Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kanca hakiki altın mı Croco aniki?
Yok çakma, emitasyon kapalı çarşıdan alınma. :artiz:

Hocam itaatsizliğin raconunu Crocodile koymadı ki; o sadece itaatsizliğin raconunu uyguluyor. Bu dünya Luffylerin dünyasına benzemez. Başarısızlığın cezası ölümdür. Katılanlar da bunu bilerek katılıyorlar üstada.


Nasıl güzel savunuyom mu?
Sen savunma sen savununca .... çıkıyor.:artiz:
 
Reyiz benim okurken anladığım bu ülkeler ve kralıklar hep ayrı yada özerk mi demeliyim :S fakat diğer ülkelerle birlikte hareket etmek için hükümetin düzenlediği bu toplantıları kullanıyorlar, uluslararası ilişkiler için. Kendi işlerini yürütüyorlar anlamını çıkarıyorum ben burdan. Dünyayı yönetmeye çalışan, mutlak adalet dedikleri şeyi uygulamaya çalışan da hükümet. Dünya Hükümeti ve diğer ülkeler ayrı :S ben mi yanlış yorumladım acaba :S

Mesela bir örnek vereyim. Dünya Hükümeti çıkıp dese ki, Alabasta kardeş siz hainsiniz, artık benim gözümde suçlusunuz. Tüm dünya gerçek olmasa da bunu kabul eder. 170 ülkenin kendi arasında anlaşıp bunu çıkarmasına ihtşyaçları dahi yok bunu yaparlarken. Hükümetin yaptım oldu dediği her şey gerçekleşiyor. Fakat basit bir krallığı geç tüm krallıklar birleşse bunu tersine çevirecek güçleri Dünya Hükümeti'ne karşı yok.
Ülkeler bağımsız diye biliyorum ben de. DH'nin üst kademesi yürütme organı gibi çalışıyor yani icracı kısım 5 dede. Diğer ülkeler de karar alma organı. Diğer ülkeler ile DH ayrı ama diğer ülkeler olmadan da DH olamazdı bence. Mesela DH çıkıp Alabasta hainsiniz dese diğer ülkelerin onay vermesi lazım DH'den çıkarılması için benim anladığıma göre.

Koyulaştırdığım kısma da katılmıyorum. DH'ye insan kaynağını sağlayanlar bu diğer ülkeler, kalkıp hepsini karşısına alsa, büyük oranda ortada Denizci de kalmaz DH'nin safında savaşacak insan da. Çünkü bu insanlar gökten inmiyor, DH üyesi ülkelerin vatandaşı ya da öyle bir şey hepsi.

Hani dünyayı yönetiyordan kastım tek başına yapıyor değil, dünyayı yöneten gücün bir parçası ve karar almasında da etkin rol oynuyor. Savaş Lordları sisteminin kaldırılması ve yine o toplantıda DH'nin gelecek toplantıya kadar ki politikalarının ana hattlarının belirleniyor olması bana böyle bir izlenim bırakıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık