama olabilir.

Op evreninde bir insanı yiyen ilk şeytan meyvesi karanlık meyvesi. Yani bu durumda yenilen (yutulan) kişi Teach oluyor. Karanlık tarafından yutulan Teach aynı zaman da deprem meyvesini yiyebiliyor. Hatırlarsanız Teach, Ace'e "bu yetenek beni seçti Ace! Bu gelmiş geçmiş en kötü (kötülük) şeytan meyvesi." Diyor.

Meyvenin Teachi seçmesi, meyvenin en kötü şeytan meyvesi olması ve Teach'in bu şeytan meyvesini en yakın arkadaşını öldürerek ele geçirmesi acaba dedirtiyor.

İkinci teorime gelecek olursak... Marco, Teach'in normal olmadığını söylüyor. Ve Teach'in gemisinde üç kuru kafa var. Daha önce üç kuru kafayı Oarz'da görmüştük. Luffy'nin gölgesinin verildiği 500 yıl önce ölen Oarz. Hatırlayan var mı bilmiyorum, Oarz tuz yemişti lakin Luffy'nin gölgesini kurtarmak için yeterli değildi. Velhasıl kelam ırk farkı da olabilir.

Üçüncü teorim sağ veya sol kolundan birinin protez olması. EL'de Spandamın kılıcından gördüğümüz kadarıyla cansız nesneler de meyve yiyebiliyor. Vücudu farklı olan Teach'in anormalliği bu tür bir yapaylıktan geliyor olabilir.
 
3.teori mantıklı geldi ama aklıma bir şey takıldı Teach kaç tane meyve yiyebilir? Korsan bayrağı simgesinden yola çıkarak sadece 3 meyve yiyebilme gibi bir imkanı olabilir mi ? -Belki Teach 3 kişiliklidir ve asıl teach meyve yememiştir- Birde 3 den fazla yiyebilseydi meyve seçim konusunda bukadar ince eleyip sık dokumaz önüne gelen meyveyi direkt yerdi diye düşünüyorum.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık